Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 422
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Картофи на пръчици за пържене се режат идеално и с рендето Бьорнер!
заже има 2 различни приставки за различна дебелина.

# 991
Попрочетох ви малко на диагонал и сега да питам искам да меле месо задължително, не държа да меси тесто имам хлебопекарна.Ама сладкиши умирам да правя и функция миксер ще ми е от полза ,салати и сокове ми се ще да реже ,че да ми облекчи живота newsm78 А най-много държа да пасира,сина супа не вкусва ако лука не е пюриран.И сега що е то????Два пасатора на Филипс за по 100 лв единия изгорих и карат по 1 год ама сериозно ползване.Обаче като ще купувам поне да е с повече функции.....моля дайте съвет  bouquet

# 992
Ако се откажеш от кубчетата, моят робот би ти свършил чудна работа. Много съм доволна от него и почти всекидневно го използвам. В момента дори е на добра промоцийка - http://www.emag.bg/kuhnenski-robot-philips-viva-collection-750w- … -00/pd/EDHNTBBBM/  Wink

Здравейте, аз също мисля да си закупя това роботче, интересува ме как се справя с неговите 750w
А също и с месенето как се справя wafi, ако си пробвала моля те сподели, много съм си го харесала Simple Smile

По принцип този робот го пишат на всякъде с 2.1л купа и 1.75л. кана.
А в Емаг я пишат с 1л. кана и 1.5л. купа, защо е така???
Това сега го видях като тръгнах да поръчвам, трябва ли да ме притеснява?

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 22:31 от svedd

# 993
svedd роботчето се справя перфектно. Не мисля, че по ниските ватове му пречат да си върши работата страхотно. Последната седмица го експлоатирах много сериозно и дори не е загрявал. Рендосах на него 1 корито моркови, 1 пащърнак и 2 огромни тикви плюс ежедневните дребни неща по готвенето.За месенето - освен теста за сладки и кайма за кюфтета друго не съм месила /имам си планетарен миксер за хляба и тестата/. Но и с това се справи много добре. Разбивах сметана и стана много интересна, някак различна от разбитата с миксер но плътна и пухкава едновременно. Редовно използвам и приставката за рязане на пържени картофи /не че ги пържа винаги, стават и за други ястия/. Чопърчето също е страхотно. С два три импулса всичко се смила перфектно. Правих дори пудра захар, че не ми стигна за малко и стана по финна от купешката. И от блендер каната съм доволна. С две думи страхотен уред. Всеки ден го използвам с огромно удоволствие.  Heart Eyes

П.П.
Вместимостта на купана е 1500 мл а на каната 1000 мл. Според мен обема им е абсолютно достатъчен.

# 994
  • София
Мисля, че мощността не е определяща за правенето на пудра захар. Старото ми роботче се справяше перфектно с тази задача, а беше само 600W. Пробвай обаче да нарежеш на тънко луканка, съвсем различно е с 1000 и с 600W. Новият робот реже перфектно всякакви мезета, стария се затрудняваше.

Аз лично не бих взела отново робот с по-слаб от 1000W мотор.

# 995
Аз мезете не режа в робота така или иначе, имам машина за тях на която си настройвам размера. По назад в темата прочетох, че надъвква колбаса, ножа се изтъпява или изкривява и не посмях да опитам.

# 996
  • София
В Техно микс Бош-а за кубчетата сега е на 450 лв, мисля до един месец максимум да взема да се обзаведа Simple Smile

Вижда ми се най-удачния избор - мощност слънце, реже кубчета, има си рендета изцяло от метал. Вместимостта на купите е идеална.

Ходих да го гледам в Техномаркет, че явно в България само там и в Техно микс ги има тоя модел и много ми хареса всичко. Дано само да се задържи цената до средата на декември максимум Simple Smile

П.С. И аз стигам до извода, че робот с по-млка мощност от 1000W не си е работа..

# 997
  • София
Аз мезете не режа в робота така или иначе, имам машина за тях на която си настройвам размера. По назад в темата прочетох, че надъвква колбаса, ножа се изтъпява или изкривява и не посмях да опитам.

При мен целта на робота е да съчтае колкото се може повече уреди. Ножа за рязане се регулира и мезетата може да се нарежат от вестник до шайба с дебелина 8мм.

# 998
nad_tab сигурна съм че е така. Нали за това има роботи с различни функции, за да задоволят желанията на клиентите. Аз имам доста отделни уреди, които все още си работят много добре и за това реших, че по опростен робот ще ми е достатъчен. Отделно стои и въпросът с наличната инвестиция, която в момента ме устройваше за този робот. След няколко години ще разкарам всички отделни машинки и ще си взема нещо по сериозно като теб.  Wink

# 999
  • София
nad_tab сигурна съм че е така. Нали за това има роботи с различни функции, за да задоволят желанията на клиентите. Аз имам доста отделни уреди, които все още си работят много добре и за това реших, че по опростен робот ще ми е достатъчен. Отделно стои и въпросът с наличната инвестиция, която в момента ме устройваше за този робот. След няколко години ще разкарам всички отделни машинки и ще си взема нещо по сериозно като теб.  Wink

О не, аз съм си взела възможно най-опростения робот, нямам място за ножове за кубчета и т.н. просто с мощен мотор  Laughing

Тя и старата машинка ми вършеше перфектна работа, но и се счупи блендер каната и я подарих робота, без кана на свекървата. Преминавайки на по-мощен мотор обаче, видях предимствата му.

Това което различава по-мощния мотор в моя случай е, възможност да се смила лед на сняг, рязане на мезета, разбиване на белтъци на сняг. Месене на тесто, това предполагам и с по-малко мощен ще стане, но в моя случай, старият нямаше съответната бъркалка.

# 1 000
wafi Много ти благодаря за изчерпателния отговор, чакам го утре или вдругиден да пристигне Simple Smile
мелничката искам да я ползвам предимно за семена, дано да може да ги смели, защото много държах специално на нея. А за мезете много рядко ми се случва, купувам си ги готови нарязани по принцип. Дано да се справи с тестото и то ще е по нарядко, предимно ще е за рендосване и нарязване и блендера, мелничката по често Wink

# 1 001
Здравейте, дами!
Навили сме се с ММ да си купуваме робот и съм се спряла на два модела: Philips HR7778 и Kenwood FP925.
Тъй като вече изчетох около 145686312 коментара в този и други форуми ми стана ясно, че съм на прав път.  newsm44 Масово хората са доволни и от двата робота. ОБАЧЕ аз съм нахална и искам и месомелачка... А тези нямат в комплекта. По-лошото, че никъде не виждам дали може да се закупи допълнително за някой от тях.
Случайно някоя от вас да се е сблъсквала с това? И дали има и други приставки, които могат да се закупуват допълнително?
И да питам:
- може ли да заместят хаванчето? Примерно за чесън? За ядки не ме интересува твърде, че ММ не е фен да се слагат в какъвто и да е вид в храната (сладка или солена)
- мелят ли сушени подправки? В момента ползвам една мнооого стара електрическа мелничка за кафе за тая работа
- рендетата малко ме притесняват... основно заради тая пластмаса на която се закачат дисковете. Здрави ли са?
И след като въпросите очевидно станаха повече от един е време да се оттегля и да почакам да ми отговорите Mr. Green Ако се сетя още нещо пак ще питам

# 1 002
7778 са с цели метални дискове. Иначе мисля, че опция за месомелачка има Кенууда. За Филипса няма такава приставка или поне аз не видях, когато проучвах.

# 1 003
Здравейте! Реших и аз да се сдобия с робот и се спрях на "Philips HR7778" благодарение на изчетеното до тук. Обаче ме притеснява следното...шейкър каната не е стъклена, а пластмасова.Понеже ще я ползвам много често особено лятото за разбиване на лед има ли опасност да се счупи като е пластмасова? Ако може някой да сподели,който я е ползвал за разбиване на лед има ли проблем с това? И да попитам "KENWOOD" имат ли модел със стъклена кана и специално копче за разбиване на лед?  Благодаря Ви предварително!

# 1 004
Аз съм с по-стария модел на Филипс - 7775. Използвам го повече от 3 години и каната си е съвсем здрава  Peace
Преди да го купя и аз залитах по стъклените кани и купи, но като видях колко са тежки се отказах. Според мен, не трябва да те притеснява това, че е пластмасова  Peace
Пък и да се счупи,  новата струва 20 лв  Wink Преди време изпуснах основната купа на плочките и се спука, но все още си я ползвам безпроблемно. Та тогава, след като я изтървах се обаждах да питам колко струва и цената беше такава  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт