Турски език за начинаещи

• 157 096
  • 450
  •   1
Отговори
# 90
Ще се радвам, ако помогне. При мен работи 100%  Laughing

# 91
  • Истанбул
къз- момиче
чоджук- момче
 Laughing
Hoş bulduk!

Не погледнах дали вече някой те е поправил, ама нищо, по_добре ще се запомни:
къз е момиче, но чоджук е дете, а не момче bowuu, момче е оолан (oğlan), като "ğ" не се чете, а се удължава предната гласна буква!  bouquet

# 92
  • София
  bouquet за прилежните ученички и на търпеливите Госпожи! А аз кога ще ви настигна, сега ще гледам пеавилото за множествено число!

# 93
  • Истанбул
Каиги, Hug да те допълня: yeni се чете йени... Вярно, че няма мн.ч. за прилагателни, нo само ако се ползват заедно със съществителното след това, напр. yeni arkadaşlar geldi, но ако се ползва само прилагателното, напр: yeniLER geldi, тогава члена за мн.ч. се слага на прилагателното:новите дойдоха  bouquet

# 94
A erkek какво е ?  Rolling Eyes

# 95
  • Истанбул
OOooo, Şuşiiiii!!!! Shocked
Halit Ergenç erkek! МЪЖ значи!!!!

# 96
OOooo, Şuşiiiii!!!! Shocked
Halit Ergenç erkek! МЪЖ значи!!!!

Blush Blush Blush

# 97
  • Пловдив
       Оооо, благодаря ви момичета за хубавата тема.  bouquet Включвам се и аз в изучаването. Ей сега тичам до книжарницата за тетрадка. То срамота, децата ми в Анталия искаха бира за баща си /Аби вер бира/ Grinning, аз да не мога да се оправя. Мъжът ми знае турски, но не му се занимава с мен и сега ще му натъркам носа.

# 98
къз е момиче, еркек е момче, чоджук е дете .
ако не е така, някой да ме поправи  Laughing

Момичета напишете си правилото за множествено число Whistling

според моя диалект  Grinning еркек е мъж(каръ- жена), чоджук е момче, а дете е ушак.

# 99
Каиги, Hug да те допълня: yeni се чете йени... Вярно, че няма мн.ч. за прилагателни, нo само ако се ползват заедно със съществителното след това, напр. yeni arkadaşlar geldi, но ако се ползва само прилагателното, напр: yeniLER geldi, тогава члена за мн.ч. се слага на прилагателното:новите дойдоха  bouquet

Г-жа Шуши беше поправила грешката и аз затова не се намесих.

Може да се каже erkek çocuğu за момче, например.

alessina, и моя беше така. Затова и ме прати на курс. И двамата останахме доволни.  Wink

според моя диалект  Grinning еркек е мъж(каръ- жена), чоджук е момче, а дете е ушак.

Леле мале каква каша!!!

erkek  мъж
karı    съпруга, жена, но малко грубо
çocuk  дете
uşak   момче за всичко, но не знам в Карадениз в какъв смисъл го ползват. Мистик?!

# 100

Твоя диалект го говорят нашите УЖ турци от Максуда (варна циганската махла) Peace

# 101
ем...не е оттам...и обещавам да не бъркам повече учещите....

# 102
ем...не е оттам...и обещавам да не бъркам останалите....
Не казвам ,че е от там а къде се говори така Hug

# 103
Боюрум,от една кандидатка за учене на езика.
Като погледнете от къде съм мисля,че ще се сетите,че не съм абсолютно начинаеща,но все пак искам да го науча правилно.Любимо мое занимание е д карам колегите ми да ми кажат турска думичка за даден предмет,а не побългарена такава.
Утре ще си купя тетрака и обещавам да ви догоня.Аз обаче имам молба уроците да се задържат по-дълго от два дни,а да се набляга на упражнения през това време.Има работещи и ако един ден не сколасам да вляза,то означава ще после ще трябва да уча двойно,а от там ще страда обучението ми.
Обещавам и да си намеря съответните букви по клавиатурата и вече да пиша както трябва.
İyi geceler!

# 104
Salamlar Simple Smile))
Запишете и мен в групата на начинаещите,че се мъча с един разговорник .....  Embarassed
Тешеккюр   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт