Милано-има ли какво да се види

• 117 690
  • 706
  •   1
Отговори
# 450
F_Diamond,благодаря ти много за експедитивния отговор!Ние ще бъдем 5 дни в Италия.На Милано мисля да му отделим ден-два ,не повече,и другите дни да пообиколим.Още веднъж-благодарности!Приятна вечер!

# 451
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
И ние,живот и здраве,на 10 март летим за Милано.Полетът ни е с уиз еър.С интерес чета темата и  благодарение на нея почти съм направила график по дни със забележителностите,които искаме да посетим-Катедралата,Галерията Виторио Емануеле,Градския парк,замъкът Сфорцеско,Скалата,Монца и др.Плануваме да отидем и до Лаго ди Комо,Верона и Венеция.Моля,които е ходил до тези градчета,да даде повече информация като цени на влаковете,продължителност на пътуването.Благодаря предварително!
Ние вчера се завърнахме от Милано. Импровизирана екскурзия с 4 нощувки.
Бяхме отседнали в този хотел:
http://www.hostelbrasil.com/
Местоположението е добро от гледна точка на близост до центъра, иначе има стаи, които гледат към главна улица и е по-шумно. Трябва обаче да се внимава каква стая се резервира - ние бяхме запазили Double with shower, което се оказа, че включва душ, но не и тоалетна, но го преживяхме.

Ходихме само до Лаго ди Комо - цената на билета с пътнически влак, втора класа, е 3.60 евро на човек, в посока /билет, купен от автомат - правя уточнението, понеже получих инфо, че билетите на каса по принцип са по-евтини, но пък има и опашки/ - пътува се 1 час. Градчето се разглежда за 1 ден, много приятна атмосферa. Езерото се води най-дълбокото в Европа и третото по големина в Италия.
Срещу 4.50 евро на човек в едната посока може да се изкачите тук:
http://www.lagodicomo.com/english/Brunate_in_funicolare.php
Открива се много красива гледка. Там се намира и къщата, в която е починал Пенчо Славейков.

Имахме намерение последния ден да се разходим в Бергамо, тъй като полетеът е вечерта, но времете беше срещу нас и уплътнихме деня в Oriocenter /който се намира срещу летището.

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 20:55 от pepi111

# 452
  • София
Момичета, някой има ли впечатления от хотел Una Century? Не знам защо ми се струва че съм го срещала в темата  newsm78

# 453

Срещу 4.50 евро на човек в едната посока може да се изкачите тук:
http://www.lagodicomo.com/english/Brunate_in_funicolare.php
Открива се много красива гледка. Там се намира и къщата, в която е починал Пенчо Славейков.

Коригирам се - цената е 4.50 евро на човек за изкачване и слизане.

# 454
pepi111,благодаря ти много за изчерпателния разказ.Задължително ще отидем до Лаго ди Комо и до къщата,където е починал Пенчо Славейков.

# 455
  • Отвъд алеята зад шкафа
Знам че темата е за Милано, но не искам да пускам отделна тема, затова ще попитам тук - търсим евтин хотел в близост или във Венеция, по принцип сме с рент-а-кар, така че може и да е на 50 км от Венеция.  Мерси

# 456
Знам че темата е за Милано, но не искам да пускам отделна тема, затова ще попитам тук - търсим евтин хотел в близост или във Венеция, по принцип сме с рент-а-кар, така че може и да е на 50 км от Венеция.  Мерси

В темата за Венеция скоро се коментираха хотели извън самата Венеция  Peace

# 457
  • София
Момичета, помогнете ми да си спомня как се купуваха 3-дневните карти за метро! Мисля си, че беше от автомат, но не съм сигурна...
А и за цената - 5 евро ли беше  newsm78
Ще кацнем по тъмно, та да сме подготвени  Laughing
Благодаря ви предварително!  Hug

# 458
Като кацнете, със шатъл бусовете отивате до Стейшън централе и там са само автомати по това време!

# 459
Момичета, помогнете ми да си спомня как се купуваха 3-дневните карти за метро! Мисля си, че беше от автомат, но не съм сигурна...
А и за цената - 5 евро ли беше  newsm78
Ще кацнем по тъмно, та да сме подготвени  Laughing
Благодаря ви предварително!  Hug
Както ти е отговорила notar. Цената на билет за 24 часа е 3 евро, за 48 часа е 5.50 евро, за една седмица - 9 евро.
http://www.aboutmilan.com/transportation-in-milan.html

# 460
  • София
Исках да видя за цената на билета от Милано до Тирано и останах много изненадана, когато попаднах на това.
http://www.raileurope.com/us/rail/point_to_point/results.htm?cob … amp;nC=0&nS=0
Някой знае ли нещо, защо такава цена ми излиза или аз греша някъде?

# 461
Това което аз виждам е цена на билет от Париж до Лион ( който също ми се вижда ужасно скъп ) newsm78. По- добре пробвай с този сайт, аз оттук си проверявам разписанието на влаковете и цените на билетите за Италия!

# 462
  • София
Това което аз виждам е цена на билет от Париж до Лион ( който също ми се вижда ужасно скъп ) newsm78. По- добре пробвай с този сайт, аз оттук си проверявам разписанието на влаковете и цените на билетите за Италия!
Ох, незная защо така излиза /преди на "предварителен преглед" пак ми излезе от Париж и пуснах наново да търси, но нещо явно не е така, но дадох от Милано до Тирано и ми излезе цена от $57, което много ме учуди. Първо защо цената е в долари и защо е толкова скъпо.
С този сайт става. Много ти благодаря.

# 463
Може да е някакъв американски сайт и затова.

# 464
Зимата пътувахме от Милано до Сент Мориц и трябваше да се прекачим на Тирано.
Билетът Милано- Тирано струваше някъде 8-9 евро, не повече  Peace
Дори мисля, че някъде по-напред в темата бях написала точната цена.

Общи условия

Активация на акаунт