Навън е студ и скреж, започна ФЕВРУАРСКИЯ бебевалеж :)

• 20 520
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Добро утро, майчета!

Тази нощ си поспах, ама май ми беше топло и сънувах такива глупости, че думи нямам! Crazy
Ама има и един любопитен момент - сънувах Силвето (Толо), че носи тризнаци момиченца!!! И чак сега ги видяха, но пък най-малкото бебче беше 2050 г и лекарите много се радваха какви големи деца са!  Mr. Green Mr. Green Силве, Силве, как те подредих!!! Hug Hug

Аз нещо с всеки следващ ден се чувствам все по-неорганизирана  newsm78 Нещо не мога да си подредя нещата, а и честно казано ми се полежава повечко  Embarassed  Но днес ще се стегна, обещавам!

Лейдимакс, не се притеснявай толкова много! Мисля, че мъжът ти е прав в много голяма степен, но щом в болницата вече са подготвени - няма страшно! И да трябва секцио, ще реагират. Hug

Отивам да се организирам! До после! Grinning

# 121
Привет мами Hug

ladymax, напълно разбирам притесненията и тревогите ти, чудесно е, че си потърсила няколко мнения, защото от четене по нета, можеш да се вкараш в много кофти филми, стискам ти палци, всичко да е наред Peace

Гери, племенницата ти е голямо сладурче.

Дарима, това със самовзимането на МБ съм го правила преди със стерилно шишенце с клечка, което ми е давал личния лекар, ама честно да ти кажа не съм много убедена, че съм го правила както трябва newsm78 То тогава беше голям зор с едни гъби и бактерии, та доста тренинг бях понатрупала.

От днес и аз влизам в 9-ти месец, докога ще мътя беба ще каже Grinning

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Гал, хич не съм герой, просто това е единствения начин да укрепне беба и ако от мен зависи, не мога да го откажа. Тя е на кърма от почти първия ден и наддава, което ме стимулира да цетя повече и повече, просто друго в момента за нея не мога да направя.
По въпроса за водите - всичко започна с около супена лъжица вода, малко по малко се увеличаваше и накрая вече беше доста върху превръзките. Но си е стресиращо, защото е съвсем безцметна, няма мирис, нищо, по нищо не можеш да познаеш, че е околоплодни води. Само с тестове в болницата може да се установи. Ако се засили на определен интервал от време, отиди да проверят, като си сложи превръзка, че на нея по-лесно се установява това вода ли е или е течение.
Момичета, стискайте палци, моя мъж днес е паднал в метрото и сега е на път за болницата да видят дали не му е счупен крака. Много се притеснявам, защото това означава, че никъде няма да можем да мръднем без него Cry Моята книжка е изтекла, а и аз не съм карала още тук, та направо полудявам Sad А как ми изкара акъла - обажда се и почти реве на телефона и помислих, че нещо е станало с беба Cry

# 123
Здравейте мамчета. Ходих да правя последните изследвания - кръв и урина. Голямо напъване беше с урината - моя мъж умря от смях hahaha след 15мн. напъване успях да покрия дъното на чашката. Иначе цяла нощ не се спрях да претичвам до тоалетната Crossing Arms Сега, кой знае как ме псуват лаборантките: - Тая свидла, толкова ли й се откъсна от сърцето.... А моя, дето толкова се смя - ще ходи той за рецултатите и да се черви  Embarassed

Мисля , че не е правилно да се започва след самото раждане ,
а малко по- късно , след първият месец . На нас така ни обясни док .[/color]
С втория син работа беше - парен каша духа  Rolling Eyes

Geia стискам и се моля  Praynig да няма проблем с мъжа ти  Praynig и да си вземите Криско!

