Аз също откривам малка, но съществена разлика м/у майски и априлски телета. Майските са по-лъчезарни и бъбриви, а априлските по - затворени, мълчаливи и чувствителни.
За себе си като теле, мога да кажа че съм доста инатлива и честолюбива. Вечният борец за справедливост. Не търпя неправди, лъжи и лицемерие. Когато се убедя, че ме лъжат, че лицемерят - не се карам, не се бия, просто преставам да общувам с въпросният човек и бавно и полека го изключвам от обкръжението си. Това са двете неща, които не прощавам. Иначе съм доооооста търпелива. Търпя с години. Не избухвам бързо, но ако наглостта стане безочлива, избухвам като атомна бомба...и става страшно. Случвало ми се е ( рядко ) да ми падне перде пред очите и ставам като вихрушка. Казвам тежки думи, от които заболява като от удар с бич, но това е само , когато вече е престъпена всякоя граница и търпението ми се е изчерпало. Мразя да ме правят на глупачка и да не се съобразяват с мен. Иначе, за голям свой недостатък смятам факта, че след като съм сразила ''врага'', го съжалявам и правя стъпки за помирение, като по този начин обезсмислям силата на справедливият си гняв.
Обичам чистотата и реда, но и доста ме мързи да чистя и подреждам. Понякога няма сила на света , която да ме изтръгне от дивана и телевизора/книгата.Но , когато се развихря, ставам като ураган. Най-често кавгите в къщи са за това, че нещата не се прибират по местата им , за разхвърляни дрехи и други простотии от този род. Обичам да ям, но мога да карам и на безвкусни манджи или стипчиви плодове месеци, ако реша , че съм дебела. Не обичам спорта....Т'ва е голям проблем. Мога по-скоро да се лиша от шоколад, банички или ядки, но да скачам и бягам ...не! Не е за мен! Не съм дебела, само защото ям разделно и без никакъв хляб...
Обичам лукса. Не ми е кеф да посещавам заведения, в които липсва стил или красота, само и само защото храната е вкусна. Обстановката подобрява апетита ми. Обичам ароматните свещи, меките и красиви тъкани, цветята. През пролетта ставам като диво животно - все ме влече навън. В топлите априлски дни ми идва да се заровя в земята за да усетя растежа на тревите и да се слея с природата. Чувството е неудържимо. Обикновено отивам на гости при баба ми и садя краставици с нея
Обичам да спя. Имам чувството, че все не ми стига времето да се наспя. Голям проблем е. Ако си спестя сън за за върша нещо съм като изтребител. Чувствам се грозна, нещастна и крива. А когато си отспя пък, се чувствам виновна, за това че съм изгубила ценно време. Ей, такива ти ми работи!

!

. Аз съм на 05.05. Описанието ти ме изцъкли 
)

Как ли е Телци в женски род.....Телкини май
П.П. Понеже за знам, че всички Телци имат убийствено чувство за хумор, реших да ви поздравя с това, да разпуснете малко в обедните часове на деня на майстора