Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 422
  • 1 866
  •   2
Отговори
# 975
  • София
Благодаря ви, момичета. За съжаление Бош-а ми идва и на мен скъп (а е идеален и наистина перфектно пасва на всичко), а до колкото виждам всички модели имащи функцията за режене на кубчета са едно 150-200 лв по-скъпи, само заради пустите кубчета..На Филипс HR7776 ми харесва, но няма малка купичка за бебешки пюрета и кафемелачка, а за да купя такава като допълнителна част е едно поне 60-80 лв, а пък другия вариант на филипс дисковете за пластмаса и са с някакви вложки, което хич не ми харесва като изработка и ми се иска да е изцяло метален режещият диск и въобще се чудя как да го измисля хем да не се охарча хем и да взема всичко  Joy И май-май ще трябва още една година да събирам парички  Grinning

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 10:14 от г-ца Калина

# 976
Толкова ли ти е важна функцията за кубчета?
С обикновените приставки се реже на парчета, с каквато големина искаш. Вярно, не са идеални кубчета, но след като сготвиш и ядеш, не гледаш формата  Wink

# 977
  • София
Харесах си този робот: http://www.technopolis.bg/b2c/details/822639/P11130409/Kuhnenski … ot-BOSCH-MCM-4200

Допадна ми, че има сокоизтисквачка, шейкър кана,доста рендета, както и приставка за тесто. Като недостатък виждам, че няма миксер,тъй като аз нямам, а ми се искаше с един изстрел-два заека Laughing

Та имате ли отзиви за него и най-вече струва ли си парите?   bouquet

# 978
Благодаря ви, момичета. За съжаление Бош-а ми идва и на мен скъп (а е идеален и наистина перфектно пасва на всичко), а до колкото виждам всички модели имащи функцията за режене на кубчета са едно 150-200 лв по-скъпи, само заради пустите кубчета..На Филипс HR7776 ми харесва, но няма малка купичка за бебешки пюрета и кафемелачка, а за да купя такава като допълнителна част е едно поне 60-80 лв, а пък другия вариант на филипс дисковете за пластмаса и са с някакви вложки, което хич не ми харесва като изработка и ми се иска да е изцяло метален режещият диск и въобще се чудя как да го измисля хем да не се охарча хем и да взема всичко  Joy И май-май ще трябва още една година да събирам парички  Grinning
На 7778 са метални дисковете, но не знам колко ти е горната граница. Погледни и марката Кенууд - имаше доволни в темата и са малко по-достъпни като цена сякаш.

# 979
  • София
Тцъ, Кенууда са и по-хубави и по-скъпи, виж на Джемма модела, тук в темата е показван......

# 980
г-ца Калина вероятно е имала в предвид моето предлжение за дисковете. На моят модел /за който пуснах линка/ HR 7762 са изцяло метални а на HR 7761 е платмасов диск със сменящи се метални ренденца. Просто като слагат информацията не съобразяват, че клиента се обърква.  Wink
Другото, което ми направи впечатление, когато разглеждах роботите, е че кубчетата ми се виждат доста ситнички. Мен лично не ме устройват такива дребослъци и си ги докарвам със основния нож. Вярно, че не са кубчета а криви парчета, но както баба казва "Дупе цедка нема."  Laughing

# 981
  • Балчик
Ааа, моето е кухненска машина, роботите им са на по-прилична цена.

# 982
На Джема е полупрофесионален, аз говорех за 270 и 925 - тях гледах, когато избирах машина.

# 983
  • София
Мдааа, след толкова мъдрене и четене и умуване мисля, че се спрях на два модела, които де факто не ми отговарят много на парите, които ми се дават, ама то в крайна сметка не може всичко да искам, пък и за без пари да го взема Simple Smile Та на база положителни мнения и гаранционен и след гаранционен сервиз, и коментари по тази тема, стигнах до следната дилема: PHILIPS HR-7775 (или 7778) СРЕЩУ BOSCH MCM 68885.  Rolling Eyes

Въпроса е че Боша има приставка за кубчета, а няма за пържени картофи, Филипса има приставка за пържени картофи, а няма за кубчета. На Боша мощността му е по-голяма, Филипса обаче има две бъркалки, а боша само една Simple Smile Филипса има повече рендета от Боша. И пак съм в лудата дилема кой-кой-КОЙ  Joy. Видяло се е, че по-малко от 400-450 лв няма да се дава за робот, ако искам да отговаря на изискванията и да е качествен. Не мога да реша кое ми е по-важно => кубчетата или пържените картофи Grinning

Сокоизтисквачки и цитрус преси не ме вълнуват, за това не ги сравнявам и не ги слагам въобще в графата необходимост или като част от сравненията.

