Магребски въздух вдишай -планински ли да бъде или от шиша?-8

• 23 613
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
но мюсюлманите не признават църквата по принцип и я гледат с пренебрежение
Shocked  #Crazy Съжалявам че се баркам в темата ви но Няма такова нещо, в греШка си

# 121
  • Paris, France
но мюсюлманите не признават църквата по принцип и я гледат с пренебрежение
Shocked  #Crazy Съжалявам че се баркам в темата ви но Няма такова нещо, в греШка си

Не знам къде се баркаш, но такова нещо има. Причината е, че в много църкви има изображения (рисунки или статуи) на хора (светии, Исус и дори Господ Бог в човешки облик!) троици, приравняване на смъртен с Бог, духове, равни на Бог. Бог е един, илла алла...... нали знаеш? И Изход 20, 2-5 и  Второзаконие, 7-9. "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител......"

# 122
Добро утро сладурани  Hug
Много ми бе интересно да прочета за получаването на западноевропейско гражданство и социалната политика относно емигрантите в Западна Европа.
Тук в ОАЕ няма никаква социална политика - така че, каквото припечелиш, това ще да е... Ако не харесва на някого, знаем къде е летището - прав ни път ... Joy А гражданство не се взема и 50 години легално да си работил в страната.
И Изход 20, 2-5 и  Второзаконие, 7-9. "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител......"
Невена , великолепен цитат!   bouquet Те религиите на Светите Книги много си приличат, но за съжаление често биват преиначавани от разни индивиди...
Някой знае ли какво става с Катя Ахиял? Това нейно отсъствие ме притеснява  Confused Катееееееее, драсни един ред моля те!
Поздрави   bouquet

# 123
  • София
Само да вметна нещо за църквите преди да хукна за работа.... струва ми се, че е доста индивидуално. Ако свекървата на Шакира бяга от църквата и светиите като дявол от тамян, то не всички са така. От личен опит го казвам, та затова.

Приятен и усмихнат ден ви желая   bouquet

# 124
  • по пътеката
привет, моми4ета!4ета ви, но никакво желание за писане!  имам малко проблеми с децата, те като екип действат като е за проблеми и тримата! пиша за да не  ме мислите, но нали ви разказах  един сън преди време, ами направо си излезе! бог да пази и да не дава гадости да се слу4ват  пове4е! Praynig Praynig
хубави теми сте разисквали! аз имам една теория ,моя си от вси4кото умуване над  религиите и гледане, и 4етене, както и търсене на  контекста  в словото- та вси4ки религии правят една тотална грешка според мене- издигат храмове, моске, синагоги-защо? ако внимателно се погледне на връзката бог-4овек -никъде не е дадено описание какво трябва да зна4и молитвен дом-място ,където само ти и той си общувате, някъде в пустинята, някъде в планината, някъде в морето, но без да има нужда от стени, сгради и тн!молитвата е мостът , мястото ,където се молиш е молитвен дом, без необходимост от застрояване! така беше и в филма за мохамед, но хората решиха да застроят джамия, просто сме свикнали да даваме опаковка и стойност финансова на вси4ко!
а, моят мъж не го притеснява влизането в църква, до 4овека е, до усещането му за толерантност и разбиране на другите, и затваряне на мисленето и приемане само на една истина! ако това успеят да проумеят някои, ще е добре!
 в4ера на сука ,един продава4 нагло се пробва да ме накара да повтарям словата за  конвертване, просто било, най-доброто било, нам си какво и дори настройваше другите,4е съм живеела там толкова години , пък съм била сляпа! е,доброто ми възпитание и миролюбието ме спря да не по4на дискусия, аз просто си купувах неща от сергията му! това тука  много дразни, в магазина, по улицата, особено по рамадан, като се по4не ти постиш ли, молиш ли се? ей, ами то аз в толкова отнош?ния пове4е спазвам нормите им, отколкото те, какво да променям и какво пове4е би ми дало! връзката с бог си я имам както съм си!

# 125
Мърси , много точно си го казала и аз съм на същото мнение .
Моята половинка също влиза по храмове и църкви , е в синагога не сме влизали и двамата , но Аллах - Бог е един .
А това кой и как го моли и вярва си е личен избор .
" На сила хубост не става !"

# 126
Само да вметна нещо за църквите преди да хукна за работа.... струва ми се, че е доста индивидуално. Ако свекървата на Шакира бяга от църквата и светиите като дявол от тамян, то не всички са така. От личен опит го казвам, та затова.

Приятен и усмихнат ден ви желая   bouquet
Абе моля ти се ,ти къде видя да пиша за ВСИЧКИ  мюсюлмани ,говоря си за моето обкръжение и моите наблюдения .Моят мъж съЩо е влизал в църква и не се дърпа като опарен

Цитат
Съжалявам че се баркам в темата ви но Няма такова нещо, в греШка си

Госте ,Щом като можеш да адвокатсваш ,знаЧи може и да се представиш ,кое не е вярно ?И хубо като не е вярно изложи твоето мнение ,твоите наблюдения ,не само с 1 изреЧение една пулеЩа ми иконка ,Щото така и на мен ми е най-лесно  #Crazy Shocked #Crazy

НевенЧе верно ли се определят от дохода ,тук не е така за 1 во дете е 79 а за второ май беше 150 ,а за трето 250 ,тоест колкото повеЧе деца раждат детските се увелиЧават ...

Навел какво стана сноЩи ,говорехте ли ,съгласи ли се мъжо ?

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 13:02 от Shakira26

# 127
Привет момичета,

Вени- озравяхте ли? Стига си ни гледала на снимки-дай да пием по едно кафе -кажи къде,аз ще дойда с Раян
За националностите-...така знаем ние,че по 2 само може... newsm78 #Crazy Ето още едно нещо ,което трябва да разбера.
За помощите тук....аз писах -при мен как е!Тъй като на мен два пъти ми отказаха Леглно право на работа,през това време детето се роди...за него от кметството отпуснаха първоначална помощ -800евра,количка,три кутии АМ и пакет памперси за новородено...А сега-еднократната помощ...но всичко това го дават в сметката на мъжа,а той оттам той прехвърля в моята...и това се следи!!!Тъй като ние имаме Конкюбинаж- деклариран в кметството съжителство....и тъй като аз реално погленато нямам резиденция още-затова те на него-той на мен....и Я не ми ги е дал-Я съм се оплакала от него на социалната ми асистнтка и......екшънче! Joy Joy Joy
При всеки е различно....-на една друга приятелка-българка тук и дадоха и социално жилище,защото тя  дойде тук с едно дете -роди тук още две ...и така.  Ама аз не бих си подложила децата на всичката тая мизеря и простотия ,през които мина тя-само за да ми дадат по-голямо жлище....Един ден-като се оправят документте и като се почне работа-ако моите решат да дойдат-са добре дошли..но при човешки условия на живот....Много хора тук севъзползватдо дупка от социалната политика на траната-следт и знаят всеки закон-в крайна сметка се оправят до поколения дори....Няма лошо да си оправен...ама то вече са тоооооооооолкова много емигрантите...как пристигат ?! как набързо се оформят семейства?!...няма място за Европейците-май май трябва да работим,за да им плащаме обгрижването.....ми-така излиза!
Като и да е де....

Марси-ееее и ти ли проблеми....моите и те неко ги беше хванала нерата.Дъщерята реши че ще си сменя училищео и отказа да ходи в часовете.....Ужас!Приказки...много приказки трябва-Понякога си казва-ако съм там ще им посегна -да ми е простено......Така се ядосвам....ама после си казвам-то е нормално...не мое вседа се морни и тихи...Аз друг проблем имам-на шерката и казал училищният зъболекар че трябва да дсложи Бреки.....стрували 3000лева?!?!?! #Crazy #Crazy Аз виждам че има нужда наистина...ама какво е това бреки-това скоби ли са?!И ква е тая цена бре-лелееееее. Реално ли е това ?!Разпитвам сега напред- назад за информация-.....ако на някоя о вас и е ясно..неками пише,моля ви!  bouquet Детето реве-тръшка се-грозна била ..иска тия бреки...а те се носели 3 години?!?! Sick

За църквата и мюсюлманите-моя също отказва да влиза в църква.Последният ни ЯК скандал беше около тази тема дори-....намерихме супер удоен апартамнт-три стаи...чисто,бяло...ама ДО Гробището на Монмартр....Някой би казал -Супер!!!Е-да...ама -Не!Не можел той ,сутрин като стнел да си отвори прозорците и да гледал гробове....Няма да коментирам......Политика,дипломация-всичкоми се изпали в една минута....като багер с количката кръстосвах три дни из квартала....еми-тва е! Седим си в дядовата ръкавичка...

Навелче- какво каза мъжа за работата Мила?!
Почваш ли?  bouquet

Спорен ден на Всички   bouquet

# 128
Ще почвам , но първо искам да видя с очите с работата и тогава .
Дала , ми може и да не му е приятно на съпруга ти .
Според мен живите сме по-лоши и аз от такива се пазя , а не от умрелите .
Мир на душите им !

# 129
  • Varna
Далче,
Незнам сега точната цена на поставяне на Брекетите но аз навремето бях платила 1000ДМ защтото лекарката повече уважаваше Марката а не Долара. Тогава брекетите бяха във един сребрист цвят но сега ако ти кажа какви цветове имааааа!!!  То като мода за момичетата,  но, че помагат брекетите-помагат!. Аз мислех, че са поевтинели ама явно не е така Rolling Eyes
Много скъпо ми се вижда беееее!!!!
Ама то зъболекарските услуги тука двойни станаха. Преди Нова година слагах едно зъбче металокерамика за 160 лева. Сега е 300 Crazy
Във тези 3000 влиза и обслужването на брекетите защото тиме то тиме момичето ти трябва да ходи да и ги пристягат. Под наблюдение ще е.

# 130
Ще почвам , но първо искам да видя с очите с работата и тогава .
E супер ,дано да ти хареса  Hug

# 131
Момичета,аз носих брекети на дърти години  Joy

Преди 4 години ми ги свалиха ,излезнаха ми повече от 3000 лева ,а в началото казаха 2000 само ,уж година и половина щях да ги нося ,а то стана почти 3 си ги относих,имам един приятел той вече седма година ги носи момчето че захапката не му се оправя,даже го майтапим че ще е първият пенсионер с брекети Simple Smile

За Франция не ми се струва да са скъпи след като аз платих същата сума тук и преди години при това.

Дала ,сложи и моля те,аз като дете в нейната ситуация колко съм ревала в училище и във вкъщи че ми бяха криви зъбите ,притеснявах се да се усмихвам ,много ме беше срам че ми се подиграваха .Даже сега като се сетя и се върна назад колко сълзи съм изревала,но тогава нямахме пари и беше невъзможно да си сложа ,затова като завърших и почнах да работя първата ми работа ,отидох и си сложих брекетите и това е най-хубавото нещо което направих ,много ми беше трудно че цялата ми заплата отиваше там ,но устисках и си заслужава.Те ти правят едни гипсови отливки преди и след брекетите,сега като ги сложа една до друга ...такъв кеф ,дори забравих колко криви ми бяха ,сега само те ми напомнят  Laughing

А и мисля че и там като тук ,можеш на разсрочено ,аз всеки месец внасях .А и след брекетите се носят едни шини само през ноща да застопорят така да се каже ефекта,но е много индивидуално всичко ,аз ги носих че още не ми е поникнал нито един мъдрец и те се притесняваха че като излезнат ще избутат другите и пак ще се изкривят .Извадиха ми два здрави зъба да има място да се наредят.Ефекта е страхотен,сега не спирам да се усмихвам с кеф  Simple Smile ....Сложи и на момичето да не се срамува после цял живот,колкото по рано толкова по-добре.

Ако искаш още инфо ми кажи ще ти пиша на лични   bouquet

И аз така не разбрах за Катя ,никой ли и няма телефона на тази жена ???Времето минава ,а ние нищо не правим поне някакво инфо да получим .

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 18:41 от BeLLa111

# 132
Добър вечер  , момичета . Пак от комшийската тема пиша Mr. Green  Само искам да дам малко разяснение, за да не остават читателите с грешна информaция за това аджеба могат ли мюсюлмани да влизат в черкви, катедрали , синегоги, будистки храмове etc.( защото и тук в Турция, за съжаление, има хора , който разсъждават по този начин) ...Първо, това е въпрос на избор, ако искаш влизаш, ако не искаш не влизаш (от чисто човешкa гледна точка). Това е личния избор на всеки индивид независимо коя религия изповядва.  Няма нищо общо с религията!!!!! А криво разбрана традиция, чуто , недочуто, разбрано, неразбрано, какво е забранено, харам, халал, разрешно - има и ще има. Ucкрено се дразня като слушам как всичко се обявява за харам, ама че си има условия, ама подточки, никoй не го интересува. Визирам мой познати , не конкретни хора от форума  Hug Peace 

Аз поне нито в Тората , нито в Билбията , нито в Qurana съм прочела да пише да не се влиза в храмовете на др. религии (не съм професоp по нито една религия,осъзнавам ,че моето мнение моjе и да не е напълно обективно, но аз се уповавам на това , което съм чела). Da, Има хадиси и аяти от Quran-a , където пише да не се подражавa на Евреите и Христuяните, но това е малко в стил свободно съчинение (т,е, всеки го тълкува по различен начин и според разбиранията си).  Питала съм/питах , виждала съм и виждам мюсюлмани (защото конкретизираме специално за тях сега Simple Smile, да влизат в черква, катедрала и да я разгледат като музей, като обект на интерес, от архитектурна гледна точка, та дори и от религиозна.  Никoй не казва като мюсюлманин влезе в черква да пали свещ, или християнин като влезе в джамия да прави намаз (макар че и такива неща съм виждала). Hа мен такова мислене от типа, а мюсюлманин в черква = сакън, ми е чуждо особено сега в 21 век, когато има достъп до книги, интерент, материали от стотици , даже и хиляди години, и да има хора , коuто да упорстват, и да се влияят от традици, а не от конкретните факти от Книгите... Whistling ooooh!

Не исках никoй да обидя, нищо лично към никoй Hug  Peace( Защото и аз имам обкръжение, което не може да види по-дале4e от носа си, и не ще да приеме факта, че има различни хора, харесвали им или не, слава Богу хората са различни...)Та така ...с две думи ..Стига толкоз, уморих се  Mr. Green

ПС: За десерт едно нещо за разсмисъл:
Muslim family holds key to sacred sepulchre - http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?file=/c/a/2005/03/27/MNGMTBVFQT1.DTL

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:10 от bz

# 133
абе девойки какво нариЧате брекети ?Да не би да е фасетите ,дето се лепят по зъбите ?

# 134
  • по пътеката
бз, много хубав пост! определено  покрива  и моето становище!сериозно ли са толквова скъпи?правиха шини за каката, но не успяха да оправят зъбите  4г май ги носи и нищо! а и финансовата страна не беше  за пренебрегване, така,4е си остана на този хал и досега! има си комплекс, но си е казала ,4е ще си ги оправя като стане самостоятелна!мене  ли4но леко неподредени зъби  не ме дразнят,ако са на два реда или избиват нанякъде е друго! като имам наредени ,след операция  и дълго време шини ,зъби и какво? мисля,4е е по-важно да са здрави ,бели и незасегнати от вредно влияние , дале4 по-красиви са! Crossing Armsя да ви питам носилите, има ли промяна в здравостта на зъбите, податливостта  им към кариеси, петна и тн?

Общи условия

Активация на акаунт