Януарските мъничета едреят, мамите ги само мерят :)

• 13 046
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!!!
Честито на Любопитка да и е жив и здрав малкия Йордан,други беб4ета имаме ли днес да са живи и здрави и много да радват своите родители.
За почистването на момиченцата и аз пробвах с клечка за уши ама тя доста мърда и ме хвана страх да не и направя нещо и сега с кърпичка и после с водичка като се къпем.

Аз пак да питам,че ми е притеснено за хълцането колко често хълцат вашите бебета знам, че е нормално но ние май хълцаме доста често като плачем и след хапване.И имат ли пъпчици вашите бебчета , Маги се е обринала само на лицето и се чудя с какво да я мажа,някакви препоръки.

# 106
Аз днес проверих, но не беше готов акта за раждане. Така или иначе бяхме навън.
vanilla80 , за пъпчици, нашата педиатърка ми препоръча да мажа с йодасепт. Но това е за нас, не знам дали е приложимо за вас.

# 107
И сега да видим дали съм се справила с качването на линк към снимките на Виктор  Rolling Eyes http://snimka.bg/album.php?album_id=334662

И сега да споделя набързо за моето раждане, защото все още се вълнувам от него, тъй като то протече почти идеално спряма моите желания и тъй като вие сте хората, които могат да оценят вълнението ми Simple Smile Моето малко костенурче се появи на бял свят в 1.45 през нощта на 15-и, за около 7 часа след започване на контракции и след като сутринта на записите не ми отчете нито една Simple Smile Контракциите още от самото начало ми бяха на около 3 минути, затова отидохме до болницата в 21 ч. само за бърз преглед, за да знаем докъде сме... е оказа се, че съм с 5 см разкритие и докторката ми не пожела да ме пусне. И така аз, топката за раждане, черджето за йога, тетрадката с упражнения и друга полезна информация и таткото влязохме във ВИП залата за раждане. Почти целия ми престой там от около 4 часа мина в пазарлъци с докторката -  "да ти сложа окситоцин?", " не искам", Да ти сложа, не искам..  Simple Smile Иначе топката я ползвах малко, защото контракциите ми бяха доста интензивни - мужду 1 и 3 минути, та не успявах много да се наглася върху нея, нито пък успях да чета от тетрадката, но тайно си попийвах от вода с капките на БАХ. Е, това те беше най-умното, май...  Simple Smile, но вече все тая. По време на напъните успях да се спазаря да не ми правят епизиотомия, а да ме оставят да се разкъсам, ако е рекъл Господ. И слава Богу, акушерката се съгласи и не ме резна. Резултата е 2-3 шева, които отшумяха за ден - два и вече се чувствам съвсем добре. И най- хубавото от всичко е, че ми дадоха бебето веднага след като ме позакърпиха и оттогава не сме се разделяли, освен за прегледите и преобличанията. Нещо, което не е много характерно за нашите болници, но чудото стана  Simple Smile Бебо засука веднага и наистина беше невероятно силно Simple Smile

Та това е от мен Simple Smile Пожелавам и на тези, които още чакат своите бебчета също да имат само хубави спомени от раждането  Hug Simple Smile

# 108
  • София
Абе днес и Алекс ми се губи нещо newsm78
За еднократната помощ и Акта за раждане - внимавайте да не го ламинирате случайно преди да са ви я изплатили, че ще стане сложна - не за друго, ами отзад на гърба пише, че въпросната помощ е изплатена - с цел да не вземете да се редите 2 пъти за помощ Joy
Та Сиси, трябва ти Удостоверение за родствени връзки също, лични карти и да в Социални грижи се подават молбите  Wink

# 109
Тук съм. Да ви кажа много съм сънлива от няколко дни. Никога не ми се е случвало, чак ме притеснява. Мога да заспя и седнала и права. Днес бях на разходка по комшииски с Амелия и нейната красавица. Обаче само навън от студа бях свежа.
А като споменахте Социални грижи и се сетих да питам има ли някоя мама от Младост? Че нещо ги били преместили тези там, а аз по адресна регистрация още съм си от там. Та къде се намират сега социалните ме интересува.
Доника, Павлина, по колко ви тежат бебетата вече??? Аз не знам в момента.
Павлина, а твоето знае ли се какво е?

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 20:16 от alex222

# 110
Здравейте!!!
Честито на Любопитка да и е жив и здрав малкия Йордан,други беб4ета имаме ли днес да са живи и здрави и много да радват своите родители.
За почистването на момиченцата и аз пробвах с клечка за уши ама тя доста мърда и ме хвана страх да не и направя нещо и сега с кърпичка и после с водичка като се къпем.

Аз пак да питам,че ми е притеснено за хълцането колко често хълцат вашите бебета знам, че е нормално но ние май хълцаме доста често като плачем и след хапване.И имат ли пъпчици вашите бебчета , Маги се е обринала само на лицето и се чудя с какво да я мажа,някакви препоръки.

И при нас положението е същото много хълцаме ,след ядене ,като се събуем за смяна на памперса ,така че не се притеснявай.Пъпчици и ние си имаме и ги мажем сЪс Судокрем.Той попринцип е за подсичане ,но и помага при пъпчиците.

# 111
Мюрвет,за еднократната помощ ти трябва и копие от акта за раждане на първото дете,за да ти изплатят помощта за 2-ро дете Peace
Лено,много хубав Виктор Hug

# 112
Честито на всички  нови мами! Да са им живи и здрави бебоците!

Чести рожден ден и на малката сладурана на Киша!

А като споменахте Социални грижи и се сетих да питам има ли някоя мама от Младост? Че нещо ги били преместили тези там, а аз по адресна регистрация още съм си от там. Та къде се намират сега социалните ме интересува.

Веднага ти отговарям, че аз съм от Младост - Социални грижи са в една бивща детска градина срещу блок 239 в Младост-2. Можеш да го видиш и на картата.

# 113
sladur4esta, аз знам, че бяха там, но ги били преместили, защото щяли да съживяват пак детската градина, което е добре.

# 114
ЧЕСТИТИ ВИ ДЕЧИЦА ЯНУАРКИ Hug ДА СА ВИ ЖИВИ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ, А НА МАМИТЕ КОИТО СА ВСЕ ОЩЕ В ОЧАКВАНЕ- ЛЕКО РАЖДАНЕ Hug
Ние сме от миналогодишните януарчета Simple Smile

# 115
  • София
Алекс, ами мойто чааве миналата седмица беше 3400 ориентировъчно...
Ей Коралче, мерси за инфото - за акта на баткото не знаех  bouquet

# 116
Алекс, мойто е девойка (въпреки, че аз имам друго усещане, ама ще видим на финала) и в началото на януари беше 2700. Утре ще видим колко е качило за 20 дни...

# 117
sladur4esta, аз знам, че бяха там, но ги били преместили, защото щяли да съживяват пак детската градина, което е добре.
Еми моят мъж там ходи да подаде документите, а това беше на 23.12. Незнам да не би да са ги преместили оттогава, че акта за раждане още ни е там.

Аз да си кажа и аз за памперсите - сменям ги преди всяко ядене, понякога и по-често. Той обикновено тогава и ака. А всеки път сме оакани, даже днес осъзнах, че явно 2-ри номер на Памперс вече са ни малки, че взеха много да пропускат и все е оакан. Всеки път се мием на чешмата и досега само веднъж се беше подсякъл и то представете си... с кремчето на Мустела. После си купих Бочко и нямам никакъв проблем оттогава, а и по лесно се измива, че Мустелата едвам се махаше. 

Барборанче, и моят Никола яде всеки път различно количество. Днес например в 7 часа изяде 180 гр. (незнам къде го побра), а в 10ч. беше изял 60 гр., което си е голяма разлика, така че споко  newsm10

# 118
И ние хълцаме често, обикновено след ядене.
Хайде лека!

# 119
Сладурки, привет!!!

Имам нужда от инфо за Майчин дом. Моя приятелка е бременна и се интересува има ли абонамент за ЖК в Майчин дом(както е в Тина Киркова и Шейново) и какъв е редът ако иска да и се следи бременноста там?
Хайде казвайте, сигурна съм, че имаше майчета, които раждаха там. За Майчин дом - София иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт