Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо е важно да се нанесе крем под захарната глазура и какъв вид крем е най-подходящ?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Колко дълго издържат захарните покрития?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо е важно да се нанесе крем под захарната глазура и какъв вид крем е най-подходящ?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?
-
Как да отрежете блат за торта и как да го сиропирате?
-
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?

Здравейте и от мен, още един новак, дано този път да съм на точното място. С този тортен форум ми се е взел акъла. Толкова четене дори и в университета не съм чела
...Страхотни сте, много работи ми станаха ясни, но май колкото повече научавам, толкова повече се обърквам. Та така, решила съм да правя торта с чаршаф и рози отгоре. За голям човек е (54) и искам да е в тъмно синьо и жълто(любимия отбор)Партито е в неделя следобед,но е в друг град и ще има път с кола 1 час,добре че е студено,надявам се да няма проблеми. Сега : natalyna ми препоръча марципан Варна,гледам от него всички са доволни. Обаче фигурките и по-точно розите, сякаш изглеждат по-истински с фондан(по-тънък ли е,по-твърд ли какво?).Аз обаче никога не съм работила с желатин и си нямам много-много вяра. Някой има ли снимки на рози от марципан Варна и по кой метод стават най-истински? Ако ги направя тази вечер розите??? Блатовете ще пека утре вечер и ще украсявам в петък вечер,защото събота няма да имам никакво свободно време. Ден и половина ще е в хладилника(1°C), не е проблем нали? Сега за чаршафа, голямата тръпка: открих как да стане снежно бял марципана Варна, трябва да се ползва кокосово масло, тук го продават като чист растителен маргарин Палмин, който е снежно бял. С него трябва да стане. И последен въпрос : в един немски форум се върти една рецепта за фондан чаршаф, моля профитата да се изкажат по въпроса. Та :
? Малко дълго стана,но моля ви помагайте, много ми се иска да се получи

, та ще си допълня с кувертюрче