Отговори
# 270
малеее.. какви пюрета, какви сокове.... моя доктор нищо не ми казва. Вика " рано е" Ох не знам... А Витамин Д... при условие ,че ние сме с еквиноварус и ни каза само една капка на ден . Не знам , да не му е малко ? Оле много ме объркахте ...

А сега де! Joy Слушай доки нас само ни чети Hug

# 271
Денимче, на твоите въпроси наред: по принцип всички вагинални мазила и таблетки са разрешени по време на кърмене, те даже по време на бременност са разрешени, въпреки че пише обратното на брошурата. Виж, тези през устата (които са по-ефективни) - не са.

За чувал - и наша Марта спи така, и още поне 3-4 дечица. За справка - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=298951&pid=10179804. Ръцете й са вън, но никога не са ледени, за разлика отпреди, когато спеше със завивка и винаги бяха на камък през нощта. Въведох чувала чак на 2.5 месеца точно защото преди това ни беше голям.

5-5.5 месеца и според мен е оптимална възраст за захранване. Анкетите ги пуска този, който пуска темата, но според мен е раничко за такава - виж резултата от тази, очевидно над 50% са само на кърма и не смятат да захранват скоро. Може би след месец-два й е времето.

Силилис
, педиатърът ти явно е умен човек и специалист, в час със съвременните тенденции!
За вигантола кво да ти кажа - и ние сме на 1 капка, въпреки че е пораснала със 7 см последния месец. Самосиндикално давах по 2 в големите студове, когато не излизахме.  

# 272
  Относно тенденциите при захранването..Смешно ми стана да ви кажа честно!Едва ли не мода..и там ли?!

Моя педиатър е на мнение, че щом нямам кърма мога по-рано да започна.Така и направих.Ако кърмех бих изчакала и аз до 4-5 месеца, но при това положение не виждам смисъл.Така и направих, започнах си по-рано.Прави ми впечатление че повече момичета които са започнали са в моето положение, т.е и те са на АМ.

# 273
Зареди заболяването ни пътуваме много и аз давам Ам, от 9 януари ( спрях кърмата ) На 13-ти се видях с педито и не каза да захранвам. Малко ми действа объркващо .. моята кума дъщеря й е с 20 дена по малка от нас  и тя вече й дава сок , а са само на кърма. 
Понякога чета едно , виждам  друго , педито казва трето.. а пък д ане говорим бабите как мрънкат.  Rolling Eyes newsm78

# 274
Крисси, аз пък да ти кажа "Благодаря"! Защото ти ме надъха да почна да му давам на Мимо пюренца (защото те нали са на една датичка с Бобчо) и сега е много по-доволен, е верно е че пак не ще мляко, ама поне яде нещо!  Wink

Поздрави за спинкането, и ние бяхме така, в началото се будехме и пиехме чайче и заспинквахме веднага след това, а сега от доста време (поне месец) си спинка по цяла нощ, без изобщо да се буди (стига баща му да не му е запушен носа и да не хърка   Laughing ).

Много сте сладки цялото семейство, на празника ти! А Боби все повече заприличва на Мимо (поне на мен така ми се струва). Може да са астрални близнаци...  newsm78 Ти в колко часа го роди?

Хехее радвам се Hug Боби вече яде всички плодови пюрета и от утре минаваме на асортитата Laughing давах и банан и абеееее всичките на Ганчев ги яде с апетит.Днес закуси само пюре..За приликата да ти кажа не я виждам Joy Иначе е роден в 14.10ч на 14.10 Joy Много си приличат с Маги на Галето на някой снимки.

Мимо е роден в 14:15 часа. А за приликата имам в предвид по точно чаровния поглед и дяволитата усмивка и че ще бъдат сърцеразбивачи...  hahaha
Иначе физически вие сте със сини очи и имате доста повече коса от нас, а и бузки си имате, пък ни сме си кльощавички малко...  Laughing

И ние ядем на Ганчев пюретата (е още сме на ябълката, ама съм купила доста видове от плодовите им).

# 275
  • Бургас
Сислис Криси ти го е написала най-точно.
Тук се обменят мнения.

Параход Мартеничка расте на поливни площи.
Голяяяямо момиченце ще стане Hug

# 276
Kpuccu как изяждате 120гр пюре? Кажи точна технология. Миро яде много бавно с лъжицата и едвам изяжда 20-30гр. После и на двамата ни писва.

mimisofia , и ние щяхме да изяждаме по едно бурканче, ако му го давах... папаме със силиконова лъжичка и му опирам с лъжичката небцето и всичко си изсмуква и гълта и се хили после. Може и от това че майка ми му даваше добавката от началото (когато се кърмехме още  Cry ) с лъжица и е свикнал да гълта, ама много му харесва така, даже после не иска млякото да го пие от биберон и се муси както когато се отбиваше от гърдата...  newsm78

# 277
Криси, правилна ти е логиката - деца на АМ наистина се захранват по-рано, но не по-рано от 4 - 4.5 месеца. На кърма - може и на 6. Това за пюрета и каши. И не мисля, че е мода - само в България сега откриваме топлата вода. Иначе тези тенденции навсякъде по света в сила от 70-те, 80-те години (а преди това -от хилядолетия  hahaha)

Причина за краткото кърмене, възхода на АМ и ранното захранване в световен мащаб е икономическият подем след Втората световна война и движенията за правата на жените, най-общо казано. Жените тръгват на работа - следователно няма кой да ги чака да кърмят до година. Това е важало с еднаква сила и за капиталистическите, и за социалистическите общества - нали трябвало "да строим живота нов"?

Така до около 1972 г. в България отпускът по майчинство е 3 месеца, както е и днес в някои западни страни. После обаче платеният става 2 години, а имаш право и на неплатен до 3 - да се чудиш защо са продължили да захранват на 40 дни?!

Отделна тема са соковете. Те пък са напълно отречени в повечето педиатрични източници като ненужни и даже вредни, преди детето да е напълно минало на обща храна - т.е. година-година и половина. Соковете са една конкретна специфика на руската школа, която е следвана и у нас през соца, почти не се срещат в западни източници, освен във Франция.

За да не бъда обвинена в крайности, ще добавя, че залитането да се изчаква със захранването след 6-6.5 месеца е също толкова вредно. Някъде между 6 и 9 месеца се изчерпват запасите от желязо, натрупани в организма на бебето от бременността, и те не могат да се набавят само от кърма. От АМ пък хептен не могат - въпреки разните неща, които пише по етикетите, желязото от сухите млека е много слабо усвоимо от организма. Заради това пусто желязо назадничавите педиатри толкова спекулират с изключителното кърмене до 6 м. и пак отчасти заради него на тази възраст се прави кръвна картина на бебетата.
Освен това, с изникването на първите зъбки и седенето седнали, децата трябва да свикват с твърда храна. А пък инак могат да си бозаят и до 3 г.

Край на лекцията! Дано съм била полезна някому.

Защото всеки има право да гледа детето си, както му сочи сърцето, но агенция "Една Жена Каза" е велика сила, разрушила здравето и живота на не един човек!

# 278
МимиСофия да те питам Миро като спи с чувал ръцете му не са ли навън? Аз имам един чувал обаче то ръчичките и са навън и мисля че ще и е студено така.
Навън са му ръцете. Те май всички чували са такива. Ама той като се въртеше се изтикваше с крака и затова сега не му се получава Wink Ако е много студено му мятам завивка само на крачетата и пак не може да я докопа и да си я метне над главата Simple Smile

Kpuccu аз подавам лъжицата и той зяпа и му изсипвам пюрето в устата. Обаче после явно не му е ясно как да гълта. Първо седи и гледа умно, после почва да се опитва да го глътне ама си слага и езика напред и една част гълта една изплюва. Иначе не мисля, че не му харесват, защото като си го глътне премлясква и вика за следваща лъжица Wink Явно ще отнеме повечко време да се учим да гълтаме от лъжицата.

# 279
Здравейте момичета, и аз като mini понеже съм от скоро сред Вас да дам малко почвече инфо за себе си. Казвам се Камелия и съм от гр. Бургас. Със съпруга ми се познаваме от почти 13 години, а сме семейство от почти 6 години. Големият ми син е на 5 години и се казва Виктор. Преди малко повече от година, решихме, че е време да имаме още едно детенце, и така се появи Калоян. Помня, че миналата година на 14.02 на моят мъж му подарих теста си за бременност EFP. Беше голяма радост.
Когато се роди бебо, почти два месеца, не знаех на кой свят се намирам, тъй като той се роди с функционална пареза /както се оказа в последствие/ на лявата китка. Голямо ходене по доктори беше докато се установи точно какво му е. Сега вече слава богу всичко е ОК  Praynig, просто ръчичката му е била притисната към края на бременноста. Може би и заради това ми спря кърмата, ама важното е че всичко свърши добре.
Друго за себе си не знам какво да пиша, а да работя в БТК и съм на 31год. Ами това за нас дано не съм Ви отегчила.
Преди дни и аз дадох на моя бебо сок от морков, и бяха едни колики  #Crazy #Crazy #Crazy Ама като гледам коментарите, май е по добре сокчетата да ги давам на по късен етап и да започна с пюренцата, ама може би след около месец.

# 280
# 281
Искам само да ви покажа каква терца е моя юнак , как си държи бутилката http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333178&pid=10153556
( ако не съм показвала вече... )  Rolling Eyes

# 282
Здравейте. От снощи сте изписали вече 5 странички Whistling
mini_minimoi благодаря за съветите.Точно за такива гъбички става въпрос.Това вагинални таблетки ли са?ГиноДактарин?
Благодаря на всички за подкрепата.  Hug
МимиСофия да те питам Миро като спи с чувал ръцете му не са ли навън? Аз имам един чувал обаче то ръчичките и са навън и мисля че ще и е студено така.
Мини Минимой и вие ли спите в отделни стаи, че не разбрах?
mimozinq и  ние ядем 5 пъти. За консултацията какво да ти кажа първите 2 пъти ходихме в кабинета,но сега когато има много болни педиатърката идва в къщи.Биха ни Пентаксима в къщи и я теглихме на нашия кантар.По наши сведения за 1 месец е надала 600 Rolling Eyes Малко са, но не мога да я насилвам да яде,защото почва много да реве и не мога да я успокоя после.
illym  добре дошли на теб и 2мата юнаци.Супер че най накрая и ние си имаме близнаци.И аз гласувах Hug
Никози ние често идваме в Пловдив така че не е проблем да ги запознаем. Да знаеш че вече сте запазена марка Naughty Нали мъжът ми ти е колега  и често идваме на изложенията и да се види с колеги. Последния път идвах на дипломирането на зълва ми,бях с коремче вече Blush
Да питам може ли да захраня не от 4 или 6, а да започна в 5.4 ми се вижда рано,а 6 вече късно? Педиатърката ми каза да почна с плодово, но предпочитам или с зеленчуково или каша.
Какво мислите? Дайте да си направим анкета кой с какво мисли или вече е захранил.
Аз не знам как се пуска, но ако ви харесва идеята който може да пусне една анкета.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Е казах че сте бързи,ама чак толкова.Сигурно ще е от времето.
 hahahaОтивам да чета и после пак ще се включа.

Моля, няма защо...  Hug Това са  вагинални глобулки, слагат се вечер по една. Три са в опаковка и би трябвало да е дост. 1 опак., ако не е може още една... ако не помогне въобще ще трябва преглед. Успех!  Wink

Не спим отделно, ами като заспи понеже го оставям и си върша работа в куФнята и друга и затова го наблюдавам, защото иначе аз късно си лягам.

Аааа, искам и аз среща с Пловдивските мами, като дойдем на гости на прабаба му на Мимо. Аз съм израстнала там и имам страхотни спомени!!!  Joy Даже карах мъжо там да се преместим да живеем, ама нещо не ми се отвори парашута.  Sad

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 13:43 от mini_minimoi

# 283
Между другото който има жива баба или прабаба (ама да е гледала деца преди 1945-1950 г.) да я пита докога е кърмила и как е захранвала  hahaha

Силисис, страхотен е  Sunglasses

# 284
 Параход, всеки си решава.Имам доверие на педиатъра си и на моето усещане WinkСега какво са правили 70те- 80те години и бабите какво казват мен не ме късае.Моите бяха съвременни и двете.На теб щом така са ти казали, чела си и си решила -ОК WinkСпирам вече с темата, за мен е излишно да споря по този въпрос.Не натрапвам мнение, така че бях до тук!

Мими, продължавай ще свикне да гълта Peace

sisilis , Боби това го правеше втория месец още.Много са сладки.Едни малки ръчички държат това шише..изглежда огромно  в тях Joy

Общи условия

Активация на акаунт