В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 352
  • 308
  •   1
Отговори
# 30
Боби и аз давам клеева тинктура, започнах и цитросепт по три капки

# 31
Утре мисля да пускам Васи на градината.

Не знам как ще я събудя сутринта, че се научи да спи до 9 часа сутрин.  Дано да се задържи здрава, че нещо с този грип Бризбейн съм се панирала. Но отива пък каквото стане. Уффф като се сетя че пак ще има ревове, и ми настръхва косата  ooooh!

Гледам че давате различни имуностимуланти и се чудя само аз ли не давам такива? Разчитам на това, че Васи се храни добре и яде доста плодове. Пие чай с мед и това е.

И нещо друго щях да питам. Ние сме още с памперс нощно време.
Много ли сме закъснели и има ли други като нас? Да си сверя часовника не за друго.......

По този повод се сетих за една смешна случка от вчера сутринта. В полусънено състояние ми се причува, че някой пишка, и си мисля сигурно има някой в тоалетната. След малко Васи ме буди, тя се преместила при нас през нощта и ми вика "мамо има пика". Аз ставам и какво да видя тя се напикала, памперса скъсан, изпуснал всичко. В резултат всички чаршафи включително и нейното юрганче отидоха за пране  ooooh!

# 32
И нещо друго щях да питам. Ние сме още с памперс нощно време.
Много ли сме закъснели и има ли други като нас? Да си сверя часовника не за друго.......

И Дени е още с нощен памперс.Но нещо взе да се срамува от този факт:)

# 33
Моите приятелки АГ-та празнуват на 21януари, защо пишете, че само във Велинград се прави newsm78

От старата тема- Тарталета, аз рибомунил не започнах, разни ехинацеи тъпках, без ефект, спрях ги. Стигам до извода, че дацата или боледуват, или не. НО- догодина отрано ще взема Респивакс, пък да видим.

Наталия, много "народен" лекар, евала. А за стоматолозите- там не мож' им хвана края- те нямат цени- или кариесътбил двоен, или лекарства ще трябва да слагат... Ужас #2gunfire

# 34
Боби, клеевата тинктура я обсъдихме в една от предните теми Hug. Аз също почнах да давам от Коледа насам, първоначално си купих от аптеката, а после си приготвих и домашна.

Ние също сме с памперс, даже и следобед слагам Tired, ама той е по-малък от вашите , даже още имаме аварии понякога  през деня. А за голямата нужда...леле мале, отказва  да сяда на гърнето Tired, не знам докога ще е така Sad

# 35
И ние сме с памперс през нощта и честно казано идея си нямам кога ще го махаме - може би лятото  newsm78 Факт е обаче че си пълни нощния памперс.... През деня  сме без, аварии много рядко - забелязала съм че се случва като му е студено.
А за имуностимулантите - аз давам рибумонил от септември. Определено е по-добре от миналата година, но не мога да кажа дали е от рибумонила. Започвам да се навивам за клеевата тинктура ...

# 36
Окончателно махнахме памперса това лято, август. До тогава спеше с нощен, преди това се простихме и със следобедния. Исках преди ДГ да "откаже" памперса, че бях чула, че там не им слагат Rolling Eyes

Аз давах Бронховаксом - септември, октомври и ноември. За сега уж болестите не са слизали към гърдите, но ето, кашлицата не я подминава.  Rolling Eyes А на ясла не е ходила, за да направя сравнение с предишна година.

# 37
Хайде да се разпиша и аз в новата ни темичка!
Да ни е честита и в нея да пишем само за здрави и щастливи дечица! Hug

При нас всичко си е по старо му.Вали си ходи на градинка, с огромно желание.
Виждам, че коментирате имуностимулаторите.Давах на Вали три поредни месеца Бронховаксом, по препоръка на педиатърката ни.Дават се по  10 прахчета за месец, разтворени в течност.Почива се 20 календарни дни и после пак по същата схема.Така 3 месеца.По време на почивката давам клеева тинктура, и от няколко дни Ехиначи-та.

Лека и спокойна вечер! Heart Eyes

# 38
Kлеева тинктура по колко капки давате ?  И колко време може да се дава?

# 39
Нищо не давам Rolling EyesПо едно витаминче когато се сетя...
Клеева тинктура  купих,но не съм започнала да давам още.
Боби1973 ,клеевата тинктура я нищихме сигурно половин тема ,докторът и въпросното предаване - също Hug

Памперса махнахме окончателно на 2г 6м.

Щерката ми прави панаири в детската- не иска да си тръгва ooooh!Вече ни коментират другите родители,че такова чудо не са виждали.Не ми дава да я облека ,пазари се,че искала да се качва в групата да си доиграе или да чакала да вземели всички други деца ooooh!Днес направо срам ме хвана  Embarassed

# 40
И моя тази вечер едвам го уговорих да си тръгнем. Даже излязох от групата демонстративно и му казах чао......постоях си в коридорчето, изобщо не се появи  Shocked. Наложи се пак да влизам и буквално го изкарах. Накрая миряса и даде да го облека.

Клеевата я давам по 4-5-6 капки еднократно на ден, обикновено вечер в чаша сок.

# 41
Kлеева тинктура по колко капки давате ?  И колко време може да се дава?

При 30 % клеева тинктура:
10-20 капки в 50 мл вода или мляко, 3 пъти дневно ,половин до 1ч.преди хранене.
Това е от упътването(за възрастни )

Хомеопатът от  "Часът на мама" каза специално за децата:
5 капки клеева тинктура в 10 мл физиолог разтвор- за пиене при кашлица и за капане в носа при остра хрема.
Давало се и като профилактика - всяка сутрин преди д. градина,не се прихващали вирусите ,или протичали по- леко.
Можело да се дава цяла зима например

МерСедес ,не се впечетлява и моята от Чао, дори ме избутва навън да си заминавам EmbarassedТака е от последната седмица.Ако е период да се свършва вече,че само бера срам Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 22:56 от Nataliq_

# 42
  • Добрич
Два дни не съм ви чела, а вие нова тема сте започнали , че и три страници сте написали. От вчера дъщеря ми ходи отново на градина. Направи ми впечатление, че на вратата на стълбището пред отделението за групата  има бележка " Затваряйте врата". Тъй като в момента се отопляваха на нафта, в групата беше по - хладно от преди. Тази вечер ми се стори по - топло и попитах учителката. Оказа се, че след обяда са им пуснали метан и са си сменили горивото. Веднага се усеща. Надявам се, че пак ще бъде топло както преди.

...Памперса махнахме окончателно на 2г 6м....

И ние.

# 43
  • Mediterraneo
Току- що изпратих малката на градина след 6 дни вкъщи. Така и не я заведох на лекар, кашлицата вчера просто престана  Rolling Eyes Това не ме успокоява особено, но както и да е.
Полар фокс- за съжаление и аз достигнах до този извод. Явно моето дете просто е такова- болнаво.
Давам клеева тинктура вече близо месец, 3 пъти по 3 капки. Освен това от две седмици давам Есберитокс 2 пъти по 1 табл. и от миналата седмица Умкалор 3 пъти по 10 капки... Умкалорът ще го спра тези дни, но с другото ще продължа поне до март. Клеевата я разреждам със сребърна вода. Мъжът ми ми вика знахарката  Mr. Green
И мен ме е страх от грипа  Confused
Гледам за памперси говорите. Дневният памперс го махнахме на година и 10 месеца, а нощният- на 2г и 4м.

# 44
Моят син пък първо се прости с нощния памперс и след около месец буквално за два дни махнахме и дневния. Това беше като беше на 2г. и 4м.

Аз пробвах да давам клеева тинктура, но не ми се получи. Нашата си е домашна (баща ми има два кошера пчели) и е по-силна явно, защото вкусът и мирисът й се усещат в каквото и да се сложи.

Пробвах Респивакс да започна още през октомври, когато му започнаха разболяванията, но тогава като пиеше един куп лекарства, сиропи, капки, не го искаше и се отказах. През декември обаче номера мина. Направихме първия 20-дневен курс, сега след 10-дневна почивка сме на втория, ще си направим и третия. Откакто го пие, не знам от него или е просто съвпадение, но няма нито сополри, нито кашлици, нищо (чук-чук на дърво). Догодина ще го започна както си е по предписания още през септември и се надявам ефектът да е още по-добър!

Други "добавки" - през декември изпи едно шише Ескимо кидс, а сега му давам Марсианци, когато мога, разбира се, защото не всеки път ги иска.

Общи условия

Активация на акаунт