Тайната на дългата и здрава коса - 56

• 64 172
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
Аз не издържах и днес си направих новата маска , след като си измих косата. Пропуснах тривитаминолната маска за пръв път от месец насам почти.Резултатът е коса като огледало.Не смея да изляза навън за да не се сплеска от влагата Simple Smile Явно има нещо , което придава блясък и гланц в нея (едва ли е екстрактът от чесън).Мисля си да редувам - един път тривитаминол , един път маса с чесън newsm78 В такъв случай дали ще се наложи да правя почивка от тривитаминолната терапия? Thinking Има един недостатък обаче в новата маска и той е , че изсушава косата в корените (скалпа). Следващия път няма да  я втривам толкова много  , а ще я разнеса по цялата дължина на косъма , дано се получи по-добре ,че сега забелязвам леко лющене по главата.Не е много и предполагам , че до няколко часа ще се заличи , като започне да се възстановява киселинния баланс на кожата.

Бягам , че ще имам гости довечера , а не съм започнала да приготвям нищо още  Sad Ма нали пък съм хубава.... Grinning Wink

# 31
Здравейте момичета, някой знае ли каква роля играе содата за хляб против косопада? Това някакъв мит ли е или е истина? Напоследък често срещам за миене на капеща коса с шампоан+сода или в маската за коса да забъркаш сода+оцет.
Друго, което четох е за втриване в корените на косата 20 минути преди измиване клеева тинктура - много помагало за спиране на косопада. Моля, някой , ако е пробвал да ми отговори.

# 32
Аз знам ,че содата се използва предимно при нормални към мазни коси. Също така неутрализира варовика във водата и я омекотява.Дамите я ползват против косопад /предполагам/ ,защото водата става без вредни вещества и скалпа се почиства от вредни натрупваня-себум, козметика.... newsm78  косата  е чиста и блести !Премахва и пърхота !
Нека се изкаже и някой друг, аз това знам !

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 17:59 от *Си*си*

# 33
Аз не издържах и днес си направих новата маска , след като си измих косата. Пропуснах тривитаминолната маска за пръв път от месец насам почти.Резултатът е коса като огледало.Не смея да изляза навън за да не се сплеска от влагата Simple Smile Явно има нещо , което придава блясък и гланц в нея (едва ли е екстрактът от чесън).Мисля си да редувам - един път тривитаминол , един път маса с чесън newsm78 В такъв случай дали ще се наложи да правя почивка от тривитаминолната терапия? Thinking Има един недостатък обаче в новата маска и той е , че изсушава косата в корените (скалпа). Следващия път няма да  я втривам толкова много  , а ще я разнеса по цялата дължина на косъма , дано се получи по-добре ,че сега забелязвам леко лющене по главата.Не е много и предполагам , че до няколко часа ще се заличи , като започне да се възстановява киселинния баланс на кожата.

Бягам , че ще имам гости довечера , а не съм започнала да приготвям нищо още  Sad Ма нали пък съм хубава.... Grinning Wink
Snejanal, коя е тази нова маска? newsm78 Peace
Питам, защото аз имам нужда точно от такава, която да ми изсушава корените, защото от тривитаминолната маска много ми се омазняват...И за мен ще е добре да ги редувам.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 18:07 от Hrissy

# 34
Да се отчета и аз в новата тема.  Peace
Мис Арк, за спрея на Глис - ами май не ми помогна много на заплитащите се крайчета. Една моя приятелка има спрей на Глис с коприна. Пробвах го, ама и той не ми помогна много. Най-добре ми е със силикон или течни кристали...
Си Си, къде ги намери тези балсами на Икаров?
Моята коса е с омазняващи се корени на два-три дни, а краищата са си еднакви през цялото време и се мия в момента с шампоан на Орифлейм с кокос за суха и изтощена коса. Умирам за миризмата на кокос  Whistling

# 35
Аз знам,че оцетът също служи за омекотяване на водата.На кутията на корените ми от коприва пише да се добавя към тях при варене,поради тази причина,предполагам.Обаче оцетът,както и содата изсушават косата,също така бутат боята при боядисана коса.Между другото хума+яйца+мед много ми помогнаха и продължават да ми помагат при свалянето на боята,особено първото.Да се върнем на оцета и содата-явно действието им е сходно,но при косопад едва ли ще помогне много(по мое мнение),ако е причинен от липса на вещества,стрес и т.н.Доколкото четох,твърдата вода може да причини изсушаване,за косопад нищо не се споменава.Ето какво намерих в tialoto.bg:
Цитат
3. Внимавайте с каква вода миете косата си. Ако косата ви изглежда прекалено мазна или изсъхнала и без блясък, проблемът може да е в състава на водата.

Така наречената „твърда“ вода (с повече варовик и минерали в нея) изсушава косата и да я изсветли. Меката вода има по малко минерали, които да увреждат косъма.

За да избегнете подобно третиране, мийте косата си с озонирана и пречистена вода (на българския пазар има такива марки) или алкална минерална вода (Банкя, Горна Баня, Хисаря, Софийска минерална вода). Тъй като това е доста скъп вариант, използвайте водата от чешмата, но измивайте косата с шампоан за блясък веднъж седмично и съответно нанасяйте такъв балсам.
от статията 12 съвета за здрава и блестяща коса I
И още нещо,на което се натъкнах,мисля,че ще помогне на дамите,които използват чесън,има рецепти за съчетаването му с други растения- клик

# 36
Lexi мерси за линка  bouquet , само че 1 нещо не разбирам пише:
Не използвайте дървена четка или гребен, тъй като в течение на времето от влагата, дървото подава и при разресване треските от четката, дори и най-незабележимите, могат да увредят косъма.

нали беше по-хубаво да се реши косата с дървен гребен, а и от началото пише :
1. Внимателно избирайте четката си за коса. Комбинацията от кръгла и четка със зъби от естествени материали е подходяща за суха коса.
Меката и широка четка с гумени зъби (най-добре на няколко нива зъбци) е най-подходяща за мазна коса.
  newsm78

и ползващите дървени четки и гребени, сменявате ли си ги с нови и на колко време Peace

# 37
Облаче, къде намери балсама на "Икаров"? Аз си поръчах в една аптека и се надявам утре да го взема.

Незнам дали е от зимната депресия, но намирам косата си за ужасна. smile3511 Краищата са сухи, хвърчащи, изстънели и много светли, направо русоляви. От влажното време е огромна и безформена. То поне обемът да е навсякъде, а то...малко го докарвам на гъба - отгоре спескана, отдолу бухнала ужасно. Убедих се, че цъфтежите немога да ги махна сама. Само за два дни се появяват нови и нови. smile3518 Толкова ми е писнала тази коса, че с удоволствие ще я оформя малко. Благодаря, че си излях мъката.

П.С. Проблемът с разресването го реших наполовина - вечер си сплитам косата.

# 38
Благодаря на Си Си и Лекси за отговорите!   bouquet   Наистина Лекси, както знаеш в Пловдив водата е доооста варовита.
Сега да се отчета. Сложих си клеева тинктура от аптеката, като я втрих отпред само на проблемните зони. След 20 минути тя се втвърди и намазах с равни части бадемово масло на Икаров и зехтин, предварително затоплени на водна баня, увих с домакинско фолио и найлон за загряване. Ще пиша какъв е ефекта по-късно.
Да ви се оплача последния път сложих ампула на Пантесалмина /така ли се пишеше?/, но миризмата бе ужасна. В началото помислих, че си внушавам, но само след 5 минути мъжо ми вдигна пара - каква била тая воня, не се дишало. Не бих повторила никога  Naughty
За ампулата с жен шена съм много доволна. Косата ми стана жива и лъскава + това аромата много ми хареса.  Simple Smile

# 39
  • София
Някой ползвал ли е ей това: http://www.pointpharmacy.com/shop/customer/product.php?productid … cat=12&page=1
?

Взех го днес, ама отзад не пише нищо за това как се ползва ииии... ? Идеи и отзиви?..

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:40 от katiABV

# 40
  • Пловдив
Я кажете в Пловдив къде ги има тези ампули с жен-шена?  Crossing ArmsПродават ли се отново в Зарата? Thinking Много ми е трудно излизането с малкия и питам, че да не се разхождам напразно? ooooh!
Освен това аз не разбрах, тези ампулки на измита коса ли се слагат или преди баня и се отмиват после?!?  ooooh! Не зная защо но не обичам, по скоро ме домързява да слагам най-различни маски и ампули преди да си мия косата. Само от маската с Тривитамола НЕ се отказвам, заслужава си макар, че съм я правила само 3 пъти все още. Peace

# 41
Честита нова темичка! Мис арк -   bouquet както винаги безупречна

Момичета, по въпроса за содата ще дам и аз мнение. Майка ми си изкъпа косата преди няколко дена с шампоан и сода, и меко казано беше впечатлена. Като имате предвид, че тя нито маски си прави, нито купува специални шампоани. Просто косата й е разкош и не й липсва нищо. Реши да пробва за разнообразие със содата, защото прочете в някакъв вестник, че това била маска в топ 5 на най-добрите маски за коса (дрън-дрън, но може и да е истина). Смеси 1 ч.л. сода с количеството шампоан за едно къпане. Това е. Следващият път обезателно и аз ще я опитам тази сода, защото нищо не рискувам.
Не съм чувала, че влияе на косопада или омазняването, но ако е така -  Party

# 42
Облаче, къде намери балсама на "Икаров"?
Peace В подлеза на Билла на последната спирка на 204 има един магазин за хранителни добавки. Там продават много от маслата на Икаров, вкл и балсамите.

# 43
Облаче, интересното е, че и аз си го поръчах в района на работното ми място. Друг е въпросът колко работим. newsm62
Ти пробва ли го вече?

# 44
котенце десси-г   на Икаров балсамче си е купило Облачето и е написала от къде.

katiABV това което си показала съм  го ползвала, прилича на кристали за коса и се полза по същия начин, не много ,само  на връхчетата,защото косата става мазна !

ivilicious_blue е тоя проблем с дървения ми  гребен го имах наскоро и обсъждах с Мис Арк/но незнам в коя тема беше/.Инфото е добро !

Общи условия

Активация на акаунт