Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 552
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
РУМИbdbaloni здраве и безкрайно щастие baloni
АЛБЕНКА,   happy bd на Вероника, вулниващи моменти  baloni, превъзходни тортички  bouquet
ВАНЧЕ , скри ми шапката с тази кънка  bouquet
ПЕПИ, изпипани тортички  bouquet
Поздравления и на всички останали момичета, че не съм си записала имената smile3501 smile3501 smile3501

# 226
Момичета, заради вас моя мъж ще ме изсели от нас.......Кажете коя ще ме приюти.......

В Метро току-що за пудра захар, масло, брашно, сметана, форма за торта и още незнам кво още, оставил по неговите думи - Цяла сладкарница! Мърмори малко обаче, но погледа му не ми хареса.....

Катя (Сливен) супер е тортата, но незнам с тази мастика дали ще се справя...А и май само глюкоза и глицерин не съм пазарувала.....Така че по възможност нещо без тези....А с мастика 1 ще стане ли?

Признавам си,че искам нещо като тортата на Албена. Тази за Интер може да я направя за мъж ми, точно след месец прави 40г.
Албена, приемам съвети, рецепта и пр. за това как да направя такава торта на Ливърпул, не толкова хубава....И 1/3 по хубост да стане като твоята - моите ще ме хвалят поне до края на годината. И мъж ми няма да мърмори повече в Метро.......А и този трансфер - и него го гледах - това е нали - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8945420#msg8945420....Обаче днес ни в Метро, ни в Кауфланд нямаше боя за торти. Имаше една за надписи, взех си от нея, 4 тубички по 10мг. Дари ще стане с боя за яйца? За трансфера....сякаш че ли ще се справя...знам ли......

Ох...да ви кажа...нещо ме сърбят ръцете по това време да направя нещо торта......Това Барби...Почвам да чета, да го знам на теория и като легне народа - да правя.......Съвети и пр. И каква да е вътре. Гледах и Шоколадовия фондан на Ваня дето се слага върху тортата веднага.....Разчиствам кутията за ЛС и приемам съвети........

Пепи, разкошна е тази за 1г. Поздравления! Ох....не съм много по тортите...не ме съблазняват.....но заради децата сигурно щях да ти бъда редовна клиентка ако беше близо до мен......

Благодаря много за вниманието! Чакам! Нареждам всичко за тортите и чакам съвети от вас!

Пазарувала съм с принтирани листи от форума - добре,че никой не ме гледаше. И...никъде не видях малки разфасовки ликьор...И ще мина без алкохол. В къщи такова нещо не се консумира. Имам само есенция ром и бадем.

Побърках се с тези торти...Край!

# 227
Руми, честито на патеричка  bouquet Hug

Отново фантастични торти!!!

Няма да ви изброявам за да не пропусна някоя, но съм впечатлена, отново.

Имам един въпрос. Имам малко готова моделираща маса с изтекъл преди 2-3 месеца срок на годност. Според вас удачно ли е да я използвам или да я пиша брак и да си тренирам на нея???

Цоцоланке, и моят мърмореше в началото, сега не коментира, само яде, когато има какво де...

Сега съм си поставила бойна задача да го приобщя и да дойде с нас на тортения семинар...стъпка по стъпка...

# 228
  • София
Мама Цоцоланка Незнам какви точно съвети приемаш, май за всичко Wink
 Ако се чудиш каква да е тортата, пробвай Татяна. Тя е лесна за направа а и вкусна. Медовика Също не е трудна, не съм я правила, но скоро ще се пробва Peace Относно масления крем за трансфер, нищо немога да кажа. Аз ги правя със шоколад. Но мисля че дори с маслото ще ти е по-лесно Thinking

# 229
Ванче,признавам-права си ,че долната част ми е по-висока отколкото трябва
Тортата с кьнката е много готина,а кьнката е сьвсем като истинска.Ще ощастливиш момичето  Hug

Крисче ,за сьжаление нямам навик да снимам докато тортоправя,а кухнята ми е много малка и няма място за оператор  Grinning

Детската торта на Пепи е много нежничка,фермичката сьщо е супер,там има доста тренинг вече и сигурно ги прави сьс завьрзани очи  Hug

# 230
  • Пловдив
Детската торта на Пепи е много нежничка,фермичката сьщо е супер,там има доста тренинг вече и сигурно ги прави сьс завьрзани очи  Hug

Ааааа, как фермичка бе мила. Пух и приятели са, но май патетата те заблудиха  Mr. Green

# 231
  • София
thedragonbg  ето това е сайта, от който гледах котките, а и за заека ми също. Тортите им са страхотни, досега друг такъв сайт не съм срещала.
www.tourtes.com

# 232
  • Банкя
Ами аз направих глазура с белтък и какао и в съда ми се втвърдяваше.
Но го сложих върху сметанов крем с  желатин.Не знам върху какво се слага -върху блат ,а.

# 233
ЧРД на Боби на Естрела и на дъщерята на Албена.

Естрела тортата с багера е страхотна.

Албена много хубава тортичка. А червеното как го постигна? Само с омесване или маза отгоре?

Пепи и трите са изпипани както винаги.

Ванчеее е тази с кънката я гледах много дълго. Страшна е! Фигурното пързаляне ми е любимия спорт, нищо че не мога да карам де Joy

tarlio много е апетитна.

И една за домашна консумация. За пръв път с шоколадов борд.

Някой да знае в коя тема беше клипчето дето Албена показваше как се правят рози от сметана ще съм му много благодарна. 
bouquet

# 234
Аз след като само писах днес, пък и предните дни, най- накрая дойде време да си покажа творението. Хиляди благодарности за съветите за горния етаж още веднъж на момичетата, които веднага ми помогнаха, точно когато ги правих, та успях да я пренеса без да мръдне. Макар че моето е етажче, по точно възглавче... Joy Joy Joy Но долната торта е еклерова с много крем, а възглавчето е с крем рафаело и някак си натежаваше и макар и мъничка щеше да хлътне та знае ли се Laughing

Ааааа и благодарение на вас, разбрах че тоя прашец перления се размазва с четка върху вече готовото покритие, щото веднъж за нещо не помня какво, се опитвах да го меша с покритието и месих, месих и все не става и накрая си го оцветих с боята, която си имам..... Crossing Arms аз от къде да знам тогава, че това друго яче се ползвало. Аз си го накупих при едно ходене на Кадемлия (на заплата) и си мислех, че съмголяма работа, ама то и акъл се иска hahaha

Та на леля детето вчера стана на 1 годинка, и малко преди това проходи и днес беше и прощъпулник и ден ден Wink Wink Wink и леля му направи тортичка на младежа

Повече снимки тук

Изпитах невероятно удоволствие правейки тази торта. Не зная дали защото малко или много се чувствам по-сигурна, или защото беше за Денката, който много ни уплаши преди 1 година и ревах ли ревах тогава, но слава Богу всичко размина и сега е един голяяяяяяяяяяяяяямммм мъж вече, но ми беше невероятно. Та само да ви разкажа, че при миналогодишната драма, когато седях и ревях, ревяхме всички в къщи (и сега като се сетя ми премалява) но тогава още не правех такива торти. Даже не ви бях чела. И си карам аз колата, прибирам се към къщи и си мисля разни неща и на светофара почти пред нас аз съм първа кола. И пред мен преминава един човек, който носеше една невероятно красива бяла торта. Ама казвам ви бяла та бяла. И в една кутия от тия пластмасовите прозрачните. Не картонена. Бяла прекрасна торта. И тогава все едно светлина някаква огря. И нали знаете по филмите как дават понякога нещо на бавен каданс. Ей така този човек сякаш вървеше пред мен. И сякаш ми я показваше на мен тази торта. А аз седях опулена, втренчена в тази БЯЛА торта, не можеща да отлепи очи от нея. Не помня дори как стигнах до вкъщи...... Само грабнах телефона и им казах - Раленце всичко ще е наред мила (Рали е сестра ми) ........ и наистина това детенце живна. И от тогава си имам връзка някаква с него. То и други такива случки имаше 1-2, покрай разни леки боледувания..... на леля момчето си е той.....Та така момичета. Беше приказно това, че можех да направя тази торта за него, а това е благодарение на всички вас, които ми помогнахте да мога да го направя.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Стаси сега виждам, докато си пиша фермана, че си пуснала невероятно красива дантела и борд, който не си представям как бих постигнала.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 235
Леле Крисчееееее......събра ми погледа.......Моля, ако обичаш......на ЛС или обяснение, или откъде ти си чела обяснения и съвети за това чусо! Поздравления хиляди пъти! HugИ детенце да е здраво! И аз ще чакам обяснения за този бордюр.....

Момичета, аз съм готова с блата и с крема. За утре...едно не ми е ясно - как да си оцветя фондана или марципана. Търсих днес бои, но и в двата големи нямаше. Имаше само едни за надписване, в тубички, 4 цвята по 10гр., но те надали ще ми помогнат. Приемам идеи всякакви!

# 236
Маме, чувала съм, че някои от момичетата, които си нямат бои ползват тези за боядисване на яйца. Така че ползвай тях поне докато си намериш други. Аз си купих от българските от София от Три уши, щото тези на Уилтън са по-скъпички. Макар че май и българските бяха около 3 лв прахчето. Аз лично си мислех, че ще са по-евтинки.... Не забравям какво си написала Peace само ми дай време. Щото и на мен това ми е , чакай да преброя - 5та такава торта. Тези предишните, дето съм си ги правила едно време, не ги броя, щото са си тип домашни Wink без украси Wink

# 237
Гледам,че има четящи все още по това време.....да питам.....За този фондан на Наталина - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.msg3032#msg3032 - има ли проблем ако заменя нишестето с обикновено царевично какаово нишесте? Искам да си замеся фондан, но..пусти акъл не си купих глюкоза...Идеи без глюкоза, сухо мляко и кондензирано мляко? Само този намерих и шоколадовия на Аня.....

# 238
Крисче тортата е страхотна аз лично я виждам идеялно изпипана поздравления като четях поста ти се просълзих да ви е жив и здрав рожденника и повече да не ви страска така Hug

Маме ако търсиш в Добрич бой не вярвам да намериш аз обиколих целия Дч  преди два месеца докато си бях у дома и не намерих затова действам с боя за яйца купих си я от диетичния магазин на свободата на нея пише че става и за яйца и за сладкарство пожелавам ти успех  Hug

Аз искам да попитам за тези бойчки кайто ги е ползвал как се процедира с тях разтварям в малко пудра захар преди да сложа в марципан варна ли ? И оцветяват ли хубавло или трябва да с еслага по повече боя ?

# 239
Крисче,чудесна торта ,браво на теб.
Стаси ,твоята е много нежна ,супер.
Мама цуцолана,за моятя тарта Интер,блатове пандишпан ,два броя с по 4 яйца,маслен крем и покритие руска мастика2.Не зная какво по точно искаш за да ти помогна , а относно трансвер аз не правя , а рисувам върху тортата и запълвам с желатин,но по лесно ще ти е ако правиш трансвер,както прави Ванчето.
Стаси ,за клипчетета ще помогне Пепи,защото аз ги пращам на нея.Много съм на ви с компютърните дейности.
Сега обещаните снимки на моята рожденничка,която много си обичкам.Искам да ви кажа,че съм много щастлива ,че имам най добрите момичета на света.

Общи условия

Активация на акаунт