И така скъпи дами ще се опитам да ви помогна при избора на кухненски робот.
Първо важно нещо е мощността на ел. мотора. Гледайте да е около 800-1000 W, колкото по-мощен е моторът толкова по-малко се товари , по-малко грее и съответно вероятността да изгори е по-малка.
Гледайте да има колко се може повече приставки, така или иначе ще давате пари, поне да има повече неща за да не се налага след това да си копувате други уреди и да спестите пари и място.
Ножът за месо да е от метал, а не както на някои модели на Moulinex от платсмаса.
При покупката прочетете какво може да реже и да настъргва с кръглите дискове, за да не сотанете разочаровани след това. Просто четете, то упътването е за това!
Фирмите които отдавна се занимават с производството на такива уреди са:
Siemens, AEG, Moulinex, Tefal, Kenwood и Philips. Braun се занимават с това производсто сравнително отскоро.
За мен като човек който е имал вземане-даване с кухненски роботи на всички гореизброени форми най-добри (надеждни, с много приставки, лесни за употреба и тн.) са Kenwood, a от всички модели на Kenwood бих препоръчал 735.
Защо го препоръчвам:
Мие се в миялна
Има всички приставки за които се сетите без мелачка за месо
Лесен за употреба.
Има кутия за съхранение на дисковете което е много практично нещо.
Kenwood имат и един друг плюс- тялото на робота е направено за едновременен монтаж само на една купа (голямата купа или шейкър каната) така се пести място в шкафа.
Дано съм бил полезен!