Ноемврийчета 2005 - 24

• 13 408
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
 Joy Разсмя ме искрено  Joy

И в тона на детските бисери- дайте ми идея как да отговоря на въпроса на Нана "Мамо, какво е ООД?" Опитах да обясня, че това е нещо като фирма, ама пък какво е фирма е логично продължение.... Crazy

# 91
  • София
Тъй де, аз за това го написах!

# 92
Елспет  и аз се посмях.

В къщи имеме същият случай само че с едно стихотверение, което ники рецитира така:
Зимни гости от Младен Исаев...., на татък продължава, като слива всичко: заглавие, автор и първи коплет, смятайки,че това е цялостното стихче. Много сладка грешка-смешка.

Бубе - престраши ли се?!? Стискам палци.

*MILADI* - на теб също - спокойствие и кураж.

Ваканцията на Ники при моите родители вече стана традиционна. Тя си ходи на градина, но това става по ред причини:
* аз имам много работа по това време на годината;
* искам ники да смени влажният морски въздух, с по-сух и не на последно място по-чист такъв;
* искам ники да общува с баба си и дядо си, които са далече и се виждаме с тях рядко;
* отразява и се добре на възпитанието - хората са строги(и справедливи), свободни, спокойни и имат време за нея;
* исками се ники да се храни поне за известно време с възможно най-качествената храна, която мога да и осигуря;
* да избегне вирусните епидемии в градината;
..........и така, това са причините за ежегодната ни дългата ни раздяла, обоснована от голямото разстояние. разбира се, че ще отидем да я видим поне 2-3 пъти.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 12:23 от Sissa

# 93
  • Gabrowo->Sofia
...Ще са ми нужни, че вече доста хора ми повтарят, че две загуби са достатъчни и защо ще си причинявам пак такова нещо, ама....
Ще стискам палци и още как, ще стискам докато ти искаш! Аз съм първото дете на майка ми, но чак от четвърта бременност.

Елспет,   bouquet

# 94
Милейди, хич да не ги слушаш, макар че е нормално да се влияеш - знаеш, всякакви всезнайковци и доброжелатели!  Naughty
А въпросите и аз все повече се затруднявам и изненадвам от къде й хрумват. Simple Smile

Елспет, Sissa, и ние имаме подобни сливания и е много забавно. Иначе и аз разбрах, че готвят 8-мартенски празник, първо ми обясняваше, че ще има тържество и ще присъстват майките, но аз си мислех, че се е объркала, а и е рано. Но започна да ми казва ето това стихотворение и първия път се разплаках:
Чудна мама

Дай на мама бузка,
мама да я схруска!-
...(име) кротко става-
бузката подава.

- Дай ми друга бузка,
мама да я схруска!-
... бузка дава,
пак се заиграва.

- Мамината птичка!
Дай още едничка!-
... права става,
бузка не подава.

Тая чудна мама-
вече е голяма,
а не знай, че никой
трета бузка няма!

от Андрей Германов

А напоследък се забавлява от това как Снежанка се запознава с джуджетата - "Приятно ми е, Снежанка!", а едно джудже казва "Какво ти е приятно?!" И голям смях, а аз докато схвана..

# 95
# 96
Засрамихте ме, като чета колко стихчета вече знаят децата  Thinking Трябва да се работи в тази насока при нас.
Сиси, това е Сърдиткоооо....Цял рецитал правим ние на тези филмчета  Laughing Доведи ми я да видиш само какви джудженца докарвам  Twisted Evil

diddi, Сиси, СисаHeart Eyes

# 97
Песента е следната: Гайда е писнала......
Ванко като беше в градината един ден каза днес учихме песента "Писнала гайКа".

# 98
Ванко като беше в градината един ден каза днес учихме песента "Писнала гайКа".

Joy Joy Joy Joy

# 99
  • София
...Цял рецитал правим ние на тези филмчета...
Моите дори ми отговарят с реплики от филмчета.

Засрамихте ме, като чета колко стихчета вече знаят децата  Thinking Трябва да се работи в тази насока при нас.
Да ти кажа честно, децата имат капацитет за това. Репертоарът ни се състои от над 30 песни и стихчета. Отделно монолози и диалози от детски филмчета.

Споделям: Едното приятелче на Калина от детската е турче, говори си на майчиния език доста бързо (незнам дали правилно говори  Simple Smile ) Калина вкарва турски думи в разговора ни. Снощи каза: Адънлъ или нещо такова. Днес ще я разпитам, но тя не знае какво значи, просто го вметва в разговор, може би на правилното място. Някой знае ли? В разговора звучеше като: Добре или точно така или правилно  newsm78

# 100
  • Gabrowo->Sofia
Ели, "анадъму" или нещо от сорта май значи "разбираш ли"

# 101
Елспет, ей сега в Кърджали на място ще може превод от я съсед ,я друг  Wink А иначе и ние сме като каталог на любимите филмчета, книжки и песнички, както и английските такива, но конкретно със стихчетата сме изостанали- никой не я учи на такива, което си е топка в моята градинка  ooooh!

# 102
Като отворихме тема за бисери, че се сетих за нещо което бях чувала, дакато ники си говори с куклите - вместо скъпа, казва тъпа. И при други деца съм чувала такава грешка, но пак мног се смях, защото се чува нещо от сорта напр.: "Тъпа, ще дойдеш ли с мен до магазина", но с патос на комплимент.

Сиси сподели как тече бременността?!?

# 103
ооххх, ха-ха-ха Joy
петра понякога също има гениални прозрения, но ей на, ся не мога да се сетя за нито едно  Rolling Eyes

еххо - ся се сетих за плановете ви. а мадона в бг ще пропуснете ли?

# 104
Добре че се намира по някой да ме подсети от време на време да намина и в тази темичка  Embarassed

Ели, "анадъму" или нещо от сорта май значи "разбираш ли"

Точно това означава.

По отношение на учене на изуст - моята щерка е доста напред с материала,обаче е изключително зле с рисуването и не иска да ходи на градина че другите деца й се присмиват на "драсканиците".То не че и много ходи де,от септември досега е ходила общо около две седмици.В чудо се видях от болести - навакса си за предните три години здраве и поне за още три напред. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт