САЩ- 89 чифта очи, вперили поглед в Белия Дом

• 15 304
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Много ми хареса цялата церемония, много беше вълнуваща толкова народ събран, напомни ми онзи първи митинг на СДС в София. И речта беше хубава. Но аз съм набедена за идеалистка  Mr. Green тъй че не е задължително да сте съгласни с мен.
Роклята ми хареса и цвета също, обичам различното, не обърнах толкова внимание на обувки/ръкавици, бялата рокля също беше хубава. Такива жени обичам аз - силни, личи и че е силна и със собствено мнение и е готова да си го отстоява, от такива примери имаt нужда жените. Лора Буш беше много стилна (и традиционно консервативна), както винаги и е много красива жена, ама е в явната традиционна роля на "жената поддържаща мъжа си", каквато беше и Синди Макейн, което не ме впечатлява изобщо.

# 46
Лора Буш беше много стилна (и традиционно консервативна), както винаги и е много красива жена, ама е в явната традиционна роля на "жената поддържаща мъжа си", каквато беше и Синди Макейн, което не ме впечатлява изобщо.
Аз пък все нея все с библиотекарството я свързвам. Че и в България откри детска библиотека жената. Мене Лора Буш си ме впечатлява.
Между другото, чух, че тя вече имала предложения за лекции насам-натам, и да си пише биографията. За разлика от мъжа й, който нямал никакви.

# 47
  • Добрич
Здравейте!
Ще се включа доста в страни от коментираната тема, но мен в момента ме вълнуват "малко" по-различни неща.  Wink
Искам да ви питам като наближи Баба Марта от къде се снабдявате с мартенички?
Открих само два сайта тук, които предлагаха мартеници, но имаше много малко моделчета, а и не знам доколко са популярни. Ясно ми е, че на някои от вас ви ги изпращат от БГ, други вероятно си ги изработвате вие, но има ли и трети, които си ги поръчвате он-лайн?
Чудя се дали да не взема да направя ръчно изработени мартенички и да се пробвам да ги пласирам тук.   newsm78 Не знам дали има търсене, та сега проучвам пазара.  Mr. Green Ще се радвам да дадете мнението си по този въпрос, като по този начин ще ме насочите какво да правя.  Wink  bouquet

# 48
Къдри много уместен въпрос. На мен също ще ми е първа Баба Марта тук и не се бях замисляла. Според мен има хляб в твоята идея, мисля, че ще има търсене от българите тук, така че давай смело  Peace

# 49
къдрокоске, и на нас ни пращат, като на много народ. Но би било удобно да има и откъде онлайн да се купят, разбира се.
На една от нашите мартеници имаше някакъв сайт, но мисля, че не доставят до тук.
По принцип този сайт ти дава възможност, ако имаше нещо художествено-занаятчийско, да го продадеш:
http://www.cafepress.com/cp/info/sell/learn
Може и на българските онлайн магазини да се преложи, си мисля. Аз например по Коледа исках да купя нещо малко сувенирно на колегите си, и изкупих целия запас от дървени лъжици на http://www.sofiausa.com/. Пет броя общо, нямаха повече, а аз исках.
Библиотеките също са начин за уреждане на изложба или арт шоу, практикува се.

# 50
На мен ще ми е втората Баба Марта.  bowuu  Joy
Миналата година питах моята "пътеводителка" ... имаше купени конци ... и една вечер седнахме и направихме мартеници за близки и приятели ...
Тази година смятам да си купя конци и да направя "домашни, опростени", които да раздам.

Кейси, размислих на второ четене.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 03:39 от Кюбит

# 51
Къдрокоске, към идеите на блажка бих прибавила сайтове на бг общностите по щати и градове. Ето например нашия сайт dallasbg.com можеш да пуснеш съобщение- сигурна съм, че много хора ще се възползват  Peace

# 52
За мен не може да се сравнява пращането на луканка или спално бельо (тази зима си купих и донесох три комплекта чаршафи от БГ, но това е друга тема  Crazy) с пращането на мартеници. Колко му е 2-3 мартеници да се пъхнат в плик с картичка за Честита Баба Марта. На въпроса на къдрокоса и на нас ни ги пращат. Традиционно пристигат на 2 март  Crazy.

# 53
Аз само се записвам, че ви изтървах края... ooooh!

# 54
  • Добрич
Ихааа, много сте бързи с отговорите, момичета!   bouquet
Благодаря ви от сърце за мненията, съветите и идеите!  Hug Ще се възползвам!  Wink
Clairette , и аз мислих за рекламно съобщение или банерче по местните бг сайтове, ама май за такива мащаби съм позакъсняла с творението. Вчера ми хрумна като идея /още не съм правила нищо/ и започнах да проучвам пазара.  Simple Smile Ама, не се знае, де...
Блажка, трябваше да се обадиш, щяхме да измислим заедно нещо по въпроса със съвенирите.  Wink
Мерси още веднъж!   bouquet

# 55
Винаги пристигат късно, и да, пращат от България. Тук няма откъде да се купи. Бих купила онлайн с удоволствие, а също и бих изпратила на приятели в други краища на Щатите.. така че, приветствам идеята.  И на мен асоциацията с ракията, вафлите и луканката ми беше странна.
Кюбит, каква е разликата между картички и мартеници?

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 01:08 от Зора

# 56
Кюбит, за едни мартенички, за други разни десертчета, нали се сещаш...Да не хукнеш да триеш пак сега...

Моите скоро ще поемат дългия път насам. Винаги ги получавам навреме  Simple Smile

# 57
Зора, ами явно аз влагам различни емоции в картичките и мартениците.  Peace
Кейси, колети още не съм поръчвала, моля, моля...  Mr. Green

# 58
Къдрокоска, много е добра идеята и според мен не се ограничавай само до БГ купувачи. Аз една година имах неблагоразумието да покажа как се правят мартеници в колежа и после ни караха да направим някакво индустриално количество за ethnic arts fair. Много се харесаха от получателите, особено по-възрастните хора, към всяка мартеничка вървеше кратко обяснение що е то, написано в кратце от моя милост. Sunglasses

При мен е лято - минус 3, направо не мога да повярвам, спрях парното навсякъде, че щяхме да се издушим.  Laughing

На мен пък ми пращат юфка-домашна - хайде сега възмущавайте се.  hahaha

# 59
На мен пък ми пращат юфка-домашна - хайде сега възмущавайте се.  hahaha

Аууууууууууууу, Атти, е как можа сега да си признаеш във форума!!
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт