Бъдещи мами - ЮЛИ 2009. Тема № 13

• 12 714
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Абе домати не толкова ама като каже някой Таратооор... и направооо се разтичам... Първия път като ми заговориха за таратор беше 12 нощеска... и от зор си направих айрян и сядам до приятеля ми да го пия и... "Егати и тъпия айрян... няма краставици #Cussing out " и той ми се смя... доста  Mr. Green На следващия ден се прибирам с 4 кисели млека и кило краставици, а майка ми ей така  Shocked "какво ще правиш" викам.. "тараторче"  hahaha

За витамините... доки ми каза да взимам центрум матерна, но по половин таблетка сутрин само. Пък не я питах дали да спра фолиевата киселина като пия матерна... все пак не е и цяла таблетка, а ме е и страх от тия витамини да не се "напомпам" излишно  newsm78 Не знам какво да пия и какво не. На една приятелка са й казали да пие само фолиевата и магнезии.. не знам.

# 91
  • София
Момичета, за нитратите скоро четох една статия. Пишеше за марулките, доматите и краставиците. Преди консумация сда стоят 1 час във вода. Така ставали по-слабо нитратни.
Аз съм на ФМ при д-р Марков на 19.02 и вече ме е обхванало нетърпението. Иначе преди това на 04.02 съм на БХС. Стискайте палци всичко да е наред. За име за бебчето си мисля всеки ден - но никое не ми се струва достатъчно хубаво. Иска ми се да е на свекъра ми. Той се казва Йордан.Но евентуално може да му вземем и само Д-то от галеното му Данчо. Ако някои е в настроение да дава предложения за имена с тези букви, ще се радвам.
 Hug Hug Hug от мен!

П.С. Днес най-после мисля да сложа снимка в албумчето Grinning Grinning Grinning

# 92
  • София
julsko bebe , маста си я правя така:
На водна баня или на съвсем слаб котлон - да се разтопи и съвсем слабо да бълбука (5-6 с.л. с връх- т.е. колкото искаш), няколко парченца избелена ябълка (тя изтегля миризмата) и продължава да бълбука около 5 мин. Изхвърляш ябълкитке и аз лично слагам едно и две прахчета ванилия (в зависимост от количеството). Пресипвам го в бурканче от детски храни или каквото на теб ти е удобно. И - успех в клепането... Laughing
Това, което забравих предния път да кажа, че маста се държи в хладилника. Вадя я от там когато се прибера за да се отпусне, че имаче - бррррр....

За имената - на мен лично много ми е рано, макар че нещо май ми се върти в главата. С първото дете беше доста забавно. Ние с татко й започнахме да го мислим съвсем накрая даже се притеснявах, че ще родя а нямаме име. Както и да е имаше два - три варианта.
Анестезиолога се върти около мен, бебето се роди и той ме пита "как ще се казва?" (по-скоро целта му беше да види до колко съм адекватна), а аз мълча и гледм настрани. Анестезиолога пак пита - аз не отговарям, той пак пита - аз не отговарям гледам явно тъпо, започнаха едни шамарчета, човека си помисли, че нещо не ми е добре. А аз гледах бебето и се чудех последно за името. Когато разбра каква е работата каза, че ще ми скъса ушиче, защото съм го била изплашила.

Момичета, зеленчуците са с приеоритет при мен, не че друго не ям. То едни салатки, репички, домати...... Така беше и с Ками. Просто това ми се яде.

# 93
  • София
Чакайте, нещо не ми е ясно!!!
Първо на кое се ходи на ФМ и след това на БХСС или първо на БХСС и след това на ФМ??????????

