Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 087
  • 555
  •   1
Отговори
# 300
Такаааа, ето ме отново.
Добре дошли на новите момичета и честито на всички за новите придобивки.  Hug
 Hug много ти е хубав бонсая. Заа цикаса не се притеснявай, много бавно му растат листа. Миналата година бях пуснала снимка на един, който отглеждаха в един хранителен магазин. Беше огромен и пускаше сигурно към 15 листа наведнъж. Моят единия пуска по едно на година, а дригият миналата -3 наведнъж. Ками, зарадва ме с  добри новини за твоето цикасче и ми даваш надежда да очаквам нови листенца на моите. Довечера, ще ги преровя Mr. Green Пусни снимчици на новите ти цветенца. Ливинстон е много харесвана от мен палма.
Айтеп, такава солейролия имам /имаше и някакво народно име, но не помня/ Ако беше изчакала малко, щях да ти дам от моята. Много нежно цветенце и иска вода всеки ден.
Маргарита, много ми хареса кактусчето ти.
benighted , . Сложи отрязаните връхчета на топло и светло, в прозрачен съд край прозореца и почакай търпеливо.
Мирел, китайската роза у нас вече е с нова прическа  Mr. Green от събота. Стана ни едно пролетно в къщи и подстригахме всички цветенца. Мушки, сакъзчета, албите /накършихме им връхчетата/.  Юката, вече стигаше до тавана и я отрязохме до 50 см. Много сте ми далече, щеще да има разсад за всички. Стъблото нарязахме на парчета. Същото и с исусовия венец.. Бенджамините по-внимателно-тях не ги оголих много.
От семенцата на цикламката още нищо не е покълнало- почти месец, но то си пишеше де 30 до 60 дена, ама като нямам търпение вече  Laughing

# 301
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Milenk@ (джиджи) за цветето солейролия не е тази на снимката моята е със шарени листа, но нямам време да снимам. Но ако твоята е различна пак може да си ги разменим. С резник ли се развъждат  newsm78 Просто не можах да устоя кат  влязох в магазина.

geripe не е за "кражбата", а като цяло (впрочем къде има кражба ако ти пишеш при нас), а посрещането и отношението. Мисля, че Бени беше цитат "Кика е права, но аз честно казано не познавам друг цветарски форум ( а и нямам намерение да се запознавам  ) и много се учудих като прочетох, че има такава група и в нашия град". Това беше посрещането от ваша страна, а мисля ,че преди всичко сме хора, а не експерти  bowuu И щом ние се срещаме още, а като гледам темата Габрово е замряла, аз писах скоро там. Извинявам се, че оспамих темата, който ме е разбрал-разбрал. Гери извинявай нищо лично, дори си добре дошла на нашите срещи   bouquet

И мене такава пролетна еуфория ме е обзела  Mr. Green иска ми се да си извадя цветята по терасите. Скоро сигурно ще пикитам разсадите, макар че мимулуса малко хилав ми се вижда  Thinking . А мушкатата са много добре  bowuu 

# 302
  • Разпиляна във въображението
Значи смело с ножицата и да кастря розата Blush Тя милата ще остане съвсем без листа Sad
Исусовия венец пък никога не е попадал под ножа Thinking

# 303
Milenk@ (джиджи) за цветето солейролия не е тази на снимката моята е със шарени листа, но нямам време да снимам. Но ако твоята е различна пак може да си ги разменим. С резник ли се развъждат  newsm78 Просто не можах да устоя кат  влязох в магазина.

Моята е като на снимката, която си показала. и тя е подстригана. Хваща се много лесно. Отрязва се "снопче", поставяш го в саксийка директно върху пръстта и отгоре само леко го посипваш с още малко пръст. Поливаш и поддържаш почвата непрекъснато влажна.
То пуска разклонения надолу, расте като коса .Аз като вземе да пуска надолу дълги, къси израстъци, хващам ножицата и точно като коса го подстригвам. подравнявам по една линия , като обикалям цялата саксия. Отрязаното ...както ти писах по-горе. Напомни ми, ще ти донеса.  Hug
Мирел, съвсем смело ги фризирах. Ще направя снимки и ще покажа. Тази роза , която ми е на работа -само връхчетата и откърших, но тя е младичка- ще я оставя да стигне определена височина и после ще я оформям с ножицата.

# 304
Milenk@ ще се опитам утре да я снимам. От далеко моята не си личи, че е шарена. В магазина имаше още две разцветки. Значи лесно се хваща, ще пробвам. За напомнянето няма проблем, само този път да отделиш повече време  Mr. Green .

# 305
Още нещо за хвалба-и петунийте ми поникнаха.
Не помня къде прочетох да поръся семената върху почвата ,без да ги заравям.Така направих и виждам през фолиото как всички са покълнали и някои да се вкоренили.На този етап незнам как ще ги разсаждам.Някой да има опит с това?
От 8 семена на мушкато 2 са ми поникнали за сега.Засях ги заедно с петунийте преди 4 дена.

# 306
Щастие браво за петуниите. Мушкатата искам повечко влага, ако не станат, вземи семенцата и внимателно ги надраскай (примерно с карфица) и пак в почвата. Някаой семена много бавно излизат. От мушкатата имам едно което излезе на 4 ден, а последното едвам едвам.

