Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

• 41 033
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Райче гласувах  Peace  Не знаех, че си качила и ти, а аз така отгоре отгоре, търся жабата и барбароните, че за тях знаех .... АКО  ИМА  ОЩЕ  НЯКОЯ  МАМА  ДЕТО  Е  КАЧИЛА  СНИМКА,  ДА  КАЗВА  ЗА  ДА  ГЛАСУВАМЕ  И  ЗА  НЕЯ!!!!!

И Krische, мо'е да не съм специ'лист като Ванчето, ама и аз искам торта....  Crossing Arms

# 196
  • Czech Republic
Krische, аз съм от Кърджали.
Но през краткото време в което съм там всяка година торти не ям. Rolling Eyes Още по-малко шоколадови, 'щото тази на такава ми прилича. Но за идеята и ако не забравя ще я опитам  следващият път. Само питай от коя сладкарница е!

ПС. Гласувах за вас момичета - сред посредствеността и еднообразието което видях там, мисля, че вашите торти имат добър шанс! Hug Heart Eyes

# 197
Помагайте,момичета !! Какво се прави като стане ронлив марципан Варна,да му добавя ли маргарин.Сух ми изглежда. А дори не сложих цялата захар (поне 100гр остана). В момента е в хладилника и се чудя какво да го правя. между другото установих, че марципана жълтee от брашното, защото аз го правих с Палмин и пак е мръсно бяло. Розите от него ще изглеждат бели на някакъв фон, но за бял чаршаф не става. Моля някой да се включи със съвет!! А на теб благодаря, silrai,аз мислех да правя този фондан заради белия цвят. Аз още марципана не мога да замеся, камо ли нещо по-капризно. Но като ми мине мускулната треска от сегашното месене ще го пробвам ей така за спорта.

# 198
  • София
Рая, гласувах за теб, ама верно нямаше и да разбера, днес отидох на линка на Ванчето и гласувах там, откъде да знам, че има и други наши:))))

# 199
Виолетка,отговарям първо на теб.Аз замесвам по три дози руска мастика 2,но не отива цялата.Не изсъхва ,като я държа на студено.
Силсав ,става страхотно тесто и точно за това го предпочитам пред Варната.
lichtstrasse,преди време правех Варна и когато прекачиш брашното става твърдо и ронливо .Пробвай с руска мастика 2 ,много е по хубава ,казвам от лично наблюдение.
Ванче не си мисли ,че не правя сметанови торти .Правя и то доста,защото са по евтики,но не ги показвам във форума,защото вече сте ги виждали и да не се повтарям.На първи май ще ви демансрирам,колкото си изкате.
Относно цените няма какво да коментирам .По ниски са ,но все пак както казах преди в Септември е невъзможно за по високи.Съгласна съм,че когата се моделират фигурки ще е по скъпо икойто може да си го позволи го прави.
Фиор невироятна кола с мадама просто нямам какво да кажа освен огромнно БРАВО.
Крисче да не те пропусна и теб,панделката я правя с помоща на лента,която потапям в шоколад и преди да стегне я прилепвам от двата края за да се получат сълзички .След втвърдяването отлепвам лентата и оформям панделка,като предварително си отливам кръг от шоколад за основа и върху него с разтопен шоколад лепя сълзичките.Ака искате ще направя и видео.
Лека нощ на всичи .  bouquet

# 200
Да го хвърля викаш... в мастиката има желатин и natalynaказа,че не става за чаршаф. Пък и никога не съм ползвала желатин до сега, затова и се дърпам. Ти за чаршафи какво препоръчваш?

# 201
 HugАлбенкаааааа Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Искам, как да не искам. Аз дори не си представям каква е тази лента. Четох по разните сайтове като гледах видео и други техники, че си мажат шоколадовите ленти основно върху acetate sheets, което са някакви пластмасови/не знам какви са точно/ листове, прозразчни са и върху тях съхне шоколада с който после правят борда за тортите. Даже видях, че ги продават в някои от сатовете дето се поръчват разни сладкарски форми и други неща. Тааааа това (освен с папка джоб, която е доста по мека и къса) с какво друго сте измислили че може да се замести. Аз за сега не измислих нищо...

# 202
  • София
lichtstrasse, преди време (не много) мислех, че руска мастика 2 е само за фигурки, защото стяга сравнително бързо, но явно (много момичета вече я ползват покритие на торти) става и за чаршаф. Ти нещо бяло ли търсеше да се получи? Пробвай с класически фондан или тази руска мастика, но и двете имат желатин - няма страшно, няма кой знае каква работа около него - загряваш, накиснатия и поел течността по рецепта, желатин само докато се разтвори, но да не кипва, да си остане бистра течност след разтапянето, добавяш глюзата към него, за да се разтопи, ако Т на желатина не е достатъчна, леко подгряваш пак, но глюкозата е добре да се разтвори напълно, защото иначе не се омесва добре тестото. Добавяш тази течност в кладенчето пудра и забъркваш с бъркалка, като се оформи тесто, прехвърляш на поръсена с пудра повърхност, месиш, докато стене стегната, но не твърда ронлива топка (по-добре да е остане по-меко, винаги можеш да добавиш още малко пудра). Отпочива малко (час-2, нощ) и го ползваш. Това е логиката на тези теста, оттам насетне различните рецепти имат различни пропорции.

# 203
Ох,добре че се включи някой, мерси  dimitrina73. Нямам глюкоза (имам течна като сироп), затова сега преглеждам за мастиката. Намерих това : 10гр желатин, 10 с.л. вода, 900гр пудра захар. Така ли е?

# 204
Руската мастика 2 от БИБЛИОТЕКАТА Е:

Руска мастика II вид Gushanka

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Къде ги видя тия 900 гр пудра захар #Crazy. Недей молим ти сЪ.

# 205
  • някъде на юг
Момичета да попитам че не си спомням дали е коментирано но как се карамелизират ядки?  Има ли някаква врътка? Или се разтопява захарта и се пускат ядките прадпочитам нарязани, но после как да ги отдела да са като в насипна състояние ...ох дано ме разбрахте.

И още за карамеления крем на Пепи - защо се вари 3 часа консервата с млякото? По гъсто ли става, ама нали не може да се изпарява????? Нещо не мога да схвана. newsm78Мъж ми казва че това било "заредена бомба"

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 00:18 от yulinda

# 206
  • София
Фиор страхотна кола #Crazy!
Албенче може ли руската мастика да си я направя предния ден и на следв. ден да покривам тортата, или ще стегне от желатина?
 Момичета, благодаря ви за разясненията около цените, правенето на торти ми е хоби  и не смятам да го превръщам в занаят за препитание, но наистина трудът трябва да си има цена.

yulinda някой преди време беше споменал че за да седят отделени едно от друго ядките първо трябва да се намокрят с вода, добавяш захарта и слагаш на котлона, аз няколко пъти правя така лешници и стават.

# 207
  • някъде на юг
sillsav  Hug

# 208
Ами и аз така се озверих, но ето я страницата http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a7/ , и нея съм я видяла някъде във форума. Нямам глицерин, може ли да се замести с нещо?

# 209
  • София
lichtstrasse, глюкозеният разтвор, такъв, какъвто се продава в аптеките, не се използва в захарните теста. Глицеринът, в някои англоезични рецепти за фондан, го дават като възможност, т.е. не е задължителен. Опасявам се, че тази рецепта от този сайт става малко трошлива и ронлива...без глюкоза ми е трудно да си го представя, няма и нищо мазно в рецептата...не знам, само желатин, вода и захар...Поне вместо водата, сложи от глюкозеният разтвор, все някаква глюкоза ще участва...Знам ли...Не можеш ли да се снабдиш с маршмелоуз бонбони и да си решиш въпроса за 15 мин? Не виждам откъде си, затова допускам, че при теб може и да има бели такива. (ако изобщо правилно съм запомнила, че ти трябва бяло тесто)

Момичета, редактирам се, за да ви попитам - някой виждал ли е торта, от наша сладкарница, сватбена да речем, която да е със захарни цветя, които поне на 60-70% да стъпи на качеството на някои от тези, примерно? Искам да си създам представа за нивото на сладкарските майстори унас, които това работят и имат име. Преди малко гледах тортите в една сладкишница, розите, които са правени от захарно тесто...са...ето

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 23:57 от dimitrina73

Общи условия

Активация на акаунт