Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 932
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 90
  • На земята, която е всъщност звезда.
На стр. 12 са дисковете.

# 91
  • варна

newsm78
на 12та... но от кое? Mr. Green

# 92
  • На земята, която е всъщност звезда.
Упс... Laughing

http://www.piero.bg/public/upload/files/rs_items/Hallde.pdf

А на 13 стр. има и диск за кубчета, но аз такъв не съм виждала.

# 93
  • варна
Благодаря ти много  bouquet...
четох, гледах, пак четох ...
ноооо не можаг да се ориентирам... Blush
АКо някоя от вас има робот който реше на пръчици картофите, нека го покаже...
Това е единствената екстра на която държи мъжа ми ... иначе само мога да си мечтая за робот  Tired /имаме преса за картофи отделно и за него е безмислено да купуваме робот ако не можел да реже и картофите Rolling Eyes/

# 94
привет на всички
имам намерение да си взема робот - да прави всичко с опция да мели и месо
спирам се на това за сега http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09061031
или http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09033501
дали е удачен избор? не съм ползвала робот моля посъветвайте ме  Blush

# 95
  • Стара Загора
KENWOOD FP-925
Този повече ми харесва.

# 96
  • София
Аз имам 6 години този http://www.amazon.co.uk/Moulinex-Ovatio-AAT7R4-Processor-Blender/dp/B00008BQYR

Има нож за месо, с който си правя кайма, има сокоизтисквачка, миксер, кана-шейкър, ситно и едро ренде. Няма приставка да реже картофи на пръчици, ама нали бланшираните са нарязани?
Почиства се супер лесно. Нямам никакви оплаквания и забележки.  Peace

# 97
Записвам се да следя. Вече си взех робот Philips HR7775, но тепърва ще му разучавам функциите.
http://www.amazon.de/Philips-HR7775-00-Aluminium-K%C3%BCchenmasc … &sr=8-1-spell - с доставката излезе 177 Eur. Пристигна за по-малко от седмица.

Вече имам впечатление от някой приставки:
1. Цитруспресата е уникална  Hug От 2 грейпфрута (842гр. по етикет от магазина) изкарах 470-480 мл сок!!! Е това с ръчна пресичка никога не мога да го постигна. Мислех, че ще ме мързи да сглобя цитрус приставката за 2 плода, но първо, че е супер лесно, 2ро - количеството изкаран сок си заслужава.
2. Сокоизтисквачка - също добра. От 2 ябълки изкара пълна чаша сок, не се сетих да погледна точно... но е било към 450мл. Сглобява се лесно, но миенето си е една идея неприятно. Първо се наложи да избърша със салфетка сухата маса, за да не запуши канала, после да мия. Тръбата за подаване на плодове е наистина много голяма. Спокойно могат да се слагат цели ябълки.
3. Дисковете за рязане са 4-ри, но 2 от тях се ползват в 2те посоки:
* Диск за жулиен/ пръчици- още не съм го пробвала. Дават го за пържени картофи.
* Диск за стъргане- в едната посока се ползва за ситно стъргане, в другата за едро. На ситно пробвах моркови, много ми хареса резултата. Съвсем фино и приятно за хапване. Едрото не съм обръщала още.
* Диск за рендосване - също в две посоки за два размера. Дупките са кръгли, не съм го пробвала.
* Диск за рязане на шайби. За 30 сек. нарязах 1 кг. картофи за печене във фурна. Отвора за подаване и на този капак е голям, пусках цели картофи. Дискът се регулира от 1мм до 7мм, т.е. и той върши функцията на няколко диска.
4. Ножът на основната купа е много остър. Пуснах краставица нарязана на 4ри и натиснах "импулсно" рязане. За 4ри завъртания беше дребно нарязано за таратор. Под 10 сек. Отделно нарязах и половин малка зелка - пуснах я на няколко парчета и с 3 импулса беше съвсем фино накълцана.
5. Понеже не ми се бъркаше на ръка, извадих ножа от нарязаната краставица и сложих пластмасовия нож за тесто. С него обърках млякото и подправките, за да получа готов таратор в купата на робота.
6. Има и 2 миксер бъркалки, които още не съм пробвала.
7. Шейкър каната е доста голяма. Дотук съм пробвала в нея само бананов шейк - 1 банан+200мл прясно мляко. Получи се много фина течност. На вкус ми е малко странно, но откъм работа на робота е 6+.
В заключение, този робот е много мощен. Не успях да го затрудня, дори зелката не я "усети". Тези дни ще опитам да смеля месо, но отсега знам, че ще има отличен резултат.
Забравих да кажа, че има 4ри вакуум крачета, така че не се разхожда по плота по време на работа  Peace

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 00:16 от dobra

# 98
аз имам на мулинекс от майка ми, не съм го ползвала почти...
някой има ли от вас да питам нещо? ако не - на сервиз ще го водя... МОЖЕ ЛИ да ми препоръчате сервиз за мулинекс или сервиз в младост някой? май точно мулинекс беше в младост, но сега не мога да намеря инфото ooooh!

