АПРИЛските деца през януари

• 12 457
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро!

За яденето - Мати си яде, а когато не иска не го гоня. В събота го мерих - 17 кг. и 104 см. Абе, забелязах, че ми тежи много нещо напоследък, ама толкова, че е пораснал не очаквах. Той явно ще мине сестра си на ръст на 3 години - тя е била 105, а имаме още два месеца до неговия РД. Иначе яде сам, но понякога го мързи и иска да го храня. Но в градината съм сигурна, че се храни сам.

Как беше в Перник?

# 106
Добро утро  Hug

Явно идеята на Рали за кино се е харесала на всички, и ние в събота водихме Яна на кино. Я 10 сутринта бяхме в залата, още 2 деца имаше, голям успех пожъна киното. Гледахме Мадагаскар 2, а Яна беше толкова удивена, коментираше, пляскаше, голямо шоу беше. Но тя беше подготвена с материала, може би затова така примерно се държа. Другата събота може пак да ходим  Crazy

Яна няма проблеми с яденето, поне засега, следобед иска само плодове да закусва, вчера 5 кивита изяде. Притеснява ме големия й корем, кракара й клечки и над тях една топка, май му разширихме стомаха на това дете, знам ли  Confused
В яслата яде сама, у дома се глези и иска аз да я храня. Напоследък иска да си се храни отделно на малката масичка в една малка чинийка, седи милото като куче до нас, но така си й харесва  Laughing

Бабълче, толкова се радвам, че сте добре, у дома. Никога, никога повече такива лоши емоции  Hug

Не се включвам още за срещата, не знам дали ще успея.

Хубава седмица с много усмивки  Hug

# 107
Бабълче, добре завърнали се с Маги! Дано никога повече да не ви се налага да стоите в болнично заведение. Аз и Стани доста пъти го преживяхме само че в Медицинска академия и не ми се говори за този период. Условията са повече от мизерни. Не спях по цяла нощ не само от притеснение, но и да си пазя детето от хлебарките, които лазеха по леглата, по стените и къде ли още не... Сега ходим на контролни прегледи в Токуда - поне условията са хубави и в Германия - за там думи нямам! Но при нас нещата са такива - ще си посещаваме болниците непрекъснато - най-малкото за контроли! Благодаря ти за съвета за чашите. Аз също съм на това мнение. Ритуалните са такъв кич!  Но оставих на младоженците да си ги изберат сами и след това да отидем заедно, за да им ги купя. Вчера купихме костюма на кума - по-хубав е от моя, ама нали съм си хубава по рождение не се притеснявам от засенчване hahaha ! Купихме и подаръка за младоженците - голям комплект от 68 части -  луксозни прибори за хранене - мисля че е добра идея, защото ще им остане за цял живот, пък е и нещо доста необходимо.
За храненето - Станислав понякога сам изявава желание да се храни и се справя прекрасно. Даже не се и капе, но понякога отказва да се храни и аз го храня пред телевизора за мой срам!
За сбирката в събота - още не знам, но много искам да дойда и ще направя всичко възможно!

# 108
  • София
Спорна седмица и от мен!

Добре завърнали се на Маги и мама Ели  Hug Радвам се, че всичко е минало успешно. Hug

Енви
, това с вафлите ми е много познато, но за радост съм го виждала само при племеничките ми. Малката ни кака най-тарикатско беше заявила на баба ми, че не може да яде манджа, защото повръщала и баба ми, която се налагаше да я гледа дълго време, за да не стои гладно детето и мазала филии с течен шоколад, а за десерт и давала вафли. Един ден се присетила да пита брат ми с какво хранят момата, че така пенсията и няма да стигне да изкарат месеца. След това семейната фабрика за шамари се задвижила и сега "няма не искам" - каквото се сложи на масата това се яде. Благодарна съм, че Емича не ми създава такива ядове. Нали пеем песничката за Зеленчуците сега като седне на масата пита "Това зеленчук ли е? А ще стана ли силен и голям?" и омита всичко.
Янче, аз се опитвам да го ограничавам, че на няколко пъти съм го оставяла да хапне колкото му се яде и той омита промишлени количества ooooh!. След това ми се оплаква, че го боли коремчето.
Зарка,Емо обича да яде сам, но понякога настоява аз да му давам - зависи на какъв кеф е. Mr. Green Храни се в столчето си хранене. Стои там само докато се нахрани. Не позволявам да търчи с храна из нас, но не че не опитва Mr. Green
Ние си направихме мързелив кино уикенд. Изгледахме целия първи сезон на "Старгейт Атлантида". Вчера се развихрих на тема пролетно чистене, защото се обадиха роднини, че днес ще дойдат на гости с приспиване. Тази нощ до 01:00 часа съм готвила, че днес като пристигнат да не одимявам най-функционалната си стая (кухня, всекидневна, хол и спалня за гости Mr. Green).
Иленке, аз по принцип не претоплям постно ядене. От хладилника и на масата. Не сме фенове на месото и съответно рядко готвя мършичка. Иначе казано в нас сме фенове на зеленажа.

# 109
Добро утро!
Какво изкиха Тони няма да разправям, само да отбележа, че можеше да го снимам за учебник по педиатрия, да видят тези лекари какво е детска хрема Crazy ooooh! Няма такива сополи! Confused Cry
Бебето киха и хърхори, от рано сутринта, иначе вчера вечерта и през нощта беше ок. Изглежда рано сутрин към 4-5 му се събира и започва да грухти. Промивам, аспирирам, той киха, меря Т, засега е хремата само.
Майка вчера ни даде Тони и след 2 часа е била вече с Т над 38, тази сутрин не може да стане, баща ми е потресен колко е зле, тя пък се притеснява да не дадем развитие на нов етап. Само повтаря да пия нещо, за да не се разболея, че ако съм толкова зле не знаела как ще гледам децата. Горката ми мама, направо звучеше много лошо... Sad
Обадих се в градината и им казах, че поне тази седмица няма да ходи Тони, а според мен няма да ходи изобщо скоро.
Племенницата повръща вчера, ама нейния лекар казал, че е от зъби - от слюнката се дава и драйфа. Thinking

За яденето - Тони ядеше сам, докато не се намесиха бабите. Особено свеки - по-лесно  е да го гушне и да го храни, отколкото да го остави да се храни сам. Добре че е Саш да й се кара как го тъпче - като не ти се занимава с хранене  - остави го, а не да го тъпчеш като за състезание. Тони е наддал 1 кг за мин месец и вече е около 13. Но сега с диетата може и да е смъкнал.
На ръст все не мога да разбера колко е, ще го меря утре в кабинета.
Иначе той се храни доста добре. Като е при свеки яде всеки обед по купа супа и 1 яйце, кремчета...при майка ми пък обича да похапва филии  с яйчен пастет. Изобщо обича коко да яде, не прилича на мен явно. Ако ми откаже да яде, просто го оставям и гледам да не ми пука, но пък в такъв момент боклучки не му давам да яде. Забранила съм чипс да се купува, от вредните само Зайо-байо давам от време на време.
Има си малка масичка и столче - най-добре е там да се храни. Картонени чинийки с колите купих, голям хит са.

Бабъл, как е сладурката? Дано всичко остане в миналото! Hug

Раче, аз съм същински лешояд! Дай ми мършичка да има на масата! Laughing

chefОнзиден правих свинско месо, мама много крехко, не знам коя част е точно, голямо парче, което надупчих и набодох с чесън, после отгоре м сипах зехтин, бахар 2 зърна, черен пипер, чубриза, червен пипер, малки тайни...риган...настъргах малко чесън и го натрих, сложих фолио и в йената се пече 3 часа, стана прекрасно и диетично!

# 110
А, Раче, това с "вафлите" беше образно казано за всякакви сладости. Изключено е, да се изхранва от такива неща - това имах предвид, че въпреки моментните капризи, няма да й угаждам! Naughty

Нуни, и Петър беше със шкембе, като сомалийче - оказа се особеност, която израстна, обаче и на изследвания го водихме, за които мъжо още понякога ме бъзика... Crazy

# 111
Вени, много пораснал твоя Мати! Станислав е 96 см. и тежи 15 кг. А си мислех, че е добре!

# 112
Енви, каква е тая особеност, нали не е опасно?

О, Аги, личната точно това каза за грипа - много тежък, все едно никога не си боледувал, така зле се чувстваш. Дано не ви хване  Hug Днес в яслата беше странно тихо, почти нямаше деца, затишие пред буря ще да  е Rolling Eyes

# 113
Ами, задържане на газове или нещо подобно - естествено, че не е опасно, щом не сме взели други мерки.
Ти пък сега се притесни!
Извинявам се!

