Цветолечението на д-р Бах- 2

• 93 816
  • 752
  •   2
Отговори
# 690
Другата седмица ще пусна нова тема и ще актуализирам информацията.
Обади се направо по телефона на Пашкулев.

# 691
Обади се направо по телефона на Пашкулев.
Дааа, и аз имах същия проблем. Ползвай телефона, пощата я проверяват най-много един път седмично. Казаха, че проверявали другата поща (която и да е тя), но най-сигурно е по телефона.

# 692
Момичета, някой скоро май спомена за курс, който ще се провежда в София, но сега не мога да намеря информацията, може ли малко помощ?  Confused

# 693
ето тук се провеждат курсовете ,но нещо май не виждам от кога -не са го публекували http://www.edicta-bg.com/ на посочените телефони можеш да се запишеш

# 694
Искам да поздравя Котката Марта с добре дошла  bouquet Спомням си как хубаво обясняваше  в дир-а, надявам се, че и тук ще продължиш в същия дух Hug

Lady Frost, извинявай, че не отговорих по-рано, но нямах нет...
Предположих, но да се уточним все пак!  Wink

Ами това си ми е "диагнозата" като цяло - бавен метаболизъм и обезитет. От известно време правя упражнения, спазвам хранителен режим, усещам дори, че сякаш съм по-топла, тоест с по-висока температура, което ме навежда на мисълта, че метаболизмът ми се е позабързал. Но ми се щеше да подпомогна малко целия процес на регулиране на метаболизма и теглото. Не искам да се занимавам с доктори, нито пък да пия хранителни добавки и такива глупости.

Иначе за мъжа ми - общо взето класически случай. Отдавнашен пушач (повече от 10 години), на приказки иска да спре цигарите, виждам го и че се опитва, но винаги си намира оправдание да запали, нито забраменяването ми, нито раждането на сина ни бяха достатъчен стимул да опита. Твърди, че му харесва и че му помага да се справи със стреса. Вярвам му, че мухаресва (на мен също, но припалвам веднъж на високосна), вярвам му и че вероятно му помага да се справи със стреса, но има и други начини за това. Общо взето - зависимост, нежелание за отказване, слаба воля, навик...

Ето есенциите, които са подходящи за теб, т.е. за забавен метаболизъм: Larch, Centaury, Wild rose, Olive.
При хиперфункция на жлезите, пък се дават някои от следните есенции: Vervain, Impatiens, Holly.
Holly се предписва и при дисменорея.
Когато нивата на стойностите варират се дава Sclersnthus.

За мъжа ти вече сме отговорили, просто трябва да подбереш есенциите, които отговарят на неговия характер: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366128.msg12325777#msg12325777

Цитат
Твърди, че му харесва и че му помага да се справи със стреса.
Честно казано, докато той не прояви силно желание да откаже цигарите, каквото и да му даваш - няма да има ефект...

# 695
Днес ги капнах (тайно  Confused) върху възглавницата.
...Ако е за възрастен и се противи, тайно можеш да даваш само ако  те затруднява много грижата за него.Иначе не е редно да се месим против волята. И Д-р Бах казва,е в повечето случаи не действат капките.

Vervain за теб  Wink
ако човекът не ги иска.

а иначе Мацарела казва за капване в обувките, като идея за алтернативно даване.

Heart Eyes

# 696
ето тук се провеждат курсовете ,но нещо май не виждам от кога -не са го публекували http://www.edicta-bg.com/ на посочените телефони можеш да се запишеш

Благодаря!  Hug

Звъннах, все още няма обявена дата, но се събира група за София Peace.

# 697

Благодаря!  Hug

А янкаква цена и продължителност зане ли се  Hug

# 698
  • ул. "Мечтание"
honey, благодаря за отговора!  Hug
Аз говорих с мъжа ми, той е решен да опита с есенциите. Надявам се да има ефект!

# 699

Благодаря!  Hug

А янкаква цена и продължителност зане ли се  Hug

Не попитах, но бях чела в темата, че е двудневен курса / 1 ниво/, събота и неделя, цената май около 80-90 лв?

# 700
Искам да попитам Хъни за тези 'пътеки' или както там се наричат комбинациите като Centaury - Holly - Pine. Ако намерим подходящата за нас пътека, и трите компонента на пътеката ли започват да се приемат? Или само Centaury, или само Pine съответно, т.е само за първопричината или пък само за крайното състояние?

Извинете ме, че се включвам малко хаотично в темата   bouquet

# 701
Здравейте момичета!
Днес започнах да ви чета, въпреки че отдавна се каня. Преди време си купих и една книга на Бах, като смятах от там да науча повече за прилагането на есенциите. В книгата обаче е описано при какви поведенчески проблеми се ползват есенциите и не мога да се ориентирам при конкретен физически проблем какво се дава. Дъщеря ми има Атопичен дерматит, който се появи на 2месеца. Като стана на около годинка успяхме да го преборим, но от седмица пак се появиха екземи. През последните седмици беше и доста изнервена. Предполагам, защото се местихме в друг град и малко или много се стресира.
Много искам да оитам с цветолечение да подпомогна да се махнат екземите. Моля ви, посъветвайте ме какво да започна да давам и какво да чета като за начало, защото трябва да реагирам бързо преди състоянието да се влоши.
Есенциите са съвместими с храна и други лекарства (кремове в нашия случай), нали?

# 702
В_и_В_и, ние борихме АД с есенциите-но при нас имаше доста допълнителни явления-запек,безсъние,нервност,избухливост,безапетитие...някои още ги борим   Thinking ,други са в историята   Praynig .

Като начало-Барбара Мацарела казва,че всяко петно се бори с Mimulus-страха е основен в алергиите  Peace
На нас добре ни подейства и Crab Apple-изчисти всичко и не се появиха повече-поне не в онзи си вид-сърбящи ,кървящи ,груби петна.
Имахме за определен период остатъчни петна ,по места ,където никога преди не са се появяявали..но и това отмина.
Утре ще се поровя за записките си от тогава-за да напиша още какво е било в комбинациите,но ти е ясно,че всичко е индивидуално и не е критерий какво даваме ние,или други ползващи терапията, а от какво има нужда твоето мъниче!
За преместването- Walnut+Honeysucle ,евентуално и Aspen  newsm78

# 703
Mamagemelar, много ти благодаря за бързия отговор! Знам, че всичко е индивидуално, но все от някъде трябва да започна. Ще й давам и други неща-бани с билки и т.н.
При дъщеря ми също ги има другите симптоми, които си изброила, без запека.
Crab Apple имам по случайност вкъщи. На шишето пише да се капнат 2капки в чаша вода и да се пие на интервали.

# 704
В_и_В_и, разгледай предложените есенции и подбери подходящите за детенце

Hautkrankheiten (siehe auch: Neurodermitis)
bei trockener Haut:
da Haut schnell überbeansprucht ist: Elm
unterstützt die Nieren, die den Wasserhaushalt regulieren: Mustard + Mimulus
generell bei trockener Haut und Schuppenbildung: Water Violet
Basismittel bei Hauterkrankungen: Crab Apple
Hautunreinheit: Crab Apple, Larch
Akne: Walnut, Crab Apple, Larch
mit Juckreiz: Impatiens
mit Eiterung: Crab Apple

Neurodermitis:
gut für allergische Hautirritationen: Beech
schwächt Überreaktionen und beruhigt das Gefühlsleben: Holly
gegen Hautkrankheiten: Crab Apple
beruhigt, ausgleichend und hilft bei Juckreiz: Impatiens
verringert negative Denkweisen, die sich durch Hautkrankheiten äußern: Willow
zur Verbesserung des Selbstwertgefühls bei Hautkrankheiten: Larch

Allergien
Erste Hilfe-Maßnahme: First Aid, Beech
Erste Hilfe-Maßnahme bei sehr starker Reaktion: First Aid Remedy, Beech, Holly
im chronischen Zustand: Beech
bei Menschen mit starker Abwehrreaktionen: Holly
bei intoleranten Menschen: Beech
zur allgemeinen Blutreinigung und bei Menschen, die sich unrein fühlen: Crab Apple
bei heftigen Juckreiz: Impatiens
generell bei Überreaktionen: Vervain

Общи условия

Активация на акаунт