Милано-има ли какво да се види

• 117 757
  • 706
  •   1
Отговори
# 375
  • София
F_Diamond, добре звучи, имаш ли представа за цените на билетите, аз гледах за билети за Глетчер експрес. От екскурзия на туристическа агенция /не съм си записала коя е/ видях и цената, която за съжаление ми е множко и затова ще го отложа Глетчер експреса .

Това е като инфо, ако е полезно а някой.

"...Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най-красивите места в Европа. Така нареченият Глетчер експрес е бавно движещ се влак, който за около 8 часа прекосява югоизточните Щвейцарски Алпи по линия с 291 моста и 91 тунела. Тръгването е от Висп. Пристигането в ранния следобяд е в Сен Мориц - най-старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност и е предпочитан от не малко артистични звезди и кралски особи., от където с автобуса се продължава до хотела в района на кантона Граубюнден. 
екскурзията с Глетчер експрес – 99 CHF при минимум 10 туристи + 30 CHF запазено място във II-ра класа, по желание доплащане за обяд във вагон - вагон - ресторанта – 41.00 CHF – 3-разделно хранене; 28 CHF – само 1 основно ястие (изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуваненай-късно месец преди датата)"

# 376
verabel, цените с агенция са доста солени- около 120 евро на човек.
Аз за това реших сама да го организирам.
Влакът от Милано до Тирано е 8,75 евро, а за Бернина експрес- 18 евро.
Това е пъти по-евтино отколкото с агенция.

# 377
  • София
F_Diamond, при всички положения е доста по-скъпо с агенция. Но горе-долу може да се ориентираш. За Венеция например си слагаха по 5 евро /ако нещо не греша/ за разходката с корабче. Ние бяхме от 1ви до 10ти май в Италия сами си го организирахме с кола от Игуменица - Бари, Помпей, Рим, Флоренция, Венеция, спахме в Триест и по суша в България.

# 378
Точно това ми беше мисълта. За двамата всичко ще ни излезе по-малко от 100 евро, а с агенция 240.

# 379
F_Diamond, страхотен маршрут сте спретнали, впечатлена съм Heart Eyes Много изгодно като разходи и със сигурност ще ви остави страхотни спомени Wink Да разказваш после, ей Simple Smile

# 380
Единствено ме е яд, че пак не можах да резервирам Тайната вечеря  Crossing Arms
Пробва ли да се обадиш по телефона? Аз така по съвет на Rainy резервирах три дни преди да заминем и стана!

# 381
Оххх, нямам търпение вече  Crazy
И то най-много заради плана за Сент Мориц. Обещавам най-тържествено много подробен разказ и снимки  Peace

Иначе, за Тайната вечеря, пробвах веднъж по телефона и никой не вдигна  Whistling
Ще звънна пак.

# 382
Здравейте,
завърнахме се обаче без да стигнем до центъра на Милано, за съжаление. На излитане от БГ полетът ни закъсня с около 2 часа и свободното време до другия полет беше много малко, та само с идеята за центъра си останах. Но пък поне разгледахме летището, което е доста голямо ( терминал 1, всъщност), от терминал 2 има рейсчета на всеки 15 минути от и до терминал 1 и има какво да се хапне, магазини и т.н.
Надявам се следващия път да стигнем до центъра. Иначе си хапнахме и тортелини, и пица, пихме италианско кафе. Всички ми се сториха много любезни и мили.
Още веднъж благодарности за помощта и изобщо за темичката, че я има  Hug

# 383
  • София
Здравейте, и ние се завърнахме на 30ти късно вечерта. Специални благодарности на F_Diamond за идеята на Сент Мориц. Скоро се надявам да кача снимки. Нямахме много време в Сент Мориц, защото късно стигнахме в Тирано и в 12,50 нямаше Бернина, а в 13,50.

