АПРИЛските деца през януари

• 12 456
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • 2 етажа над тавана
Наде, вас със Стенли ли видях в сп. Моето дете Wink

# 91
  • софия
Ели, добре дошли у дома Hug
всичко е вече зад вас...от тук нататък само здраве и хубави емоции
вече ще имаш материал за разказване на `страшни истории` от болницата след години Laughing

а за белега не го мисли, ще избледнее...а и това ще им е част от чара на нашите мадами /на Рая белега е през целия корем ама е супер...много го харесвам Wink/

# 92
  • София
Ама какъв е този отбой за Кудкудяка? Бабълче, Раче, Пете - пак си помислете!  Crossing Arms

Може ли някой да ми каже повече за явно доста популярните напитки от Алое Вера. Баба иска да вземе да пият, обаче брошурата, която са й дали ми се стори съмнителна.

# 93
Бабълче, радвам се, че вече сте си в къщи и всичко е минало успешно! Леко възстановяване на Маги!

МисЗ, честита кола! И дано по-бързо идва пролетта в България, че да тръгнеш по градинките с другите майки (и сестра ти включително), че да си припомниш защо си решила да се прибереш в България  Wink.

Момичета, вие храните ли децата, т.е. гоните ли ги с лъжицата и залците, или ги карате да се хранят с вас на масата? Ако са на масата сами ли се хранят, или им помагате? Колко време издържат, без да стават? Опитваме се да променим хранителните навици на Мимата и имам нужда от мнения.

Да се включа по някои от темите:
 - Мимата яде риба, аз купувам една лека, талапия се казва. Правя я с доматен сос и добре се приема (само дето не иска да яде сама Tired).
 - Ролевите игри на майка, доктор и т.н. още ги няма. Играе си горе-долу така: завие куклата, после подскочи няколко пъти, после отиде при книжките и се загледа в някоя за 2-3 минути, после в зависимост какво и попадне пред очите решава какво да прави по-нататък.
 - От тъмното нямам наблюдения дали се страхува, но не обича да заспива на тъмно.

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 05:11 от Зaрка

# 94
OOooххх, положението се затяга!
Бебето има хрема - грухти, направо аз се мъча като го слушам. Капя физ.р-р, тегля с помпичката, изкравам едни жълти сополи, навивам ги на клечки за уши, чистя и пак се събира. Дала съм Калкареа карбоника, дано помогне.
Тони е акал "оформено', обаче не смеем да му даваме да яде много-много - кара на чай от шипки, сок на хип за оводняване се води, каша хумана по малко, по малко... Довечера се събираме всички, утр вече съм сама с децата. Ясно е, Тони на ясла няма да ходи поне месец.

# 95
Аман от тия сополи и аканици. И ние сме на този хал , т.е . вече и аз. Ема вчера в акото имаше и кървава следа, но беше и бая твърдо. За сега караме само на хомеопатични.

Мис, забравила съм да ти честитя возилото , много да си го ползваш .

Сега и аз съм на такава вълна, че е крайно време да прокарам , ама ме е много страх от този хаос по улиците  #Crazy. Но толкова съм зависима от возило с едно дете, пък с две не ми се мисли. Трябва да се взема в ръце.

Зарка, какво да ти кажа, ние сме от тези дето хранят Ема обикновено докато гледа детско. Много тъпо, но е страшно злояда. Напоследък , ако има ядене , което съм сигурна че обича я оставям сама да се храни . Но повечве от пет минути не може да издържи при нас на масата. Но ще работим по този въпрос, както и обличането и събличането, за да е готова като тръгне на детска. Там вече имаме напредък.

А иначе доста се време си задържа вниманието на едно нещо. Вчера купихме Спящата красавица и четири пъти ме накара да я прочета , направо полудях, съжалих  , че я взехме. Не им ли омръзва едно и също  newsm78 .

Ставам да я изведа малко около блока , че ще полудеем затворени на това време.

# 96
  • нейде там, където ....
Нашите ролеви игри са около филмите за влакчето Томас и неговите приятели - кой кое влакче или вагонче е  Laughing Понякога готви и храни плюшковците и ги приспива.
Миналата седмица една вечер поиска да си легне по-рано, без батко, но аз да дойда и ми разказва за яслата - играли си с едно момченце, со кои играчки, описва ми ги доста подробно ...  Shocked Батко му до ден днешен не го прави. На всеки въпрос как му е минал деня отговаря "Ти все искаш много да знаеш ..." Дано с Митко продължим със споделянето.

# 97
Ели, добре сте си дошли с Маги у дома! Много здраве от тук нататък ви пожелавам!
Тинче, и вие ли пропуснахте балета! Бързо оздравяване на Ема, и на Тони и на Дидо!

Ние се чудим какво да правим с Шошка! Оправя се, но щеше да е хубаво още малко да поседи в къщи. А аз до края не месеца абсурд да отсъствам, болничния на Владо изтече. Дали може да му се издаде нов? Някой да има опит?

ЖД, изгуби се нещо. Радвам се, че Митко свиква с яслата. Шошка и тя вече има приятелчета там, и ме пита кога ще ходи, не искала в къщи. Не че пак няма да реве като я оставяме, но поне съм сигурна, че вече се забавлява там. А като си няма братче или сестриче , ни ползва с баща си за играчка. Караме и се и я караме да играе и сама, тогава напада кучето. Вика я в стаята и почва да и показва играчки, пък Клио гледа тъпо ooooh!

Зарка, Тина, сигурно е досадно злоядството. Обаче ако ще ви успокои, лакомията е по-опасна. Аз понякога сериозно се притеснявам за Симона. Ген, ген, ама ако и прецакаме стомаха с това плюскане. Чудя се, като ходим на консултация като стане на 3, и видим как е с нормите, дали да не посетим и някой детски ендокринолог newsm78 А хранителните навици се създават най-добре в яслата или градината.

Данче, какви са тези капки?

# 98
Ели, много се радвам 4е сте си у дома и добре  Hug Дано много бърzо zабравайте вси4ки лоШи спомени от болницата  Hug

На куц крак, 4естит праzник на Мис и на Надето   bouquet Много любов ви желая  Hug

Зарка, не винаги се храним zаедно на масата. Милена може да става, когато е готова, но обикновенно тя е най бавната и я 4акаме  Wink И тя яде страШно много  Thinking  но според мжът ми нямало проблем, нали расте и раzхожда много енергия, та й трябват и калории  newsm78

# 99
Mayflower, Черепахче, Татянка, мерси за отговорите!
Мимата не е злояда, добре си хапва, яде сама хляб, плодове, сладолед и др., но ми се ще да почне да си яде и манджите сама. Тука от рано ги оставят и децата сами се хранят вече на тази възраст. Но тя в детската градина не яде почти нищо и ако я оставя и вечер сама да се храни, значи ще яде само хляб  ooooh!.
Значи до тук Миленка и Симонка се хранят самички, браво!.

Сополивите да оздравяват  Hug!

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 17:25 от Зaрка

# 100
  • нейде там, където ....
Ба, свикнал! Няма такова нещо. Просто вече не реве. Той ходи повече от година, като е сменил три ясли и неизвестно колко лелки за това време. Предстои ни местене на четвърто, последно, надявам се, преди училище, място. Дано няма и текучество, като в досегашните. Всяка сутрин има тръшкане, хвърляне на дрехи или цупене пред вратата.

Имам доста работа напоследък, но опитвам поне да чета.
 За срещата - мислим. Не знам дали ще мога да взема отпуск точно тогава, несугирна бройка сме.
Колкото до яденето - не яде много, даже хич. Дохранвам, като се заиграе, ако преценя, че е ял малко. Понякога ми пробутва чинията "храни ме", още на масата, но не го правя. А риба яде само под формата на риба тон за сандвичи, разбъркана с малко лютеница, на филия и покрита с резенчета краставица  Crazy Не спи следобед, като е у дома, от няколко месеца. Много дръпна в приказките по празниците и сега, когато остана у дома за сополки и кашлица, с баба и тате. Впрочем, оправям го със сребърна вода с 3 капки клеева тинктура - капя в носа и 2 пъти дневно по 2-3 капки в сока. Вече не го иска чист, само на коктейл.  Laughing От вас го научих. Огромно благодаря!   bouquet Опасявах се да не лютят, но той реве повече от физиологичния разтвор. Вече е добре, но ще остане у дома, докато баба си замине.

# 101
  • Boston, MA
Зарче, Дани също не ядеше в началото, като тръгна на детска градина. Интересното беше, че обяда, който ние му носим (манджа) не го яде, а закуските, които там му дават (сириъл, кракери, знаеш какво) ги ядеше. Така че се наложи да му променим какво му пращаме за обяд и прояде. Обикновено има асортимент от солени бисквити, нарязано месо (луканка, кренвирш, шунка) и кашкавал, отделно моркови, краставици или домати. Слагаме му и пита хляб. Уж изяжда повечето, така разправят. Сутрин в нас яде каша и овес, а вечер гледаме да яде готвено, да не е на сухо цял ден.

За марулите бях аз (и Иленка), ще си взема бележка, че при нас както ги продават уж измити в пакет, само леко ги заплаквам, а понякога дори не ги и мия допълнително.  Embarassed

# 102
И аз съм от феновете на марулята... Blush

Бабъл, много се радвам, че сте у дома!  Hug И как смогна, на всеки да отговориш! Peace

Яденето - в момента Велина е в отвратителен период - не яде почти нищо, било сама било с чужда помощ... нищо.  Tired
Е, ако я оставя с вафли и пр. ще нагъва, но докато не прояде пак манджи - гладна ще стои.  Naughty
Наред с това не взема от дума, отговаря, пищи за всяко нещо и пр.  Close
За един уикенд - на два пъти ме докара до истерия - ще й се затяга дисциплината Twisted Evil, дори ми се струва, че сме позакъсняли... Наревах ви се!
  Sad

Вчера й беше първата проба на кино. На 20-та минута заспа като бебе на всичкия шум, а брат й се забавляваше искрено. Много комични бяхме!
  Laughing

Спорна и слънчева нова седмица! Hug

# 103
Добър ден и от мен Hug
И ние водихме Кало на кино в събота, ама изкара 30 минути и каза, че иска да си ходим. Ама много му се спеше и предполагам за това ... естествено на връщане заспа в колата ... На мен ми се искаше по-ранна прожекция, ама нямаше нищо подходящо за него ...

# 104
  • Русе
Привет и успешна нова седмица!  bouquet

Бабъчле, добре завърнали се! Hug Hug Hug Браво на Маги за геройското поведение! Дано забравите за болници и болести вече! Praynig
Да, Дани и Дилянката са тревопасните... Laughing Хубаво ми напомни за опасността от ехинококи  ooooh!, не стига че нитратно, ами и това... Sad. Все си мисля, че тия оранжерийните едва ли ги газят заразени животни, ама то никога не се знае откъде ще ти дойде. Rolling Eyes В момента ме "тресе" на тема нитрати и как хич не спазвам препоръките за обработка - да кисна зеленчуците във вода, да не престояват повече от 2 дена, и да не претоплям супите от спанак, лапад и подобни... ooooh!, а не мога да спра да ги ям (съответно и Диди) - направо като пушачите, знам че е вредно и не мога да се спра. Crazy

Диди взе да става по-капризна в яденето. Сама яде само нещата, които обича (вкл. зелената салата  Wink), другите и ги ръгам в устата. На яслата абсолютно сама се обслужва, а вкъщи се прави на бебе. Close Отслабнала е напоследък Thinking - налага се да й свивам някои панталони в кръста, ще ми стане и тя някоя кльощавела като батко си, дет' хич не харесвам хилави деца.  Crossing Arms
Енви, наборките май пак се заедно в някакъв "цикъл"... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт