Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

• 41 037
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
лелеее ФИОР този мерцедес е неповторим smile3501 smile3501 smile3501 какви са му размерите?

# 151
Fior много еманципирана таз червена шапчица, или е взела назаем колата от Дамян? Страхотна е, браво!  smile3501

# 152
Благодаря,Пепи !обаче каква е тази подложка от Варма. newsm78

Мама Яни, гледах  тортите в твоя албум, имаше една с надпис "Краси Христо 6 години" ,искам да те попитам украсата от сметана и марципан Варна ли е ?
От марципан Варна са само розичките,всичко друго е сметана.Даже на снимката се вижда,че леко са взели да се топят розичките Whistling
newsm78

А колко време издържаха цветенцата преди да почнат да се разтичат?
Ами не се разтекоха,само леко поомекнаха там където се опираха в сметаната.1 ден издържаха,след това бяха изядени от една малка сладурана Laughing.

# 153
  • София
Fior, каква циганка...ето, ние сме тук и от мен получаваш похвала, защото колата е чудесна, че и розов кожен салон си лъснала...Много ми хареса, отивам да гледам и другите снимки!

Пепи, единичката за одбро утро ми дойде като потвърждение, че светът продължава да се върти по обичайния начин - честно, много се радвам като направиш някоя различна торта и то такава, в която са ти дали право на импровизации, но ако не пускаше отвреме-навреме единички с пух и ферми, щяха много да ми липсват:)))

Интересни теми сте обсъждали...Това с цените - винаги са ми "харесвали" тези, които виждам по американски и други професионални сайтове, но това явно са различни категории, както казва Ванчето - ако успееш да постигнеш ниво и контакти за средите хора, който оценяват качеството и/или могат да платят за него подобаващо, или свеждаш разходите до минимум, така че да могат да отговорят на възможностите и се простираш дотам...Имало е моменти, в които съм се замисляла, ако един ден реша, че съм склонна да правя торти за пари, за какви пари бих ги правила, но калкулациите ми не се срещат никъде с реалността тук. На този етап, обаче, ми е толкова приятно да тествам своите и на материалите възможностите, крада си от почивката, от съня, за да реализирам някоя своя идея, а това е скъпо (за мен), никой не е длъжен да ми плаща тази себестойност, само защото аз така съм успяла да си подредя нещата и ми е сложно, или защото предпочитам да правя всичко от-до (само яйцата не снасям:)), да ползвам прилични продукти или защото не съм се отрупала с форми за отливки и други джаджи и правя всяка украса бавно, ръчно и т.н. - подобни прищевки са съвместими само с хоби. Ако трябва да правя бизнес, ще трябва да направя компромис с огромна част от нещата, които сега ми доставят удоволствие и затова не си го и помислям... Затова се възхищавам на момичетата, които трупат безценен опит като работят с поръчки и въпреки че знаят, че трудът им заслужава повече не се отказват, а един ден ще "пораснат" и ще тропнат по масата:))))

# 154
 HugЗдравейте и от мен, още един новак, дано този път да съм на точното място. С този тортен форум ми се е взел акъла. Толкова четене дори и в университета не съм чела Crazy...Страхотни сте, много работи ми станаха ясни, но май колкото повече научавам, толкова повече се обърквам. Та така, решила съм да правя торта с чаршаф и рози отгоре. За голям човек е (54) и искам да е в тъмно синьо и жълто(любимия отбор)Партито е в неделя следобед,но е в друг град и ще има път с кола 1 час,добре че е студено,надявам се да няма проблеми. Сега : natalyna ми препоръча марципан Варна,гледам от него всички са доволни. Обаче  фигурките и по-точно розите, сякаш изглеждат по-истински с фондан(по-тънък ли е,по-твърд ли какво?).Аз обаче никога не съм работила с желатин и си нямам много-много вяра. Някой има ли снимки на рози от марципан Варна и по кой метод стават най-истински? Ако ги направя тази вечер розите??? Блатовете ще пека утре вечер и ще украсявам в петък вечер,защото събота няма да имам никакво свободно време. Ден и половина ще е в хладилника(1°C), не е проблем нали? Сега за чаршафа, голямата тръпка: открих как да стане снежно бял марципана Варна, трябва да се ползва кокосово масло, тук го продават като чист растителен маргарин Палмин, който е снежно бял. С него трябва да стане. И последен въпрос : в един немски форум се върти една рецепта за фондан чаршаф, моля профитата да се изкажат по въпроса. Та :
500гр пудра захар
3 c.л. лимонов сок
50 гр масло (кокосово,Палмин)
Маслото  разтопявамe с лимона и 2с.л. вода. След това се прибавя половината от захарта(275гр) и бъркаме. Сваляме от котлона, вадим на твърда,студена повърхност и след като се поохлади добавяме останалата захар. Месим здраво.Това е. Сега кажете, така ще стане ли, в смисъл без брашно Thinking? Малко дълго стана,но моля ви помагайте, много ми се иска да се получи

# 155
И аз си дадох гласа, и да се подразня любителите на шоколадов кувертюр. Днес си взех на ION от Торнадо за 8лв. кг. Не е от най-евтините, но си струва. Развасовката е 2кг. Ванчеееее, ако си послушна мога на 31-ви да взема едното килограмче (ако искаш де). Вътре са 2 блокчета по 1кг  Simple Smile

Пепи,много харесвам вкуса на тьмният Йон.Подчертавам тьмния,защото есента си взех от Торнадо млечен Йон,който не ми харесва вьобще.В Метро Бургас са пуснали и на копчета от тьмния-в най скоро време ще си взема

Гласувах за нашите две торти в кейк сентрала  HugКога ще излязат резултатите?

А сега да похваля невероятните торти на Фиор колата,тортата на Пепи с Пух и компания и на Албена панделката и емблемата   bouquet

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 16:13 от Bambinkamalinka

# 156
  • София
Само на мен ли не ми излизат звездички под снимките Crossing Arms newsm78 Немога да гласувам.
Фиорче трепач кола, егати и салона Shocked, изпипана, не е за ядене  bouquet

# 157
Леле колко сте бързи в писането!
Тортата кола ми събра очите. Чесно другото горе долу си представям как става, ама това чудо не. И е излъскана и мацката е трепач!!! Поздравления.  bouquet

# 158
  • Vaudreuil Canada
dimitrina73 и на мен калкулациите хич не ми се връзват дори и тук даже бих казала особено тук защото с по-малко от реалната им цена няма как да си плащаш за по-различния стандарт, НО има една малка подробност - ако взимаш пари по друга линия - майчинство, пенсия, някакви обезщетения, болничен ... е възможно да си работиш тортите за по-малко от реалната им цена... поне докато не натрупаш клиентела.

Фиорче Пепи не коментирам торти тъй като в момента не мога да ги видя .. почакайте до довечера Simple Smile

Звездичките се виждат само ако си се логнал с име и парола иначе няма как да се гласува.

# 159
И аз гласувах за двете торти и пожелавам успех на участничките   bouquet

# 160
  • София
Гласувах Party Party Party

# 161
  • Пловдив
Бамбинче, моят май си е натурален. Точно като на снимката на Ванчето. Аз ще го ползвам основно за ганаш. Нямах време да ходя до Кауфланд за Stilla, а ми е останало само едно 200-грамово шоколадче Sad , та ще си допълня с кувертюрче  Simple Smile

# 162
  • На небето
Фиор, тортата кола е страхотна!  Crazy

въпрос: Как мога да направя наситено червен цвят? Моята боя ги прави или цикламени или да бие към кафяво. Каква боя да взема хубава?  ooooh!

# 163
Леле,момичета направо ме разбихте с коментарите!!! #Crazy
Още ми е смешно Joy Joy JoyСамо как я определихте-стана ми супер забавно Peace
Накратко да отговоря-Дамян не си е купил кола Mr. Green,но може и да си купи,(че сега е само на 11 Wink)
пожелавам му на детето Peace, това е рожденника,но идеята беше на майката и таткото.
Жената е позната на мъжа ми и не можах да и откажа да направя колата,въпреки че ми се
стори много трудно Sick
Таткото пожела мерцедес кабрио и вътре шармантна мацка с пищен бюст+една бутилка за него  Wink
Аз добавих и цветя,(че в автомобил сама бутилка-познайте как ще и се израдват) hahaha hahaha
и все едно е тръгнала на рожден ден........
Преди малко дойдоха да си я вземат-утре ще разбера дали детето е било доволно Peace
svetlane,размерите са 35/23-така ми дойдоха и аз незнам,малко са неточни,но нямах друга тава за да изпеча
по големи.Трябваше да е малко по-дълъг,но..........

# 164
  • Пловдив

въпрос: Как мога да направя наситено червен цвят? Моята боя ги прави или цикламени или да бие към кафяво. Каква боя да взема хубава?  ooooh!

Разреждаш боичката с малко спирт или алкохол и нанасяш с гъба върху покритата торта.

Сега и аз с въпрос: Някой спомня ли си кой беше правил сватбената торта с cupcakes.

Общи условия

Активация на акаунт