# 384
  • София
По време на престоя ни бяхме в Бинаско на десетина киломенра от Милано. Разгледахме Милано, Генуа, разходихме се до италинско курортно селище Breuil-Cervinia в подножието на връх Матерхорн. Искахме да се качим с един от многото кабинкови лифтове и по-нагоре, но излезе силен вятър и стигнахме само до първата му станция.
Комо го видяхме само от влака, по път за Тирано, не ни стигна времето и за него, но така ще има какво да видим и следващия път.
Тук съм качила снимки. http://verabel.snimka.bg/travel/italiya-i-sent-moric.458557.16668501
Паролата е "vera1234"

# 385
  • София
Вера, благодаря за снимките, малко см рзочаровна от Сен Мориц, не схващам защо дават купища пари за този курорт... Ще разкажеш ли малко повече...

# 386
  • София
Енита, ние имахме малко време да го разгледаме. Хванахме Бернина експрес в 12,50 от Тирано и имахме само час и половина, защото трябваше и да се върнем в Тирано и от там в Милано. На отиване минахме по алеята край езерото. Стигнахме до един супермаркет, от който си купих шоколади /6 бр за около 7 евро/, имаше обезкостено свински котлети по 5,30 франка/100гр /"на промоция"!/, банани за 3 и нещо франка 1франк е 1,30лв. Платих в евро и ми върнаха франкове 4 и монети на алеята край езерото си намерих 2 франка и исках от един магазин за сувенири да си купя нещо, но се оказа, че за толкова пари няма какво. На гарата си купих магнитче за 5,90 фрнака.
Иначе курорт, като курорт - планина, хотели, сняг, лифтове, писти. Определено е красиво. Пътуването с Бернина експрес също е много приятно - много чист влак, виждаш красиви гледки. Особено, когато влака минава през улиците на селцата е много интересно и различно, бариера спира колите, за да може влака първи да мине по улицата/на места платното е едно и за коли и за влака/. Може би има и нотка снобария в Сейн Мориц, но си заслужава просто да се види. Определено не съжалявам за разходката.

# 387
Здравейте,
аз сега сколасах да пиша, нали имах идея между два полета да идем до центъра на Милано, но не би. Закъсня ни първия полет с 2 часа и половина и не ни излязоха сметките. Но дори самото летище в Малпенса беше досттъчно, за да придобием идея. Хапнахме тортелини, пица, такива неща, а, пихме и кафе Simple Smile Много ми хареса автомата за пица на летището, който ти я приготвя з 2 минути и я пече там, не  е с гоови блатове Simple Smile
Другия път се надявам да видим Милано за по-дълго.
Пожелавам приятно прекарване на всички, запътили се за там  Hug

# 388
Завърнахме се от Милано снощи. Изкарахме страхотно.
Отидохме и до Сент Мориц. Очарована съм от това място. Станахме рано сутринта и се качихме на влака до Тирано. Бяхме там в 8:50. От там се качихме на влака за Сент Мориц.
Това беше най-красивото и романтично двучасово пътуване в живота ми. Такава красота... не може да се опише с думи.
Пристигнахме в Сент Мориц около 12 часа и имахме 3 часа за разходка. Пихме капучино седнали отвън, завити с одеала  Heart Eyes
Разгледахме скъпите бутици, разходихме се върху замръзналото езеро... Беше разкошно всичко.
По-късно ще кача снимки  Peace

# 389
  • Пловдив
Завърнахме се от Милано снощи. Изкарахме страхотно.
Отидохме и до Сент Мориц. Очарована съм от това място. Станахме рано сутринта и се качихме на влака до Тирано. Бяхме там в 8:50. От там се качихме на влака за Сент Мориц.
Това беше най-красивото и романтично двучасово пътуване в живота ми. Такава красота... не може да се опише с думи.
Пристигнахме в Сент Мориц около 12 часа и имахме 3 часа за разходка. Пихме капучино седнали отвън, завити с одеала  Heart Eyes
Разгледахме скъпите бутици, разходихме се върху замръзналото езеро... Беше разкошно всичко.
По-късно ще кача снимки  Peace
Чакам с нетърпение снимките, но я поясни малко колко излиза като време и цена от Милано до Сент Мориц с влак, че пролетта съм обещала на дъщеря ми да отскочим до Милано, аз мислих да разнообразим с Лугано, но сега се замислям Laughing

Общи условия

Активация на акаунт