АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ "Св. Георги" и "Св. София"?

• 114 406
  • 251
  •   1
Отговори
# 90
Преди няколко години бяхме семейно на почивка.В същата база бяха и деца от "Св.София". Искам да ви кажа, че според мен на такива места/далеч от родителите/ се личи "класата". Е, с децата ВИНАГИ  имаше човек,винаги им бяха измшсляни занимания, предлагаха им се игри, рисуване и т.н.т. Гледах ги с удоволствие.Е, имаше и 1,2 изцепки и някои демонстрации на фин.възможности/от децата/. Но това ВЪОБЩЕ не можа да помрачи впечатленията ми от деца и персонал.

Да, правеха им невероятни лагери- с много игри и забавления, плачеха като ги прибирахме...Всъщност подобно нещо е и самото у-ще, освен уроци- много допълнителни занимания, детето казваше в 1-ви клас /след като е била цял ден на у-ще и е имала 9 уч. часа.../ - Мамо, деня мина като миг, толкова беше забавно, направо не исках да свършва...!
И да кажа само, че за най-малкото провинение се наказва здраво, за малко по-голямо- се изключва на 10-тата минута. Едно дете на известна особа, беше занесъл в у-ще цигара- похвалил се какво има/ не да я пуши !!!/, и той като мъж...после 1 месец миеше тоалетните, не ползваше уч. транспорт и вс. петък , пак за месец май, изнясяше доклад за вредата от тютюнопушенето. Аз съм ЗА такива мерки. А не като държ.у-ща, пушат и пият, и псуват учителите и никой не може и копче да им каже....

# 91
Преди няколко години бяхме семейно на почивка.В същата база бяха и деца от "Св.София". Искам да ви кажа, че според мен на такива места/далеч от родителите/ се личи "класата". Е, с децата ВИНАГИ  имаше човек,винаги им бяха измшсляни занимания, предлагаха им се игри, рисуване и т.н.т. Гледах ги с удоволствие.Е, имаше и 1,2 изцепки и някои демонстрации на фин.възможности/от децата/. Но това ВЪОБЩЕ не можа да помрачи впечатленията ми от деца и персонал.

Да, правеха им невероятни лагери- с много игри и забавления, плачеха като ги прибирахме...Всъщност подобно нещо е и самото у-ще, освен уроци- много допълнителни занимания, детето казваше в 1-ви клас /след като е била цял ден на у-ще и е имала 9 уч. часа.../ - Мамо, деня мина като миг, толкова беше забавно, направо не исках да свършва...!
И да кажа само, че за най-малкото провинение се наказва здраво, за малко по-голямо- се изключва на 10-тата минута. Едно дете на известна особа, беше занесъл в у-ще цигара- похвалил се какво има/ не да я пуши !!!/, и той като мъж...после 1 месец миеше тоалетните, не ползваше уч. транспорт и вс. петък , пак за месец май, изнясяше доклад за вредата от тютюнопушенето. Аз съм ЗА такива мерки. А не като държ.у-ща, пушат и пият, и псуват учителите и никой не може и копче да им каже....

Laughing Laughing Laughing Laughing Много ми хареса този пост.
А можеш ли да ми разкажеш за самия процес на учене през годините и най-вече след началните класове - как е и какво се учи? Учат ли други чужди езици? Какво е нивото на англ.? Кога и за какви сертификати сертификати се явяват? Делят ли се на някакви потоци - хуманитарни, математически? Имат ли допълнителни занимания в горните класове или не остава толкова време за тях? Необходими ли са допълнителни занимания при кандидатстване след 7 клас или подготовката в у-ще е достатъчна? Вие как се готвихте за АК?

Благодаря ти и за разказа за дипломите и кандидатстването в Англия!  bouquet

Всичко, което се сетиш, ще е много полезно и интересно.
Отново благодаря!   bouquet

# 92
  • София
Имат ли сайт св.Георги?

# 93
Моя роднина работи в Свети Георги, като учителка. Преди това е била и в други частни училища и има поглед. Казва че като обучение в Свети Георги е несравнимо. Невероятно високо ниво на обучение. Деца на 4-5 годинки плямпат английски като роден език. Преподавателите са висококвалифицирани. Дисциплината е на ниво. Според мен целенасочено не се прави реклама на това училище, защото там учат деца на известни личности и не е необходимо сигурността на децата им да бъде нарушена. Не искам да коментирам случая с удавеното детенце от това училище, но това е такъв инцидент, за който вината може да се търси на много места - не само на училището.

# 94
Пепеляшка, благодаря за цялата информация!  bouquet

Бихме искали да те поканим в нашето "клубче" тук в бгмама - Клуб на родителите в частното образование
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401829.0

Покрай лятната ваканция позамряха дискусиите, но ще ги възибновим. Simple Smile

Заповядай при нас! Grinning

Поканата е и към другите момичета от темата тук.  Hug

# 95

Laughing Laughing Laughing Laughing Много ми хареса този пост.
А можеш ли да ми разкажеш за самия процес на учене през годините и най-вече след началните класове - как е и какво се учи? Учат ли други чужди езици? Какво е нивото на англ.? Кога и за какви сертификати сертификати се явяват? Делят ли се на някакви потоци - хуманитарни, математически? Имат ли допълнителни занимания в горните класове или не остава толкова време за тях? Необходими ли са допълнителни занимания при кандидатстване след 7 клас или подготовката в у-ще е достатъчна? Вие как се готвихте за АК?

Благодаря ти и за разказа за дипломите и кандидатстването в Англия!  bouquet

Всичко, което се сетиш, ще е много полезно и интересно.
Отново благодаря!   bouquet

Ами, доста е разказване. Да кажа, като начало, че май все по-трудно става приемането ако не сте там от 1-ви клас, та дори от подгответо. В прогимназиалният курс, който там почва от 4 клас, се учи всичко по програмата, но е силно застъпен англ.език. Всяка година вземаха сертификати Питман за разл.нива. Аз много не се занимавам с учението на децата, не им поглеждам ни учебници, ни домашни- ако имат проблем, питат...Но веднъж, като видях на малката едно есе по англ.ез. направо ми фръкна шапката- не знаех, че толкова са напред с материала и може на англ.да се изразява толкова шлифовано и забавно, с много философски прозрения....Иначе друг език опитаха, ама и децата, и директорката се отказаха с оправданието да не стане много баби- хилаво дете. Всъщност, и аз съм на това мнение...
иначе за Ак ходеше малко на уроци и то не за друго, ами защото там изпита е абсолютно различен, като формат. тази година направо се изгавриха с децата, беше адски трудно и неочаквани бяха нещата, изобщо не това което е било досега....Чак ме хваща яд, че си давам детето на тях, ама няма по-добро у-ще май за средно образование...
Не се делят на потоци. В горните класове имат по-малко допълнителни занимания, но пак са достатъчни. В7-ми клас там ги готвиха яко, имаха непрекъснато пробни изпити, абе учене здраво е там.

# 96
Аз искам да споделя, че съм потресена от случая с удавеното детенце от училище "Свети Георги". Не мога да си обясня как от ръководството на училището са допуснали децата да бъдат настанени в хотел с басейн, който в най-плитката си част е около 130 см. дълбочина, при положение, че височината на по-малките дечица от 1-2 клас е около 110-120 см., да не им осигурят никакви спасителни жилетки, пояси или плувки и най-вече да не ангажират поне един спасител, който да наблюдава за здравето и сигурността на децата. Освен това, не виждам основателна причина този лагер да е задължителен за по-малките ученици. Много родители биха ме подкрепили, че всеки трябва да има право на избор дали да пусне детето си или не на такава екскурзия. Все пак децата и възможностите им са различни - някои са по-самостоятелни, други не толкова. Има много дечица, които в тази крехка възраст имат нужда от някой близък от семейството си, за да се чувстват спокойни и щастливи. Ако дъщеря ми има желание да отиде на лагер, аз бих я подкрепила и макар, че е много самостоятелно и оправно дете, условието ми ще е - да има придружител от семейството.
Да си призная честно, до скоро много харесвах това училище и програмата им на обучение, радвах им се за това, че толкова бързо си изградиха име и заеха челни позиции сред най-елитните училища в България. Но случилото се е страшно и непоправимо. Мнението ми за училището коренно се промени след инцидента, защото за мен това не е просто трагичен случай, а безотговорно и нехайно отношение спрямо децата и техните родители. Съжалявам за негативния си пост, но ми е страшно мъчно за нелепо-загиналото момиченце, за родителите и за близначката й.

# 97
Аз искам да споделя, че съм потресена от случая с удавеното детенце от училище "Свети Георги". ====

Можеш да очакваш бум от гости и новаци, които да похвалят училището, особено след случая. Особено като имам предвид кога е възобновена темата.

# 98
Ами нека - то това направи ужасно грозно впечатление в случая...

# 99
Аз искам да споделя, че съм потресена от случая с удавеното детенце от училище "Свети Георги". ====

Можеш да очакваш бум от гости и новаци, които да похвалят училището, особено след случая. Особено като имам предвид кога е възобновена темата.

Добре, нека да заповядат и да изкажат мнението си. Би ми било интересно да чуя с какви оправдания  ще ни засипят, а пък аз след това ще напиша и остатъка от критиките си, които хич не са малко и засега се въздържах да публикувам.

# 100
Да, тази трагедия с детенцето от "Св. Георги" много ме потресе. От всички трагедии през онази злополучна седмица, от това нещастие най-много ме заболя, защото е най-нелепо. Да бяха поискали по още 5 лева на семейство, за да назначат опитен спасител. Четох 2 пъти интервюто на бащата във в. "Стандарт" и плаках. Много силен човек! Дано успее нещо да направи срещу подобни инциденти!

