Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 552
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • Plovdiv->Toronto
Помолих Наталина да добави рецептата на моя блат в Тортената Библиотека(четох,четох,но точно като моята рецепта не видях),понеже става наистина много хубав,а също е лесен и икономичен.Копирам ви го и тук,ще се радвам ако ви хареса.
Мерси, записах си го, аз ти го исках в другата тема   bouquet ...

# 196
Галето,тортите ти са страхотни.

eli_c,извинявай изобщо не съм видяла кога си искала рецептата.

# 197
  • Vaudreuil Canada
galet0_G наистина са разкошни тортите ти - просто да ги изядеш - разкажи повече за ароматите, които ползвате - аз само веднъж пробвах да сложа есенция в ММФ и не останах очарована от резултата. Има ли някаква схема по която се комбинират?
Наистина колко време ти отнема една такава торта - до сега се изумявам на Ванчето, Пепи, Албена и ЕленаК. за продуктивността явно и ти си в тази група. Предварително ли правиш фигурките или на момента и колко време им трябва за да изсъхнат?
Ванче това ми напомня да ти кажа че гледах снимките в галерията - просто не е истина колко торти си направила напоследък - само да питам две торти свекървен стол ли си правила или просто си повторила снимката. Случайно да си описвала как се прави тази безценна торта? Ако си описвала да ходя да издирвам описанието ако ли не сподели моля каква е схемата.

# 198
galet0_G фантастични торти, просто нмам думи.
За силикона може да се пресипва в добре затварящи се , абсолютно сухи пластмасови бутилки. Може предварително да се оразмери до къде да се сипе, като преди това отмерите същите милилитри вода, сипете ги в шишето и отбележите до къде стига нивото. После шишето трябва да изсъхне и тогава чак се сипва силикона . Водата го пресича.

# 199
Момичета бързам да ви покажа тортата за рождения ден на Борис, изглежда смачкана кабината , и все едно не съм я изчистила от нишестето, но това е някаква снимачна илюзия, а пък и снимах и на лампа.

Много благодаря на Ванчето   bouquet, доста и досадих на ЛС.
Вътре е бананов мус, а покритието е марципан Варна и млечен марципан на Наталина, с него се работи невероятно лесно и има вкус на шоколад.

Ще разгледам сега какво сте сътворили и довечера ще пиша пак.

# 200
  • Пловдив
Rumya, честит рожден ден със закъснение! Пожелавам ти всичко най-хубаво!

galet0_G, тортите ти са произведения на изкуството! Много ми харесват цветовете! Личи си, че си професионалист. Grinning Виждам, че разполагаш с голям асортимент от пособия - например в тортата с Шрек мисля, че си ползвала едни калъпи за глави на Шрек и децата му. Понеже аз скоро моделирах Шрек, ги мернах някъде в нета. Та въпросът ми е откъде точно си пазаруваш тези пособия - от България или от чужбина? Също така си споменала марки бои и моделираща маса, които на мен не са ми известни - тях от къде ги взимаш? Още веднъж изразявам възхищението си, браво!   bouquet

estrella, чудесна работа! Да ти е жив и здрав Борис! Grinning

stefibgg, много хубави котета! Peace

Bambinkamalinka, много добре си направила шевната машина!

Албена, чудна тортичка! Много ми хареса одеалото! Wink

Estell, поздравления за дракона! Grinning Как го оцвети? Много хубави форми си му придала. Би ли обяснила по-подробно за тортата? Praynig Рожденникът ще е много щастлив, да ти е жив и здрав!

_Пепи_, много пъстра торта! Бая оцветяване е паднало. Много ми харесва цикламата! smile3501

# 201

Кажете ми мога ли да украся със малко сметана или тя ще се разтече по марципана? А как ги изрязвате тези малки цветенца/ не тези ,които се правят от тесто/, а тези които не са релефни ?

pavi04,сметаната ще разтопи покритието,така,че не слагай.А малките цветенца момичетата ги изрязват  мини формички-има ги на "Кадемлия" но са 70 и кусур лева комплекта или ги порьчват от нета.

estrella ,добре си е правила с багера.Малкият Борис ще е много щастлив-да ти е жив и здрав и много радот да ви носи!!!

На  Галето снимките ги гледам в захлас-чудни са и тези цветове-като приказка.Гале,и аз имам вьпрос-този оранжевият тигьр как е направен -толкова голям изглежда,само блат ли е или има и крем и как тои стабилно толкова голама фигура???

# 202
  • София
Много ви благодаря за поздравите! Тортата ще я показвам на Предизивкателството, ако ме допуснете, че стана гаф с фотото... пак  Rolling Eyes

# 203
Руми ,честит ,честит ,рожден ден и от мен с най добри пожелания.
[/color
Момичета аз пак за бързо влизам .Погледнах страхотни торти сте измайсторили,както винаги.Браво на майсторките  bouquet.
Ванче,справяш се отлично с кърпенето мила. Hug
Вижте аз какво приготвих за моята дъщеря Вероника,която днес навършва 19 години.По къно ще направя снимка с рожденничката .
.
Лек ден ви пожелавам   bouquet

# 204
 ooooh! ooooh! ooooh!
Колко много торти сте направили,че не мога да ги разгледам и да ви изчета!
Поздравления!!! Hug
Аз малко със закъснение да честитя на Руми празника,който е минал вече,но-
Бъди много щастлива и всичко най-хубаво!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Албенка,да ти е жива и здрава и на теб рожденничката,много любов и късмет! newsm59
Тортата е страхотна,весел празник! smile3525

# 205
Много торти, много нещо тия дни!!!  Shocked
Специално поздравявам Албена за хубавия цвят и чудесната торта. желая много здраве на девойката ти, нека много те радва и да оправдае всичките ти очаквания!!!! Честит празник!
estrella - екстра е станал. Видя ли че нямаше нужда толкова да се притесняваш!!! Нека детенце бъде живо и здраво палаво и щастливо!!!   bouquet
Тортите на Галето са си направо висш пилотаж. Направо се влюбих тях.   bouquet
diddi - Трансфера ти е страхотен. С желатин ли го напълни в крайна сметка или с шоколад?
Bambinkamalinka - Шевната машина много ми хареса. Изпипана, гладка.... страхотна. Само се чудя, дали долната част, която всъщност е основата на машината, не трябва ли да е по тесен? Имам впредвид ако мисленно изправи машината, самата основа не трябва ли да е по-ниска....  Ъъъъ.... дали го обясних правилно?!?!   ThinkingНяколко машини виждам вече и все се каня да измърморя като една достойна бъдеща свекърва и тъща...   Whistling

shemet_neveroiaten - ти хубаво си гледала  кактуса, ама ако беше надникнала в моята папка, щеше да видиш отговора на въпроса си..  hahaha Хопаляяяя . Самата торта беше парфе, правено в купа от остатъци. ЕТО ТАКА и напред . Бодлите са фиде, ако имаш време, заобли и долната част, за да е по-реалистичен кактуса. А в основата на всяка бодличка, сложи по една точица масълче. Кактусите са ТАКИВА . Тогава просто нямах време за тия подробности. Клиентката даже ме изчака да довърша.

Аз приключих битката с първата торта. За подарък на дъщерята на най-добрата ми приятелка. Тя мечтае за такива кънки, и вероятно довечера ще ги получи, ако не.... скромна компенсация от мен....
И ОЩЕ

Вътре е с шоколадов мус - по нейно желание. Тя го обожава. Самата кънка е от 2 рула "7 Дейс" - какао - без глазура. Мачкат се на перфектно тесто  и нямат нужда от нищо допълнително. Всичко останало е шоколадово тесто.

Ето и СТЪПКА ПО СТЪПКА за любознателните
По-късно ще ви разкажа за новия бял кувертюр от ФЕДОНЕЛА. Белите елементи по кънката са от него.
А, сега отивам да си довърша поредния желатинов трансфер на една ужасна торта....  Confused

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 12:33 от van444eto

# 206
Нямам думи, направо страхотни неща!
Галето - пракрасни торти, истинско изкуство. Мен ме интересува - глазировката как я нанасяш? С четка или еърбраш? А вътре какви са? Малко тайни от кухнята ще ни кажеш ли  Wink ?
Ванчето - кънката е убиец, и благодаря за полезното видео, ще се ползва!
Естрелка - ЧРД на Борис и тук, а тортата е страхотна, наистина много добре си се справила и не се съмнявам, че Борис ще е очарован.
Албенка - ЧРД и на твоето порастнало момиче, да ти е жива и здрава, а тортата е много стилна.
diddi - Цар лъв е като истински, трансфера е супер сполучлив. Само борда не ми допада много, сякаш крема (или сметаната) се е разтекъл, но може да се приеме и като ефект де.
Bambinkamalinka - шевната машина е страхотна, мнооогооо е добра. Поздравления.
СтефиБГ - откъде гледаш котенцата за тортата, чудесна е. И изглежда страаашнооо апетитно.
Въобще прекрасни торти в последно време.

# 207
  • Gabrowo->Sofia
... Само борда не ми допада много, сякаш крема (или сметаната) се е разтекъл, но може да се приеме и като ефект де.
чист дефект си е  Embarassed
Ванче, с шоколад. Бая треперах дали ще се отлепи от найлона, защото бях чела, че ако прекаля с добавеното мляко може и това да се получи, но явно нацелих пропорцията. Твоята торта, отново е прекрасна.
Албенче, да ти е жива и здрава рожденичката! Чудесна торта си и направила.
На estrella багера също е за похвала.

# 208
Лееллее ееееееееееееееее колко е красиво тук.

Стефи чудесни животинчета си направила. Много ми харесват Peace

Бамбинке как я докара толкова перфектно загладена тази неправилна форма #Crazy невероятно изчистена и прекрасна тортичка. Ако имаш снимки как се прави това чудо, ще съм благодарна да споделиш. Laughing Laughing Laughing

Пави 04 не мога добре да видя твоята, но цветово ми изглежда доста добре.  Wink

Естрелла тази фигурка е от супер сложните за мен, която ти си направила толкова хубаво. Сугирна съм, че много ще ти се зарадват и ще оценят по достойнство.

Ванче перфектна както винаги. И оригинална. Това на домашно правените торти им е хубавото, когато познаваш човека, че може да вложиш емоция и тръпка. Не че не може и иначе, но е по преразказ, а така е много готино и убедена съм цял живот ще помни тази торта момичето.

Албена прекрасна е.

Диди лъвът е невероятен. Искрено ти се възхищавам. Мисля си, че се иска голямо търпение и внимание за това Peace

Гале велика си просто...... благодаря ти, че споделяш тези красоти с нас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И ако пропусна без да искам някой да не ми се сърди моля, просто е толкова красиво и прекрасно тук, че загубвам ума и дума Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 209
  • Пловдив
Момичета, ще се опитам да изредя всичките, ако не поне тортите, че тях помня, ама не винаги помня автора.

Бамбинче, много готина шевна машина. Свеки определено ще е доволна Simple Smile

diddi, аз още не се престрашавам за трансфер, а твоят е станал супер.

Естрела, ЧРД на Борис. Багера е супер. Браво на Ванчето за напътствията

Албенка, на теб вече лично ти честитих, ама и тук да си кажа, че тортата е станала супер. Да ти е жива и здрава Вероника и да е първа мамина помощница  Simple Smile

Ванче, май все пак я сложи полегнала. Супер е станала кънката. Определено девойката ще се зарадва. А какво стана с онуй космическото чудо???

Сори, ако пропуснах някого- не е нарочно  Wink

И от мен една от днешните торти. Цветовете са много по-нежни, но моя апарат е в мама, а с на брат ми нещо не се оправям Sad Тортата е за същото детенце за която беше 2-етажната  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт