Цветолечението на д-р Бах- 2

• 93 847
  • 752
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Момичета ,дайте едно рамо и на мен  .С кой цвят свързвате човек ,който все мрънка,все се чувства прецакан,неоснователно набеден,на моменти мнителен,въобще все нещо му пречи.Имам почти всички книги,с другите неща се справям ,но това.... Sad

# 286
Maktub 
не ме е страх от самата операция, а от това евентуално да не би да остана без дечица.
Това ми е единствената тревога.

rafaela
благодаря   bouquet Май се откривам в Mimulus, Star of Bethlehem, Sweet Chestnut

# 287
на първа страница , Monda е дала линкове за тестове (и за други работи  Mr. Green).
по тях човек може доста прилично да се ориентира кои са есенциите, от които се нуждае в момента.

# 288
Аз бих направила комбинация от калуна и върба, но е нужно едно пълно интервю, така е малко несеризно.

# 289
Здравейте,
А мога ли аз да попитам: Може ли цветолечението  да се прилага при лечебен глад?

# 290
Да ви питам за Cherry Plum - отдавна се чудя дали е подходящ за мен. Дават го при страх от полудяване, че ще изгубиш самоконтрол - аз такива екстремни усещания нямам но пък съм човек,който обича да контролира другите, искам да се освободя от това и се чудя дали Cherry Plum е подходящия лек?
Не мисля,че съм Chicory, защото там има желание да се грижим за другите, признателност и т.н. Аз ги нямам тези желания - искам само да контролирам ситуациите  Grinning

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 20:30 от *Nessa*

# 291
Да ви питам за Cherry Plum - отдавна се чудя дали е подходящ за мен. Дават го при страх от полудяване, че ще изгубиш самоконтрол - аз такива екстремни усещания нямам но пък съм човек,който обича да контролира другите, искам да се освободя от това и се чудя дали Cherry Plum е подходящия лек?
Не мисля,че съм Chicory, защото там има желание да се грижим за другите, признателност и т.н. Аз ги нямам тези желания - искам само да контролирам ситуациите  Grinning

*Nessa*, погледни 32. Vine, (и ако често изпитваш колебание, помисли дали да не добавиш  и 19. Larch)
В една от комбинациите си бях включила Vine, и мога да кажа, че в голяма степен се оттървах от контролирането    Mr. Green

# 292
Amitolabouquet благодаря за отговора. Колко пъти съм препрочитала цветовете и не съм се усетила досега,че имам някои от чертите на Vine. Иначе Larch съм го пила и мисля пак да започна да го взимам.

# 293
Амитола от спиралата може да си свалиш и книгата на Пати Аспен, също е много хубава, аз съм си я свалила

rafaela, Ивелина питаше за Метхилд ...
Да, на Пати е хубава, независимо от това, че доста плагиатства.

Дръпнах я книгат аот Спиралата, но там е само част от Енциклопедията на Метхилд - цялата Енциклопедия е над 400стр.
Ще погледна какво има и на Пати Аспен, ТенкЮ   bouquet

Сребърен облак беше споменал аз комбинация от есенции при отбиване на голямо кърмаче, някой сеща ли се какво се слагаше?

# 294
При отбиване на моето дете давах лоза-32, нокът-16, орех-33 и слабонога-18.

# 295
Здравейте,момичета!Имам един въпрос към вас.Откъде мога да си поръчам Рескю Ремиди?Прегледах сайта на Пашкулев,но не ми стана ясно.От няколко дена чета темичката ви и съм силно заинтригувана.След три седмици ми предстои защита на дипломна работа и още от сега се притеснявам,че няма да се представя добре.Дали ще ми помогне да си възвърна спокойствието и увереността в силите си?Ако някоя от вас го е използвала за тази цел ,моля ви, да сподели.
Благодаря!

# 296
Здравейте,момичета!Имам един въпрос към вас.Откъде мога да си поръчам Рескю Ремиди?Прегледах сайта на Пашкулев,но не ми стана ясно.От няколко дена чета темичката ви и съм силно заинтригувана.След три седмици ми предстои защита на дипломна работа и още от сега се притеснявам,че няма да се представя добре.Дали ще ми помогне да си възвърна спокойствието и увереността в силите си?Ако някоя от вас го е използвала за тази цел ,моля ви, да сподели.
Благодаря!

Здравей  sirin

Мисля, че е малко рано от сега за Рискю, отложи го за 3-4 дена преди защитата, а от сега опитай тази  Изпитна смес:

Това е алтернатива на "Спасителната смес" за преодоляване на паниката при изпити. Състои се от 19 Larch, 9 Clematis, 12 Gentian. Може да добавиш и 2 капки 20 Mimulus, 11 Elm, 1 Agrimoni, 26 Rock Rose или 7 Chestnut Bud, според моментната си нагласа.

На сайта на д-р Пашкулев има телефони; обади се и си поръчай.

УСПЕХ!

° ° °

Amitolabouquet благодаря за отговора. Колко пъти съм препрочитала цветовете и не съм се усетила досега,че имам някои от чертите на Vine. Иначе Larch съм го пила и мисля пак да започна да го взимам.

*Nessa*    Simple Smile

затова е хубаво да помолим един-двама души, които добре ни познават,  да ни оценят ... и тогава да си правим комбинацията

° ° °

Дръпнах я книгата от Спиралата, но там е само част от Енциклопедията на Метхилд - цялата Енциклопедия е над 400стр.

Ivelina, почти съм сигурна, че "Цветолечение по метода на д-р Бах" на Метхилд Шефер (в спиралата) е предишна нейна книга, различна от Енциклопедията, излезнала от печат 2009     Thinking   

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 19:56 от Amitola

# 297
Mоже и така да е - аз така или иначе я дръпнах и я чета и е ужасно интересна - така че още веднъж ТенкЮ   bouquet

При отбиване на моето дете давах лоза-32, нокът-16, орех-33 и слабонога-18.

Мисля, че това беше - благодаря!!!!!

# 298
IvelinaAtanasova, бих ти препоръчала също да обърнеш внимание на Червен кестен (Бах казва, че тази есенция прекъсва пъпната връв между майка и дете) и Орех (при навлизане в нов етап, някаква промяна). Ти ще прецениш от какво се нуждае детенце. Помисли си и за комбинация и за теб. От личен опит с отбиването знам, че в повечето случаи и майката има нужда от малко "помощ".. и за майката си е промяна... или поне за мен беше.

# 299
Той самият си избира да пие Орех или Червен кестен, но по-често Орех, когато започне да ми прави истерии - така, че може би ще сложа и двете.  bouquet

Кони, вие ще си имате бебе - честито за прекрасното събитие   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт