Януарските мъничета едреят, мамите ги само мерят :)

• 13 046
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Зола,  Hug Hug  Hug  Hug И аз разсъждавам като теб, това е единствения начин да се справи човек с подобно преживяване. сигурна съм, че скоро пак ще се появиш в отчетните, тогава, когато си готова и е дошло времето...

Сладурчеста, и моят малък мъж е така - буден ли е зяпа да яде, а той сега се буди заради коликите и понякога по няколко часа будува, но аз спрях да му давам да суче и когато съвсем не мога да го успокоя, му давам биберон - колкото и да съм против това, но реших, че нервите  на детето са ми по-важни. Пък и нали те със сучене се успокояват, та като си суче бибата - кротва.

За храните - аз още съм в голяма дилема - хем съм съгласна с препоръките на кърмаческия, хем съм съгласна и с Доника... На голям натиск съм подложена от домочадието за яденето, но още и за себе си не съм съвсем убедена кое е правилно...  newsm78

# 181
# 182
Честита месечика на  Петя и Анна!
Золла Hugще се радваме да наминаваш при нас и скоро да ни зарадваш с добра новина!
Ние също взимаме вигантол по 2капки в шишето с млякото,понеже не се кърмим,за коликите сутрин и вечер капя саб и има ефект,малчо често започна да пръцка и стана по спокоен.
За кървенето беше ми спряло за 2дни зацапването,но сега пак се появи,казват че до 40 дни се чистиш.
Напълно подкрепям Доника,всяко дете си е индивидуално,и аз така се запънах с майка ми,че така пише и така ще правя,но разбрах в последствие колко е права със съветите.
А забравих ooooh! мамите на момченцата забелвате ли вече пишоните ,ние по малко се мъчим всяка вечер и е много болезнено за бебчо.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 16:34 от desisladka

# 183
Честит "малък" рожден ден на Петя и Анна! Да пораснат гооооолеми много да слушкат!

Доника, тази ракия с кокичета, знам, че  се ползва също и за болки в ставите. С риск да стана досадна - чувала съм, че вече се отричат разтривките с ракия при температура, защото моментно организма се затопля още повече... newsm78
Вие колко често давате капките против колики? Аз до преди няколко дни давах преди всяко кърмене, сега  - само вечер, че през деня е спокоен, но вечер са най - силни и въпреки капките си ги изстрадваме...

# 184
  • София
Честити нови бебоци, много здраве и усмивки Hug
Зола, шапка ти свалям за начина, по който разсъждаваш. Оттук нататък ти желая само хубави неща и прекрасни емоции и знам, че така ще бъде, защото го заслужаваш Peace

# 185
Сиси, само да ти кажа, че и Рая си извива често гръбчето назад като си дава главичката назад. Така че не вярвам това да е притеснително, щом повече бебчета го правят. Горе главата.
Ние пък вчера установихме, че качваме тегло  Simple Smile. Не знаем точно колко, но пък е окуражаващ знак.
А Рая спи все по-малко напоследък. Вчера и днес от ранни зори до 16 ч само се кокори. Дано е нормално.
Хубав ви ден!  Grinning

# 186
На 20.01.2009 - В 18:10 се роди Анна 3360 гр., 50 см., нормално раждане в клиника Селена Пловдив, д-р Минев.... Grinning много сме добре ....

# 187
Аз не спазвам никакъв хранителен режим, мисля че детето е свикнало с начина ми на хранене от бременността. Ям сурови ядки за да е по-качествена кърмата, бадеми, орехи. Купих си анасон, копър и лайка и си направих чай, това по препоръка от Мини79, струва ми се доста остроумно аз да ги пия и да минават чрез кърмата на бебето.
mimitutu , честитоо, ха сега де ти коя беше, аз родих на 19.01. бях в 16- стая...

# 188
Мама Patilina е родила своя син Даниел Илин Илинов в 15:08...3600гр.нормално раждане...и праща поздрави от най-щастливите родители на света...

# 189
  • София
Честити бебчета на Патилина, Мимитуту и Хрис Simple Smile
Вписала съм всички до момента, качила съм нови снимки - Данче тоя кравешки костюм ме разби Hug. Както и има линк към бебешкия албум...Живот и здраве-предавам щафетата изрядно hahaha Ама кой ще я поеме, че не се знае знае ли се Joy

# 190
Честито на Patilina и mimitutu !!!
Чакам новини от Павлина.....
Дони, само ние останахме  Crazy

# 191
Привет сладурки!!!

Бърборанче, честита ни месечинка на слънчицата.
Анна и Петя да растат здрави и усмихнати  Peace

Ето малка виртуална почерпка за първия месец на Анна

Зола, прегръщам те силно и ти пожелавам всичко лошо да е зад гърба ви.

ЧРД на Дари на Киша на патеричка

Лорини, аз я меря Анна преди и след хранене от 1 седмица и затова знам. Даже започнах и статистика да водя колко изяжда за денонощие и сега ми е супер спокойно защото си хапва добре детето. Вчера изяде 720 гр., което е супер.

От вчера обаче и започнаха силни колики. Купих Еспумизан и давам, но не виждам особен ефект.
Предложиха ми да ми донесат Инфакол от Щатите, но аз защо си мисля, че тука в темата бяхте писали, че използвате този препарат. ПО българските аптеки има ли го?
Днес и взехме акта за раждане и подадох документи за еднократната помощ при раждане. Ще я изплатят другия месец след 20-то число.
От НОИ нищо не са ми превели и днес. Звънях да се карам и след това сметнах, че 15-те работно дни(срокът в който трябва да ми преведат парите) изтича тази седмица и реших да изчакам преди да вдигна луд скандал. Ако не ми преведат парите и в четвъртък другата седмица ще ги вдигна във въздуха, това е възмутително.
Егати, колко време без пари трябва да седя???

Сиска, аз ти бях писала и преди, това, което описваш на рефлукс ми мяза. Калоян имаше. След като го установиха го оправиха за 1 месец с едни прахчета по схема му ги давахме.
В педиатрията също са много добри лекари. Ние там го водихме, но в п-ката. Там ходят хора от цялата страна, много са добри лекарите. П-ката се намира срещу самата педиатрия през улицата зад един блок, ниска сграда, записват се сутрин номера.

На Patilina и mimitutu честито, а на тези, на които им предстои леко да мине пожелавам!!!

# 192
Честити нови бебочета! Да са живи и здрави за радост на мама и тати!

Честита месечинка на Петя и Анна! newsm51 newsm51 newsm51

Золла, силни прегръдки и подкрепа и от мен!  Hug Hug Hug

Ние с Александрина сме добре, кърмим се, обаче трудно влизаме в какъвто и да е график. Понякога спи повече, храненето става вместо на 3 на 3 и половина, 4 часа. Не знам вие как сте, спазвате ли точно часовете за хранене. Мисля, че си се храни добре, спокойна е, пълни памперса...Още не ни е паднало пъпчето, но вчера идва педиатъра, каза да не се притесняваме, ще падне. Момичета, дали бебетата сънуват? Бебка сега като спи, нещо се цупи, прави муцуни, даже се стресна докато спинкаше.

Вие замразявате ли кърма? Аз това, което изцедя, около 60-70 мл. на ден, след като малката се нахрани, го давам на бебчето на една приятелка, което е родено на един ден с Александрина.

Доника и Алекс, чакаме и вашите радостни вести. Hug Hug Hug

# 193
Копривка,какви документи занесе за еднократната помощ????
защо чак сега сте си взели акта за раждане???-ние закъсняхме малко и ония ритуалните лелки бяха казали на Дани,че са били приключили с регистъра за миналата година и трябвало да се води гражданско дело #Crazy #Crazy,но след скандал всичко е наред и сега пише,че акта за раждане е издаден на 30.12 Laughing
за повръщането на фонтан-и Дари ми го е правила няколко пъти,и Евгени оня ден...излезна му АМ през носа и устата-малко се шашнах и се зачудих дали да го храня-порових във форума-все за рефлукс пишеше Thinkingдрън,дрън-накрая го дохраних,нали трябва да си запълни обема Laughingи заспа....

# 194
и хайде вече,Дони и Алекс,стига сте стискали,да се местим в Родени... Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт