НОЕМВРИйският отчет - всяко бебче е родено с късмет!

• 10 054
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
Момичета благодаря ви за отговорите!Ще изпробвам всичките рецепти! Засега си нямам и идея какво може да бъде, боли ме зърното точно там където е бялата точка която едвам се забелязва. Огледах устичката на беба, но не видях млечица и не усещам събиране на мляко в определено каналче. Още сега започвам да се лекувам Sad!
Хайде още едно различно мнение.
Аз писах за моя подобен случай в предишни теми. Първо беше мъничка бяла точка на зърното/помислих я за капка мляко - ползвах кремчето на Авент а то обезболява/. След няколко дни със страхотни болки се озовах в бърза помощ. Гърдата ми беше на камък, точката - топче и се оказа запушен отвън канал. Бебето нямаше нищо в устичката. Никакви мазила не помогнаха, за малко да хвана мастит или нещо от рода. Накрая със стерилна игла от спринцовка сама го спуках за ужас на лекаря. Намазахме с дезенфектант, пих седмица антибиотик, изхвърлях първата кърма за деня/ ползвах и крем лекарство/, изцеждах... и мина.
Иди на лекар...
От какво се бе получило - не знам, спазвах изрядна хигиена на гърдите... сега не се мия преди кърмене с преварена и по съвет на мамчетата тук намазвам с кърма зърното и повече не се повтори...

# 226
  • София
А моята девойка днес цял ден спи - само се буди да яде и пак заспива - какво ще правим нощес хич не ми се мисли  Shocked Crazy Shocked

Галс, ами ще спите пак Simple Smile Колкото повече спи, толково повече й се спи Simple Smile

ние вчера бяхме така - спа преди обяд 2 часа, яде и излязохме на разходка - спа 3 часа, прибрахме се ,яде и пак заспа после поигра малко, яде, и като отнесе плувката към 9 си пропусна къпане и яденето в 10 и си спа до 2, когато се събуди бая гладничка, похапна и пак заспа и така до сутринта в 7.

аз имам един въпрос за Ц ....то не е точно въпрос, по-скоро оплакване май  newsm78 точно преди месец мислих, че вече са ми приключили лохиите, направих малко коремни преси и на следващия ден ми зацапа, и ме понаболяваха яйчниците, после се поусили малко и така 10тина дни но лекичко, след което най-на края приключих с превръзките. но онзи ден с таткото се престрашихме да  luvbed и вчера намерих едно малко кафеникаво петънце на бельото си, а днес малко по-розово. дали е от креватната акробатика или е цикъл? или просто си цапа периодично? направо ще откача, ако е цикъл ... така се надявам поне до 6тия месец да го пропусна това женско "удоволствие"

# 227
Аз писах за моя подобен случай в предишни теми. Първо беше мъничка бяла точка на зърното/помислих я за капка мляко - ползвах кремчето на Авент а то обезболява/. След няколко дни със страхотни болки се озовах в бърза помощ. Гърдата ми беше на камък, точката - топче и се оказа запушен отвън канал. Бебето нямаше нищо в устичката. Никакви мазила не помогнаха, за малко да хвана мастит или нещо от рода. Накрая със стерилна игла от спринцовка сама го спуках за ужас на лекаря. Намазахме с дезенфектант, пих седмица антибиотик, изхвърлях първата кърма за деня/ ползвах и крем лекарство/, изцеждах... и мина.
Иди на лекар...
От какво се бе получило - не знам, спазвах изрядна хигиена на гърдите... сега не се мия преди кърмене с преварена и по съвет на мамчетата тук намазвам с кърма зърното и повече не се повтори...
точно това е блистера Peace
по-назад съм дала линк към блога на Хедра, където е обяснено... Wink

# 228
Иди на лекар...
точно това е блистера Peace
по-назад съм дала линк към блога на Хедра, където е обяснено... Wink
... пропуснала съм линка...
как го лекувате без лекарска намеса?
сега ще прочета/мерси/

# 229
ooooh! Мойто "слонче" Heart Eyes вече едвам го нося. Сигурно сме над 7500 вече newsm78 От няколко дни се правя на тарикатка да го нося на ръце, а не в слинга, че уж все на близо ooooh!  и сега имам страшни болки в кръста... Та, да ви кажа, със слинга е спасение - килограмите не се усещат  Wink Sunglasses
[/quote]
И мойто, и мойто smile3521 newsm30 вече няма здраво място по мене-гръб, ръце  no
На нас днес ни беше ден за социални контакти, имахме гости lalalala, а като видяхмеи прекрасното   Nature Sunny излезнахме на една хубава разходка, и явно толкова беше уморен милия, че преди малко почти не яде  breastfeeding

# 230
Момичета след час и половина чакане да се изпишка най накрая дадох стерилна урина.Резултата в петък. Rolling Eyes Но педи смята (вече) че е от чорапите.Днес не е имала оток , така че се надявам наистина да е било от тях защото за първи път и ги обух тези чорапи и след тях стана тя каквато стана.

# 231

Бубе, страхотни емотикони! Намери ми занимавка за седмицата! 

Тофи, печелиш първо място със снимката!

За Ц... при мен го няма засега ... дано не се сети скоро да ме посети.

# 232
Лейди, от чорапките е ще знаеш.Таткото веднъж обул на Митака едни чорапи и рев, рев, рев, аз в чудо се видях- Реших да го разсъблека и какво да видя, чорапите го стегнали до ента степен.Свалих ги и детенцето се успокои-
Аз днес не седнах, започнах с физиотерапията, после пазар, в къщи, готвене, чистене...от днес сме без баба...та сега кръста ме боли много повече.А Митака спи по 10мин и рев, готвих като правих 20тигела от кухнята до спалнята.Но така ще е, само да сме здрави.
Сега разглеждах албумите-много са ни сладки бебоците.
Мами, видях че някои от вас слагат бебчетата на възглавници.Не бива, добронамерено ви го казвам.Поне до годинка, че и повече без възглавница, може да слагате калъвка, кърпа, но не и възглавница.
отивам да наням, че сме сами с момъка и дано ми спи спокойничко.

# 233
Хоп!
Аз днес се мъча от сутринта, но дребен е толкова кисел, че нямам думи...
Стискам палци за благополучно прескачане на проблемите на всички и бягам, че няма оправия...да пробваме да кротне поне във водата.
Лека нощ!

# 234
  • Бургас
Опппааа и ние да се включим!
Честито на Нана и marojinka с голямо закъснение!  bouquet  bouquet  bouquet
Да са живи и здрави месечинките от днес и предните два дни!
Лейди стискам ви палци, но личносмятам, че е от чорапките!
Относно ваксините - в Бургас Пентаксим, няма! Имам приятелка в централният офис на "Търговска лига" тук и ми каза, че в камиона с лекарствата от София са им пуснали 20 ваксини за Бургас и областта (до Ямбол), които разбира се са отишли за "наши бебета" и за 2-3 аптеки, по 1-2 бройки! Това е положението...!
Лека и поспалива от нас!

# 235
Софи, Мъри и всички мами които кърмят, съвета на моята педиатърка е да се яде колкото се може повече ядки, те правят кърмата хранителна и полезна, а оттам и бебетата качват повече грамчета.

Приложих съвета за намазване на гърдата с разтвор от оцет и вода  50:50  и сякаш има ефект, което ме води на мисълта че е млечица, тя може да се появи не само от бебето, а когато не се мият гърдите след хранене, а аз чесно казано вечер така ми се спи, че не ги мия след кърмене Embarassed.

Благодаря на всички за съветите! Лека и спокойна вечер на всички! newsm46

# 236
  • София
Да се включа и аз макар и късно.
ladybebi, напълно е възможно да е от чорапите. Един ден се чудя аз защо Косето рева часове наред безутешно. Нямаше температура, сух памперс, нахранен и реееев да ти се скъса сърцето. Като му събух чорапите млъкна на секундата. Хем не бяха стегнати. Оттогава му слагам съвсем хлабави или си седи без чорапи, само с ританки. Като не са му студени краката няма да го насилвам.

# 237
МАМИ, аз още не съм си купила количка въпреки че имам (стара лятна ) , бихте ли ме посъветвали каква да си купя и да покажете вашите колички на снимка ако може. Изискванията ми са следните:
 1. Да е лека и малка.
 2. Да е комбинирана или лятна.
 3. Цената да е до 200лв.

А мамите които са от Пловидв да ми препоръчат магазин или склад за пазаруване на количка.

# 238
  • София
Аз да ви питам... почнахте ли спорт за отслабване??? Не мога да пазя диети, че мойта ламя няма да има какво да яде, а искам поне до 5-6месец да я кърмя.

# 239
Нелчо и аз бях чела, че не се слагало възглавници на бебетата, главите им са много големи. Аз си мисля, че ако сложа една голяма каска и легна на възглавница хич няма да ми е удобно.
Ели за количката...... моята не отговаря на твоите изисквания ( с кенгуру виктория сме, а тя не е от най- леките), но във форума има много теми за колички и споделен опит от майки, мисля, че  в " На пазар"
Юле заслугите за снимките са на мойто мъж...все ги измисля едни такива, сега ще кача още малко нестандартни снимки и една със среден пръст.
Лека и неплачлива вечер на всички  Simple Smile
Бубеее все се каня да те поздравя за страхотния стайлинг на малката, много ми харесват цветовете с които я обличаш.
п.п. моя мъж и завидя благородно на косата  Joy
Още нещо се сетих като говорите за това как плачат бебоците.....при нас винаги действа безотказно и приспивателно- държа малкия изправен да гледа напред, пускам музика и почваме да танцуваме и пеем, незнам защо не се радва много на детските песнички, но любимите му са  на No mersy-Where do you go, Phill Collins -Love Dont Come Easy и на Марая Кери All I wаnt for Christmas....така хем аз се забавлявам и раздвижвам, хем се успокояваме  Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 00:07 от toffifee

Общи условия

Активация на акаунт