Hug

# 114
Мда, и тук го има грипа, баШ Брисбейнския. Интересното е, 4е противогрипната ваксина предпаzва, т.е. имало Щам в нея. Добре поне, 4е баЩа ми се въzполzа от беzплатната ваксина, като беЩе тук, та поне него не го мисля. Но мъжът ми неЩо се опитва да се раzболява, а след малко тръгва към Сан Франциско  ooooh!

Представа си нямам колко е висока Милена и колко тежи. СледваЩата консултация е 4ак на 4 години  Laughing И тя е в много труден период, но го отдавам на кътнците, долните пробиха, единият на полувина, другият само с един връх zа сега.

Аги, много смело с тоzи 4есън  Wink Аz сноЩи направих телеШко, мариновано по аzиатски, стана....муцка   chef А в събота ядохме в МакДоналдс  Embarassed понеже бяхме на път, ходихме при свекитата и новороденото бебе на най добрият приятел на мъжът ми, на 300км от нас  Crazy

# 115
  • София
Вчера в Перник беше супер! На Реа много и хареса! От вчера тя казва, че не е просто Реа, а чудовището Реа. Ще кача снимки довечера от вкъщи.

Ние сме малко зле с храненето. Трябва й детска компания, за да има апетит. По ресторанти и в яслата се храни супер, вкъщи сме по-зле. Сладко изобщо не иска, единствено бонбони Линд.

За срещата се надявам да успея да дойда, но все още не знам със сигурност.

Успешна седмица!

# 116
Ние сме малко зле с храненето. Трябва й детска компания, за да има апетит.
Ами хайде като отговорни родители погрижете се да има детето компания Mr. Green

# 117
  • 2 етажа над тавана
Надето нещо ми се губи newsm78 Подпитах аз те ли са били в сп.Моето дете и тя сега се спотайва Laughing

# 118
  • София
И ние ходихме вчера на кукерите, ама нямаме снимки за показване, че Вальо не заставаше не едно място и има само по някой друг крайник хванат в кадър  ooooh!

Вальо от едногодишен си се храни сам, но уменията му не са се подобрили никак от тогава - все така си се маже и олива. Даже, ако ме види, че започвам да се изнервям, почва да маже всичко около себе си. От детската ми го връщат подозрително чист - не знам дали го хранят, или не яде въобще, не искам и да питам; голям е вече, трябва сам да се оправя.  Crossing Arms

Много ме стреснахте с тоя грип!  Shocked Ние с малкия, както винаги хващаме всичко, и сега пак не вярвам да ни пропусне  Sad

# 119
  • София
Добър ден!

Бъбъл, много се радвам за вас и дано повече да нямате такива преживявания!
И ние имаме инхалотор на ОМРОН, много съм доволна.

Вчера и днес се вкарах в такова приключение, че още ме боли главата. Ходихме да пазаруваме и Тони каза, че иска да го нося на конче, е добре качих го, но той реши, че ще се пуска назад, а аз за да не падне го дърпах за ръцете. По едно време взе де пищи и много да плаче, решихме, че му се е приспало. Прибрахме се и Тони като легна и не може да стане, като труп и само плаче и казва колко го боли. Леко, леко заспа. Не спа много и пак каза, че го боли ръката, като през цялото време я държеше неподвижна и не искаше да става. Обадих се на д-р, тя каза да му дам нурофен и да го наблюдавам. Вечерта си поигра с съседчето, но ръката не я ползваше. Легнахме, пак почна да плаче, цяла нощ - заспи за малко и се събужда. Сутринта рано-рано в Пирогов. Оказа се, че съм му изкълчила ръката в лакътната става. Намести го д-р и все едно нищо не е било. Но строго ми каза - "Никакви кончета, никакво фър", до 6-7г било много лесно изкълчването и да се внимава.
Не мога да си простя, това което направих, но.............. сега си страдам и си мисля, а какво ли друго ще ми се случи........

За яденето - Тони може да се храни сам, но го прави само когато му харесва яденето, в другите случай го храня аз. Не се задържа на едно място за дълго време и са едни обиколки, но в яслата ми казват, че всичко си изяжда.

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт