Отговори
# 15
  • в едно миланско село
Sunny... Може ли линк с официално инфо за портокала стана ми интересно

може ли и линк за миризмата на витамини, 4е и на мен ми стана интересно  Thinking

# 16
може ли и линк за миризмата на витамини, 4е и на мен ми стана интересно Thinking
Не! Това за миризмата си е лично мое мнение Stop  Няма го в официален линк. Но вит. Ц си има много характерен вкус и зеленчуците миришат на зеленчук а не на  Sick
 А за портокала ще го потърся сега

# 17
Не давам. Не че не искам, ама забравям...
Един Саностол го подмятам от една година и май е време да го изхвърля...

# 18
Витамини давам само когато са болни.
Давам рибено масло от акула (с омега 3) препоръчаха ми го за подобряване на концентрацията.
Но аз давам рядко- забравям  Crazy

# 19
Профилактично-не. Но в периоди на опасност от зараза давам чат-пат един хомеопатичен сироп Contramutan.

# 20
синтетични витамини не давам. само масло от черен дроб на треска (с омега 3), че много ни мъчи тъмнината тук.

# 21
не давам никакви изкуствени витамини и добавки вече Peace

# 22
Прави ми впечетление че тук в Канада даването на витамини не е толкова популярно, вьпреки че по аптеките има голям избор. Аз лично не сьм давала на сина ми, все си мисля че ако консумира достатьчно плодове и зеленчуци, ще си набави полезните вещества. Напоследьк му давам лешници и на него много му харесват. Четох че лешниците сьдьржат диста вит Б. От портокали, мандарини и киви си набавя вит С.... Аз не бих му давала каквито и да е добавки произволно. По скоро бих го завела на доктор, които се занимава с натурална медицина ( тук се казва naturopath) и тогава вероятно бих опитала нещо.  Едно нещо ми бяха казаха, че е много полезно за децата да ги заведеш през зимата някьде на топло на океана и след това боледуват много по малко.

# 23
Не не давам. Имам приятел натуропат, който ми каза че след 3 или 4 години (не помня) е добре да се дават витамини, ама някакви на естествена основа. Каза синтетични витамини от аптеката да не давам в никакъв случай. Аз затова на дете над 1 годинка не бих давала и формула. Вместо това био кисело мляко, плодове и зеленчуци.
Между другото в края на бременността попитах лекарката която ми я следеше как да си набавям Омега 3, която била важна за развитието на мозъка на бебето. Тя ми каза че има съмнения че от хапчетата с Омега 3 нямало полза.

# 24
В Саудитска Арабия веднага след раждането ми изписаха бебешки мултивитамини, но никога не съм ги давала. Преди една година им давах Ескимо Кидс, но след като на 2 пъти шишенцата се счупиха в багажа на хората, които ми го донесоха от Бг и направиха куп поразии, се отказах да поръчвам, в момента им давам само мед и то не редовно. 

# 25
Нищо не давам, детето ми е здраво и жизнено, което ме кара да мисля, че си набавя необходимите вещества от храната, така че не съм се замисляла за допълнителни неща...

# 26
дъщеря ми е на почти 4 години и за пръв път беше болна преди 2 месеца - зарази я детегледачката ми, която уволних. дойде болна с пневмония и страшна кашлица. е децата не се заразиха толкова но пиха антибиотици. бебето го отнесе по зле после се просра жестоко с слуз и даже кръв, та в болница, абе....... мисълта ми е че тя си яде добре, всеки ден плодове и зеленчуци и съм давала само веднъж Омега-3. бебето е още на АМ сутрин и вечер, но покрай това растройство зверско от 2 седмици е на Ал 110 и Лечебната хумана. витамини не давам. а Цитросепт ако нещо се размърчат за 1-2 дена.

# 27
На Мишо давахме хомеопатични имуностимулатори докато стана на 2 годинки. Сега му даваме само когато се разкиха или разкашля.
Ето линка:
http://www.labolife.info/all/Labolife.php?page=1
На Маги - нищо, но и тя досега не е боледувала сериозно.
И още нещо по темата. Преди около година имаше еко-тест на всякакви мултивитамини. За възрастни - само 1 единствен мултивитаминен препарат беше издържал теста, всички останали бяха класифицирани като опасни, ако се вземат дългосрочно. За деца няколко бяха издържали теста като добри, за много имаше предупреждение, че са опасни, понеже съдържат Цинк, а той не се препоръчва под 18 г.
За Омега-3, аз пих по време на втората бременност от 5тия месец нататък. Но някъде във форума бях чела, че ако е от дроб на риба може да съдържа Ретинол и той не се препоръчва по време на бременност. Тази Омега-3, която вземах, беше от бяло месо на риба.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 14:47 от Приятелка

# 28
Не давам нищо , защото си го набавят от разнообразна храна .

# 29
Купувам прясно мляко с омега 3 + витамини в него.
Отделно не давам.

Общи условия

Активация на акаунт