В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 354
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
Моите приятелки АГ-та празнуват на 21януари, защо пишете, че само във Велинград се прави newsm78
АГ-тата празнуват днес, да, но такъв празник за бабите и децата има само във Велинград. Нямам снимки в офиса, за да видите. Знам ли, довечера може да има и репортаж.една статия, ако ви интересува
За памперса - махнахме го на около 2г и 9м след като една седмица се събуждаше сух.

# 46
Да се запиша в темата,макар и чак на четвърта страница.Нищо че не ходи малката на градина.

# 47
Кога успяхте да изпишете толкова ! ? После ще чета, сега само се записвам!

# 48
И нашият памперс си е пълен нощно време. Даже сега сме взели явно някакви дефектни дето се късат лесно и после изпускат. И тази нощ имахме авария та ставах да преобувам.

Слава богу сутринта мина по-добре от очакванията ми. Малко се разплака като я събудих, после се успокои и без проблеми стигнахме до градината. Но пък беше голямо убеждаване защо тя ще ходи на градина като баба й е вкъщи  ooooh!. Та се наложи да измисляме разни ангажименти на бабата за през деня.  Twisted Evil
 В гардината ни пак има скарлатина в друга група. Имат карантина до този Петък. Явно тези карантини са често явление. И миналият месец имаха такава и то пак за скарлатина, то ако решиш да не пускаш детето по време на карантина тя трябва да си стои нон стоп вкъщи.

# 49
Да се запиша  Hug

# 50
  • София
Kлеева тинктура по колко капки давате ?  И колко време може да се дава?

Здравейте и от мен.

Страшен мързел съм - само ви чета  Embarassed

След два поредни АБ през октомври започнах да давам клеева тинктура 3 пъти по 5 капки в малко сок. и да чукам на дърво оттогава проблеми не сме имали. Дано да останем така. Смятам да го давам до напролет.

За памперсите - свалихме ги точно на рождения й ден (той е през лятото) на 2 години. Инциденти сме имали само веднъж. Малко ми е странно да се държат още памперсите (без да искам да засегна някого  Peace), но дечица вече са мислещи същества и разбират като им се обясни да си казват, кога имат нужда от тоалетна.

# 51
Виждам че има дечица, които не искат да си тръгват от градинката  Hug В колко часа ги вземате ???? Аз взимам Вики в 18.20 - 18.30 ч. и в повечето случаи сме последни / в останалите сме предпоследни/ и поне такъв проблем да не иска да си тръгва нямам  Mr. Green Вчера отидох да го взема малко по-раничко /17.40ч. - бяха останали точно 4 деца/ и ме посрещна с думите : Ураааа, не съм последен. Кофти ми стана, ама няма друг вариант. Днес ми каза пак да съм тичала да го взема по-рано, ама ... уви. Хубаво е, че дечицата свикнаха с градинката  Hug

# 52
Добро утро и от мен. Днес аз заведох дребния на градина. Вчера учителката казала на баща му да не го водим днес на градина, понеже бил хремав и цял ден му течал носа. Детето го мъчих цяла вечер да си издуха носа, нищо не изкара и аз се ядосах. Той че говори на нос, говори- има си секрет, заден. Това си му е постоянното състояние, и съм им го казвала сто пъти. Та днес отново ходих да обяснявам, накарах го да се издуха пред учителката- нищо.  Много ми стана тъпо, понеже много добре ме познават и знаят, че като има проблем си го задържам вкъщи, но определено не съм съгласна да си измислят неща само и само да им се намали бройката за деня.

За взимането- към 17:30 някъде го взимаме в момента.

Памперса го махнах много лесно, беше на 2г и няколко месеца. Просто го усетих, че е готов. За 2 дни махнах дневния, за нощния изчаках още 2 седмици(беше си сух всяка сутрин).

# 53
  • София
Рали ходи вече 2 седмици без проблеми, обаче пак имат карантина за варицела и пак в тяхната група  Confused Та сега отново съм в очакване..
Гледам че дискутирате клеевата тинктура - колко дълго може да се дава, извинявам се ако вече сте говорили за това ..

За сополите - вчера като я взимах от градина, точно ги извеждаха навън и ми направи впечатление че имаше поне 3-4 деца с мнооого сополи. Ама госпожата вдига рамене, какво да правим, така ги водят  Tired Иначе и Рали има някакъв заден секрет, защото гъгне, но нищо не изкарва през носа.

Хубав ден на всички и по-малко болни  Hug

# 54
Днес имат театър, по мотиви на "Червената шапчица", много ми е чудно как ще се представят най-малките, дано нашия не скочи при артистите, че подозирам нещо подобно Embarassed

# 55
При нас утре има театър- "Трите прасенца". Мисля, че децата си седят мирно, или поне учителките до сега не са се оплаквали някое дете да се е опитвало да "саботира" представлението. Laughing

# 56
Гледам че дискутирате клеевата тинктура - колко дълго може да се дава, извинявам се ако вече сте говорили за това ..

По принцип - може и неограничено време! Единственото противопоказание е алергия към пчелни продукти.

# 57
  • Добрич
Мечо Пух, в нашата градина ходиха есента на тази постановка. Ако е същатата като в Добрич става въпрос за някаква нова версия на приказката, която е с хумористичен нюанс.
Цитат
...Всичките прасета на кюфтета...
Племенницата, която е втори  клас също много я хареса. А учителката на дъщеря ми беше споделила, че едно от момченцата след спектакъла казало " Като порасна  искам да стана прасе".

# 58
  • София
Здравейте,
аз се включвам да си споделя болката...направо щях да се разрева в градината днес...
Та отивам да водя малкият и гледам  махат катерушките в двора...а той голям, хубав двор, с дръвчета, площадки, катерушки...прелест за топлото време.....
Та качваме се и питам, какво става - нови ли ще слагат...и учителката - мне....ще строят нова сграда....почти няма да ни остане двор....
Направо супер се депресирах.....то това беше едва ли не най-хубавото на градината ни....
Пък вместо това да бяха построили до сити центъра който е отсреща - нова, голяма хубава градина с двор и т.н. вместо да сасипват нашата...там място бол....ама на....
та криво ми е.....Sad

# 59
Ми това е тъпата ни държава.

Пък после искат деца да се раждат. То няма да остане място дето да ги извеждаме тези деца от това строителство.

Явно все пак няма криза за строителството щом продължава..........

Общи условия

Активация на акаунт