# 124
Гея, дано да е мъничка белята с мъжа ти и дано скоро да си приберете малката Мила Hug та да се успокоиш и ти.

# 125
Здравейте и от мен! Аз вчура бях последно на ЖК и за първи път ми слушаха тоновете. Докторът каза , че бебето е супер активно ( и е взело моята неврозност), но каза също че леко се губят на момент тоновете, което явно е заради пъпната връв около него. Каза, че е по-добре да го вади Ташков в петък.
Попитах го за на най-големите си притеснения -  дали не е малко, защото все пак две седмици ще го вадим, а тоъ ми каза да не изперквам докрая, че остана малко. Премери го и главата излиза 97 мм, което каза че е доста, а бедрото излезе 87мм, и думите му бяха "бедрото му е като на слон"....малко се обидих, чак пък слон, но май по-скоро искаше да разведри обстановката....аз после си мисля - че то бедрото почти колкото главата....ама карай...
Инче, за превъзките аз също не мога да намеря такъв размер ( намерих само водоустойчиви 10/25, а от другите намерих само 9/20 и незнам дали ще ги приемат).
Аз съм стегнала чантата, обаче малко се обърках вече - кое да нося при приемането и кое после...както и да е...те ще ме светнат в петък.
Снощи бяхме на гости на едни приятели на мъжа ми, и се оказа, че жена му е раждала в ТК миналата година ( не при Ташков-споко, а при Панова)...каза , че раждането е било много бързо и весело - слушали са някакво радио и Панова даже си е пяла...после обаче ми каза, че никои не ти обръща внимание, и дори не ти показвали как да кърмиш...което ми се видя много странно newsm78...но пък тя е била сама във ВИП стая и може би заради това...както и да е ...като цяло е с много добри впечатления от болницата...
Елфита, благодаря ти за отговора!
Мами, ако не пиша - направо чакайте новини в петък!
 Hug

# 126
  • София
Geia, няма спокойствие за тебе  Hug Дано съпругът ти само е навехнал нещо. А ти не му се карай много като се прибере Wink

Аз да ви кажа - никакъв ефект от колата /имам предвид като контракции... малко насълзени очи имаше Wink/ иначе се надявам да не поникне нищо до една-две седмици и да не се налага бръснене в болницата
Аз хич не бързам да раждам - така си ми е идеално, но милото все повече се притеснява като наближава 27-ми и на мен честно казано ми идва да се напънаи сега да го изтропам бебето, докато той е на работа, че после така и така ще има да се притеснява  newsm78

Кажете има ли някакъв начин да накарам бебока да се смъкне надолу, т.е. да си завре главицата в таза?

Аа и Мартеничке, благодаря ти за лекарството - още днес ще проверя в аптеките наоколо...

Еми, вчера така и не се накумих да сготвя - правихме си палачинки вечерта, но днес съм взела кайма и започвам кюфтаците...
Всички идеи са супер /МНОГО МЕРСИ ГЕРИ ЗА ПОДРОБНИТЕ РЕЦЕПТИ - записвам си ги и тях Simple Smile/ но от всичко изброено на мен кюфтаци най-много ми се хапват Simple Smile

Още нещо ме тормозеше да ви питам, ама сега не се сещам...
Отивам да ям и после продължавам с четенето Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet

П.П. сетих се Simple Smile
Да ви кажа, че аз в петък ще ходя на лекцията на 9 месеца в ЦУМ.. Ако някоя от вас още мисли да идва, да пише Simple Smile
И другото беше да ви кажа, че утре от 10:00 съм на тонове в Т.К., та и там можем да се видим Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 12:16 от carbo

# 127
Здравейте муцунки!
И аз си поспах днес, супер!
Мартеничка, какво е тази чудесия? Звучи доста съблазнително! Моят мил преди няколко дни му казвах, че вече нямам търпение да си дойде бебо, и той така спокойно няколко пъти ми повтори : " Ами, хаиде при доктора, и ще му кажем да ти бие една инжекция и готово...!?" ...Та сега мога да го зарадвам, че има как да стане номера Laughing!
Тони, за вас днес е истински празник! Време беше малкото мишленце да се прибере у дома! Да го гушкате мнооого, ама мнооого! И да го гушнеш и от всички нас Wink
Гея, не се притеснявай! Стискаме палци всичко със мъжа ти да е наред! Както и скоро да си приберете малката Мила!
ЛейдиМакс, и на теб стискаме палци всичко да е наред!

Мен днес ме е хванал един мързел..., ама е оправдан, защото онзи ден и вчера правих едно " велико" почистване, мих прозорци и така, че може малко почивка и за мен Crazy (нали се преуморих) Laughing

Фокси, те днес ли бил денят? Нека малките разбойници да кротуват още малко в мама!  Hug

# 128
Ladymax,щом всеки ден ти правят запис на тоновете е малко вероятно да се пропусне момента!Недей да четеш страхотии по форумите! Hug
Geia,много неприятно..Дано мъжът ти се размине с някакво разтягане..И аз в неделя бях потънала в мрачни мисли,че моят мъж отиде на вечерни ски,а пистите са били много заледени,та си представях цяла вечер как след 20 години и повече каране на ски точно сега си чупи нещо и сме блокирани...(аз имам книжка,но..не мога да карам.. Rolling Eyes).

Инче,моля ти се.. Shocked..укроти се с тия сънища!Не бъди такава максималистка.. Joy Имам близка приятелка,която лятото роди тризначки,та мога и съвсем нагледно да си представя картинката!

Дорабела,стискам палци и ти пожелавам спокойствие и бързо възстановяване! Hug
(значи се очертава да разхождаме две Ралички в парка... hahaha)

# 129
Гея,дано не е нещо сериозно и мъжът ти е наред.
И аз всеки път питам док.за пъпната връв,но не се е усукала,а е около ръчичките.
Линка много ще се радвам да се запознаем,защото май живеем доста на близо(аз съм в Изгреев до новия МОЛ-търговския център),но мисля живот и здраве с бебчо да се разхождаме с една друга мама към Каменица,тя живее във военните блокове на Цариградско шосе 20(зад тостери трепач).Може заедно да си бутаме количките лятото.Ако влезнеш в албума ни ще ни видиш маиничките и по-лесно ще ни познаеш,е сега сме маалко по-пълнички  Embarassed
Относно педиатър,аз се обадих на моя личен доктор на жена му (Печилкова),те са в Кичука,но предпочитам да прекося цял Пловдив,отколкото да се редя с ромчтата,а и може да разчитам на родителите си,които живеят близо до докторите,така по-често ще сме им на гости с бебо.Печилкова каза да се обадим като ни изисват и ще доиде у дома да ни види.
Днес наи-накрая продадохме едната от трите коли на един Асанчо и ще си платим гардероба,който тати ще почне да ни сглобява и до другата събота трябва да е готов,остава и кошарка да вземем,а друите неща малко по малко ще ги нагласим и тях,все пак се надявам малчо да си изчака термона до 20.02(много си ме кефи датата)
Зитка,мерси че ме светна как да пиша на бг,голям съм заплес,а уж вече на съм руса,ама тя супрата май не прощава след толкова години  hahaha

# 130
Здравейте мами - сладурани,
и аз днес се понаспах /за разлика от вчера, когато бях като парцал/.
Благодаря още един път за чудесните пожелания за РД!
Гери и аз гласувах за малката сладурка!
Мечи, мерси за бухтичките, много ги обичам  Grinning !
Гея, радвам се, че вие с бебка сте добре и си пак сред нас, много подробно си описала всичко, надявам се утре вече да си се гушкате с Мила в къщи!!! Дано и при мъжа ти всичко да е наред и да няма счупено, да е минал само малкия дявол.
Толо, ако знаеш как ми се карат и на мен ски, нищо че е заледено - направо завидях на мъжа ти, ама тая зима за мен ски - "през крив макарон".
Иве, радвам се че хремата ти минава и си по-добре, а и новините за бебчето са добри, та можеш да си по-спокойна. Ще се видим скоро - в болницата или направо с количките  Laughing  
Не знам какво е направила Еми с хремата, че трябва и тя скоростно да оздравява, за да гушка бебчето.
Фокси - ти си нашата мама-героиня, много готина тема си ни оформила, а на всичкото отгоре и стискаш още и лежиш с юначетата  newsm10
Тони - браво на малкия-голям Криско, ще празнувате яко днес прибирането му. Не мисли, че той не знае коя си - ти си МАМА и ще те "налази" тутакси, ще видиш  Joy
Дорабела, нашето "отроче" наистина си е с големи размери, като слонче и не виждам нищо обидно. Вашето също е достатъчно пораснало и ще се справи навън, спокойно! Стискам и аз палци, всичко ще е нормално, бързо възстановяване после!!!
Краси, какво става с теб след онази екшън-нощ?
Галл, стискаш ли здраво крачета, то наистина не остана много време...
Наде, май няма как да накараш главата на беба да слезне в таза /доколкото знам/.
Лейдимакс, най-добре е наистина да се следат тоновете на бебето, но при най-малкият риск, според мен, е по-добре да си те резнат. Ти само се настройвай, че всичко ще е наред, стискаме палци!!!
Честит Бабин ден - да са живи и здрави всичките ни лекари и акушерки, които помагат да се случват чудесата - новородените бебоци!!!
Аз и днес очаквам попълнение с новородено във февруарските редици..., на празник си е хубаво  Laughing

П.П Нещо попропуснах, ама после-като се сетя ...

# 131
Привет мамчета!

тази нощ и аз успях да се понаспя повечко,  че вчера целия ден се чувствах доста отпаднала като предишната нощ сигурно съм имала около 4часа истински сън...

Най-напред честита нова темичка, много хубаво заглавие  Peace и много красиво оформление - поздравления Фокси Hug

Linka, За лекцията - доколкото видях в сайта на сп. 9 месеца - темата е "Имунизации в кърмаческата възраст" но ще видим като отидем  Wink
Аз ще идвам с една приятелка която сега е бременна в 6 месец. Като гледам ще можем пак да си формираме една хубава компанийка този път - с още по-големи коремчета Mr. Green

Биби, самата лекция  започва в 10ч или с минимално закъснение 5мин. Но в началото за около 30мин обикновено има някаква предварителна презентация на продукти за майки или бебета, което също е интересно. След това започва темата по същество.
Добре е наистина да отидем малко по-рано, около 15-20мин за да може да се настаним на удобно място и да сменим някоя приказка.

Гея, дано да не е нещо по-сериозно с падането на мъжа ти и да се възстанови бързо за да може да ти помага, че определено сега много ще имаш нужда !!! Дано бебка бързо да наддаде тегло за да си я вземеш вкъщи. Много е хубаво че може да се храни с кърма, въпреки че е в кувиоз, това малко ме учуди всъщност, понеже съм останала с впечатление че като са в кувиоз не може да им се дава кърма. Аз имам огромно желание да мога да кърмя бебчето и затова горещо се надявам да не избърза с раждането и да се налага да стои в кувиоз и всичко да си тръгне нормално с кърменето.

Относно педиатрите - и аз мисля доста по този въпрос newsm78. Гледам от интернет отзиви и впечатления от разни лекари... Нашата лична лекарка е и педиатър, но нямам отзиви за работата й като педиатър. Ако сме при нея ще е удобно че поликлиниката е близо до нас на 10мин пеша и ще е лесно да водим бебчето на прегледи поне за 1та годинка. Но в близките дни планирам да я посетя и да я разпитам как и къде работи с бебетата, има ли възможност да се запишем и т.н

Аз вчера нещо съм се объркала с темите и съм пропуснала когато е обявена новата тема  и писах още в старата... пък после се чудя защо никой не пише..  къде блея...   ooooh! Вечерта не съм сядала на компа, а днес какво да видя - новата тема и цели 8 страници  #Crazy

Та във връзка с чуденката на Карбо за имената,  исках да вмъкна тук това което мислех:

Карбо,  понеже виждам че се събират мнения за женски имена и аз ще изкажа своите впечатления  Wink
На мен много очарователно ми звучат имената: Елеонора, Валерия и Белослава. Особено първите 2 аз много ги харесвам от дълго време.  При толкова предложения и на теб ще ти бъде доста трудно  Crazy и може би трябва да оставиш своята женска интуиция да  избере - това което от вътре ти идва най-предпочитано  Peace

А иначе нашия бъдещ юнак засега мислим с мъжа ми  да бъде Йордан /Дани  Heart Eyes/, това все още не е категорично решение , но натам вървят нещата.
Свекър ми се казва така, но ако решим да изберем неговото име няма да е заради налагане на традиция, а защото на нас ни харесва самото име - хубаво българско със силно ясно изразяване,  с традиционен имен ден. Ако се ползва само буквата Й - другите мъжки имена с Й не ми допадат повече. Хубаво е че мъжа ми не държи непременно да го наричаме на баща му и затова сме обсъждали варианти и за други имена съсем различни.  Ние между другото харесваме традициите да се уважават родителите и имената им, но разбира се не на всяка цена, ако името си заслужава, зависи и от човека и т.н... и си оставяме в крайна сметка наша свобода за избор Wink
Това на което базирам моите предпочитания е името да е хубаво, звучно и българско, да има лесно и приятно галено име, да има имен ден /по възможност/  
В главата ми все още се въртят и още 2-3 мъжки имена, които харесвам, но те нямат именни дни и си мисля - защо ли да лишавам сина ни от тази хубава възможност да си празнува също имен ден  Heart Eyes

# 132
Здравейте и от мен!!!Честит бабин ден на всички акушерки и акушер - гинеколози   bouquet Ще имаме голяма нужда от тях от тук нататък.
Гея,дано днес е бил малкия дявол с мъжа ти! Hug
Тони,предполагам че вече сте си у дома с малкия Криско и го държиш в прегръдките си!Завиждам ти съвсем благородно  Hug

# 133
  • Sofia
Ето и една прекрасна новина, за която ни подготви Зъбчето Simple Smile
http://dnes.dir.bg/2009/01/21/news3883678.html

# 134
Коте, изпревари ме  Wink

Общи условия

Активация на акаунт