Ииии не знам. Исках да си взема нещо с малка купа за бебешки пюрета или евентуално за кълцане на глава лук, но реших, че ще си купувам чопър (има ги за по 20-30 лв - малко повече е до колкото разбрах да си купя отделно такава малка купа към който и да е от моделите максимум примерно 40 лв), а за пюретата до колкото чета могат да се правят и на шейкър каната без проблем.

Та сега въпроса е кубчета или пържени картофки Grinning  newsm78

# 984
г-ца Калина, по-напред съм срещала няколко мнения, че с приставката за картофи стават много тънки резенчета (като чипс) и не я ползват. Не съм сигурна обаче дали ставаше въпрос за конкретен модел или е така при всички.

# 985
Аз имам Филипса (7775) и съм пристрастна  Laughing Филипсът има сокоизстисквачка и цитрус преса, Бошът няма  Mr. Green Това за мен е доста по-голям плюс от кубчетата.

Едит: Сега видях, че не искаш сокоизстсквачка. В този случай, най-добре избери по-евтиното Laughing

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 14:58 от Диамантче

# 986
  • София

Та сега въпроса е кубчета или пържени картофки Grinning  newsm78

Мене ако питаш, ни едното ни другото.... не съм виждала кубчетата, само картофите и предпочитам да ги нарежа на ръка.

Аз също не исках сокоизстисквачка  и взех Филипс HR7776/90 + отделно мелничка.

# 987
Имам 7778 - приставката за пържени картофи ги прави на пръчки - малко по-дебели и по-несъвършени от готовите бланширани, които се продават. Аз също бях мераклийка за кубчета, но ми дойде над бюджета Бош-а. Като цяло, не ми липсват особено. Предимство на Филипс е и че диска за резени може да се регулира на няколко степен /мисля бяха 5/ и да реже с различна дебелина. Като цяло най-много ползвам този диск и диска за стъргане. Също куката за тесто е метална, а на Бош. От друга страна по-мощната машина е по-добре според мен поне.

# 988
  • в сърцата на децата <3
Здравейте момичета, имам нужда от съвет. До вчера бях с един робот, който ми служи вярно цеееели 6 години, но явно му дойде реда да сдаде багажа. Между другото дори изкара доста дълго за цената си от 80 лева  Mr. Green Сега съм в чуденка - харесах си основно два модела - Braun Combimax 750 и един доста безизвестна (поне за мен) марка - ECG KR 814

Като цяло нямам много високи изисквания - използвам основно ножа, цитрус пресата и рендето. Понякога (но много рядко) - бъркалката за тесто. Но вече имам хлебопекарна и използвам нея за месенето. Имам и отделна сокоизтисквачка, така че също не държа да има (би било плюс, разбира се, но забелязвам, че само много скъпите роботи имат хубава сокоизтисквачка).
Не държа на лъскава марка, моят така, както беше супер измислен, така изкара повече от някои прехвалени  Grinning

# 989
  • София
Такааа, оказа се, че имам ръчна машинка за рязане на картофи:
Скрит текст:
Обаче си е за мускули, ако картофите са много твърди.
Перфектни стават за пържени картофи, а за мусака както е целия картоф като излезе след натискането взимам го и режа лентите събрани на снопче на 3-4 части и ето и за мусака.

Та сега излезна, че функцията за картофи май ще ми е излишно оскъпяване на робота, та май ще се преориентирам към друг ценови клас, въпреки че нали си е друго машинката да си прави резенчета и кубчета без да прилагаш сила, ама все пак...

Все още в колебание си чакам Коледа, че тогава реших, че ще останат парички да си направя един коледен подарък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт