Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви разсади се правят в момента?
Как се прави разсад с помощта на рула от тоалетна хартия?
Какви са някои често срещани проблеми с разсадите и как могат да бъдат предотвратени или разрешени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви разсади се правят в момента?
-
Как се прави разсад с помощта на рула от тоалетна хартия?
-
Какви са някои често срещани проблеми с разсадите и как могат да бъдат предотвратени или разрешени?
Някои често срещани проблеми с разсадите включват мухлясване, издължаване на стъблата към светлината, пожълтяване на листата и сух въздух. За да се предотврати мухлясването, използвайте парници с подходяща вентилация и наблюдение на влажността. За да спрете издължаването на стъблата, извършвайте редовно завъртане и отваряне на парниците. За справяне със сухия въздух, използването на овлажнител може да бъде полезно.
-
Как да се грижим за цикас и зюмбюли?
-
Какви са някои често срещани проблеми с цветята и как могат да бъдат решени?

Просто не можах да устоя кат влязох в магазина.
И щом ние се срещаме още, а като гледам темата Габрово е замряла, аз писах скоро там. Извинявам се, че оспамих темата, който ме е разбрал-разбрал. Гери извинявай нищо лично, дори си добре дошла на нашите срещи 
. А мушкатата са много добре
Тя милата ще остане съвсем без листа 
Ще чакаме дa се похвалиш скоро с покълнали циклами.geripe,радвам се,че се появи при нас.Виждам,че и ти като мен се занимаваш със семеначета.Моите са толкова много и засега вървят с много бързи темпове.И постоянно ми се иска още и още...Мъжът ми ме бъзика,че ще имам да продавам и на пазара.Аз пък не му цепя басма-казвам,че тъкмо ще изкарам пари за сандъчета
И китайските рози,дето съм наслагала не щат да пускат корени.Хем са похлупени.Едната малко пожълтя....Ами така,наоплаках се,сега ще пусна снимка на зюмбюла и на новата ми придобивка-едно кактусче....
Точно така, трябва да очакваш хубавото, за да дойде!
Иначе нищо не съм правила.
Аз отдавна не съм си купувала ново цветенце,защото май няма вече къде да ги слагам/това според мъжа ми ,аз не мисля така
Miriel ,аз мойта Китайска роза я постригвам винаги през есента и на пролет е подновена с много нови листа,но предполагам ,че и на пролет може .
После когато ги засаждам понадълбоко както казваш,трябва ли да се показва мъничко отгоре или цялата глава да я заровя надълбоко.