# 307
Едвам насмогнах да прочета написаното от вас през последните дни.Много ме зарадваха пожеланията ви отправени към мойта скромна личност.Благодаря!Първо да се похваля-и аз най-сетне имам нови придобивки.Подариха ми много хубава калатея,точно за такава си мечтая отдавна.Другия ми подарък е аранжировка от няколко цветенца,също много си го харесвам.Ще ги снимам тези дни,че не ме бива много в обясненията.Щастие,аз няколко години вече сея петуний.Когато махнеш фолиото,пулвелизирай често горния повърхностен слой.По този начин по-лесно ще изградят корен.Но в същото време внимавай да не ги удавиш,много лесно се подсича петунията.Това им е най-голямата тънкост,според мен.Да уцелиш тънкия момент в поливането.Иначе се разсаждат минимум на 4 листа те 2 истински.К@ми,много се радвам за цикаса.Печена цветарка си ти!Знаех,че ще го спасиш.Миленк@,въпреки новия ник те познах по кокичетата.Това е един от най-готините аватари във форума. PeaceЩе чакаме дa се похвалиш скоро с покълнали циклами.geripe,радвам се,че се появи при нас.Виждам,че и ти като мен се занимаваш със семеначета.Моите са толкова много и засега вървят с много бързи темпове.И постоянно ми се иска още и още...Мъжът ми ме бъзика,че ще имам да продавам и на  пазара.Аз пък не му цепя басма-казвам,че тъкмо ще изкарам пари за сандъчета Joy Joy JoyДобре дошли на новите момичета!

# 308
Благодаря за похвалите за Бонзи.И той като ги чу,цъфна още повече Laughing
Момичета,какво да правя със зюмбюлите ми.Bi-si,тук ми казват да не ги вадя.А и пак казвам,че тук, хайде де не е все лято,е все пролет.Пращам ви снимка,аз им орязах всичко,като взе да пожълтява newsm78Май съм сбъркала.Посях си семки от мандаринка и като чувам,че вашите семена покарвали за 2-3 дни,вече ги наглеждам през минута,ама нищо CryИ китайските рози,дето съм наслагала не щат да пускат корени.Хем са похлупени.Едната малко пожълтя....Ами така,наоплаках се,сега ще пусна снимка на зюмбюла и на новата ми придобивка-едно кактусче....

# 309
Забравих снимките,не ми се карайте,моля.....Няма повече да пропускам и само да заемам мястото във форума.Не стига,че сте толкова мили....  bouquet
А,забравих да кажа,че всички снимки на вашите градинки са чудни.....  bouquet  bouquet  bouquet
http://media.snimka.bg/2113/010482353.jpg
http://media.snimka.bg/2113/010482308.jpg

# 310
Ками, зарадва ме с  добри новини за твоето цикасче и ми даваш надежда да очаквам нови листенца на моите. Довечера, ще ги преровя Mr. Green Пусни снимчици на новите ти цветенца. Ливинстон е много харесвана от мен палма.

Grinning Точно така, трябва да очакваш хубавото, за да дойде! Grinning
Аз все забравям, че си Джиджи. Embarassed

К@ми,много се радвам за цикаса.Печена цветарка си ти!Знаех,че ще го спасиш.

Hug Ако добрата енергия, която му предавах е помогнала, значи имам принос. Simple Smile Иначе нищо не съм правила.

Имам още една новинка, познайте............калатея.Тази вечер я купих, първо се зачудих, после я взех, иначе все щях да я мисля.
Ето ги всички: дифенбахия, ливистона и калатея.
Да ви кажа ливистоните са две, не бях видяла, когато избирах между 3 бройки, чак когато продавачката ми я опаковаше забелязах.Кажете да ги разделям или не?

Леле, iskrone , много сладко кактусче. Grinning

# 311
Iskrone,като ти гледам зюмбюлчетата, вече нищо не може да се направи.Остави ги още няколко седмици там и тогава ги извади,почисти остатъците от корени и ги прибирай .А през есента ще трябва да ги засееш в по-голямя саксия и по-дълбоко за да ти цъфнат пак(да си мислят че са в градината Joy )2-3 години се отглеждат по традиционния начин и чак тогава стават отново за форсиране

# 312
К@ми,много красиви нови придобивки! Heart EyesАз отдавна не съм си купувала ново цветенце,защото май няма вече къде да ги слагам/това според мъжа ми ,аз не мисля така Mr. Green/ За сметка на това и аз като Катка -нямам спирка със семенцата.  WinkMiriel ,аз мойта Китайска роза я постригвам винаги през есента и на пролет е подновена с много нови листа,но предполагам ,че и на пролет може . Peace

# 313
Bi-si Благодаря ти много. newsm17 После когато ги засаждам понадълбоко както казваш,трябва ли да се показва мъничко отгоре или цялата глава да я заровя надълбоко.  bouquet

# 314
Ох,май нищо няма да стане с моите бегонии от семена Rolling EyesОбаче си купих една грудка на много красива розова бегония.Днес я посадих и дано с нея имам успех.
 Китайската роза може да подрязва и напролет.Аз съм приготвила вече ножиците,обаче моята хубавица все залага пъпки,та ще я чакам да се изцъфти Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт