Магребски въздух вдишай -планински ли да бъде или от шиша?-8

• 23 605
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Марси,и аз носих шини като малка ,няколко чифта смених но не ми се оправиха,а не бях и от най-редовните де че фъфлех и ме беше срам, и в училището си ги свалях .

Брекетите са скъпи но си заслужава,в кабинета какви снимки имаше ,леле,ще кажеш че са зъби на динозавър ,но всичко се оправя .Няма да забравя една жена към 40г. какво чудо беше ,но и се оправиха,няма да кажеш че е имала някога проблем.

Аз лично нямам никаква разлика относно кариеси или друго,имам зъбен камък но и преди си го имах,не е от брекетите със сигурност,не мисля че нарушават целостта на зъбите по никакъв начин .Съдя по себе си ,имам и 2 приятелки с които заедно носихме ,и това момче дето споменах че още ги носи .А и ортодонтите абсолютно го отрекоха когато питах преди.

# 136
  • София
Шакира, написах отговора си по повод това, което сама си казала

,но мюсюлманите не признават църквата по принцип и я гледат с пренебрежение

Дала, това със скобите си е голям проблем  Rolling Eyes и аз като по-малка се мъчих с тях, но не издържах и ги махнах. Сега е много модерно да се носят "брекети", имало и някакви, които се слагали за половин година били само желязна нишка и не се виждала почти. Може да потърсите - това били най-новата мода сред брекетите. Американска приумица - спестявала болка и време.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:53 от Yellow_girl

# 137
Шакира, написах отговора си по повод това, което сама си казала

,но мюсюлманите не признават църквата по принцип и я гледат с пренебрежение

Добре де като се Чете постта ми цялостно и не се вземат конкретни думи става ясно ,Че говоря за мойто обкражение  Wink.А инъЧе аз не познавам мюсюлманин, който да е Чел Библията ,а познавам много католици ,които са изуЧили например Корана .Темата е спорна ,но определено мюсюлманите които аз познавам не са склонни да правят компромиси(манталитет ,обиЧаи и те незнаят горките кое какво е  )  Peace.Познавам белгиика ,която се принуди да се забради (заради мъжа си ,не по собственно желание и да и е дошло от вътре някакси).Ти сега можеш да ми кажеш ,ми да не я кара насила ,ми НЕ не я кара ,ама има ли избор жената ,ако постоянно я ревнува и и прави скандали ,имат 3 деца .Да ако не и изнася може да си грабне 4елядта и да си ги отглежда сама ,а ония принц така или инъЧе Ще си намери друга и Ще си направи други ,ама нея с 3 деца ,кой би я погледал без да се замисли 3 пъти предварително ...

А инъЧе и аз съм виждала мюсюлмани ,които влизат в ЧЧерква или църква и каквото и там да е било и после си ги Чувам как се подиграват м/у тях си ,те незнаят заЩо всъшност са влязли ,никакво желание да науЧат неЩо ново ,разлиЧно от тяхното ...Та такива ми ти работи ,не се засягай ,лиЧно ,хора всякакви ,аз май излезнах най-голямата късметлийка с такава рода  Mr. Green

# 138
оооп виждам че за зъби говорите
аз като бях в 4ти клас и носех шини понеже имах 2 криви зъба и ми се оправиха-хосих ги 2-3 г.Винаги съм държала много на зъбите си и при наи-малкия проблем ходя на зъбар.до преди 2г ходих при една зъболекарка при която си ходих още от мн малка,но е смених с моя док,защото имах проблем с един зъб и тя неможа да го оправи.та като започнах да ходя при него,през 1 месец ми се разваляше по някои зъб и то външно нищо нямаше нито дупка нито нищо.отваря го той и  #Crazy #Crazy #Crazy вика леле имаш 2 кариеса под пломбата и почти всичките ми зъби бяха така.предната ми зъболекарка ги е затваряла без да ги почиства и лекува и аз се чудех как за 15мин ми правеше пломба  #Cussing out сега като се сетя искам да я удуша ,толкова мн пари дадох че златни ми излязоха....но да чукам на дърво сега съм си доволна мн от моя док и нямам проблеми  Mr. Green

# 139
Магребинки- разбрах че Катя е Добре...Всекидневно е в контакт с други арабелки   Hug 
Аз вече Не е мисля  Crossing Arms ......Цветя и Рози   bouquet 
За тези от Вас просто ,които преживяваха с нея и прочие се питаха къде е.... - атакува среднощни Обекти и превзема Крепости   bouquet  точно там  където И е местото!

Момичета- Hug  много,ама много благодаря за споделеното по повод Бреките.Ще се слагат-няма начин и ще се плаща на вноски.
Те са различни от скобите....Бреките измествали самия корен на зъбите и променят цялата ос ,докато скобите само прибират навътре
 щтръкналите зъбчета.....Не знам защо така се получи при моето момиче- няма кариеси или лоши зъбки...но просто  Специалити -2 на брой са категорични че трябват Бреки иначе ще е като конска усмивката....Учудващото е че изведнъж-за 3-4 месеца се промени устата и възникна този проблем....Цената е тази-скъпа услуга,но разсрочена във времето-...не се усещала! Не съм любопитствала по френско как е-но аз не се доверявам на зъблекарите тук- след ражднето ми напълниха устата със метални пломби,като минавам под жиците да чувствам тока да вибрирам за кеф  Joy hahaha В БГ.мисля че зъболекарите са професионалисти-ама по принцип материалите са вече скъпи ,а направата на бреките било делкатно нещо и за това в Дентални центрове-а те все са частни и са си на самоиздръжка....

# 140
Верно ли това за Катето ,аз се разочаровах честно казано след като прочетох поста ти.

Не че ни е длъжна ,но толкова изписахме за нея и се чудехме какво става,изведнъж прекъсна да пише,можеше поне да се обади че е добре.А ако нещо се е обидила да каже за какво и че няма да пише повече тук и това е .

Но както и да е ,всеки знае себе си най-добре.

А за брекетите Дала ,да те не са само за прибиране ,оправят и захапки,заешка,отворена,обратна,мойта беше дълбока и изобщо не подозирах че имам проблем с това ,и добре че я оправиха защото щях да имам много проблеми в бъдеще.
Да ,то за това си има цяла специалност Ортодонтия ,зъбите се движат по целия венец в зависимост къде трябва да застанат,неприятно е ,така стяга ,особено след като ходиш всеки месец по 2 пъти да те притягат ,после боли,аз в началото не можех да спя и да ям ,само супички и сокчета,после се свиква а и болката намалява.На мен като малка ми бяха извадили един болен зъб и с течение на времето всички други бяха тръгнали и дупката почти се беше запушила а аз дори не бях забелязала,средата на устната трябва да съвпада със средата между двата централни зъба ,та ми ги връщаха после обратно ,тогава най-много ме болеше.Но трай бабо за хубост както се казва Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 23:27 от BeLLa111

# 141
Мдаааа ..... Ами поне веЧе знаем ,Че е добре ,освен да им пожелаем Бон шанс с бебеправенето  Peace

# 142
Добро утро, момичета!

Само да кажа - никак не е изведнъж тази болест изскочила. Не е изведнъж изобщо! За мен беше странно защо така е приключил ангажимента му армията - и когато се запознахме в Белгия, имаше съвсем друг профил заданието. Там искаме доста подробни медицински изследвания, но никога не се е налагало да искаме скенер на глава например.

Засега няма какво да кажа - взимам го и отиваме извън Мароко - поне на първо време.

Лек ден!  

В момента доста съм объркана, но ще се справя.

Само да си поема дъх. Той не е виновен! Не ме е страх от нищо - поне вече знам! Мерси за съветите. 

НЕ Е шизофрения, няма тук във форума да кажа какво е - вече уточних.
Армията е едно, а за поддръжката на боева и учебна техника в армията си има платен персонал. Това вече също съм го уточнявала.

Мерси за мненията. 

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 09:36 от akhyal_katya

# 143
Аз не че съм Тома Неверни но доколото знам в Мароко армията е само платена,тоест набират професионални войници  newsm78  ако греша ,моля някой който е по-запознат да ме поправи.С десетките марокански левенти с които съм си говорила ,всички така са ми казвали и не познавам някой който да е ходил в казарма,те са горе-долу на годините на мъжа ти, +- 2-3 години.

Кате ,пак не стана ясно за каква болест говориш.Прилича на шизофрения както Невена каза а и ти сподели за агресия ,която за Момента не е насочена към теб,но с това болестно състояние на ревност мисля че много бързо може да се обърне и към теб.Хубаво си помисли колкото и сега да ти се струва нереално това което пишем .Имала съм връзка с такъв човек и съм го преживяла ,говорим за нещо съвсем нормално и спокойно,изведнъж започва да се заяжда и да обижда и заплашва,цялото му лице се изменя,все едно става друг човек,след няколко минути все едно нищо не е било и ме пита защо се сърдя.Като кажа така и така ,отговорът е Не помня ,извинявай мило ,а в по-тежките състояния изпадане в истерия,плач,след малко смях ,,,,ох ,просто е ужасно ,като се сетя какво ми беше тръпки ме побиват,а и още не мога да се оттърва напълно,обажда се ,заплашва ме че ще ме коли и т.н.,че нямало да позволи да съм с друг ,спирам че е дълга темата .......Кате страшно е да се живее с такъв човек,и опасно много ,трепериш всеки един момент какво ще се случи,а някой път то е непоправимо.Мисли добре Мила .

Лек и успешен ден на всички   bouquet

Подкрепям Невена и Шаки 100% ,Бягай ,колкото и да го обичаш не е за теб,ще имаш много проблеми занапред и откъм него ,и откъм семейство.Всеки сам си носи кръста знам и е отговорен за постъпките си,но любовта ни заслепява ,а точно в такива моменти здравият разум трябва да надделее,което не е никак лесно.Затова е хубаво някой да ти даде обективно мнение,отстрани нещата по-някой път се виждат доста по-ясно .Помисли си добре дали си готова да се жертваш ,и дали ако ти се беше случило на теб ,той би ли се жертвал.Успех каквото и да решиш!!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 09:33 от BeLLa111

# 144
  • по пътеката
белла, да от септември 2006 службата е от наемници, не е задължителна за 20 годишните! освен това има и условия да не се наемат такива, родители и семейства, които издържат и тн!
катя, добре завърнала се! бог да помага! съвети не давам, 4е и аз се пека на огъня, ако дам лош или изляза неправа! Praynigособено не знам какво може да  ми копне животът, дано да ни пазят от  Peaceгоре!още си объркана, трябва ти една трезва преценка, ако успееш да видиш нещата отстрани,изклю4ая 4увства и емоции, после ще си вземеш твоето решение и напред!

# 145
Поздрави на всички   bouquet
Кате Ахиял преди имах добро мнение за тебе, но сега още повече се издигна в очите ми - Аз ще остана с мъжа си, понеже не съм страхлива да се предам, а и самата аз знам колко е важно семейството на човек с проблем да е силно
Грях е направил че не ти е казал преди брака, и машалла колко си добра да му простиш...
Бог СУТ да те благослови за добротата ти, и сила и мъдрост да ти дава.
Права си, като заживеете сами ще се поосвободи от културната обремененост, която сега го залива отвсякъде ... и той е свикнал да и се подчинява. От собствен опит го знам, мъжа ми какъв е при родителите си и какъв е когато сме сами.  И му го казах в Йордания - искам да си пак мъжа, за който се омъжих.
Аз се молех да не ставам обект в драма „две съпруги” Живея в арабска държава където има представители от всички арабски националности . Многобрачието го има само сред богатите, шейхове или бизнесмени, и то - главно саудитци и др. от гълфа. Говори ги такива, само да се намира на работа.Много се радвам че пак си сред нас  Hug
Приятен ден  момичета bouquet Hug

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 12:31 от al-Yashbi'

# 146
Катя , добре завърнала се мила  Hug !
Кураж и много вяра ще са ти нужни от тук на сетне .
Дано Аллах , те закриля и помага на съпруга ти и теб да се преборите с болестта . Praynig

# 147
 Hug Кате слава богу че се появи толкова се притеснихме всички...аз не искам да се меся но напълно подкрепям al-Yashibi  и Лилито от арабската.лично аз не бих оставила мъжа си,пък и сега медицината е толкова напреднала.Ще го излекуват сигурна съм  Peace
Най-лесно е човек да се откаже.Не се отказваи...Бъди силна !!!И нещо последно:не слушаи хората какво говорят на тях им е лесно отстрани,нали не е на тяхната глава!!!  Praynig Praynig Praynig Hug

# 148
  • Varna
Конниково Кате  bouquet
Радвам се, че си жива и здрава Simple Smile Аз виждах липсата ти но не смеех да разпитвам,  за да не изглеждам нахална. Като четях предположенията на момичетата тука, че може и да си се върнала във България бая се оглеждах по улиците Laughing Нали те сънувах и може би щях да те позная Joy Момичетата се питаха една друга как да те открият на мене ми мина през ума, че може да питат майка ти но и същевременно се сетих, че може и тя да не знае нищто и, че по тоя начин ще я обезпокоим яко.  
Затова -kept silent-
Силно момиче си ти  и Дай Боже да си все така силна за да посрещтнеш предизвикателствата които Той ти изпраща Praynig
God bless you!
Много здраве и за твоя Любим Praynig

# 149
Заради Катя влязох да чета, никакво намерение нямах да пиша, ама не се сдържах.

Шакира, никой никого не задължава нито какво да пише, нито какво да чете. Не знам някой на сила да те кара да четеш Катя, нито това да е тема за литературни творби на млади таланти, че ти да имаш изисквания към списващите. Кой какво мисли по въпроса си е негова работа, а какво ще избере да сподели и какво няма - също. А би могло да бъде проявено и малко човешко разбиране, не злободневна дребнавост.

Общи условия

Активация на акаунт