Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са нормалните коремни болки по време на бременност?
Какво представлява втората бременност и как се различава от първата?
Какви са нормалните килограми, които една жена може да наддаде по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са нормалните коремни болки по време на бременност?
Нормалните коремни болки по време на бременност могат да бъдат причинени от разтягане на маточните мускули, растеж на матката, промени в храносмилателната система и други физиологични промени. Тези болки обикновено са леки и не представляват заплаха за бременността. Въпреки това, ако болката е силна, трябва да се консултирате с лекар.
-
Какво представлява втората бременност и как се различава от първата?
Втората бременност може да се различава от първата по различни начини. Например, жените често усещат бебето да се движи по-рано, тъй като тъканите на матката са по-разтегливи. Освен това опитът от първата бременност може да помогне на жената да се справи по-лесно със симптомите и да се чувства по-уверена в ролята си на майка.
-
Какви са нормалните килограми, които една жена може да наддаде по време на бременност?
Нормалното увеличение на теглото по време на бременност варира в зависимост от първоначалното тегло на жената. Обикновено жените с нормално тегло трябва да наддават между 11 и 16 кг през цялата бременност. Важно е обаче да се отбележи, че това са само насоки, тъй като всяка бременност е уникална и може да има различни фактори, които влияят върху наддаването на тегло.
-
Какви са някои обичайни симптоми на бременността, като например отвращение към храна и чувствителност към миризми?
-
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с бременността, като например отглеждането на две малки деца?

И то през целия ден. Понякога като има малко подобрение, тъкмо започвам да си мисля, че може да е поотминало, но след малко пак се почва и то доста силно. 

Тя по принцип се пие на три приема по 2 таблетки стандартно.Там всяка таблетка има съдържание 1 микрограм фолиева киселина.Той ми излезна с номера,че можела съм да се предозирам с фолиева киселина и не знам си какво,после ми каза,че всъщност нямало какво да ми стане,но пък било най-добре да си пия матерната....Честно да ви кажа,имам усещането,че нашите БГ лекари са си някакви особени животни в това отношение.Имат си някакви определени стандарти по отношение на всичко и всяко странично нещо ги прави мнителни.Аз откак ходих при него,се въздържам от бирената мая и пия засега само ФК по една таблетка на ден.Обаче знам,че имаме особено силна нужда от желязо,калций и прочее....Купих си матерна и си стоят в чантата ми.И аз съм чела и чувала,че от тия така наречни витамини нямало никакъв,ама никакъв полезен ефект,освен ако не са някакъв натурален продукт.В голяма чуденка съм и аз общо взето....Напълних ви главите с глупости направо
Такава похотлива бременна жена като мен едва ли е нормално явление
Напоследък се усещам,че само бременности и разни неща,свързани с това положение са ми в главата и ако трябва да говоря с някой друг на тази тема нон стоп,сигурно ще ме намразят бързичко 
.
на рожденничката на Вили.
се кефя , че с проблеми или без всички сте толкова позитивни и добронамерени!!!
но слава богу сега съм по добре останах само с гаденето,но и то каточели отшумява.Моето GP ми предписа хомопатични хапчета които се слагат под езичето и са съвсем безубидни едно за гаденето и едно за световъртеж,защото и тои ме беше подкарал,ако искаш веднага ще ти ги пратя дано ти помогнат
на дъщеричката на Вили.
А мъжо вика момиче или момче е и логичния отговор на докторката:"Ние едвам крачетата му виждаме,ти искаш да видим има ли нещо между тях"
НЕКА ИМА НАЙ-ЩАСТЛИВОТО ДЕТСТВО
Ти ме срази с тия изследвания
Уффффф...само се надявам на Божата помощ,дето се казва,всичко да е наред с мен и бебо и това е