Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 243
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 435
Потвърждавам, че цедката се мие много лесно под течаща вода с четката, която си идва с робота.
На мен ми е супер досадно, обаче да мия пластмасовата част на сокоизстисквачката, ако не се измие веднага, понякога позасъхва в ръбчетата и се чисти трудно там, затова е хубаво веднага след ползване да се мие.

# 436
  • Sofia
И аз искам да си взема. За сега чета темата и не мога още да се ориентирам, марка, модел, възможности, цена.

# 437
  • BABYLAND
И аз искам да си взема. За сега чета темата и не мога още да се ориентирам, марка, модел, възможности, цена.

Ако искаш съвет - след дълго проучване бих ги степенувала така
1, ФИЛИПС
2, Кенууд
3, Сименс
 Успех с покупката, наистина е незаменима.
 п.п. Внимателно преглеждай за това кой модел какви приставки има. Пропуснеш ли важна, после трябва да си взимаш съответния уред, а така всичко е на едно.

# 438
  • Sofia
И аз да се включа имам си вече този http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=64783

# 439
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам притежателите на Филипс 7775 дали са пробвали да месят тесто и да мелят ядки?

# 440
Тесто не съм месила, а и няма как да стане. Просто няма приставка.
Ядки обаче от време на време меля в шейкър каната, като сипвам по малко  Peace

# 441
  • Sofia
Питам, защото жената в магазина каза, че има приставки като на миксер за смеси като за кексове и палачинки и пластмасова перка за по- твърди теста  Thinking

# 442
Приставка като миксер има, да, но пластмасова такава за твърди теста- не  Peace

# 443
  • Балчик
Аз пък меля с ножа ядките. А тесто, Диамантче, как да няма приставка- меси се с пластмасовия нож. На стария комбайн месих с такава приставка и при това беше само 280 вата. Този ще се справи с лекота, мисля. но не съм пробвала, защото имам хлебопекарна и там меся. В упътването си е дадено ка колко грама тесто е максимално. (някой ако иска упътване, имам в pdf формат да ми пише на лични, ще го пратя)
Ето на снимката се вижда пластмасовия нож за тесто, до четката. Peace

# 444
  • Sofia
Ооо, това се казва изчерпателен отговор:) мъжът ми ще го поръчва от френския амазон и ще излезе 330 лв, а как стои въпроса с гаранцията?

# 445
 Shocked Джемма ти ме разби  Laughing
От толкова време го имам тоя робот и тази пластмасова бъркалка съм я забравила съвсем, а в съзнанието ми ясно седи някакъв сайт, в който четях, че не можело да се меси тесто  Crazy
Жива да си  Grinning
Иначе и аз меся в пекарната, амааа... мисля, че за някои неща ще ми е по-удобно в робота.
С удоволствие ще изпробвам. Ще го преоткрия дето се вика  Crazy
Няма да те занимавам да ми изпращаш упътване, но ако можеш само да погледнеш колко грама тесто е максимума и колко време най-много може да се меси  Praynig

janin4eto_87 , извинявай, че те подведох  Peace
Моят е от Амазон и пристигна с гаранция. Не ми се е налагало да се възползвам (слава Богу), но гаранционния сервиз на Амазон е добър  Peace

# 446
http://download.p4c.philips.com/files/h/hr7775_00/hr7775_00_dfu_bul.pdf
От тук може да си изтеглите упътването на БГ, не знам дали пише точно как се бъркат тесто. Още не съм го ползвала за тази цел.
Гаранцията е международна. Ако има проблем, може да се занесе в нашият сервиз, а ако не може да се поправи от Амазон ги сменят.

# 447
  • Балчик
Тесто за хляб, питка, пица- 1700 гр, на ниска скорост 2 минути
Тесто за сладкиши- 1000г, на ниска скорост 2 минути
Тесто за маслен кекс- 1700, висока скорост 4 минути

Аз обаче не бих рискувала с 1700 г тежко тесто, за всеки случай, да не се счупи нещо бъркалката.Може би с около 400 гр брашно макс, ако трябва на 2 -3 пъти по толкова бих замесила, за да получа по-голямо тесто.
Все пак ,ако някой се престраши да опита, моля да сподели. Да всема да забъркам утре една пица ли newsm78 Все хлебопекарната ползвам, да пробвам поне веднъж пластмасовия нож. Simple Smile

П.П anbibian, същата инструкция предлагах и аз. Hug Който я иска, направо от линкаможе д сия  дръпне. Peace

# 448
  • Балчик
Така, речено- сторено. Ето как роботчето се справи с тестото- бъдещи виенски кифли, лесно и бързо. Към края увеличих малко скоростта, личи си по звука, защото ми се стори, че няма да се събере на топка на ниска скорост, а накрая ми изключи апарата, заради изтощени батерии и не успях да довърша клипчето, но общо взето го стрях след 3-4 секунди. Не се меси дълго след края на клипа Peace:

Остава само да се поомеси малко на ръка, но това не е неприятно- тестото не лепне.

Ако желаещите да се запознаят по-близо с роботчето искат да снимам как се справя с друго, да пишат. Ще снимам вече със заредени батерии. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 18:30 от Джемма

# 449
Предлагам направо да дадеш рецептата за кроасаните  Mr. Green  eat

Общи условия

Активация на акаунт