АПРИЛските деца през януари

• 12 455
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Чаена, точно такива капки ни забъркаха и на нас, снощи му сложих от тях и днес гледам, че няма сополи поне течащи, макар че се усеща, че говори на нос.

# 76
Аги,  млечните зъби са 20 и нито един повече! Постоянните са повече - 32, но за тях има още много време! Бързо оздравяване на малкия!

# 77
http://buinovskilivadi.hit.bg/index.html  това го намерих в белия списък на хотелите, до гр. Елена е пак, много добре иzглежда, нови4ко било, но имат само 7 стаи  Confused

# 78
Мммм, Татянка, това много ми хареса!  Peace
Но наистина ще ни трябват поне 10 стаи - и двата пъти се събрахме толкова семейства.

# 79
  • София
Харесаха ми всичките нови предложения, особено колибките на Ексчето, само че в нито едно от тези места не видях да има открит ресторант, или маси за сядане навън, което мисля, че много голям минус!

Юлче, ние мислим да ходим, но в неделя, че за събота сме запланували семейно ходене на пазар.  ooooh!

# 80
  • София
Момичета, имам едно питане. Днес се наложи да даря кръв и ми дадоха бележка, че ми се полагали "2 дни платен служебен отпуск". Когато я връчих в Личен състав ме информираха, че не ми върши работа, защото работодателят ми не е сключил колективен трудов договор със синдикатите и че тази бележка може да ми послужи за извинение за неплатен отпуск, ако днес не бях дошла на работа. По закон работодателят ми се задължава да ме освободи за кръводаряване, но не и да ми плати работния ден. newsm78 Малко тъп закон. Това е чл.157 ал.2 от КТ. Дали от Личен състав ме гъбаркат или наистина е така?

# 81
Хм, Раче,
точно така излиза, като се прочете чл.157 от КТ - както са ти го обяснили, освен ако лично ти се споразумееш с работодателя, да ти плати, което явно също не става. Thinking
Браво за инициативата ти! Peace

# 82
Наденце, с малко закъснение, но се надявам си имала прекрасен празник. Да си здрава и обичана и да си имаш още едно хубаво бебче на лято  bouquet

Много се радвам, че Маги си е вече у дома и се чувства добре. Бабълче,  Hug и за двете ви.

От къде е най-добре да се купуват ваксини ( в смисъл да са правилно съхранени)? Те би трябвало навсякъде да са така, де, но аз нали съм много мнителна. Днес питах в кварталната ни аптека, но те въобще не предлагали ваксини. Направо в Санита ли да ходя незнам  newsm78. За това се сещам като най-сигурно.

# 83
  • 2 етажа над тавана
Такаааааа.

Сядам да напиша един дългичък пост, така че на който не му се чете - да прескача и да кара нататък.

Най-напред благодаря на всички вече за милионен път сигурно, но искам да знаете, че сте просто невероятни, подкрепата ви много ми помогна да не полудея напълно, докато бяхме в Пирогов. Честно да си призная, почти никой друг не се обади да види как сме, като изключа бабите и дядовците на Маги и 2 колежки. Искрено се радвам, че ви имам за приятелки, това, което очаквах да получа от много близки за мен хора, го получих единствено от вас. Страшно много ви обичам и искам да знаете, че винаги съм насреща в случай на нужда, дано не се налага да си помагаме в такива трудни моменти. Няма думи да опиша това, което ми е на сърцето, но съм сигурна, че вие го знаете и го усещате. Ако мога бих ви разцелувала всичките! Емотиконки няма да слагам, те трудно биха предали чувствата ми! БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА!!!!

Сега ще карам нататък по същество Mr. Green

Някой в предната тема беше писал, че карат доста на салата от марули - от загриженост да споделя - изключително добре трябва да се измиват, да се киснат в солена или оцетена вода, за да се изтрепят гадните кучешки тении, които биха могли да са полепнали по тях, че иначе стават страшни неща, с които не искам да ви занимавам.

По въпросите, които сте обсъждали:
1. Риба Маги обожава, без проблем изяжда цяла една. Гледам да правя поне веднъж в месеца, макар че ми се ще да правя всяка седмица. Просто още не съм открила близо до нас свестен рибарски магазин Confused
2. Ролеви игри по-скоро сама си играе, инициативата да ме включва в тях са изцяло нейни. По едно време се правеше на змия и пълзешепо корем из апартамента, после мина на мишка, на мечка, готви и храни плюшковците, строява ги да сядат на гърне, слага ги да спят и ги приспива като им "чете" приказки, в момента хита е да се прави на докторка(познайте защо Tired ) и да боде с една спринцовка и да дава лекарства на всички наред, после и да превързва там където ни е набола и така. Другото хитово е да се прави на зайче - скача трупешката и се залива от смях, припява си скок-посскок, даже деня преди да ни изпишат по коридора на отделението скачаха двете със старшата сестра - голямо шоу беше. Mr. Green
3. От коледните подаръци най-голям успех имат пъзелите, те доста помогнаха да минава времете в болницата по-неусетно, особено докато все още не можеше да става от леглото. Може цял ден да ги реди. Куклената къща въобще не постигна успеха, който очаквах. Занимава я близо седмица и толкова. Другото, което се котира, е йониката с микрофона.
4. За тъмното - Маги не я е страх, по-скоро се сърди когато иска да отиде някъде в нас, където не е светната лампа - идва и ни се кара защо не сме светнали - в банята например. Даже в малкото моменти в които си спи в стаята нощем без проблем идва в тъмното при нас, даже си донася водата, плюшената играчка и пантофите. Подрежда си всичко и се мушва при нас.
5. На бабите и дядовците я оставяме, преди не плачеше и не ни търсеше, даже ни буташе да си ходим и ни гонеше, сега обаче откакто тръгна на ясла, взе да се усеща и да не иска да я оставяме и да ни търси. И да ни насажда чувство за вина след това като непрекъснато ни повтаря"много ми беше мъчно за вас като ме оставихте при баба". Е, гледаме да не се поддаваме.
6. За кудкудяк парти - вероятно няма да успея, за съжаление Tired Първо, защото е събота и Спас е на работа, та не знам дали ще има на кого да оставя Маги. Второ, защото има вероятност да не съм в София - ако утре кажат че можем да пътуваме и ако Спас го пуснат отпуска, мисля да отскочим до Велинград за около седмица. Имам нужда да си отдъхна малко.
7. За Пленума се въздържам да казвам каквото и да е - я можем, я не да дойдем . сега като ще си постоя вкъщи с детето после ще трябвада наваксвам в работата и не знам дали ще мога да взема почивен ден, а и финансово не знам как ще сме. Така че засега не ни бройте, колкото и да искам да се видя с всички. Sad

Роси, страшно съжалявам за случилото се, освен сила, любов от двамата ти любими мъже и малко търпение, за да ви зарадват отново 2-те линийки не знам какво да ти пожелая! Много силно гуш от мен Hug Как си сега, мина ли ти обрива, какво се оказа - алергия ли е?

Анелиз, за чашите за младоженците - ако са навити може да им вземете цял комплект, който после да си ползват, а за самата церемония просто да ползват 2 от тях - ние лично така направихме - харесах си комплект чаши, които като цена помня, че бяха доста по-изгодни от тези, които предлагат като ритуални, а и ритуалните на мен лично нещо не ми допадат Confused Но е въпрос на личен избори вкус, все пак. Просто правя предложение Wink

Юлче, столчетата са страхотни - меко да возят гордите собственици Hug

Янче, стаята е просто мечта! Впечатлена съм от уменията на Симона да рисува smile3501 Как е тя всъщност?

Рени, Влади и Соня как са, оздравяват ли?

Аги, а Тони как е, оправя ли се?

Мисче, честит автомобил  car003 Да ви вози меко и безаварийно!

Кате, тортата е страхотна, а децата са много пораснали.

Ренка, Вальо е като професионален състезател по каране на чук и гек Mr. Green Hug

Вени, твоите постове ме натъжиха, особено като си пуснах и песните на АББА Cry Мати и Лора как са?

Ексче, присъединявам се към предпочитащите къщичката - и на мен тя ми е някак по-уютна Peace

Раче, и какво се оказва сега - дарила си кръв, ама полагаемите 2 дни не ти се полагат , така ли ooooh! Т.е. ако си ги вземеш, все едно си била в неплатен отпуск  newsm78 Това май само в нашата държава е възможно ooooh!

Ванче, стискам палци да се уредят нещата и с градината, и с паричките от програмата Praynig Hug

Нещо пропускам, но сега не мога да се сетя какво беше. Thinking

Иначе какво да ви каза за престоя ни в болницата - още от първия ден имах чувството, че болничната миризма се е пропила чак до костите ми. Нагледах се и се наслушах на страшни истории за цял живот Confused Рачето май беше питала какво се оказа в крайна смветка - вродена малформация на дроба се оказа, да, видя се, че е била и под налягане и слава богу, че се отказахме есента да пътуваме до Испания, че ако бяхме качили Маги на самолет щеше да стане страшно ooooh! Сега не би трябвало да имаме вече проблеми, трябвада купим само инхалатор за ежедневни инхалации известно време, после ще можем да ги поразредим. Операцията трая около 2 часа и половина, разреза хич не е малък, но ме успокоиха, че почти напълно ще се заличи. Макар че не това ме притеснява - в крайна сметка естетичната хирургия е доста напреднала и ако се наложи ще се направи една пластика в бъдеще. Подробности няма да давам много, щото ако тръгна да ви описвам ще ви настръхнат косите. Това, чене съм спала докато бях там, няма каквода ви го обяснявам. Поне има късмет Маги за тия 10 дни да мине само с три абоката, като изключим тези, които бяха сложени за самата операция. Имаше деца на които им сменяха абокатите по 2 пъти на ден, горкичките така бяха надупчени, не знам дали имаха ненадупчена вена по тях. ooooh! Като цяло съм доволна от персонала, но условията са повече от плачевни. Недопустимо е в 21 век да се лекуват хора, още повече деца, при подобни условия - от чешмата 10 минути течеше кафява вода, преди да потече чиста, стените облепени с картон на места, за да несе вижда изцапано или олющено, леглата пред разпадане, въобще да не ви описвам ooooh! Някой ако го интересува нещо да пита, на мен сега не ми идва на ум какво точно да ви разкажа за престоя ни там.

Освен Деската кой друг имаше инхалатор? Аги? Рачето? Или се бъркам. Споделете дали сте доволни и какви са. Малко съм в чудене още какъв точно да взема newsm78

От мен стига толкова, че сигурно вече досадих.

# 84
Добро утро.

Бабълче, добре завърнали се  Hug Дано вече всичко лошо е зад вас и бързо възстановяване на Маги.

# 85
  • София
Бабълче, така ев Пирогов - много лоши неща съм чувала, аз самата като бях с Лора не ми се стори толкова лошо, но...зависи си от отделението може би.
Мати и Лора са добре, но...това не трябва да го пиша, че ме четат!

Колко човека ще сме на срещата, живот и здраве, аз запазих за 10-12?

В Перник явно няма да отидем - Милен предпочита да си отиде в офиса и да си подреси бумаги някакви - не виждал смисъл от това пътуване - на Матей нямало да му е интересно! Thinking

# 86
  • София
Ели  Hug И ние като бяхме в Пирогов, като изгорихем Ани беше същото, единствената чешма беше запушена и плуваха .... не ми се спомня, пък и ме се разсърдиха, че искам да си ходя
добре, че сте си в къщи вече!

# 87
  • София
Бабълс, добре, че вече всичко е зад гърба ви! А за белега въобще не се притеснявай, аз на Вальо първоначално като го видях и изпаднах в потрес - беше много голям (около 10см дълъг, но тъничък), и само за една година вече почти е изчезнал, хем с нищо не го мазах. Разпитай лекарите за някакви подходящи мазила и вероятно още по-бързо ще се скрие!  Peace

Вени, Hug толкова ми е тъжно, че постингите ти не стават по-позитивни!  Cry

За срещата ще съм на линия.  Peace

# 88
Бабъл ние имаме инхалатор, доволна съм от него. Марката е MEDEL ИТАЛИАНСКИ, копували сме го до Пирогов в една аптека/санитарна мисла че беше/ 170лв му беше цената
За срещата, няма да мога да дойде  Cry че ни поканиха на детски рожден ден

# 89
Само се включвам да кажа на Бабъл добре завърнали се вкъщи  Hug. Много се радвам , дано да стане за Велинград малко да се поотпуснете, имате нужда.

На Перник няма да ходим , защото Ема нещо е пред разболяване - сополи , лъщящи очи. Дано с това си остане .

Общи условия

Активация на акаунт