Отговори
# 255
Здравейте Hug
Нашата педка ми препоръча в началото да давам купени пюрета само на ХИП каза че за тях може да гарантира.Като дойде лятото аз ще и правя а след 8-мия месец ще ползваме тази кухня:
http://juniormenu.com/
Нашата беба само чака някой да я погледне и почва да се смее и гука страшна работа.

# 256
По въпроса за пюретата,аз давам на ганчев,вчера няколко лъжички и днес така,а искам да попитам два дни ли давате от едно и също бурканче и като стигне до половин да изяжда преди кърмене или след го давате,благодаря ви   bouquet , Kpuccu по цяло пюре ли даваш и само сутрин ли

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 12:20 от Patenceto84

# 257
Така и така отворихте тема за пюретата, да ви питам какви сте давали до момента?
Аз съм давала круши, банан, тиква.Днес ще дам морков.
Пуки  на коя марка ?
Доколкото знам  поне за началото  такъв е асортимента  + ябълка

Ааааааа има и кайсия и праскова, и слива и...ох трябва да отворя шкафа а ме мързи сега Laughing

Патенце, аз  давах 50/50 първо пюре, после мляко.Сега давам 120гр пюре и 30мл АМ Peace

# 258
Добър ден! Hug
Добре дошли на Ицето и Митко, и на тяхната мама Hug Hug Hug И ние гласувахме Party
Фийл, дано почне да те радва Максо по-често с пълен памперс Peace
Манянка и Адинке, да се оправятв бързо! Много  Hug
Аууу, страхотни снимки, мамчета! Немога да изброявам поименно, защото сте много и всичките сте невероятни Party
Благодаря за отговорите за възглавниците Peace
Леле, от два дена сме само на гърда Shocked Заспива и се събужда на нея, що така newsm78 пак ли сме в някаква криза ooooh!
Алекс беше почнал да ака по веднъж на ден, а сега пак се отчита на всяко ядене почти.
Някой беше писал, че не е хубаво да връща стомашен сок. Защо? По някой път го прави този номер. Rolling Eyes
Софко, беше писала за крустите, че се намазва главичката с олио и т.н. и се повтаря след седмица. Някакъв проблем ли има ако се повтори на следващата вечер?
Пожелавам на всички болнички, да се оправят бързо Hug

# 259
Kpuccu как изяждате 120гр пюре? Кажи точна технология. Миро яде много бавно с лъжицата и едвам изяжда 20-30гр. После и на двамата ни писва.

# 260
[b]illym[/b],mini_minimoi и всички други нови майки , моля представете се и  разкажете нещо  за себе си .В първите ни теми имаше  такова представяне на всички и беше много интересно   да разберем  кой  кой е

Ами то незнам какво ще ви е интересно, ама ще почна от началото пък...
Казвам се Ани. От 5 години сме заедно с мъжа ми, от 4 год. живеем заедно, а от седем месеца (06.07.08г) имаме брак.
Мимо ми беше мечта още от както заживяхме заедно с баща му, но учех (е още имам да взимам 2 изпита и държавния, който беше в деня на раждането на малкия  Laughing - добре че послушах баща ми и не отидох да се явя, че щеше живо чудо да стане!  ooooh!) и смених 3 фирми докато си намеря работа която да ми харесва и мислехме да изчакаме малко с бебчо. Но в края на миналата година (през декември) решихме, че ни е дошло времето да имаме малчо и спрях да пия хапчетата, с които се пазихме през това време. И получих най-страхотния новогодишен подарък от половинката ми... Heart Eyes, Мимо! Дефакто така се е получило, че на първата овулация която съм имала след спиране на противозачатъчните, сме заченали малчото.
А иначе имах мноооого лека бременност (даже аз късно разбрах че съм бременна, защото като говорих с моя АГ, той ми каза да не бързам и да не се притеснявам ако не стане бебе веднага, защото може дори няколко месеца да нямам цикъл и после ще се регулират нещата и ще стане, та като ми пропусна първия месец и си направих тест и беше отрицателен,  втория месец пак нямаше никой и си викам то още не ми се е регулирала функцията на яйчниците. Ама третия месец към 20-ти март почна да ми се гади сутрин към 10ч. и моята най-близка приятелка ми вика "Абе я си направи един тест"... и аз си направих и направо не повярвах, даже ходих до аптеката за втори тест и аптекарката понеже ме познава, ми вика "Ама какво? ти искаш ли или не искаш...?  И аз и викам "Искам ама не вярвам"  Rolling Eyes  Laughing ). Иначе друго какво да кажа... почти  Embarassed съм завършила МИО, работя като Асистент на мениджъра на Автопарка в "Кавен Орбико" и живеем с мъжото в сватбения подарък от майка му (3-стаен в нова кооперция в Младост 3). Мъжа ми се занимава с охрана в момента, а иначе е ръгбист в Левски, но претърпя скъсване на коленни връзки и менискус, и операция и в момента не играе (за моя радост  Embarassed , че иначе припадах по мачовете). Еми друго не се сещам, а то и много дълго стана....  newsm78

# 261
Kpuccu как изяждате 120гр пюре? Кажи точна технология. Миро яде много бавно с лъжицата и едвам изяжда 20-30гр. После и на двамата ни писва.

хахааааааа ще падна бе Мими! Joy Ми де да знам как.Аз лъжичката почти му я изсипвам не я държа в устата му и така се научи сам да гълта.Знам ли... LaughingВсички пюрета ли така?Да не би да не обича някое? newsm78

# 262
  • Варна
Така и така отворихте тема за пюретата, да ви питам какви сте давали до момента?
Аз съм давала круши, банан, тиква.Днес ще дам морков.

Пуки, ти как ги даваш пюретата, че толкоз много сте опитали?  newsm78 Ние сме още на ябълката и много и се кефим (в началото трябваше малко АМ да му слагам, ама вече си я папка чиста и даже реве за още). По колко гр. даваш преди да почнете новото пюре (аз мислех като стигнем до цяло бурканче да почна със следващия плод)?

Първата седмица давах само круша на обед, като почнах с 2, 4 лъжички и т.н до половин пюре. Втората седмица въведох и тиквата като следобедно зеленчуково ядене пак по половин пюре, но доста по-бързо стигнах дозата, без много,много да броя лъжички. Вчера въведох банана, но е доста гъст и някак си лигав  и ще го спра засега.

Значи сутрин на второто ядене давам около 40 мл. пюре плодово и дохранвам с АМ. Следобед при нас е третото хранене и тогава давам 40 мл. зеленчуково и пак дохранвам с мляко.
Ябълки не давам защото причиняват колики. Видях че и други са имали този проблем.
Аз давам само от пюретата на Хип и на Гербер, защото са по-малки като грамаж.На Ганчев са големи и трябва да ги хвърлям, защото още не изяжда такива количества.
Криси, ама изброй точно като плодове и зеленчуци какво си давала щото Всичко нищо не ми говори. И кога и по колко ядете.Даваш ли мляко след пюрето и въобще подробности.

# 263
  • Бургас
Мини така така,хич не е дълго.
Сега вече те познаваме по-добре Hug

Теди на Никол курстите сеи падат самостоятелно почти без аз да се намесвам.
Имаше страшно много,но вече почти са изчезнали/това е за период от няколко седмици/.

Гери не пишеееееш Naughty
Кажи заимахте ли се с онова чудо от играта на Памперс?

Дезирелка честита ваксинация и браво за разтежа Hug

# 264
    Ааааааа има и кайсия и праскова, и слива и...ох трябва да отворя шкафа а ме мързи сега Laughing

Мъхести плодове на тази възраст НЕ се дават!

# 265
Да се включим и ние в разискването за пюретата.
Ванко пие сок най-често. Давала съм ябълка, круша, морков, портокал, мандарина и киви. Пие ги с голямо удоволствие. Дадох му и лимон, но не го хареса. А другите само като види, че се приготвям да правя сок и се радва и гука. Няма търпение.
Ял е намачкан банан. Също го приема с удоволствие и реве за още.
Освен това съм му давала Млечна каша с грис и ванилия на Little Beе, а вчера му правих картофено пюре. Не отказва нищо.
Освен това се и кърмим. Интересното е, че дори като яде каша или пюре не спи по-дълго. Не пропуска ядене. Дори напоследък пак се буди през 3 часа вечер за ядене.
Не мисля, че ще се откаже да суче. Батко му е кърмен до 11-тия месец /нямаше зъби до тогава/. А е захранен по старата схема от втория месец със сок.
И сега процедирам по същия начин. Дори малко по-смело. Пробвам каквото се сетя. Даже е ял плодов данон.
По-късно ще кача снимки.

# 266
Въпрос към мамите с пюретата:
Как процедирате хигиенно.Тоест взимате бурканчето, миете го и направо от него ли давате, ако го слагате в купичка как го претопляте, после ако не го изяде цялото го хвърляте?Аз лъжички си имам, ама дайте съвет за купички или такива за съхранение и т.н. Защото мисля като започнем с пюренцата, да ги вадя от бурканчетата и да съхранявам в контейнери за кърма, а да претоплям на водна баня. Мислите ли, че правилно мисля  Rolling Eyes?

# 267

Мъхести плодове на тази възраст НЕ се дават!

Въпрос на мнение!Педиатъра ми е разрешил и давам!Дават се когато е ял от останалите видове пюрета!Тези са накрая.Благодаря за съвета!Те някой хора и до 6ти месец не дават плодово.Е, аз не съм от тях Peace

Пуки, аз още не давам зеленчуково.Като стане на 4м тогава.Плодови съм давала: http://www.ganchevltd.hit.bg/product_list2.htm всички единични които са написани и смеси след това Peace Пръво пюре после мляко давах.50/50 до скоро, а сега ...писах по-горе Peace Ааааааааа не съм още вишни и цитруси.С тях само мисля да изчакам!

# 268
  • Bulgaria
Здравейте. От снощи сте изписали вече 5 странички Whistling
mini_minimoi благодаря за съветите.Точно за такива гъбички става въпрос.Това вагинални таблетки ли са?ГиноДактарин?
Благодаря на всички за подкрепата.  Hug
МимиСофия да те питам Миро като спи с чувал ръцете му не са ли навън? Аз имам един чувал обаче то ръчичките и са навън и мисля че ще и е студено така.
Мини Минимой и вие ли спите в отделни стаи, че не разбрах?
mimozinq и  ние ядем 5 пъти. За консултацията какво да ти кажа първите 2 пъти ходихме в кабинета,но сега когато има много болни педиатърката идва в къщи.Биха ни Пентаксима в къщи и я теглихме на нашия кантар.По наши сведения за 1 месец е надала 600 Rolling Eyes Малко са, но не мога да я насилвам да яде,защото почва много да реве и не мога да я успокоя после.
illym  добре дошли на теб и 2мата юнаци.Супер че най накрая и ние си имаме близнаци.И аз гласувах Hug
Никози ние често идваме в Пловдив така че не е проблем да ги запознаем. Да знаеш че вече сте запазена марка Naughty Нали мъжът ми ти е колега  и често идваме на изложенията и да се види с колеги. Последния път идвах на дипломирането на зълва ми,бях с коремче вече Blush
Да питам може ли да захраня не от 4 или 6, а да започна в 5.4 ми се вижда рано,а 6 вече късно? Педиатърката ми каза да почна с плодово, но предпочитам или с зеленчуково или каша.
Какво мислите? Дайте да си направим анкета кой с какво мисли или вече е захранил.
Аз не знам как се пуска, но ако ви харесва идеята който може да пусне една анкета.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Е казах че сте бързи,ама чак толкова.Сигурно ще е от времето.
 hahahaОтивам да чета и после пак ще се включа.

# 269
малеее.. какви пюрета, какви сокове.... моя доктор нищо не ми казва. Вика " рано е" Ох не знам... А Витамин Д... при условие ,че ние сме с еквиноварус и ни каза само една капка на ден . Не знам , да не му е малко ? Оле много ме объркахте ...

Общи условия

Активация на акаунт