НОЕМВРИйският отчет - всяко бебче е родено с късмет!

• 10 102
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
Първо, на новите мами!

Мила, преди доста време октомврийките, мисля, писаха за тези неща с точките. Всъщност това било по баба Ванга. Тя казала, че коликите не били колики и бебетата плачели от тези черни косъмчета. Правело се масаж на гръбчето (сигурно кръгообразни движения, не помня) и излизали черни косъмчета. Обръсвали се и минавало. Тогава момичетата доста се чудеха какви са тези хамалогии и особено бръсненето, но ако някоя го е опитала... Чак и аз се замислих да експериментирам. Ако пък вземе да помогне Crazy

# 91
Първо, на новите мами!

Мила, преди доста време октомврийките, мисля, писаха за тези неща с точките. Всъщност това било по баба Ванга. Тя казала, че коликите не били колики и бебетата плачели от тези черни косъмчета. Правело се масаж на гръбчето (сигурно кръгообразни движения, не помня) и излизали черни косъмчета. Обръсвали се и минавало. Тогава момичетата доста се чудеха какви са тези хамалогии и особено бръсненето, но ако някоя го е опитала... Чак и аз се замислих да експериментирам. Ако пък вземе да помогне Crazy

Аз като и масажирах дупето в кръгови движения излезнаха тези черни "трънчета " кожата на дупето и стана като на кокошинки страхувам се да не се възпали  ... намазах  я обилно с крем

# 92
А едва ли ще почнада я бръсна  #Crazy  #Crazy  #Crazy утре ще се обадя на Педито

# 93
Момичетата чийто бебенца са изцяло на АМ добре помислете за захранването. В предната тема не случайно ви пуснах линкове към препоръки за захранването, даже копирах част от текста. В АМ НЯМА ИМУНОГЛОБУЛИН А , докато в кърмата има ( недостатъчно, но има), следователно е грешно да се захранват преди кърмените бебета.
Връщам се да дочитам, че много съм изпуснала.

# 94
Варненските мами хаиде на кафенце в мола или ако е слънчево в морската градина  

Миличка, аз днес отразих бръснещ полет в МОЛ-а. Просто минах да видя намаленията, купих някои неща и приключих без кафета и сладоледи (както се канех). Свеки не дава да водим Яна там заради грипа. Та утре МОЛ няма да ми позволят Mr. Green. За Морската по-може. Само ако Ники се сбори успешно до обяд с пералнята, че нещо сдава багажа..Цветковата е без компютър и е на Добрич. Мама Ана да се изкаже ако може. Диди??? Как е с организацията? Wink Аз съм ок. Пък и новите мами от Варна да решат Laughing

# 95
Такааааа..... Рая се наприказва, усетих я, че намирисва и смених памперса(никога не ми се е налагало да я сменям след баня, защото тя заспива, а и ака чак след второто хранене на другия ден, т.е. някъде по обяд). Оставих я пак в леглото и, но тя започна нова вълна от смях и приказки- от напъни да приказва чак повърна мъничко. Но!... При нас щом излезе храна от тялото (акане или повръщане), то тя веднага трябва да се дамени с нова Mr. Green Няма празно! Похапна още малко и най-сетне заспа. Щом не се събужда докато пиша сега, значи май наистина вече е дошло време и аз да полягвам! Laughing За съжаление пак не ме огря да е преди дванайсет Sad

Аз съм ЗА разходка в Морската, ако ще е около 13ч, че то май по него време ми се получава излизането, ама да не ви разплачем кротките бебенца, че моята нещо пак взе да не спи и да пропищява по време на разходките (пръцка и откача от рев Crazy). Последните три пъти ми се наложи да я вдигам за известно време на ръце- добре че винаги имаше кой да бута празната количка ooooh!

# 96
Такааааа..... Рая се наприказва, усетих я, че намирисва и смених памперса(никога не ми се е налагало да я сменям след баня, защото тя заспива, а и ака чак след второто хранене на другия ден, т.е. някъде по обяд). Оставих я пак в леглото и, но тя започна нова вълна от смях и приказки- от напъни да приказва чак повърна мъничко. Но!... При нас щом излезе храна от тялото (акане или повръщане), то тя веднага трябва да се дамени с нова Mr. Green Няма празно! Похапна още малко и най-сетне заспа. Щом не се събужда докато пиша сега, значи май наистина вече е дошло време и аз да полягвам! Laughing За съжаление пак не ме огря да е преди дванайсет Sad

Аз съм ЗА разходка в Морската, ако ще е около 13ч, че то май по него време ми се получава излизането, ама да не ви разплачем кротките бебенца, че моята нещо пак взе да не спи и да пропищява по време на разходките (пръцка и откача от рев Crazy). Последните три пъти ми се наложи да я вдигам за известно време на ръце- добре че винаги имаше кой да бута празната количка ooooh!

Ех че ти е Сладурана малката Рая !!!!!! ПУ ПУ  Hug Hug Hug Hug

# 97
  • София
добре дошли на новите мами.  Hug варненския отбор ще се окаже по-голям и по-сериозен от софийския  Laughing

по този повод аз пак да питам - мами за разходка из центъра на обичната ни сотолица? аз вътря из градската, заимов, по витошка, понякога и до НДК стигам, зависи колко време ми остава до следващото папкане. още не съм се престрашила да се храним навън. та ако има някой из тези райони или близки, склонна съм да сменя маршрута, стига да има са кой да разменя 5 думи, различни от гу-гу-га-га  Joy Joy Верно, че Ида вече започна да ми отговаря с някое и други гърлено агууу и после див смях, но ще мине още доста време преди да върже цяло изречение.  Party

за протокола - аз пера също със Сано и то много преди да забременея. много съм доволна. пера и на 30 и на 40 градуса, понякога даже пускам тежката артилерия - 50 градуса спредпране, че често се оакваме до под мишниците  hahaha
песнички - пея де що се сетя. понякога така зациклям, че нищо не се сещам. сега обаче поиздърпах малко песнички от нет-а, да пообогатя репертоара. и си намерих нова любима песен, някой по-назад я спомена - "Малката скумрийка Сийка" .... от както си я дръпнах само това си припявам ... просто ... който я е измислил ... нямам думи.  Joy Joy Joy горката скумрийка   chef
и за витамини някой пита -аз от няколко дни пак започнах да пия пре-натал, след консултацията педиатърката каза да пия задължително витамини и повече риба да хапвам, че нещо растем прекалено бързо и да поувеличим вит.Д-то без да увеличаваме дозата вигантол, за сега.

П.С. снощи и двете ни пижамки с ръкавички се оказаха за пране и сложих на Ида обикновена пижамка. резултатът беше цяла нощ мляскане. толкова добра е станала вече, че си улучва устата от първия път и веднага налапва палчето. на сутринта й беше гъбясало пръстчето.  ooooh! повече никакви пижами без ръкавички.  Naughty проблемът е, че двечките, които имаме вече почти са ни умалели и сега ще търся нови, ако намеря - ще докладвам.

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 00:20 от ilka_D

# 98
Така:
Цветковата се добра до компа на свеки  Joy
Утре се прибираме на Варна и може да спретнем една морска ако позволи времето.
Не съм чела назад, но мярнах за тези черни косъмчета при масажчето-ТОВА Е ЗАВАЛЕН МЪХ. И аз пробвах тоя масаж на Анита и какво да видя-мъхчето дето си го имат се завалва и става като брада.На другия ден всичко си беше наред.
mill_ji добре дошла в редиците ни.Тук е много весело и няма да съжаляваш.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАРОЖИНКА Желая ти само прекрасни мигове със семейството ти, много сбъднати мечти и къща пълна с деца. Hug
Айде до скоро  ( май няма да е много скоро, че няма кой да ни оправи компа, а и малко мъжо да почине от него  Mr. Green )

# 99
и аз да почерпя, че ставаме на три месеца  Hug

а за кърмещите

# 100
Честита трета месечинка на Фафи и Руми и втора на Борислава!

# 101
                                           Честит Рожден Ден на Нана!!!
             Само слънце в нейната градина и здрава гърбина!
Grinning

И честити месечинки на нашите бебенца!   

# 102
Здравейте отново
Поспах до сега, и бебка спи, но явно вече по навик се събуждам и будувам нощем...

Добре дошли на новичките мами и честити месечинки на бебенцата ни   bouquet  bouquet Hug Hug

Аз бях забравила за тези масажи и черни косъмчета и препоръките на Ванга...
Ще взема утре да пробвам, ще излезе ли нещо. А как ще ги епилираме, ако излезе този мъх...? Mr. Green че хич не ми се ще да става Мата-космата.

За захранването - моля ви, помислете добре. Деничка, ти ли даваше вече сокчета..? Не знам какво са ти казали лекарите, но на ден само по една миниатюрна лъжичка сок, и още е много рано за пюре... изчакай...

Феъри, мерси мила. Наистина ще да е от студеното това зелено аки понякога, понеже доста я разхвърлям вече, и може коремчето да настива.

Нана, честит рожден ден Hug  bouquet

# 103
  • Попово
здравейте  Hug
честито на всички празнуващи   bouquet
добре дошли на нововключилите се майчета  Hug
днес отиваме на селски туризъм  Mr. Green
и аз да се включа със захранването- НЕ БЪРЗАЙТЕ, изчакайте поне до 5-6 месечна възраст на бебенцата Peace тогава стомахчето им малко или много е по-рзвито и готово за по различна храна от млякото.

# 104
Добро утро!

Хайде по кафенце за събуждане

Честити месечинки на малките бебоци!!

Честит рожден ден на НАНА

Добре дошли на новите мами!  Hug

При нас се очертава хубаво време и май пак ще си помиткаме   Wink

Усмихнат ден

П.С. Май се унасям с тея картинки  Embarassed Ама пусто като ми е гот  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт