Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 075
  • 555
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,момичета.Пращам ви снимка на Бонзи,както бях обещала.И 2 въпроса имам.Подариха ми зюмбюли,те си прецъфтяха и сега останаха само грудките в саксията.Какво да ги правя?Да ги поливам ли или да ги вадя,като се има предвид,че тук е лято през цялата година.И моят Цикас го имам вече 3 месеца,а няма и помен да пуска ново листенце.Да се притеснявам ли...
http://media.snimka.bg/2100/010455128.jpg      Stop

# 286
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Привет момичета  Hug
Не знам дали сте разбрали снощи между 20.30 и 21 часа малко ни разлюля земетресение в Габрово  #Shocked #Shocked #Shocked 3,5 по Рихтер, малко страшничко беше.
iskrone бонзая ти е много готин   bouquet
Margarita13 добре дошла при нас    Hug Пролетната сеитба вече за някой цветя е в разгара си за други едва сега започва, зависи от цветето. В Габрово гледам са пуснали вече семена на много фирми има голямо разнообразие.
Щастие според мен по - големите експерти са в  http://forum.flowersnet.info/index.php и по лошо приемащите, за тях те са единствени ето какво бяха писали преди време в темата Габрово http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=24&t=5201&start=30 
Във  http://self.freeforums.org/  май приемат по топло  Sunglasses според мен. Но съм срещала личности и във двата форума (освен мен  Whistling)

# 287
К@ми  много се радвам че Цикаса ти изкарва нови листа на майка ми и казах за сега да поизчака да не бърза да го мести нейния както ми каза ти .

Hug Hug Hug

Моля ви споделете започнахте ли със сеитбата за пролет 2009??? Simple Smile

Момичетата почнаха, а аз не знам какво още се мотая.

И моят Цикас го имам вече 3 месеца,а няма и помен да пуска ново листенце.Да се притеснявам ли...
http://media.snimka.bg/2100/010455128.jpg      Stop

Бонзи е много хубав. Simple Smile За цикаса изобщо не трябва да се притесняваш, идват пролет, лято, ще пусне листа.

Привет момичета  Hug
Не знам дали сте разбрали снощи между 20.30 и 21 часа малко ни разлюля земетресение в Габрово  #Shocked #Shocked #Shocked 3,5 по Рихтер, малко страшничко беше.

Ужас, да пази Бог, страшно си е. Praynig

Аз не знам къде съм забутала зарядното на фотоапарата и не можах да снимам новите ми цветя.

# 288
Извинете че така нахлувам.Чета ви от известно време и мисля че при вас е интересно.
iskrone,на прецъфтелите зюмбюли изрежи цветоносите и ги прехвърли в грвдина , а ако нямяш-в по-голямя саксия . Поливаш по малко и наторяваш с тор за лукувични докато им изсъхнат листата.Чак тогава ги вадиш и прибираш на хладно и тъмно до есента.А ако лукувиците не са отгоре върху пръстта(в което се съмнявам),а са засяти надълбоко в саксията, могат да си останат и там,

# 289
И аз се извинявам, че нахлувам в темата ви, но имам спешно питане. Гадните акари почти ми унищожиха драцена на 12 години. Изрязах оголените пръчки / беше с 4-ри върха/, измих ги добре и ги сложих във вода, за да пуснат корени. Проблемът обаче е, че стъблата са вдървени / нали е доста старичка/ и незнам дали изобщо ще пусне корени. Вече на 2 пъти изрязвах по малко защото загнива част от потопеното във водата стъбло.
Мислите ли, че ще пусне корен или ще продължи да си гние?

# 290
Честит рожден ден на патерица, Катка    party023! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!

Много красиво и нежно цвете е солейролията ти, Aitep! Да ти е честито и дълго да те радва!
За земетресението много съжалявам, дано не ви се случва повече  Hug  Praynig!

MEGGI 76, за юнкус някой беше писал малко по-назад в темата, но не си спомням на коя страница. Можеш да погледнеш и в така "страшния" Wink за нас flowersnet.info - там има много полезна информация. Аз винаги намирам каквото ми трябва, ама освен за имена на цветя, за друго не смея да питам.

svetli333 , важното е да си здрава! Щом обичаш цветята, няма да усетиш как се увеличават саксийките.

К@ми, честити нови придобивки! И да не забравиш снимки  Simple Smile . Аз също не съм посяла моите семена, ако с това мога да те успокоя малко. Но тук пролетта настъпва по-късно и ще ги сея през март.

Margarita13, добре дошла  Hug! Много ми харесаха цветята ти   bouquet! Може ли да споделиш за чушлетата откога ги имаш?  Дали дават повече от една реколта?

Бонсаят ти е много красив, Iskrone! На моя цикас листата също започнаха да жълтеят и се притесних. Но след като К@ми каза, че е нормално, се успокоих. 

benighted, аз знам, че не е задължително да чакаш резниците на драцената да пуснат корени във вода, можеш да я засадиш директно в пръст.

И не можах да си спазя обещанието да не влизам в цветарски магазин до месец май  Blush. Купих ( в мънички саксийки) две фитонии и два интересни бръшляна . Накиснала съм кристали еко почва и отивам да експериментирам. Утре ще снимам. А, и една венерина клопка / мухоловка (Dionaea Miscipula). Много е интересна, ама като прочетох, колко специални грижи изисква... Ако някоя от вас има, може ли да разкаже как се гледа?

# 291
  • Разпиляна във въображението
Здравейте момичета. От доста време не съм ви следила, но имам една питанка - кога да подкастря китайската си роза Praynig

# 292
Blue Jay, чушлетата ги имам едва от есента. МОята баба ми ги изпрати. До преди месец даваше актъивно чушлета и да ти кажа колкото са млаки ,толкова са люти Laughing....Сега започна нещо да съхне и сякаш са спряли растежа си,,...
Колкото за сеитбата аз в4ера посях семена от калдъръм4е....за първи път и сега нямам търпение да видя какво ще се получи Hug
За китайската роза-и аз имам...станале височка,та се чудя дали сега напролет да не я клъцна отгореи и така да й помогна да се разклонява по-нататък Wink

# 293
Здрадейте момичета, надявам се да можете да ми помогнете с някакъв съвет - появиха се мушички в пръстта на драцената ми - кажете как да се отърва от тях? Дали не трябва да сменя пръста? Едни такива малки са приличат на виненки  newsm78

# 294
Здравей ralid,съвсем скоро писах как се спасих от гадините,които бяха нападнали моята шефлера.От агромагазина,намиращ се в горната част на пазара си купих*Моспилан*-системен инсектицит.Разтворих препарата във вода и пръскам с пулвелизатор по цветето и почвата.Добре е ако имаш и други цветя да напръскаш и тях. Също така за  известно време може да намалиш поливането,понеже това е една от причините за появата на тези мушициЗасушаването може да прогони гадините.Застоялия въздух в помещението през зимния сезон също оказва влияние.Някой беше споменал за разрохване на горния слой почва.Надявам се,че съм ти била полезна! Peace

# 295
мерси за бързият отговор и то от съгражданка  Laughing Hug

# 296
  • Разпиляна във въображението
Аз с мушичките се справям с кибритени клечки - паля и веднага ги загасвам в почвата Peace

# 297
Здравейте, момичета
Мернах само, че сме имали рожденичка  Hug Катка, Честит рожден ден и от мен! Бъди здрава, щастлива и обичана
Сега се  връщам назад да ви чета, че много сте изписали. после ще пиша.

# 298
Петя - да не би мнението за "кражбата" да те е обидило? Ако е така искам да се извиня пред всички и да кажа, че за мен не е важно кой към кой форум принадлежи нито искам да определям човека към това къде пише. А това което писах беше под влияние на емоцията защото винаги се радвам да срещам нови хора - вероятно изказът не е бил подходящ.... Embarassed Моля приеми ти и тези, които вероятно съм засегнала най-искренните ми извинения.

Катка, Честит рожден ден със закъснение. Да си много щастлива и обичана!  bouquet

Хайде пък да ви покажа снимки от скромните ми опити за семеначета.

Чета ви доста често, но такива красоти показвате, че не смея да показвам мои снимки Hug

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=340168&pid=10476600

Тази година четох някъде че като мини оранжерийка може да се направи от пластмасова бутилка - изрязано дъно и горната част на бутилката така че горното да бъде поставено като похлупаче - в случай на студено време само се отвива капачката на бившата бутилка за проветрение, а като е топло може да се отхлупва. Считам, че при моите условия е доста добро като приложение. Опита ми с рула тоалетна хартия - добре само да не е от ароматизираната хартия... там резултатите са плачевни. Laughing

# 299
К@ми, честити нови придобивки! И да не забравиш снимки  Simple Smile . Аз също не съм посяла моите семена, ако с това мога да те успокоя малко. Но тук пролетта настъпва по-късно и ще ги сея през март.

На моя цикас листата също започнаха да жълтеят и се притесних. Но след като К@ми каза, че е нормално, се успокоих. 

И не можах да си спазя обещанието да не влизам в цветарски магазин до месец май  Blush. Купих ( в мънички саксийки) две фитонии и два интересни бръшляна . Накиснала съм кристали еко почва и отивам да експериментирам. Утре ще снимам. А, и една венерина клопка / мухоловка (Dionaea Miscipula). Много е интересна, ама като прочетох, колко специални грижи изисква... Ако някоя от вас има, може ли да разкаже как се гледа?

Благодаря! Hug Снимах ги, но ще кача снимките след малко.
За семената ми не е страшно, моите се сеят февруари-март повечето.Тия дни трябва да си набавя още сандъчета и почвам.Посях 2 семчици от бегония, но няма нищо вече седмица мина, може и повече да е.Но пък след месец ще дойдат грудките и тогава няма мърдане.
За цикаса, ако жълтеенето не е от някакъв проблем няма страшно.Мен ме беше много страх да не загубя моят и още повече се ядосвах, че имаше в магазина много хубави и ако си беше отишъл щеше да ме е мноооого яд.Но сега съм спокойна.
Честити цветенца и на теб, а за дионеята Чаро ще те светне. Simple Smile

Айтеп, тази нощ сънувах, че и при нас имаше земетресение, но някак си не ме беше много страх, докато наяве доста се стряскам.Да пази Бог!

За мушичките - цитирам сп. Цветя и дом: Ларвите се намират в повърхностния почвен слой с дебелина 5-7 см. Затова обръщане на почвената смеска в този слой, или разравянето й, когато е възможно, води до загиване на ларвите.

Общи условия

Активация на акаунт