Милано-има ли какво да се види

• 118 604
  • 706
  •   1
Отговори
# 225
Някои хотели блокират предварително сумата от картата, в този така ли е?
Винаги се плаща при напускане - с карта или в брой - както предпочиташ. При резервация само гарантираш с кредитната карта.

Там, където бяхме ние, си бяха дръпнали предвателно сума за 1 нощувка от картата. При заминаването ни, рецепционистът ни увери, че тя ще бъде върната автоматично. Bъпреки това трябваше да платим двете реализирани нощувки и да чакаме да ни върнат парите взети предварително. Дефакто ги кредитирахме известно време с цената на 1 неизползвана нощувка. Увериха ни, че няма да има проблеми, парите ще са на картата скоро, такава била приктиката в Италия. Наистина нямаше проблеми, но е добре човек да има пари за +1 нощувка. Става въпрос за този хотел: http://www.doriagrandhotel.it/hotel-milano/adi-doria-hotel/en/index.html Избрахме  го защото е близо до централната жп гара и бързо можем да стигнем до летището. Нямаме оплаквания, малко смешно луксозен е, не знам защо са му дали 4 звезди.

# 226
Да, от отговора ми не става ясно, че се отнася за хотел Берна  Laughing

# 227
Момичета, къде пазарувате в това Милано?  newsm78 Миналата година бяхме там с мъжа ми, ама то голяма скъпотия... #Crazy и нищо не си харесахме. Едни цени бяха... ooooh! Но поне видяхме някои забележителности, Триумфална арка , прочутия оперен театър Ла Скала, Много ни хареса Миланската Катедрала...невероятна архитектура! Heart Eyes  

# 228
В Rinasciente е невъзможно да не си харесаш нещо. Изборът е огромен и има наистина много хубави неща. Иначе по corso Buenos Aires има по-евтини магазини от рода на Oviese, Mango, Max Mara  Peace

# 229
  • Варна
А в този шопинг център какви стоки има - маркови или масови марки?

# 230
В Ринашенте бяхме само в бара на терасата, но по пътя погледнах някои неща край ескалаторите - цените са убийствени - нормално за Армани, Версаче и т.н. Само маркови стоки, масови марки не видях. В страни от улиците с бутици пък има страшно боклучави магазинчета - като от времето на соца, поне съдейки по витрините. Но мoята цел не беше шопинг и гледах само с периферното зрение и може и да греша. Иначе от Ринашенте надолу по улицата видях, че има C&A, Humanic - в случай, че ги няма в България, от там може да се купят дрешки /мъжки, дамски, детски/ на добри цени, стига да ви допада стила им.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 14:18 от Ванилия Канелска

# 231
Мдам, Ринашенте не е за обикновени хора, по Corso Buenos Aires по-добре, макар че там са наистина по-масовите марки, а да пазарува човек нещо, което го има и в София ми се струва излишно Wink Доколкото знам при марковите дрешки има периодични намаление и те значително по си струват, но не знам подробности - аз като ходих, не бях на шопинг Wink

# 232
В Rinasciente е невъзможно да не си харесаш нещо. Изборът е огромен и има наистина много хубави неща. Иначе по corso Buenos Aires има по-евтини магазини от рода на Oviese, Mango, Max Mara  Peace
Да, точно там бяхме и ми се събраха очите от цени Crazy та търсехме нещо , като не като за милионери, понеже все ще не сме станали такива Laughing

Благодаря за насоката,  към corso Buenos Aires! Другия път като сме там, ще занем вече къде да идем. Peace

И нашата цел  запосещение на Милано, не беше шопинг,ама все пак да си в Милано и да не си купиш нищо от там, си беше за срамотите... Mr. Green

# 233
  • София
По празниците е най-добре да отидете на шопинг в Милано,тъй като всичко е на 50% намаление ...без значение дали ще си на Буенос Айрес или в Ринашентето.  Peace

# 234
  • Варна
А някой знае ли къде мога да намеря магазин(супермаркет) Self check? F_Diamond по-рано беше споменала за такъв ...

# 235
На Corso Buenos Aires има такъв. Казва се PUNTO.

# 236
  • Варна
ОК Peace А има ли някакви надписи или реклами по витрините, за да може човек да се ориентира, че супермаркетът е self-check или да търсим името на магазина? И още нещо да попитам, там цените по-ниски ли са или не и само хранителни стоки ли се продават?

# 237
Има табела на която пише PUNTO  със зелени букви, но не съм обърнала внимание дали пише, че е селф. Магазина е нещо като Фантастико. И като цяло в тези магазини е доста евтино  Peace

# 238
  • Варна
Благодаря  Hug

Смятаме да посетим Дуомо, Giardini Pubblici, Parco Cempione, стадиона, Ла Скала, музея на Леонардо Да Винчи и разбира се "Тайната вечеря", за която успях да резервирем билети.

Момичета, струва ли си да се посети Castello Sforzesco. Чувам противоречиви мнения и се чудя дали да плащаме вход за разглеждане. Ако някой е бил там, моля да сподели мнението си.

А някой ходил ли е до квартала Навило Павезе?

Приемам всякакви идеи за допълване на интересни места за посещение, които съм пропуснала  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 10:54 от vstan

# 239
До Castello Sforzesco може да отидеш и да го разгледаш, но без да влизаш вътре в самия дворец. Двора му е отворен за посещение. Иначе вътре не е абсолютно нищо особено.

Общи условия

Активация на акаунт