НОЕМВРИйският отчет - всяко бебче е родено с късмет!

• 10 117
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
  • На топло...
Ели, по-добре не почвай, малка е още. Към шести месец да захранваме са новите препоръки...
Тогава червата вече са "узрели" - т.е. могат да произвеждат ензимите за усвояването на различните храни и са готови да се отбраняват при евентуални алергени...

За бебетата и на кърма, и на АМ е същото - пети-шести месец, бебето само показва кога е готово, някой беше пуснал тоя сайт:

http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html

Освен това плодовите пюрета не са най-препоръчителни за първа твърда храна, най-добре е зеленчукови, а доколкото четох, напоследък в Канада след най-нови изследвания препоръчвали директно месните Shocked, заради недостига на желязо у кърмачетата около шести месец.

На твое място ще седна да потърся нещото, което да ме убеди в правотата си и тогава ще действам,... не искам да ти натрапвам моето мнение Peace!

# 76
  • София
Ей, мамчета за всички, които се оплакваме от недоспиване, ревливи и неспокойни бебета е следващия пост:

...Да ви разкажа как премина днешната ми сутрин, ако ви е интересно, де.
Та, ставам аз приготвям закуска на зверовете и междувременно пускам слонска доза кафе да се точи...Като се нахраниха, седнах на спокойствие да си изпия кафето и да планирам днешните задачи - 01. Играчките заели цялото жилищно пространство да заминат по местата си, ако може бебата да не ме види! ( мечтииии). 1 Прахосмукачка (то тя всеки ден си е на дневен ред,де) 2. Прането (за него важи същото уточнение) 3. Най после да се хвана и да изтъркам шкафовете в кухнята, щото вече е срамота! 4. И стъклата на балконската врата май ПАК имат нужда - целите са в мазни пръстчета, а само 3 дни минаха от последното миене. 5. На бюрото няма място за нищо от разхвърляни дискове, касети и обложки - крайно време е да се класифицират! 6, 7, 8.....
Та, така -седя и си пия кафе и си мииисляяяяя мечтаейки. Готово! Започваме!
Докарвам биг грей дзвер - да стане ясно на всички, че няма 6-5! Нареждам празните кошове, пликове и кутии за играчки и подканям 66% от паството да се включи в "голямо забавление". Глас в пустиня! Въздишам сърцераздирателно и се навеждам давайки пример. Въздишка в пустиня! Посягам към най близката играчка. "Нещо" бързо и яростно се мята върху нея и ми я отнема - точно любимата била, дето я търсел от 2 дена! Другото "нещо" усеща накъде духа вятъра и грабва каквото свари, за да го отнесе по далеч от мен и скверните ми ръце. Ама-ха! Ще прибирам хорските съкровища! Започва кандърмата .... след  известно време на бебката и омръзва да вади от коша играчки и отива да вади кърпи от шкафа - идеална възможност да прибера играчките, което незабавно и правя! Включвам машината и бързо осмуквам поне килима в хола и докъдето стигна извън него. Моля Каро да прибере кърпите или да занимава сестра си докато свърша. Баткото (нали е болен, затова днес е у дома) се дезинтересира от подобна перспектива, състоянието му рязко се влошава и той се оттегля в детската да "полегне преди да е припаднал"... Прибирам кърпите в това време госпожицата се е строила с прахосмукачката в ръка и работи ли, работи. изчаквам да и мине мерака, ама - не, шета та пушек се вдига! 10 минути да се убеди че няма да и смукне пръстчето, независимо колко се старае, 10 да си "мем чисшиш" корема, 10 за кубчетата - нещат гадовете да се пъхат в дупката, да се чуди човек - защо!? Аз дежуря до нея - ако случайно и омръзне да "яхна" мига. Омръзва и, връчва ми я с думите "теб чисшиш" - ясно е какво визира. Най после - започвам...пак... В този момент оглушителния грохот на звяра секва! А, тока ли спря бе!? Обръщам се - ухилена като две кила едри репи, моята дъщеря се залива от смях и натиска копчето. Тръгни - спри, тръгни спри... така още 20 мин. Омръзва и, зарязва ме и се отправя нанякъде. Аз запретвам ръкави - зер скоро обяд ще трябва да слагам. В този момент я чувам как крещи Мамооо! Мамоооо! На балкона цялото пране е свалено от сушилката и кротко се е сместило до коша за боклук ... и в него... предимно в него... Сега вече тъмната ми страна взема превес - скарвам се и прибирам всичко... в коша за пране - много ясно! Тя сърдито се е оттеглила в хола и изсипва играчките. Нищо - там вече почистих. Влачи полупразния кош в кухнята. Е, там още не бях! Прибирам играчките, тя се оттегля към коридора. Свършвам с кухнята, тя пристига - докопала е кафявата боя за обувки, както е видно от жълтата доскоро блузка. Ще попитате - защо е на достъпно място? Много просто - защото всички недостъпни са заети от други неща! Пък и не мислех, че може да отвори чекмеджето...е, явно вече може! Търкам ваксата от ръцете и, тя се сърди и плаче, блузата е вече "почти най нехубавата" и май трайно ще остане такава. Довършвам на две на три останалата част, през това време тя е овършала други части от апартамента, разляла е млякото си на пода, минала е с бисквитка през хола... Крайно време е да нахраня тези деца най после! Обядват и лягат да спят. Целия под е в играчки и трошички, имам да простирам, да пера... дали ще остане време за прахосмукачка? Шкафовете, стъклата, бюрото? Е, няма да е и днес!
Това приблизително е ситуацията през деня у нас. Един ден казах на мъжът ми - много се уморих днес! Че какво прави - пита ме той. Ами... пусках прахосмукачката!

Елее, много е рано да захранваш детето от 4-ти месец а и тя сега го започва изчакай още месец два. И Нана е права със зеленчукови пюрета.  Peace

Имам си най красивата количка  Mr. Green и огромен комплект чаршафи за глезлата. Сега перем, утре ще гладим и после ще ги снимам  Heart Eyes
Отивам да се глася, че ще ходим на вечеря с малката и трябва да й наглася новото МПС .

# 77

# 78
честит рожден ден Марожинка!!!
Аз пък от два дена давам на Ивко по една малка лъжичка сок от морков и утре мосля да му дам и ябълка.Той е изцяло на АМ  даже мисля към края на 3-я месец да му дам пюренце.И все пак всеки решава кое е най-правилно за неговото бебенце.Нашата лекарка ни каза че е напълно нормално от 4-я месец да се дава пюре

# 79
Благодаря на всички за поздравленията  Hug

Днес изкарах чуден ден - цял ден бяхме в Бургас, находих се за седмица  Laughing Татито ми беше подготвил и изненадка - масажче - направо блаженство. Рая спа през цялото време - даже я будех да я храня. Единият път в колата, другият на една пейка в морската  Grinning А, да не ви говоря какъв смях беше смяната на памперса. Само ще кажа, че колата ни е двувратка.

Хайде отивам да я пригптвяме за лягане  Praynig и да продължаваме с празника.

Утре ще ви дочитам, надявам се всички да сте добре  Hug

# 80
 marojinka, честит рожден ден, бъди много щастлива!  bouquet

Лора, акото става зелено от студено Laughing (даже и на стих го докарах Wink ). Когато на детето му е по-хладно, не е задължително да изстине и да се разболее, често се отразява на акото и то позеленява. Косето като прекара повече часове навън и после се случва това. Не му се притеснявай Simple Smile.

Нелчо, идея си нямам за киселата миризма, затова и не се обаждам Confused

Ели, бих т те посъветвала да изчакаш поне да направи четири месеца. И не забравяй, че СЗО препоръчва захранване при шест навършени  Mr. Green Wink

Янорен, и аз като Петенцето - не мога да взема отношение без да знам какво, колко, кога и т.н. яде детето Simple Smile. По принцип за кърмени бебета е нормално да не акат всеки ден и не им се дава нищо допълнително, само търпение е необходимо.  Peace

# 81
уф, най-сетне и аз да се добера  ooooh! днес се опитах да му изрежа ноктите на краката, ама се усети, маймунката, и не ми даде. срам не срам, от как се е родил, не съм му ги рязала (само на палците) и вече му е време, но кога ли ще успея... newsm78

# 82
Здравейте мамчета приемате ли нови попълнения.Моето бебче се казва Христо и сме родени на 15.11

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 22:24 от mill_ji

# 83
Здравейте момичета  Hug  Hug  :hug
Малеее ако знаете какво ми се случи ...  Confused Embarassed Стоя си аз пред компа днес пия си кафенцето и реших да влезна в октомврийския отбор , зачетох са в тяхната тема и там си говориха за черни трънчета по кожата на бебето имало ги по гърба и дупето  #Crazy  #Crazy  #Crazy викам си ето пак поредните глупости ..... и вечерта както правех масаж на моята госпожица с кръгови движения по дупето кожата започна да и става като на кокошинки и започнаха да излизат черни точки  Shocked #Crazy  #Crazy  #Crazy малеее не повярвах на очите си ,чудя се какво ли е това   newsm78  newsm78  newsm78 защо тока се получава , май тези октомврийки бяха прави защото говореха , че бебетата плачели от тези "ЧЕРНИ ТРЪНЧЕТА " УЖАС  #Crazy пробвах и на гръбчето , но там имаше по - малко ,моля ако някой знае нещо да ме светне малко аз ще продължавам да се ровя в нета за инфо  newsm78

# 84
Здравейте мацки Laughing
Ние днес ставаме на цели 3 месеца   bigdance2  party023
Да ми е живо и здраво детенцето много да слушка и бързо да пораства
Честито на всички които са имали поводи за празнуване тези дни
За прането и ние перем на 40 градуса
За песничките на нас любима ни е ,,малката скумрийка Сийка ,,голяма родост е като я чуе
Варненските мами хаиде на кафенце в мола или ако е слънчево в морската градина
 Hugна всички а ние започваме по ред на номерата  bath1 Misc Baby Bottle smile3524

# 85
# 86
shoppy-мими благодаря за топлото посрещането.Да се извиня предварително за късното нахлуване във вашата тайфа,но ви чета много отдавна но никога не ми е оставало време да седна да пиша.
  Имам само един въпрос опитвам се да си сложа линийка но ми е мисия невъзможна май newsm61 newsm61 newsm61

# 87
mill_ji   welcome Тук е като в трамвая - винаги има място за още 1! Mr. Green

На адашката, честита месечинка и много да слуша момъка!
Честито и на останалите които празнуват!  Hug

Днес ходихме да ни мерят 6кг./58см.  smile3501 newsm08 Разпитах подробно, дали не е затлъстяване?  Thinking Вече сме удвоили теглото, че  и отгоре(2854 се роди), но ми показаха таблица според която сме в норма.  Flutter

Ели, за сокчета мисля че има и други мами които са започнали да дават.  newsm78
Аз днес говорих с педиатърката да ги започваме след 6-тия месец.   yes

mill_ji  пиши на лични какво те затруднява за да направиш линийка  newsm78

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 22:57 от Yuliya2008

# 88
mill_ji   welcome Тук е като в трамвая - винаги има място за още 1! Mr. Green

На адашката, честита месечинка и много да слуша момъка!
Честито и на останалите които празнуват!  Hug

Днес ходихме да ни мерят 6кг./58см.  smile3501 newsm08 Разпитах подробно, дали не е затлъстяване?  Thinking Вече сме удвоили теглото, че  и отгоре(2854 се роди), но ми показаха таблица според която сме в норма.  Flutter

Ели, за сокчета мисля че има и други мами които са започнали да дават.  newsm78
Аз днес говорих с педиатърката да ги започваме след 6-тия месец.   yes

Аз и давам сокчета от ябълка морков круша ..... и една лъжичка пюре и правих от ябълка ще пробвам и от круша .... и така

# 89
Марожинка, честит рожден ден! Бъди много здрава, щастлива и обичана!  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошли на новите мами!И двете са от Варна Grinning

Ох, защо когато реша да си легна на време, Рая не иска да спи?! Направихме обичайното висене на цица от час и половина, но тя сега е решила да се смее и гука... миличката ми...

Общи условия

Активация на акаунт