СЕПТЕМВРИйчето скача, става и дивее... какво ли още не умее!

• 11 011
  • 228
  •   1
Отговори
# 210
Хелоу, отзивчиви мами!

Много сте мили, честно, и ви благодаря още веднъж за разнообразните мнения.
Веси /честито за Шарп-а/, добре си хапва през деня наш Васко. Всичко изяжда от кухнята, подкрепено богато със сухар. Да не броим бананите, които изкльопва. Храня го непосредствено преди лягане именно с идеята да е сит, но навикът е мощен двигател.

Лекси, как издържате и вие, дУшо, не знам. Дано Алекс пак да повтори Гинес подвига си.

Хекси, нямам думи за вашата поредица от злополучия. Слава Богу, че и двамата се възстановявате.  Hug

Краси спомена за зъбките, в реда на което искам да попитам дали вашите съкровища отказаха бибероните отдавна или аз И с това съм закъсняла. Васил не може да заспи без биба. Само тогава я ползваме, но и това си е зависимост. Напоследък съм се закъхарила за какво ли не.

Влади и Тони, айде стига поразии сте правили на уморените си мами!  tongue

# 211
драга ми Еми, ще се пресегна през терасата, за да те спипам за шийката  Joy  Joy Joy
с какво си пак закъсняла  - тва да не е влак  hahaha споко - ние си джвакаме бибата преди заспиване - тя е копчето за сън, после му я вадя или той сам я плюе ... ееех, една биба им остана на дечицата и ние от това ли развлечение да ги лишим  Tired 
брех тоя Васко - през деня си хапва и вечер да не заслабне - пак  hahaha а сега сериозно - ако през деня наистина си яде солидно, навик му е на дивачето, почвай да му поразреждаш млечицето, докато стигне в съотношение 1 - т.е. само вода ...  hahaha
никак не ти е смешно сигурно, това нощно ставане направо може да те доведе до самоубийство  ooooh! освен да го пратиш в командировка при някоя баба и да забравиш да й оставиш кутията с АМ  Rolling Eyes

# 212
Хекси,дано всичко е зад гърба ви вече и от тук нататък само и единствено прекрасни неща да ви сполетяват! Praynig Hug  bouquet

Кали Мей,лош ден наистина! Tired Ама и Лизи го прави тоя номер! ooooh! А сега като (беше) е болна,почти всеки ден имахме по едно драйфучене!Аз се специализарах и вече я знам кога ще плисне и яко мога да я занеса до банята-супер,ако не,гледам поне да е на плочките или паркета,че иначе...... ooooh! Sick

Красиии,приятно диско! Party

Веси,от къде тоз ТВ,бре? Crazy Тъкмо сега си лафихме с мъжО,че още месец,месец и малко и ще почваме ремонт!Тогава ще си взимаме за хола 32 инча,а за спалнята към 21,че е малка.Аз сега там съм с обикновен 14-ка,ама нещо не го виждам добре! Rolling Eyes
Сестра ми си купи огроооомно ЛСД! #CrazyАма да ви кажа,на мен ми е кофти да го гледам!Щото и хола им е малък.Ама те си знаят!  Mr. Green

Емук,и Лизи си цока биба само като заспива!Вечер така я прилъгвам да легне-казвам й,че Туити я чака да й даде бибата и да спинкат! Laughing А като беше болна и се будеше по 100 пъти и после си я вика "Бииип"! Crazy

Ние сме добре! Simple Smile Днес си направихме една разходка по планините!Слизахме при една мнооого готина река и като свалихме Лизи и я видя,я сочи и вика Моко!Било мокро! Laughing Яд ме е,че ми беше студено и не се снимахме!Природата беше страхотна! Crazy
Лошото е,че мъжа ми от утре е на работа и не знам дали ще мога сама да давам на Лизи лекарствата! Confused И най-вече капките за нос! ooooh!

# 213
  • София
Heksi, направо не знам как издържаш на това напрежение, пожелавам ти скорошно възстановяване и дано Алекс е в добра кондиция и не те натоварва допълнително.

Веси, през седмицата даваха точно за детските зъби и един от факторите за разваляне беше храненето нощем. Каквото и да пие детето различно от вода, дали сок или мляко, то престоява дълго време в устата, отделя се млечна киселина и всичко това е предпоставка за разваляне на зъбите. Казаха, че е много важно не толкова да се измият зъбите сутрин, колкото детето да легне с измити зъби, което при едно евентуално ядене, отива на вятъра. За пиенето на сок дадоха съвет за препоръчване да става със сламка, защото сокът отива директно в гърото и почти няма контакт със зъбите. Извинете ме, че съм толкова обстоятествена, но съм тръгнала рано-рано по детски зъболекари заради Дани, а аз самата нямам кьорава пломба в устата си, та сега си бия собствената глава и единствено ме успокоява, че това са му млечни зъби и един ден ще се сменят.

Кали, ама и вие сте имали изпълнения. Не виждам как можеш да переш кошара, освен само да я избършеш колкото е възможно.

# 214
  • гр.Варна
Хекси, мила, вашите перипетии край нямаха! ooooh!
Дано това е за последна и по-вече болниците само от вън да ги гледате! Praynig Бързо възстановяване и много спокойствие ти желая! Hug Hug Hug

ДаниМакс, бързо оздравяване и на теб и дано не прихванат някое бацилче Маринка и тати! Praynig Praynig Praynig

Кали Мей, Анитка, съжалявам за лошите изпълнения на сладурковците днес! Sad  

Честити придобивки на Веси и на Лекси, а на Красиии успех утре в покупката! Peace

Емукче, не си закъсняла с бибата! Naughty Има време, ще я махнете. Щом само за сън я ползва Васко, не се коси толкова. Валя беше на около 1.6 г. като я отрязахме бибата и от раз се отказа от нея.

Красиии,приятно диско и от мен!  dance

Ние днес изкарахме две гостита. #Crazy Мимо направи куп белички ,докато никой не го гледа в калъбълъка (ама ,че дума използвах), но и пострада милото ми. Първо се катурна по една вита стълба.Не се удари много и не плака, но затова пък аз щях да припадна от ужас и се наревах като магаре. Sad Sad Sad После на другото гости му защипаха пръстите с врата. #Crazy С две думи-луд купон! ooooh! Като се прибархме го изкъпах и сега спи мноооооооого изморен.

Време е и аз да се паркирам! smile3524

Лека и спокойна нощ на всички! Hug

# 215
Включвам се набързо, иначе изчетох всичко.

Лекси, аз пък имам друго предположение за неспането на Алекс вкъщи - да не би да му е прекалено топло? Знам, че децата не обичат да им е горещо, когато спят. Забелаязах и по Деси, че спи много по-спокойно и заспива по-бързо, ако в стаята е по-халдно. Е, разбира се, това невинаги е причина за неспането, но пък е такава по принцип и се надявам при вас да е от това и така да решите проблема  Peace Praynig Praynig Praynig Пробвай хомеопатия за спокоен сън, както и Кали ти е предложила  Peace Дано решите проблема скоро  Praynig  Hug

пебси, браво на малаката сладка бъбривка!  Heart Eyes Hug Днес най-после я показах на Деси, гледахме снимки и клипчета - голяма радост беше на клипчето с Костенурчо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, а също и на снимките с лап-топа. Въобще харесвахме ви, сега е ред а се запознаваме на живо вече  Hug

брейви, как можа да не дойдеш и ти с мъжа си?!   #2gunfire  Следващия път да не пропуснеш ей!  Grinning Само се обади  поне като тръгвате, че да сложа малко ред в безпорядъка вкъщи напоследък ... ooooh! Много се радвам, че си равите разнообразие и си се разхождате наляво-надясно, това е много тонизиращо и зареждащо с енергия и положителни емоции  Hug

Хекси, дано с това прилючи гадния ви период, че просто много ви се събра  Praynig

Емукче, Деси вечер освен супата със средното на една филия хляб, изяжда половин купа с кисело мляко с бисквита и половина Закуска или пък пие 120 мл Джуниър с една бисквитка Чичи бебе. Така все пак си мисля, че може да му е малко храната вечер. А че си има и момент на навик, има си го, но ако хапне повечко преди да легне, може пък да помогне  Peace

Мейче, кофти завършек на деня, но важното е, че всички сте живи и здрави  Peace Няма по-хубаво от това  Hug

редакция: Сетих се да ви кажа, че при нас на кухнята има от няколко месеца залепена една бележка, че храната, която се дава е предназначена за обяд за същия ден, в който се взема. Те са го написали по повод на това да не им се жалва някой, ако храната се развали по-късно през деня (макар че на мен досега не ми се е случвало нищо такова, а съм оставяла и за следващия ден в хладилника). Но това говори и друго - храната е приготвена в определено количество и калории, които детето трябва да поеме, при това само на обед. Затова със сигурност трябва да яде нещо друго освен супата от кухнята вечер или пък нещо друго за десерт на обед, ако за следобед се оставя десертът от кухнята. Не знам дали го обясних правилно, надявам се, че някой все ще ме е прочел, разбрал, а ако съм и помогнала някому още по-добре  Peace

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 23:10 от Escarina

# 216
kali, да, определено стоматолозите препоръчват да се мият зъбите по честичко на ден, ако може след всяко хранене, но по тая логика трябва да ги мием поне по 5-6 пъти на ден - след всяко хранене, след всеки плод, след всяка солета или бисквита и т.н. което не е лошо все пак, но няма как да стане /дори и при възрастните хора/  Rolling Eyes аз не съм убедена, че от нощното мляко може тотално да се развалят зъбите  Rolling Eyes  все ми се струва, че един шоколад, вафла, разни сладки бисквити, гризини и т.н,  може да играят главната ролята на разрушителя, отколкото нощното мляко точно  Rolling Eyes

# 217
Момичета, като гледам всички сме го закършили с един или друг проблем покрай дребните - един яде нощем, друг още смуче биба, трети повръща...
КалиМей, за твое "успокоение" ще ти кажа, че Алекс още изобщо не се е научил да дъвче и повръщанията са ни ежедневие. Днес пак имаше огромно изливане, столчето му за хранене на нищо не прилича. Относно кошарата мога да ти дам единствено съвет да я изтъркаш много добре с мокри кърпички. Хем чистят, хем махат ужасната миризма на повръщано. Правила съм го това с нашата кошара и свърши идеално работа, но изцапаното беше само няколко малки петънца. Дано при теб положението не е толкова критично. А за матрака, мен ме спасява единствено това, че ползвам един чаршаф против напишкване под нормалния чаршаф. Купих го още преди да се роди Алекс и допреди повръщащия период си мислех, че само съм си дала парите на вятъра и даже мислех вече да го махам от матрака, но в един момент се оказа страшно полезен - поема "удара" от повръщаното, а после се пере идеално в пералня.  Peace

Лекси, аз като се оплаквам за неспането на Алекс трябваше да се сетя за адашчето и направо да си замълча... Няма да забравя вашата история още от раждането му как все имате проблеми със съня и не мога да си представя колко умора ти се е насъбрала досега. Ески ти е дала добра идея да видиш дали не му е топло нощем или да не е навлечен с много дрешки, но истината е, че просто си има ревливи и неспокойни деца. Аз вече донякъде се примирих с моя мрънкалник, макар че сигурно на теб ти е в пъти по-тежко. Важното е, че все някой ден все ще престанат. Като преминат зъбите и се очовечат малко, ще започнат и да спят по-добре.  Peace Аз твърдо си вярвам в това!!!  Mr. Green

pebs, DaniMax, дано оздравявате по-скоро!  Praynig  Hug

Краси, браво за диското!  Laughing Утре да разправяш на останалите скучаещи тук как е било, белким да се позаредим от твоите впечатления.  Mr. Green

# 218
Ние си купихме ето този - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033115 , само че 32 инчовият.

# 219
Честити ни нови телевизори на всички и ние по коледа се обзаведохме с новичък но скромните 26'', много съдоволна обаче перфектно ни пасна на хола.
Да ви питам сега за миенето на зъбки с какво точно ги миете, аз на Поли и ги мия само с вода за сега и то с цел да свикне с четката, мием ги отскоро, та не мисля че само с вода може да се измие хубаво и да предотврати евентуалните кариеси, а за измиване с паста не знам как стоят нещата едва ли скоро ще мога да я науча да плюе водата, а никак не ме кефи идеята да гълта гелове пасти и тем подобни колкото и безвредни да пишат че са.

Хайде лека нощ, че станало посреднощ пак, а който е бил на диско да се похвали как е.

# 220
хекси, дано всичко лошо вече да ви е зад гърба  Hug

моето ранобудно пиленце днес учудващо още не е станало  Shocked  Shocked  гушнали са се с баща си и къртят  Shocked
обикновено в шест часа всички сме на крак  Tired
днес ме е амнистирала да си изпия кафето на спокойствие  Mr. Green

# 221
Добро утро, дружки!

Наистина ме успокоихте за бибата.
Веси, ако ще се пресягаш през терасата, хвърли малко и от онзи Дюкански хляб, чиято рецепта беше публикувала. Звучеше страхотно!

Понеже Васил ми диша във врата, поствам само една снимка като специален поздрав и после пак ще пиша:

# 222
  • морето и сините вълни :)
Добро утроооо

Хекси,какво стана пак бе душоо #Crazy,дано си се  оправила вече и да нямате никакви проблеми.В този ред на мисли може малко глупаво да ти  прозвучи ама замисляла ли си се че тези кофти случки който ви се случват да са в резултат на други хора който не ви мислят доброто.Аз по принцип не вярвам на такива неща...обаче  като гледам какви работи ви се случват и то постоянно  ми настръхва косата Thinking Shocked
Лекси,честита ви придобивка  bouquet

И ние станахме в 6,30 та сега вършее Влади
Вчера добрече дойдоха свеки че да успокоя топката инъче Crazy Crazy Crazy
И естествено като дойдоха ,беше най послушния,най мирния... #Cussing out #Cussing outВинаги е така пред  други хора.Майка ми като идва  така я слуша,както и свеки ,а явно мен като ме види съм катализатор за бели,мрънкане ,инатене ,тръшкане и т.н. #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Надявам се в яслата да го "оправят"-ще го социализират набързо там..и дано му избият ината  хубаво Mr. Green Mr. Green Mr. Green

лек ден мацки Peace  bouquet

п.с.Ама Кали тез деца като патки гълтат..вчера Влади и той повръща като си изяде супата та и аз бързах #Crazy

# 223
Привет и от мен рано-рано. На работа съм и тук определено имам повече време за форума, отколкото вкъщи.

Четох отгоре-отгоре, че сте писали доста,но искам да кажа на Хекси, че има някакъв резон в думите на Ани-бани - не е човешко толкова много да ви се струпа на главата  за отрицателно време - не казвам да тръгнеш по селата да търсиш ходжи и всякакви други съмнителни типове, но някой да ви е завидял жестоко и да ви е урочасал си е възможно. Намери баба (проверена)някоя и отидете тримата...знам ли, няма лошо да опиташ.
 В тази връзка, Лекси, аз съм ходила при една баба в Славейков - българка, чиста жена - доволна съм, ако искаш на лични ще ти кажа повече Peace
И ние имаме проблем със стоенето вкъщи - избръмчава  това дете ако не излезе един ден, и съответно само бели прави, аз се нервя, пък той нали ми е особено чувствителен от най-малкото нещо такива писъци надава, все едно съм го пребила или нещо подобно.

За пиенето на мляко нощем (и по няколко пъти) мисля, че изцяло зависи от детето - няма такива работи като закъсняване и т.н - когато само пожелае ще се откаже от този навик - племенникът ми е на 5 и всяка сутрин към 6 му правят какао и пак заспива....не прозвуча особено успокоително, ама истината си е такава.
Усещам, че ще е супер времето днес - пожелавам разходки и много послушни деца на всички Hug

# 224
  • Гърция
Добро утро на всички Hug!

Биберона и ние си го използваме все още, особено покрай избиването на кучешките зъби.

За пиенето на мляко нощем (и по няколко пъти) мисля, че изцяло зависи от детето - няма такива работи като закъсняване и т.н - когато само пожелае ще се откаже от този навик - племенникът ми е на 5 и всяка сутрин към 6 му правят какао и пак заспива....не прозвуча особено успокоително, ама истината си е такава.

Това не е тревожно, да го оставят да си го приготвя сам, със сигурност ще го откаже Wink. Сега сериозно, не го намирам за правилно. Разбира се това е лично мнение, но никога не съм била привърженик на максимата, че детето си знае най-добре Peace. В крайна сметка нали и за това сме родители, за да им изградим правилни навици.

Общи условия

Активация на акаунт