Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 044
  • 555
  •   1
Отговори
# 345
  • Kопенхаген
Мадам Помпадур,
Фаленопсис ли имаш?
Да така пише на етикетчето Phaiaenopsis. А също с картинки е показано да не се излага на силна слънчева светлина, да не се налива вода в чинийката,да и се слага NPK  newsm78 това незнам какво е и да не се подрязва, явно.Но сега забелязвзм, че едното и връхче е почнало да жълтее  Shocked

# 346

Катя сега имаш повод да си купиш онази жълтата петуния, която я гледахме в магазина  Whistling 

Да,но на готов разсад!

# 347
Кампанулата чак на втората година ли ще цъфне? Sad

Имам едно питане-финиковата ми палма като опре в тавана какво ще я правя, колко висока става в домашни условия? newsm78

Да ви подсетя, ако имате идея?

Ками, нашата кампанула я хванахме от извадено коренче и цъфна съвсем скоро. Май след около 3,4 седмици.
Финиковата палма я имаме от 96г. Тогава я садих от костилка. Сега е около 1 и 70- със саксията де. Ако опира в тавана освен да я местиш някъде с повече пространство, друго не се сещам. Не върви да се подрязва върха и.

# 348
Katka,
с интерес ще чакам да видя, как ще изглежда аубрецията.

Аз същи си купих кампанула карпатика, пише навсякъде, че е двугодишно. Аз обаче се надявам на резници от една кампанула, която се надявам да е кампанула изофила - тя провисва малко и не е студоустойчива...дано ме огрее.

Мадам Помпадур,
значи под името Phalenopsis ще намериш много информация в нета. Имай предвид, че орхидеи се гледат по-трудно и имат специфични изисквания. Фаленопсиса е много важно да не го преполиваш - поливай едва като засъхне, често пулверизирай листата и въздушните корени. Добре е да се гледа в прозрачна саксия, защото и корените фотосинтезират. Отглежда се върху специален почвен субстрат, най-добре изцяло от дървесни кори. Цветоносите се отрязват едва, когато изцяло изсъхнат, защото до тогава могат да пуснат ново разклонение и от там да цъфнат. Добре е да е на добре осветено място, но без директна слънчева светлина.

А... и за финиковата палма- спокойно,просто като стане много голяма листата се огъват и така. Тя реално няма връх.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 20:39 от Ленито

# 349
Добро утро! Честит празник на патерица на вчерашните рожденници,да са здрави и щастливи!  bouquet С моя разсад на мимулуса се случи същото като с петуниите на Катка ....  SadBelle Fleur , и моя Бенджамин имаше такъв период-събирах му листата с лопати,може би мястото му не е подходящо.Моя го местихме доста докато установим къде се чувства добре.

# 350
Ками, нашата кампанула я хванахме от извадено коренче и цъфна съвсем скоро. Май след около 3,4 седмици.
Финиковата палма я имаме от 96г. Тогава я садих от костилка. Сега е около 1 и 70- със саксията де. Ако опира в тавана освен да я местиш някъде с повече пространство, друго не се сещам. Не върви да се подрязва върха и.

Благодаря!Ние имахме разкошна кампанула, тя си беше на баба, но не знам какво й направи и умря, а с години я гледаше.Имам я на снимка на хартия, ще я снимам с фотоапарата и ще ви я покажа.
Лени, благодаря и на теб за съвета за финиковата, но се чудя до колко метра ще расте нагоре?

Сега да ви почерпя, че днес пораснах още мъничко. Grinning

# 351
 Ех, че много февруарчета newsm59 newsm59 newsm59 nbirthday Честит Рожден ден. Бъди щастлива и обичана. Зраве, радост и късмет  Hug
И после да показвате цветните подаръци  Wink

# 352
a-d-s аз имам юнкус, да ти кажа доста пъти го бях отписвала, но любовта ми към него е толкова голяма /влюбих се от тук, една форумка имаше/ истината е че той сам ще ти поскаже как точно да го гледаш. Добре е водата която ву слагаш в чинийката да бъде  престояла, аз така процедирам вече, защото преди слагах директно от чешмата и слагах постоянно, еми беше прогизнало. Довечера ще го снимам, за да видиш, добре е, изкарва нови листчета, добре е да бъде на слънце, не пряко разбира се. Не го пулвелизирам.
Goody,ако искаш го махни, аз лично не съм виждала такива приставки в орхидеите, ако искаш я махни. Може би тя спомага за пъддържане на влагата.
Чародейка честито, отново. Hug

ani_4ka   и аз в момента в който го видях в цветарския магазин страшно ми хареса  Praynig много интересно цвете... дано наистина, както казваш ми покаже как да го гледам!!! благодаря за информацията  bouquet
чакам снимка

a-d-s, малко се забавих със снимката, но по-добре късно, отколкото никога, нали? http://www.foto.bg/data/500/medium/DSCN4628.JPG тайната наистина е да се долива само престояла вода.
ето пъпчиците на моята орхидея, дано поне март месец цъфне вече - http://www.foto.bg/data/500/medium/DSCN4629.JPG и http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/224342/cat/500/ppuser/5702
И кипарисчето, което май вече се съвзема http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/224343/cat/500/ppuser/5702.
Ками много красиви нови придобивки  Heart Eyes Имам същата дифенбахия, но нещо почнаха да е жълтеят върховете на листата от какво може да е? Това цвете ми е страшно трудно за гледане.

evelinar да са ти живи и здрави рожденниците!
Ками докаго пишех видя че и ти си рожденничка, да си жива и здрава, и много обичана! Много празнуващи този февруари  newsm59 newsm67 newsm38

# 353
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КАМИ! Да си много щастива и обичана  bouquet newsm59
 Май много водолейчета сме в тази тема  Hug
 Ах ,този юнкус!От кога му имам мерак,обаче не съм го виждала по магазините тук.
 Когато бях малка баба ми гледаше един кактус.Много го харесвах,но миришеше ужасно.Днес се разрових из Гугъл и открих, че се казва стапелия--   http://darina.kiev.ua/img/article/215.jpg
Обаче и за него не са чували в някой цветарски магазини Rolling Eyes

# 354
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА К@МИ!

Желая ти много радост, обич и безброй незабравими мигове! И да ти се множат цветенцата!

Честити нови придобивки! Очите ми останаха в ливистоната!

ani_4ka, браво на твоята орхидея - много пъпчици, много нещо   bouquet! Представям си каква красота ще бъде, като цъфне. От колко време я чакаш?

# 355
Blue Jay, не питай от Нова година все я чакам. Вече нямам търпение. Но в интерес на истина от края на януари е направила тези пъпки и всеки ден тайничко ходя да ги гледам. Heart Eyes

# 356
  • Пловдив
Ками ЧРД ! Желая здраве за теб и любимите ти хора! Весел празник!

# 357
Ками, Честит рожден ден! Пожелавам ти да си жива и здрава, много щастлива, много обичана и всичко, което си пожелаеш да стане реалност   bouquet

# 358
Ками, честит рожден ден! Желая ти здраве и много, много щастие!

# 359
 Ками,честит рожден ден!Бъди жива и здрава,много щастлива и обичана!

Общи условия

Активация на акаунт