# 101
А сега бих искала да се върна към същността на темата и да преразкажа разговора ми с две момичета, завършили ЧОУ "Света София" наскоро и от които добих цялостна представа за развитието на това училище през годините. Момичетата, с които се запознах са от първите ученици на училището, когато класовете са били само по две паралелки А и Б, при това с едва 10 до 12 деца. За сравнение - сега паралелките са три от по 18 деца и тъй като напливът е огромен, голяма част от желаещите не биват приети. Учителите по чужди езици в самото начало не са били от най-добрите, което с течение на времето директорката е поправила, като е привлякла най-добрите учители от други училища. Имало е като втори чужд език и руски, но с течение на времето е отпаднал, заради това, че не са намерили подходящ учител, за да води този предмет. Храната по онова време е била малко и не особено вкусна, поради това, че са разчитали на услугите на кетъринг-фирма. Сега храната е много вкусна и разнообразна, според думите на други две дечица от  училището, които иначе са доста злояди. Дворът е бил много по-малък преди години. Оказва се, че директорката допълнително е закупила съседното дворно място и там сега е тенис-кортът. Преди, когато са ходили на тенис, са ги извозвали с бусчетата до съответното място. Не е имало и толкова много бусове, които да транспортират децата на училището възможно най-бързо от дома до училището и обратно. Налагало се е да преминават през няколко квартала, за да съберат всички деца, което е било доста изморително за живеещите в по-отдалечени квартали деца.
Като цяло с тези две момичета констатирахме, че училището за тези 10 години се е развило със страхотни темпове и че е повече от видно, че собственичката е човек със силен характер, който си отстоява позициите, следва целите си и има нюх за бизнес. Жената си има програма за развитие на училището, която очевидно работи отлично, за разлика от много други училища, открити по същото време, които с годините западнаха вместо да изплуват нагоре.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 11:52 от мама Веси, Изи и Крис

# 102
Аз от тук разбрах за трагедията с удавеното детенце- отсъствах от Сф и не съм чула.
това у-ще Св Георги на мен не ми е известно, все пак от 12 - 13 години съм постоянно в дебрите на частното образование покрай децата ми. Не искам да кажа нищо лошо, просто нямам мнение. Преди година-две имахме едно у-ще с такова име в Драгалевци, мислех че е прохождащо, държаха една къщичка под наем, може да има две у-ща с това име, нямам мнение....
А всичко написано в горният пост е точно така, защото и ние сме били свидетели на много от тези промени. Относно храната- наистина е вкусна, със богат салатен бар на обяд. В 11 ч. им дават плодове- каква борба беше, повечето родители искаха да ги тъпчат в 11 с кифли , сандвичи и боклуци разни с калории празни...радвам се, че собственничката взе страната на по-разумните родители и наложи плодовете като закуска. Всяка година има анкети за разни въпроси, и на въпроса за храната, почти всички деца отговарят че искат пици и сандвичи всеки обяд и че в къщи ядат от Макдоналдс  , КФС и пици. И тук се преборихме- за прясно сготвена , топла храна, и само в петъка остана ден за скара и пици, по желание....Аз дори хлябът приготвям в къщи, моите деца Макдонолдс не посещават от десетки години, така че за мен това е важен момент. За жалост , повечето семейства карат на сухоежбина и полуфабрикати. Е, сега за изхранването на малката в Ак, където ще са до към 15 часа не знам как ще е. Може да й приготвям и аз сандвич, но от къщи- там имало стол, но за кой по-напред...А пък за голямата в Лондон просто не ми се мисли- ще пращам колети, тя има много висока култура на хранене и там с онази безвкусна , калорична храна, не знам как ще я кара. но...това е друга тема- а не виждам тема за майки с деца, учещи в чужбина- бих искала да обменя мисли....макар, че имам много приятелки с деца навън.

# 103
Може ли някой да ми каже кое е това училище Св. Георги и има ли сайт. Не съм го чувала. Аз съм с голям проблем не мога да реша какво да правя със сина ми който е на 5 и трябва да мисля за училище, а така не мога да разбера кое е добро. Имам много въпроси, но най- вече е работното време на у-щето, защото някое което свършват в 17.00 не ме устройва.

Ще продължавам да чета, т.к има много по темата.

# 104
  • София
Може ли някой да ми каже кое е това училище Св. Георги и има ли сайт. Не съм го чувала. Аз съм с голям проблем не мога да реша какво да правя със сина ми който е на 5 и трябва да мисля за училище, а така не мога да разбера кое е добро. Имам много въпроси, но най- вече е работното време на у-щето, защото някое което свършват в 17.00 не ме устройва.

Ще продължавам да чета, т.к има много по темата.

1. Училище "Св. Георги" май няма сайт;
2. Не мисля, че има училище, което работи или осигурява занималня след 17.00 часа. Но ако ползвате училищен  транспорт и училището е далеч от вас, е възможно детето да пристига към 18.00 часа и тогава някой да го посрещне;
3. На 5 години детето не е ли за градина все още?

Общи условия

Активация на акаунт