Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 091
  • 555
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, отдавна говорихме подробно за китайската роза и бях пратила линкове. Ето тук пише подробно, а има и още много места в мрежата. Може да си я подрязвате на есен и дори по всяко време, но повечето хора я подрязват напролет. Имайте предвид, че ,ако се подрежат всички клонки, ще цъфти най-рано след около 2 месеца.

# 316
  • Kопенхаген
Привет момичета   bouquet
Подариха ми орхидея.Да ме ориентирате, къде тук във форума мога да прочета повече за отглеждането на тези цветя?

# 317
К@ми,много красиви нови придобивки! Heart Eyes

Благодаря! Hug

Китайската ми роза я орязах края на есента и я държа на светло, много хубави зелени листа са изкарали, дано се радвам на изобилие от цветове. Grinning

Ох,май нищо няма да стане с моите бегонии от семена Rolling EyesОбаче си купих една грудка на много красива розова бегония.Днес я посадих и дано с нея имам успех.

Недей говори така, аз такава кърваво-червена чакам от семена, а днес взех, че купих семена и за каскадна бегония.Но и аз ще садя грудки, та дано от някъде покара. Praynig
Навсякъде са изкарали семена, а аз полудявам, място нямам, а пак купих - бегонията за която писах, карамфил, кампанула-бяла, имам и лилава, мимоза и кичеста каскадна петуния, която също като бегонията е съмнителна, но не се сдържах.И сега като отворих 4 семена се сронили, та само 3 имам оцелели.Взех и грудка за тигридия и гладиол, подходящ и за саксия - 70 см.

Видях и семена за мушкато, но пише на пакетчето, че са само 5 семки и не взех.Кажете вие, момичета, които сяхте мушкато, какви са вашите семена?

Сега като Мадам Помпадур пита за орхидея се сетих, че преди време видях тема за орхидеята и щях да ви питам знаете ли за нея.Ето я - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103231.0
А тук,  Мадам Помпадур ,можеш да прочетеш много полезни съвети - http://flowersnet.info/content/view/231/4/

# 318
  • Kопенхаген
  bouquet Благодаря ти, миличка   bouquet

# 319
Мадам Помпадур,
Фаленопсис ли имаш?

# 320
Момичета изобщо не ми се пише,толкова ми е криво  newsm45 smile3511 .Тази сутрин реших да сваля фолиото от кутийките на каскадната петунията.Беше станала сравнително голяма и сметнах,че е дошъл момента да я отворя да диша.Така процедирам и с другите разсади и засега нямаше проблем. След това излязохме на разходка с Петя-кафенце,цветарски магазини,сдобих се с още семенца.Като се прибрах-  newsm77 smile3538 smile3511.Петунията ми умряла,налягала върху пръстта.Силното слънце не се е отразило добре на крехките растенийца!

# 321
Здравейте, до сега не съм писала тук, но тъй като възникна проблем с 1 от цветята ми реших да попитам....а именно http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6638602 , само, че ме нямаше 2 месеца и хубавият червен цвят е вече кафяв иначе листата са добре... как да постъпя...по точно как да продължа отглеждането му!?  

# 322
Katka,
петунията се е посекла, не е от слънцето, а от гъбички, от влажността. Сей нова най-добре и пръскай с фунгицид.
Поли,
това което имаш е гузмания. Нормално е това, което се е случило с цвета и. Сега основната розетка ще даде малки розетки отстрани и ще умре. Новите се отделят, когато станат по-големи. Важно е да не преполиваш, най-добре поливай само в "окото" на растението, там се образува нещо като кладенче и това е достатъчно. Виж тук повече - http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=75

# 323
Аз само там поливам и то когато е нужно, т.е, когато няма вода. Благодаря за бързия отговор и информацията!

# 324
Katka,
петунията се е посекла, не е от слънцето, а от гъбички, от влажността. Сей нова най-добре и пръскай с фунгицид.

Не ми се струва логично,нали ако беше от влажността би трябвало да се посече когато е завита,а не когато съм премахнала фолиото.Мисля си,че трябваше да ги държа на сянка през първите дни.Или нещо аз греша.Чудя се обаче дали да купувам нова?Много съм разочарована,многто ми е криво.  newsm45 newsm45 newsm45

# 325
Ох, Катка, разбирам какво ти е?На мен ми е криво само от това, че купих смазани семена, а твоите даже са били покълнали.Но все пак са семена, купи си нови, защо не.Всъщност на Сортови семена ли бяха или не?
И аз мисля, че слънцето ги е попарило, но не се тормози.

# 326
Да ,бяха на Сортови семена,супер каскадни!Сега ми останаха събираните семена от мен-бордюрни,незнаен цвят!

# 327
  • Разпиляна във въображението
Момичета, отдавна говорихме подробно за китайската роза и бях пратила линкове. Ето тук пише подробно, а има и още много места в мрежата. Може да си я подрязвате на есен и дори по всяко време, но повечето хора я подрязват напролет. Имайте предвид, че ,ако се подрежат всички клонки, ще цъфти най-рано след около 2 месеца.
  bouquet

Миналата година окастрих розата някъде по това време и цъфна късно лято. Бях се отчаяла,  че ще пропусне тази година да ме зарадва с цветове. Е, тя ме опроверга и за сметка на късния цъфтеж той продължи почти до Коледа Laughing

# 328
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371552.new#new

Някой ако знае нещо по темата която се крие зад линка по горе да пише там... моля.   Peace Peace Peace

# 329
Днес е един прекрасен ден за нашето семейство! Нека ви почерпя за здравето на моята пораснала дъщеричка, която днес прави 1 годинка и на моя чудесен мъж, който днес прави 36 години! Нека все така ме радват!
Благодаря ви за съветите за цветята и обещавам да ги наснимам заедно с новите ми придобивки тези дни!

Общи условия

Активация на акаунт