# 94
Здравейте, мили мами+татко Hug

Емили, честита ти девойка stork-girl

Темата е така положителна, че чак ми е неудобно, не исках да ви занимавам с проблеми, но моите нямат свършване, а положителното ми мислене явно не помага Weary
До сега се рових из здравните теми, но не открих решение на проблема си, кашлям до задъхване от 2 дни, на лекар за сега не смея да отида, защото се страхувам да не ми изпишат антибиотик, а нямам познат хомеопат и затова реших първо да се разровя във форума....Та, моля ви, ако някой знае позволени за бременни противокашлични билки или компреси, или да е имала подобен проблем, да ми пише (може на лични). Много се страхувам да не е сериозно, че като малка имах много белодробни проблеми, оплаквания не съм имала от 11 години, първата бременност - никакви сериозни, а сега...просто не знам какво се случва...само тревоги... smile3518
Моля да ме извините и ще ви бъда много благодарна, ако ме насочите. знам, че мога да разчитам на вас  bouquet

# 95
  • София
mia_ata , не прави глупости - ОТИДИ НА ЛЕКАР!!! Там ще получиш най-адекватни съвети за твоето състояние. Все пак ще те прегледат! А задушаването си е сериозно, така че просто отиди на лекар!!!!!!!!!!!!!!!!!!   

# 96
Благодаря на всички  Simple Smile
mia_ata, знам, че стодал е хомеопатичен сироп - гледам му брошурите докато чакам за ЖК , но кашлицата, която описваш не знам дали ще мине така... Аз една година получих адски болки в ребрата от кашляне - чак се съмняваха за херпес зостер - сакън - да не пия антибиотик и накрая пак пих... така че - наистина иди на лекар, че да не стане по-лошо! А щом кашляш от 2 дни едва ли веднага на антибиотик ще скочат.

# 97
mia_ata, отиди на лекар, безрасъдно е да чакаш някой от форумите да ти изписва лекарства. Няма страшно дори и да ти изпише антибиотик. С първата си бременност пих огментин заради бъбреци и тази пак ще ми се наложи да пия. Аз също много се страхувах, но какво да се направи понякога трябва да изберем по-малкото зло. Не че ги хваля, но има съвременни антибиотици, които са много пречистени и не вредят нито на теб нито на плода.

Витамини пия Центрум Матерна и чат пат като се сетя си взимам фолиева киселина, уж се пие до третия месец, но имам още в последната опаковка и съм решила да си я свърша.  Simple Smile

sisko_75 по-принцип се ходи първо на ФМ и после на БХС.

# 98
  • София
puzzle , и аз така знам. Вчера бяхме на РД и трите ми приятелки, които имат деца и една, която все още няма ми казаха, че нещо информацията не ми била правилна, защото първо се ходело на БХСС и ако там нещо има тогава те пращали на ФМ. Та направо ме объркаха. Независимо, че и аз така зная, вътрешно започнах да се колебая, като се има предвид какви доводи ми извадиха....

# 99
mia_ata, почни веднага лимони с мед и вода, и иди да те види лекар - може да е слязло надолу възпалението.
Грация 777, ти ли търсеше КЕЧ (KEZ)? Има го на спирката на трамваи 20 и 22 под колоните на Ботев, в павилиона за джунджурии.
Ние сме добре, следващия ни преглед е на 6.02.
sisko_75, мен ме пращат на БХС в 16г.с., на ФМ в 20. Вероятно е по преценка на лекаря, в сайта на д-р Марков видях, че това са вторите изследвания (първите се правят в по-ранни седмици).
Честито на новодошлите, честито и на знаещите вече какъв цвят тоалети да купуват.
За имената още не сме решили, някакъв именник ми попадна миналата седмица, никое име не ми грабва вниманието. Единствено Димана ми е влязло в главата (и нашия татко е Димитър, но на него не му харесва името). Той обаче смята, че ни трябва мъжко име. Аз не искам да го кръщаваме на никой от бабите и дядовците. На всички казвам, че чакам бебето да ми подскаже как иска да се казва.
За фолиевата киселина - д-рката ми каза да си изпия опаковката, казах ли ви?
Ааа, ЧРД на Магийка, бъди много здрава, изпълнена с любов, щастие и оптимизъм!

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 15:24 от matzko

# 100
  • София
По въпроса с имената - трудна работа... Нещо не ми се говори с мъжа ми на тази тема, нищо че още не знаем пола. Звучи тъпо, но си имам не едно, а десет наум.
Понеже дъщеря ни е на моята майка, сега сигурно ще иска да е на някой от неговите. Ама да не мислите, че много е обичал тъщата? Постановката беше следната: Аз исках да го кръстим на свекърва ми, понеже нейното име става и за двата пола, а пък на свекър ми е доста разпространено, няма производни и модификации. Обаче мъжа ми като рече: Ако е момиче  - на майка ти, ако е момче - на баща ми, един вид тях ги интересува само мъжкото отроче. И аз си рекох: Луда ли си, ма, ти искаш на нея да кръщаваш - тя се дърпа...
Същата работа при зълва ми - момиченцето е на другата баба, но момчето - на свекър ми. (нищо че в случая той е тъст и ако караме по техните стандарти, не трябваше да е на него).
Да не говорим, че от тях помощ - никаква, освен да се влачат всеки ден на гости. Този път съм доста по-голяма, не страдам от излишни скрупули и след като по мои си причини съм отрязала собствените си родители, ще пробвам и чуждите Twisted Evil
Не че едно име има чак такова значение, но ми писна аз - като по-толерантна и подминаваща дреболиите - винаги да отстъпвам.
Съжалявам за негативния пост, но човек понякога има нужда да си каже. Поне времето е супер и някакси ми дава настроение и увереност, че всичко ще се нареди и юли...бебче  smile3541

# 101
mia_ata , момичетата вече са ти казали, но и аз ще кажа: Не чакай, а отивай на лекар да те видят. Една инфекция е много по-опасна за бебето, отколкото АБ. А и не е казано ще веднага ще ти изпишат антибиотик.  Но дори и да ти изпишат, както вече  puzzle  е отбелязала АБ са вече доста пречистени, а и има доста които са позволени при бременност. Има и доста сиропи на билкова основа, но лекар трябва да прецени какво трябва да пиеш. Успокой се първо и на лекар! Бързо да оздравяваш и чакаме скоро да се похвалиш, че си вече добре  Hug

# 102
Благодаря за куража, момичета   bouquet
сега ще чакам да дойде "любимия ми шеф", който ме съкрати, ще го питам директно дали поне ще ме остави фиктивно на работа, защото с моите познати нищо не стана за сега....
И после директно при лекарката ми, от утре ще си взема болничен, че тук всички пушат и си мисля, че може и от това да кашлям така...до после Hug

# 103
  • София
matzko , на мен също док. ми каза да си я допия фолиевата киселина. 

А за имената на децата съм на мнение, че родителите трябва да си го изберат, независимо дали ще е на някой или не. Винаги съм се дразнела, за това че детето трябва да се кръсти на баба си или на дядо си.... Ако майката и бащата го искат - ДА! Но по принуда е срамота!!! В крайна сметка това е нов индивид с нова самоличност...

# 104
Днеска ми е хубав ден  Hug
Чак и на мен ми стана хубав ден, като  го прочетох  Wink
За имената в нас се води тиха (за сега) дипломатическа война. Еййй, това младото поколение е изгубило всякакво уважение към старите български патриархални традиции Crossing Arms Обяснявам аз на моето подрастващо девойче, че старите българи са знаели най-добре, какъв смисъл да вложат в имената на децата си, но като се е запънала като магаре с нейните модернистични виждания и лед да хвърлям под копитата няма мърдане.
Какво лошо има,  питам аз, в добре изпитаните и будещи уважение имена, като Доволен за момче и Удобна за момиче. Отразяват цялата прелест на патриархалните устои на обществото ни. Очевидно ще се наложи да направя известни отстъпки, че преди 5-6 дни забелязах и в брадата си  бял косъм, а уж ще ставам млад татко.
В интерес на истината и вие ама изобщо не помагате за домашното ми разбирателство по този въпрос. Например sanitamm - дава линк за списък с имена и там какво да видя - Стихия. Не се стърпях и веднага го подложих на гласуване и хайде пак - хвърляне на чинии, ритници по кокалчетата и заплаха за доживотно въздържание?!? Де да имах и аз такива подходящи оръжия за масово унищожение под ръка , ама не...
За сега бойните позиции са се установили на: за момиче от моя страна Горица от страна на "врага" Огняна, за момче резултата е 0 от моя страна на нещо, което завършвало на -ян от страна на тираните (ей тия мъжки имена съвсем ме съсипват). Не виждам шансове за успех, но засега профилактично ритам във въздуха и гледам лошо ...

Общи условия

Активация на акаунт