Бъдещи мами - ЮЛИ 2009. Тема № 13

• 12 748
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Влизам да кажа "Здрасти", че не мога да ви смогна да чета назад.
Бях на БХС и резултатите са добри. Чакам с нетърпение 5.03. имам час за 4Д в 14 п-ка.
Мен ме зарадваха в работата, че ме съкращават. Фирмата фалирала и това е. Няма предизвестие, няма обезщетение, че съм бременна, а и майка на дете под 3 г възраст. Абе нищо. Казаха ми на 20.01., че от първи работа няма  #Cussing out #2gunfire

# 106
  • София
Мен ме зарадваха в работата, че ме съкращават. Фирмата фалирала и това е. Няма предизвестие, няма обезщетение, че съм бременна, а и майка на дете под 3 г възраст. Абе нищо. Казаха ми на 20.01., че от първи работа няма  #Cussing out #2gunfire

Абе хора, тва хора ли са????

# 107
  • София
За сега бойните позиции са се установили на: за момиче от моя страна Горица от страна на "врага" Огняна, за момче резултата е 0 от моя страна на нещо, което завършвало на -ян от страна на тираните (ей тия мъжки имена съвсем ме съсипват). Не виждам шансове за успех, но засега профилактично ритам във въздуха и гледам лошо ...
Божкее, утрепа ме с тази Горица...ще излезе нещо като ръководителката на ІІ отделение на Сметната палата (знам, че жената не е виновна, ама...). Нещо от рода на Чайка, Телефонка не те ли кефи...или пък да развием телефонната тема....Нокия например  Joy
Ще потърся една статия от вестник малко след 10-ти ноември точно за имената

# 108
  • Плевен
Здравейте майчета,не съм ви писала много време, но първо дъщеря ми беше болна после аз,и вече една седмица не мога да наваксам с четенето.
При мен само проблеми първо изкарах някаква настинка, че и температура вдигнах,после на микробиологията ми отчетоха гъбички,та сега си слагам Клотримазол глобули.Миналата седмица само три пъти ми вземаха кръв от вената.А за капак и БХС ми е лош 1:150 и сега се стягам в сряда да идвам до София на амниоцентеза.Ако някой може да сподели нещо,което да ми помогне в борбата с ходенето по кабинетите на "Майчин дом",моля да не се стеснява, може и на лични.Ще съм благодарна на всяко мнение.
Целувки от мен

# 109
bambukita, с нищо друго не мога да ти помогна освен да ти кажа... не бързай да се притесняваш и да се доверяваш до край на БХС, не винаги е точен. По-добре спокойно изчакай амниоцентезата, от мен Успех!  Hug

# 110
По въпроса с имената ние за момиче сме измислили още преди да забременея. Нещо за момче не можем да харесаме име. Понапънахме се малко и измислихме 2 варианта, но още не сме сигурни кое повече ни харесва. То и без това още не знаем пола, може и да не ни потрябва мъжко име.

А някой питаше за БХС и ФМ, кое първо се прави. Моята лекарка ме праща първо на БХС (утре ще ходя). Тя каза, че най добре е да се направи 16-18 г.с., а ФМ било оптимално да се направи 18-22 г.с. и ми препоръча да ида 20 г.с. И според това което четох в нета така са описани сроковете за тези изследвания. Може би някой казват че първо трябва ФМ, защото за БХС-то нали трябва снимка на бебето, обаче тя може да се направи на обикновен ехограф.
А да ви кажа друго какво ми направи впечатление, което док ми каза. Според нея БХС е по-надежното изследване, защото се взима проба от кръвта и някакви химични не знам какво си се слагали и давало надеждни резултати. Докато при ФМ е малко относителен резултата, защото "всеки вижда каквото е учил" (това бяха дословно думите на АГ-то ми). И все пак каза, че е хубаво да се направи и ФМ.

А щях да забравя magiika newsm59

# 111
Сега се сетих да питам тези които са били вече на БХС има ли някакви изисквания да не си ял или може спокойно да си закуся спокойно. Уж цял ден си повтарях да питам док като и звънна и накрая пак забравих. Пък не ми се ще да я притеснявам само заради това. То сигурно ако трябваше да е на гладно щеше да ме предупреди.

# 112
Влизам да кажа "Здрасти", че не мога да ви смогна да чета назад.
Бях на БХС и резултатите са добри. Чакам с нетърпение 5.03. имам час за 4Д в 14 п-ка.

Стига, бе, и ти ли...добре дошла в клуба на безработните майки на деца до 3г... Аз като се поразрових и съветвах с адвокат, ние сме защитени по 2 параграфа, но съкращаването е възможно в случай, че фирмата фалира, НО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЖЕ ЧЕРНО НА БЯЛО!!!

За имената - за Симона с тати бяхме единодушни, а сега сме решили пак единодушно Николай....Женски имена не се коментират smile3505 smile3520

Да ви споделя какво сънувах снощи (през времето, в което не кашлях). Сънувам, че отивам да взема резултатите от кръвните изследвания и една усмихната кака ми ги връчва и казва: "О, всички резултати са много добри, само ХИВ- теста е положителен, но това не бива да те притеснява..." newsm78 Shocked...егати веселбата..

# 113
puzzle , и аз така знам. Вчера бяхме на РД и трите ми приятелки, които имат деца и една, която все още няма ми казаха, че нещо информацията не ми била правилна, защото първо се ходело на БХСС и ако там нещо има тогава те пращали на ФМ. Та направо ме объркаха. Независимо, че и аз така зная, вътрешно започнах да се колебая, като се има предвид какви доводи ми извадиха....

Принципно преди БХСС трябва да има направен УЗ на който да е измерена дебелината на нухалната транслуценция. Това е един от параметрите, който е съставна част от БХСС. Тъй като сроковете съвпадат на ФМ и БХСС много  често се комбинират двете, защото по същество ФМ си е ултразвукова диагностика и се мери точно това(това е за БХСС до 14+6 г.с).

Берушка твоето АГ те праща на вторите като срокове ФМ и БХСС. Принципно има първи, за сроковете можеш да погледнеш сайта на доктор Марков.
БХСС не е оособенно точно като резултати, защото до голяма степен се базира на статистически данни, но е желателно да се направи тъй като при вероятно съмнение за отклонения лекарите ще препоръчат амниоцентеза, което напрактика е най-точното изследване, но и най-рисково. Затова се препоръчва да бъдат направени всички преди него, ФМ и БХСС, и ако има съмнения се пристъпва към амниоцентеза.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 16:53 от Анонимен

# 114
По въпроса с БХС, може да си се нахранила и да дадеш кръв. Аз ходих на БХС на 13.01 и след 4 работни дни излизат резултатите, говоря за Майчин дом в София на 14-тия етаж, като той се прави от 15-20г.с., той е за Синдрома на Даун и е по-надежден, защото има и в 11-14г.с,  но не е толкова надежден. Първо се правят снимки на видеозон от генеколага, където на снимките трябва да има показатели за гестационната седмица, в която е плода и размери на главата и бедрото. И когато отидете да ви вземат кръв ще ви вземат снимките, които може да са направени до 3 дни преди даването на кръв. След това в зависимост от резултатите на БХС се преценява дали да отидеш на Амниоцентеза, ако резултатите са под 1:250 на два от показателите на БХС (AFP и bhCG). А на Фетална морфология се ходи на 19-22 г.с. на 3Д или 4Д видеозон, където може да се види вече оформените органи на бебето и на 100% да кажат дали има някакви дефекти. Надявам се, че отговорих на някой от въпросите ви. Приятен ден!

# 115
  • София
И от мен голям букет за magiika   bouquet ,

коктейл, относно количката реших поне едно,пари няма да пестим,не сме толкова богати,че да пазаруваме евтини неща.

Буболече мече , аз не съм спирала да мисля за имена.Имаме и за момиче и за момче,за всеки сличай.На една приятелка в 32 седмица и сервираха,че ще е момче след всички ФМ ,3д,4д и голям шок беше си спомням.За момче ще е Самуил,но последно ни казаха момиче,де.За сега Ема най ми харесва.След това в класацията е Мила или София .А отскоро и Бояна ми харесва  newsm78.

Емили, честита да ти е момата.За ФМ и аз мисля,че се прави на 2Д.

Tan, за витамините моята лекарка каза да спирам фолиевата и да си купя Центрум Матерна.Пие се 20 дена и 10 почиваш.

Усмивка 123, и аз съм го чувала това за кисненето във вода на зеленчуците.Станало ми е като навик като приготвям салата или спанак.

Sisko,тия двете твойте нещо не са разбрали,а странно,че скоро са раждали  newsm78.Първо е ФМ и там му измерват нещо си на бебето.С тези резултати отиваш на БХС още същия ден или на другия най-късно.Ако отидеш направо на БХС ще те пратят първо на ехограф долу на кой етаж беше в МД .

Миа ата,и аз мисля,че бързо трябва да бягаш да те преслуша лекар.А за антибиотиците не се притеснявай,лекарите знаят какво да предписват на бременни.

Квазимодо,голям сладур си  Grinning.Такъв смехурко е и мъжа ми та си представям какъв хилеж е в една къща с теб.В добрия смисъл разбира се,да не се обидиш сега.Аз бях избрала едно старо българско име за момиче,но ме държа само 2 дена : Дивна .Много ми харесва,но като ми просветна какво се получава в комбинация с фамилията на таткото ,бързо се отказах от него (Гълъбов).Та искам да кажа ,че именца хубави много,но мислете и за фамилията.

Не съм знаела ,че така болят контракциите.И мен ме боли така тия дни,някаква тъпа болка ниско долу,взимам но-шпа.
За креватчетата съм избрала дървено ,а сгъваемо може по натам да вземем въпреки,че с бебе няма къде да пътуваме.Всички роднини са ни в София и освен на море или планина другаде не пътуваме.Ето го :
http://www.dizainbaby.com/bg/adelinalux.php.
Ние нямаме място за детска стая ,та първите години щем не щем ще сме в една стая.По нататък ще видим,може пък да забогатеем Simple Smile

# 116
Момичета, аз казах че съм измислила имената, но нещо не съм сигурна в женското. Ако е момче 100 процента ще е Георги. А ако е момиче мислех да е нещо от сорта на Любослава или някакво такова, но не съм сигурна. Може ли някой да ми помогне с женско име производно на това, ама хубаво име с Л(свекърва ми се казва Любка, искам да е на нея, ама да е нещо по-така). А и да не забравя да кажа, че с мъжа ми не сме говорили на тая тема още, но аз знам, че ще е съгласен с мен, защото все пак имената са на родителите му Mr. Green

# 117
Ral_p знам че има и по ранни БХСС и ФМ, но не ги коментирах, защото вече сме ги минали тези седмици и затова направо говорих за вторите.

# 118
  • София
Да, за предните изследвания 11 г.с. маята док. каза, че няма смисъл, по добре да ги направя в 18 г.с. А и аз честно да си кажа, не си падам много по изследванията, освен ако не се налага...

# 119
Ral_p знам че има и по ранни БХСС и ФМ, но не ги коментирах, защото вече сме ги минали тези седмици и затова направо говорих за вторите.

А не е така. Някои сте ги минали, аз ги завърших преди 4 дни, а някой скоро ще ги навършат, т.е. имат още време да си направят изследването. Първото БХСС се прави с краен срок  14 седмица + 6 дни.
Освен това аз също бях чувала, че първото БХСС не е задължително, но ми направи силно впечатление колко много Марков настоя да го направя. Даже подчерта, че то за него е по-важно тъй като отчита по - важни и на по-раннен етап малформации. Затова и го направих в последния момент, макар че бях решила да не го правя. Но всеки сам си предценява.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 16:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт