Навън е студ и скреж, започна ФЕВРУАРСКИЯ бебевалеж :)

• 20 511
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
iva_angel Благодаря за инфото, таман започнах да се ровя в нета.

foxy81 Ами то много не остана, тоест още седмица да изтраете с Наско и Гошето  Joy  Joy  Сладурите.
А за буденето рано, не съм спала като човек от самото начало на бременността.

# 106
И аз, патката, забравих да питам какво е туй хапче, аджеба, дето прави такива магии  Banghead

Joy Joy Joy

Мартеничке, ти си първият случай на планирано естествено раждане. Горкият доктор - и той гледа да се подсигури с това пътуване, че не е шега работа. Аз също срещнах доста такива случаи в болницата - момичета с нормална бременност без проблеми, но живеят около София и ги премат да си ги чакат под наблюдение, за да не стане някоя инфекция  Simple Smile

Гея, евала за цеденето! Ти си герой   bouquet

Фокси, ти си стой тук, да си влезеш в деветия с двата крака  Praynig Аз все се сещам за оная мацка от болницата - щом с тризнаци (с размери 2700, 2100, 2300) милата успя да влезе в деветия - ти ли няма да можеш  Naughty

Пък аз нощно време не усещам бебо  Confused Будя се обикновено много потна, преобличам се, но не си комуникираме с дивачето. Сутрин като станем, тогава се раздвижват нещата  Thinking

Албенче, и ние най-накрая разместихме стаята така, че да се побере още едно креватче и две гардеробчета за големия синковец, за да може малкия да наследи скрина. И дотам.

За пишката, ние едва преди два дни постигнахме пълен ефект. Бавно и славно, даве го научих сам да си дърпа "пацата" и той милия е много съвестен. Не се притеснявайте, просто избирате един вариант - с дърпане или без и действате. Онзи ден в банята обаче явно мъжът ми го е позасилил малко, та два дни топим в смрадлика и така.

Карбо, мойте хемовци от два дни ми разказват играта. Буквално не мога да си седна на д-то. Имам един бабешки приготвен мехлем в хладилника, но ефекта е 0. Това, което ме спасява, е да ги обливам със студена вода колкото по-често мога.

# 107
  • София
А за буденето рано, не съм спала като човек от самото начало на бременността.
и аз съм в тази група  Mr. Green

# 108
  • София
ladymax, не знам как е при вас, ама тук в БГ често се случва да се прави спешно секцио, заради понижаване на честотата на тоновете на бебето поради увита пъпна връв, тогава се прави спешно секцио и няма проблем, като ходихме в болницата, в която ще раждаме тук, видяхме разстоянието от предродилна и родилна зала до операционната, минава се за по-малко от минута, а бебето се вади на 5тата минута най-късно, така обясни лекарят, който ни разказваше, така че няма страшно, пък и проблема при увитата пъпна връв е, че се скъсява и бебчо не може да излезе дори и да имаш пълно разкритие и силни и ефективни контракции, щом при теб е дълга пъпната връв, едно че често има увивания поради това и друго, че дори и увита ще е достатъчно дълга за нормално раждане, аз не съм специалист разбира се, но щом ти го е казал доказан лекар, значи няма проблем, проблем, за който аз се сещам е, че ще преживееш евентуално 2 раждания на веднъж, първо контракции, болки, разкритие, напъни, а после и самата операция и възстановяването от шевовете, не знам дали си заслужава, ти си преценяваш, а и риск винаги има при каквото и да е раждане, ама човек не може да каже какво ще се случи предварително, така че стискам палци и дано всичко мине успешно, но ще видиш, че ще мине така:)

# 109
ladymax, не трябва да се тревижиш. Защо отказа да влезеш в болницата? Там ще следят тоновете три пъти на ден и ще си много по-спокойна. Тази пъпна връв ми е едно от притесненията още от седмия месец  Confused
Геа, забравих да питам какво количество изтичаше при теб, за да се притесниш и да отидеш в болницата? Аз имам обилно течение и сега се спекох малко  Confused

# 110
Знаете ли първите болнични ,тези за 45 дни бързо ли се изплащат?Подадох го на 05.01 във фирмата,те казаха ,че на 20.01 ще го подадат в НОИ ,горе долу кога да очаквам  парички?

Всеки болничен се носи в НОИ едва след като се преведат осигуровките на останалите (освен теб) служители от фирмата. А НОИ обещават да преведат парите ДО 15 дни след занасянето на болничния. Ако имаш ПИК код си следи кога ще го регистрират в НОИ, а всъщност на страницата вписват и 1-2 предварително планираните плащания.

Регистрирането се проверява на: Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане

Планираните и извършени плащания се проверяват на: Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН

Хубав и спокоен ден на всички! Фокси, извинявай за среднощната хранителна снимка, не мислех, че някой ще ги види преди закуска  Embarassed Дано не съм причинила неудобство  Hug

# 111
Mecholana  hahaha споко,бе,душа Hug Не можах да спя цяла нощ заради тия бухти Mr. Green
Ladymax айде да те питам аз защо не искаш секцио ако се налага? Няма ли да си по-спокойна ако знаеш,че всичко е минало по реда си? Не се дърпай като магаре на лед NaughtyАко се налага секцио-направи го! Слушай кака си,дето е много еркек за секцио...ама като дойде може и аз да се спека мъъъъъъъничко Embarassed Joy

# 112
  • Стара Загора
Мечолана,благодаря ти за инфото  love001
Оле,това гладене на бебешорски дрешки е много изморително,направо не ми остана кръст  ooooh! Whistling Изобщо не предполагах ,че имаме толкова много дрешки  #Crazy и това е само втората пералня  ooooh!
Честит празник на всички акушер-гинеколози,да са ни живи и здрави   bouquet Днес моята докторка като подарък за празника ще изражда тризнаци -дай боже  всичко да е наред  Praynig

# 113
Мами не ме разбирайте погрешно...нито съм против секциото , нито искам да се правя на майка героиня, нито ме е старх, нито ми пука колко пари ще дам, искам само да взема правилното решение за бебето.

Ако може да се роди нормално и за мен и за него на тоя етап по-добре. Абе знам ли...като се замисля че има риск и ми се иска още утре да ида.  ooooh! newsm78

Мерси че ме подкрепяте...

Гал, не останах в болницата защото тоновете на бебето са доста добри и щяха да ме държат само 24 часа. А сега ходя всяка сутрин и ги мерим

# 114
  • Пловдив
Добро утро от мен!
foxy81, за доктор Пепеланов съм чувала само хубави неща, но за съжаление наистина не работи с ЗК. Ние сме на варианта педиатър от ЗК - д-р Смирнова от поликлиниката в сградата на Военна болница и абонамент във Вела за спешни случаи. Цената на абонамента там е 25 лв. за месец като за деца от едно семейство се плаща само един абонамент.
Пловдивски мами, никой не си признава на каква тема ще е лекцията. Аз ще гледам да дойда, дано сме здрави до тогава, че нещо и аз прехванах от малката. Днес много ме боли гърлото и съм леко отпаднала.
Поздрави и лек ден и от мен!   bouquet

# 115
Добро утро и  от мене,днес съм на преглед,дано да е тръгнала момата вече Crazy
Елфитка,Минев ми каза да си нося само чехли и лични принадлежности.Обясни ми за нормално раждане,че ако всичко е добре изписват след 48 часа,а секцио след72 часа.Обясни ми за епидуралната,но не ми е казал да ходя на консултация с анестезиолог,в момента на раждането,докато ти правят тоалета,ти правели тест за упойката,така че не намирам за нужно да се ходи да се срещаш с анестезиолог и да даваш излишни 20 лв.Никой няма да ни упой без тест,така че споко:)Айде после като се прибера ще давам отчети,ако се изгубя да знаете,че съм тръгнала за болницата да се ражда,ох айде дано,тази нощ сънувах един сън,та да видиме дали ще е днес:)Айде лек ден на всички от мене Stop

# 116
Добро утро от мен!
foxy81, за доктор Пепеланов съм чувала само хубави неща, но за съжаление наистина не работи с ЗК. Ние сме на варианта педиатър от ЗК - д-р Смирнова от поликлиниката в сградата на Военна болница и абонамент във Вела за спешни случаи. Цената на абонамента там е 25 лв. за месец като за деца от едно семейство се плаща само един абонамент.
Пловдивски мами, никой не си признава на каква тема ще е лекцията. Аз ще гледам да дойда, дано сме здрави до тогава, че нещо и аз прехванах от малката. Днес много ме боли гърлото и съм леко отпаднала.
Поздрави и лек ден и от мен!   bouquet
Мила,аз ходих миналата седмица до Вела и ми казаха,че от март абонамента става 30 лв и договор се подписва за 1 година.Стори ми се всичко че е идеално,само незнмам с парите как ще се разбереме,а отделно трябва да си имате личен,който да ви бие ваксините,защото там не ги бият,иначе това че са на твое разположение денонощно е супер,но ние още го обмисляме

# 117
ДОБРО УТРО!

Пия си кафенцето и успях да ви изчета.
ФОКСИ,  аз ходих до тази частната денонощна клиника ВЕЛА, срещу хотел ЛАйпциг. Доста подробна инфо получих. Там е на абонамент - 25 лв на месец, може като си с близнаци да има и отстъпка, т.е да не е 40 лв. Разговарях с няколко мами, които Бяха в чакалнята с бебоците и ми казаха, че са що - годе доволни. То разбира се винаги има недоволни, но тук е хубаво че е денонощно, има и аптека към центъра и по празни;и, събота и неделя ивечер след 19 ч. те ти идват в къщи. Имат си детски ортопед, хирург и още 1-2 детски специалиста. Мисля че в цената се включва и  посещение в дома веднага след изписването от болницата. ИМам им телефоните, ако интерисува ще ти ги дам.
 От там обаче ми казаха, че за бебо трябва да има и лекар по З.К. - педиатър. Та днес ще се пробвам да се вредя при д-р Дамянлиева, тя е в поликлиниката към УМБАЛ "Св. ГЕОРГИ" на В. Априлов. Оказа се че в нашия квартал или поне близко до нас няма свястни педиатри. Та сега ще звъня да я питам и после мога да пусна малко инфо.

АЗ тази нощ спах спокойно. Мойта баба днес е рожденничка и след малко си паля тротинетката, отивам да понапазураваме двете и следобед яхваме метлата да й помогна да сготви за довечера.

За пловдивската срещичка - по рано ли ще се събираме или направо в 10 ч. в ресторанта?

Поля, ти Смирнова познаваш ли я? Щото в поликлинаката на Военна болница на мен ми е много удобно. Но като ходих там миналата седмица, попаднах на един от джипитата, който е в съседен на нея кабинет и той ми каза, че негово внуче е записано при Дамянлиева и че от Смирнова не е много доволен, макар че са колеги и са кабинет до кабинет. А и при Дамянлиева имало отделно кабинет за консултации, където да не чакат бебоците с другите болни.

# 118
ladymax Не се притеснявай и не го мисли толкова много.  Само ще си покаже.  В крайна сметка ще е добър резултата.

zabche Изпрах 3 7литрови перални с дрехи за бебо.  И това са само летни дрешки.  След месец ще глася зимните, че място няма.  Голямо гладене падна.  Е то едни са мънички де, но все пак доста неща се събрали и при мен.

Момичета ще се местим.  Не посмях преди да кажа, че не знаех дали ще стане, но продадохме апартамента (нали ни е малък) и сега ще се местим на квартира.  Търсим си къща с 3 спални, че не можем да се поберем.  Сега излиза, че трябва да се местим края на Февруари.  Само си представям как ще се местим с бебо.  
Обаче се радвам много.  Имам нужда от промяна май.  Сега остава и да намерим къща.  Търся вече 2 седмици, а и да е в бюджета де, но нямам късмет.  Дано да излезе нещо, че лошо ни се пише ако не намеря нещо скоро.

# 119
  • Пловдив
За Велата - ние ползваме тяхните услуги от 3 г. за голямата ми дъщиря. Ако кажа че съм съвсем доволна, ще излъжа. Не ми харесва това, че винаги изписват доста лекарства /имам подозрения, че гледат да върви бизнеса и в аптеката, която е свързана с клиниката/. Антибиотиците за нищо ги нямат, при първи съмнения ги изписват. Хубавото е че са ти на разположение постоянно, правят и домашни посещения в рамките на абонамента, само ако детето е заразно болно /варицели, рубиоли/ отказват.  Налагало ми се е с повръщане и обезводняване да водя малката във ВМИ, от където моментално ни препратиха в Инфекциозна болница, отидохме във Вела, сложиха й инжекция и до 30 мин. детето спря да повръща. Казвам го това не да ги рекламирам, а защото просто друга, по-добра алтернатива на държавното здравеопазване за деца в Пловдив няма.
Bibi, вчера се пробвах да ти пиша на лични и понеже ти е пълна кутията да кажа тук че ако нямаш нищо напротив ще те използвам за свръзка за лекцията защото други момичета не познавам. Ще ти звънна да питам на коя маса сте. От Смирнова съм доволна, не съм доволна от това че понякога се налага доста да се чака и че не си вдига телефона в извън работно време. Хубавото е че всяка сряда си има часове само за детска консултация.
ladymax, иска ми се да те успокоя, но никой тук не може да те посъветва по-добре от доктор. Съвета ми е избери си един доктор, който ти вдъхва повече доверие и го послушай. Аз самата съм се родила с двойно обвита пъпна връв, но това не значи нищо, всеки случай си е индивидуален. Стискам палци всичко да е наред.
Приятен ден на всички!

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 11:22 от Linkata

Общи условия

Активация на акаунт