Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 099
  • 555
  •   1
Отговори
# 195
И двете ми орхидеи пуснаха по едно ново листо тази зима, но този цветонос ме изнерви. Вече не ходя да го гледам, то стана сигурно два месеца а все не иска да се показва ...
Бенджамина ми е направо като горско дърво, толкова жълтее, част от клончетат съхнат. Гледам го, но няма вредители. Той принципно този си е тип листопаден, дори изпозюлзвам да му кастря клончетата за да се разклоняват напролет, но тази година ме притесни с количеството хвърлени листа ...Добре че вие ме успокоихте
  bouquet

# 196
Моите семена са 9 на брой, италиански са и са 1.50 лв.Така се надявам да покълнат. Praynig

Моите бяха 13 семенца за 2,20 на испанска фирма.
Не ми окапах листата на бенджамините, тъкмо обратно-пуснаха много нови тази зима.

# 197
re_ge,не се притеснявай за листата на бенджамина.И на моя му окапаха тази зима почти 50 % от листата.Но гледам,че са започнали да излизат нови.Прегледай го за гадини по листата и пръстта.Ако няма,спокойно.Пулверизирай му по-често листата и дано напролет стане още по-красив!K@ми,аз вчера си купих единствения сорт каскадно мушкато от семена-Лятно изобилие-Pelargonium Peltatum Summer Showers.Направих разсад,пък ще чакам резултата.Дано е добър.Петя,тя писана сигурно много хубаво им мърка на посевите щом всеки ден се хвалиш с покълнали семеначета.Не забравяй обаче,че котетата са големи беладжий.Да не стане сакатлък.Много ти е хубава цъфналата бегония,въпреки,че красотата на този вид е в листата.Чаро,пак честито!Много хубави неща около теб напоследък   bouquet. Радвам се!Аз купувам *Къща и градина*,но ще погледна и това списание.Джиджи-биджи,едва ли ти бъркаш с цикламите.Преди няколко години и аз уморих две и оттогава се въздържам от покупки.Продават ги форсирани с разни препарати и вкъщи цветовете намаляват.А да ги запазиш за следващата година май е мисия невъзможна или доста трудна.Виж тези от семена може да бъдат по-устойчиви.Моят спатифилиум засега не е цъфнал.Но ти ме подсети,че май му е време.Мерцедес,аз май-вече ти казах,че напцисите са великолепни.Днес пак ни зарадва със снимка и аз отново съм пленена от тяхната красота.Догодина обезателно ще си сложа някоя пролетна луковица.Аni_4ka,хубави букетчета си показала.Особено ми хареса пролетното.Но нали сватбата ще бъде през септември?Това май е месецът с най-много цъфнали цветя.Затова е и един от най-обичаните от мен.

# 198
  • На края на света !
katka72  благодаря  bouquet ,тдано все така да продължава  Praynig

Редже ,преди години и моя бенджи ставаша голо дърво ,после му намерих ,по осветено място ,и сега е горедолу добре ,то на снимката в списанието се вижда ,е не е като през лятото  Peace

момичета ,вземете си като мен една горска циклама и готово ,хем няма да ви създава грижи ,хем ще ви радва ,е не е като купуваните ,ама нали пак е циклама  Winkкогали и аз ще се излъжа да си  hahahaкупя една  Whistling

# 199
Чаро, твоята в градината ли е посадена?Може да съм я виждала в албума ти, ще погледна, но ти ако си по-бърза, покажи я.От гората ли я взе?

Видях я, само листенцата не се виждат, същата ли им е шарката като на купешките?

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 16:15 от К@ми

# 200
  • На края на света !
Ками да шарени са ,но на моята нямам снимка на цветовете  в цялата и прелест , снимала съм само това  Cyclamen hederifolium Ait.  в гората има и с по тъмни цветове и  малко по светли  http://charodeikata.multiply.com/photos/album/3/3#115
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/5/5#34 ето я тук когато си я отскубнах от гората и я посадих
но виж тук има и снимки на същия вид в саксийки 
http://www.srgc.org.uk/shows/earlybulb/IMG_0831%20more%20coums.jpg

# 201
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
_re_ge и моите бенжита са листопадни даже единият остана само на клони http://www.petqilan.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=8964430 (и тука е в добро състояние), но почна да му изкарват листа. Сега и елдорадото върви по същият път, но вече спрях да и обръщам внимание колкото повече и трепериш толкова повече си показват магариите  Mr. Green

Ками  в това списание редовно бъркат пиперомията. В 1 или 2 брой на една фотония бяха писали пиперомия  Wink . А за мушкатото, което питаш Pelargonium grandiflorum е т.н английско мушкато, алба или някой баби му викат хубав Кольо  Mr. Green Както е писала Катя вчера си купи семена на сакъзче, има ги в ММ трайдинг. А за  циклама от семена може да са по устойчиви както съм чела за мушкатата са по устойчиви.

А Писанката я давам под наем да по мърка на вашете цветенца  Hug

# 202
момичета ,вземете си като мен една горска циклама и готово ,хем няма да ви създава грижи ,хем ще ви радва ,е не е като купуваните ,ама нали пак е циклама  Winkкогали и аз ще се излъжа да си  hahahaкупя една  Whistling

Чаро, ами къде я гледаш горската циклама? в саксийка ли? Свекърът ми даде, но я сяхме навън в градинката. Не знам дали е иззимувала, че есента я садихме. Той също гледа в къщи циклами /май от дивите/ и ми е давал няколко пъти, но и с тях нямам успех  Confused А всяка година с и купуваме от магазина и я гледаме, колкото да прецъфти в къщи, даже с пъпките умира.  И моята едната пусна новите цветове по-бледи и малки , както беше написал някой преди малко. Сигурно ги форсират в магазините , и в домашни условия бързо минава силата им  Confused
аз докато напиш, ками е питала и чаро отговорила  Joy

# 203
Благодаря ви за успокоението. Моят беджамин е диста висок но с  дребни зелени листа, тип храст. Като беше нисък беше като бонсай - храстче, но аз не го кастрих и с израстването листата ми станаха малко по големи. Баща ми, както и няколко приятелки си отчесваха клончета многократно и го завъждаха, но след година две , ми се оплакаха че дори и поотраснал в зимните периоди хвърля листа и изсъхва... Само моят хубостник оживя след листопадите и така вече 12 години. Та все му терперя да не го загубя ...

А как са ви олеандрите?

# 204
  • На края на света !
джиджи биджи в градината  Peace

# 205
Чаро, много са сладки тия цикламки, а и листата са хубави.Видяло се е, ще търся и това. Grinning

Ками  в това списание редовно бъркат пиперомията. В 1 или 2 брой на една фотония бяха писали пиперомия  Wink . А за мушкатото, което питаш Pelargonium grandiflorum е т.н английско мушкато, алба или някой баби му викат хубав Кольо  Mr. Green Както е писала Катя вчера си купи семена на сакъзче, има ги в ММ трайдинг. А за  циклама от семена може да са по устойчиви както съм чела за мушкатата са по устойчиви.

А Писанката я давам под наем да по мърка на вашете цветенца  Hug

Да, бъркат, но ние умниците си знаем. Whistling
За мушкато и аз го знам като английско или алба, но съм чувала някои да му казват гръцко, а за хубав Кольо не знаех.  Simple Smile
При нас ММ трейдинг няма. Sad
За устойчивостта и аз смятам така-това, което си отгледаме от семка или резник е по-устойчиво.Гарденията ми я отгледах от резник и хич не я глезя, вярно не съм я оформила красиво, но пък все си цъфти, на няколко години е, с вода от чешмата си я поливам и до сега не съм имала ядове с нея.Е, това не значи, че всяко купено умира или всяко наше производство ще е вечно, но друго си е.Като ходих преди месеци в градинския център, а вътре една влага, една жега и като се преместят после на противоположни условия, как да не преболедуват.
Но като говорим за яко торене, се чудя не им ли става нещо от предозиране или то затова и някои бързо загиват, как мислите?

# 206
  • На края на света !
На английското мушкато не беше ли Налба  newsm78

# 207
Момичета,
и преди бях писала. Цикламите умират просто, защото не могат да живеят на високи температури, каквито са в домовете ни. Майка има две подарени купешки циклами, които вече поредна година си живеят и цъфтят, но целогодишно са на една малка остъклена тераса, на която е доста хладно, но без отрицателни температури.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 21:00 от Ленито

# 208
На английското мушкато не беше ли Налба  newsm78

Не знам точно, аз затова обичам да си знам латинските им наименования.

Цикламата ми от миналата година добре живее в топлото ни жилище.Само че цветовете и листата бяха хилави.Ето я преди да цъфне.Отдавам го на това, че не я пресадих и торих.Но наистина не обичат топлина, може би затова спря да цъфти, откакто я сложих на по-високо.Но пък й растат нови листа.Не знам между два прозореца дали ще й е добре, но пък там не мога да й се радвам. Sad
Ще я видя тази новата как ще се представи.

# 209
Здравейте всички.Случайно ви намерих.Много обичам цветята,но имам проблеми с тях.Ще ми помогнете ли?При положение,че сигурно на никой с нищо аз няма да съм полезна CryМного искам да си спася цветенцата,лягам и ставам с тях.Все пак ще ви кажа какво става.Имам бонзай-подарък от 2 месеца-и сега виждам едни малки мушички,които излизат от почвата.Иначе той цъфти,забравих да кажа,че е Carmona,ама цъфва и цветчетата почервеняват и изсъхват, а аз чакам плодчета....Хайде,да не досаждам повече,ако някой ми каже какво да правя и има желание да се занимава с новачка,ще ви кажа и за другото си болно цветенце...А им приказвам доста..... EmbarassedБлагодаря ви,успехи...

Общи условия

Активация на акаунт