много искам да си правя сокове вече Crossing Arms Grinning  Crazy т.е. на мира най-вече Heart Eyes

# 99
  • Gone with the wind
dobra, а как седи въпросът с гаранцията на уреда?

# 100
dobra, а как седи въпросът с гаранцията на уреда?
Би трябвало да важи гаранцията в рамките на ЕС, но не знам подробности.  По-късно ще ти дам линк към тема, където се обсъждаше въпроса. За себе си съм решила, че няма да се занимавам с гаранции. В чужбина се продават резервни части, в случай на нужда просто ще си поръчам. И без това в БГ и с гаранция ти разказват играта от мотане.
Имам един чопър Кенууд, на който му се разби резбата на капака. Е нямат резервни - голяма изненада  Crazy В Англия го намерих в он-лайн продажба за 10 паунда, но покрай новия робот не съм го поръчала още.
Да допълня за Philps HR7775 -а
Намерих страхотно приложение на ножа за жулиен/за картофи. Режа краставицата на 4ри по дължина и я настъргвам с този нож. Получават се по-едри парчета отколкото с чопъра и на нас така ни е по-вкусно.  Днес направих таратор от 3 краставици и 3 кисели млека - купата ги събра, голям кеф, никакво прехвърляне. Страхотен е този робот, жалко, че толкова дълго се чудих докато го поръчам.

# 101
  • BABYLAND
ДОБРА, да си използваш със здраве новата придобивка.   bouquet Звучи чудесно всичко, което си описала. Аз се двоумя между този модел  ФИЛИПС  и същия но без сокоизстисквачката 7774 се води и е с 200 лв. по-евтин. Просто съвсем скоро си взех хубава такава, от която съм много доволна и се чудя има ли смисъл да давам още 200 лв.  за нещо, с което вече разполагам.  Thinking
   В темата се беше включил някой с доста компетентно мнение по въпроса за кухненските роботи. Препоръчвайки този модел на КЕНУУД [img]http://www.onlinetrading.bg/files/imagecache/productimage/files/FP-735.png[/img ]ФИЛИПСА КЕНУУД-а. Mr. Green .
   Ти очевидно си посъбирала мнения - сподели твоето, моля те!   bouquet

# 102
Голдън Роуз, Филипчо 7775 и 7774 са наистина еднакви, само петицата има сокоизтисквачка. На теб очевидно не ти трябва.
Относно Кенууд-а аз съм предубедена. Чопъра ми е Кенууд и капака много трудно се зтаваря, когато в купата има зеленчуци. Той е на принципа на капачка за буркан - улеи, които да напаснеш. Е много зор си е! По тази причина резбата се разби за една година и сега трябва да плащам за нов капак.
При филипса всички части се сглобяват с лекота - капака щраква много лесно, самата купа към основата  също.
На модела, който си копнала голям плюс му е мелничката - и аз много се блазних от нея. Има и хубави функции. От минусите четох в друга тема е, че рендетата оставят голямо ненастъргано парче м/у диска и капака. Освен това когато монтираш малката купа, нарязаното хвърчало и падало в голямата купа отдолу ... как само го обясних  Crazy

# 103
  • BABYLAND
Голдън Роуз, Филипчо 7775 и 7774 са наистина еднакви, само петицата има сокоизтисквачка. На теб очевидно не ти трябва.
Относно Кенууд-а аз съм предубедена. Чопъра ми е Кенууд и капака много трудно се зтаваря, когато в купата има зеленчуци. Той е на принципа на капачка за буркан - улеи, които да напаснеш. Е много зор си е! По тази причина резбата се разби за една година и сега трябва да плащам за нов капак.
При филипса всички части се сглобяват с лекота - капака щраква много лесно, самата купа към основата  също.
На модела, който си копнала голям плюс му е мелничката - и аз много се блазних от нея. Има и хубави функции. От минусите четох в друга тема е, че рендетата оставят голямо ненастъргано парче м/у диска и капака. Освен това когато монтираш малката купа, нарязаното хвърчало и падало в голямата купа отдолу ... как само го обясних  Crazy
   Много ти благодаря!!!   bouquet  bouquet  bouquet Изключително ценна информация ми даде. Утре сутринта ще се разходя до Технополис  и Техномаркет да разгледам и купя, а следобед ще забъркам тесто за  палачинки в новия уред. Отново ти казвам едно голяяяяяяяяяяямо МЕРСИ.  Hug

# 104
  • София
Купата е дадена, че е 3 литра, но е разграфена до 1.5. И така като гледам ще трябва да си освободя цял шкаф само за него.
пак съм на вълна кухненски роботи и пак чета из форума, попаднах на това мнение и реших да разясня на slanchice: на всички видове роботи вместимостта на купата им е толкова, колкото си е дадено, ако е 3 литра, това означава, че вътре можеш да сложиш 3 литра неща, които обаче ще я напълнят до самият й горен ръб и реално не може да се работи; затова за всеки робот освен статична вместимост има и работна вместимост - е тя в повечето случаи е 1.5 л, затова и до толкова е разграфена самата купа; логично е да е така, защото иначе ако я напълниш догоре няма да може да се работи; ако ще е по-разбираемо - представи си, че у дома бъркаш на ръка яйца - винаги ги слагаш в купа, в която те не заемат целия обем иначе като бъркаш ще прелеят - логиката при роботите е същата

Общи условия

Активация на акаунт