Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 495
 • Мнения: 592
А при мен се получи много странно - проверявах си в сайта на НОИ и имах изчислени 2 дни /от общо 5 болнични, 3 от работодател/, но по някаква причина е изплатен само 1. На какво може да се дължи?

# 496
 • Мнения: 2 264
С детето, което е над седем сме в Пирогов заради травма, ще ни изпишат на шестия ден и за шест дни ще ми издадат болничен лист. Но детето ще бъде с гипс още може би 20 дни. Казах ми, че за този период трябва да се обърна към педиатърката. Тя обаче как ще ми издаде еднолично толкова много дни наеднъж? Нали може само до 14? Въобще този казус за,дете с гипсиран крайник има ли го някъде описан, или е по общите правила?

# 497
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 374
ще го издаде лекарска комисия, не личния лекар,
но се бръщаш към ЛЛ, а той организира нещата.
преди години в нашето градче нямаше детски ЛКК и трябваше да се ходи във Враца.
макар, че като се замисля, за счупени кости може би издават ортопедите, не детските лекари...

# 498
 • София
 • Мнения: 1 148
Когато синът ми си беше счупил ръката (не сме лежали в болница - само го гипсираха в Пирогов), личната лекарка ни препрати на детска ЛКК в Трета градска, която ми издаде болничен за двайсет и няколко дни (не помня точно колко бяха)
Надявам се да съм била полезна

blueeyes, бързо оздравяване Flowers Hibiscus

# 499
 • Мнения: 2 005
Имам въпрос. В 60те дни за гледане на дете не се включват тези за заразни заболявания, при които детето се поставя под карантина. Синът ми има скарлатина, за това заболяване следва ли да го поставят под карантина и личния лекар можели да издаде болничния лист /вече имам 40 дни за гледане на дете от личния му лекар/ или трябва да се издаде от ЛКК?

# 500
 • Мнения: 28
Здравейте имам нужда от съвет и инфо какво да направя и как да постъпя! На 1 Окт заминаваме извън страната за операция на сина ни, болничният ми престой с него ще е един ден само, но още 14 дни ще сме там само за превръзки. Майчинството ми изтича на 29 Септ, аз ще си пусна събрания платен отпуск, но какви са опциите на таткото за период да кажем от 1-17 октомври (той няма вече платен отпуск за тази година, иска ни се ако може да ползва някакъв болничен за гледане на дете, за да вземе все пак някакви пари през този период). Благодаря предварително!

# 501
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 374
няма как и двамата да сте в болничен за едно и също дете и заболяване. Sad 
или ти в отпуск, а той в болничен;
или
ти в болничен заради детето, а той... за каквото се разбере с ЛЛ Sad

# 502
 • Мнения: 2 005
Когато се надвишат 60 дни, които плаща зравната каса, имаш ли право на 3 дни платени от работодател или и работодателят не ти плаща нищо, когато си в болничен за гледане на дете?

# 503
 • Мнения: 28
няма как и двамата да сте в болничен за едно и също дете и заболяване. Sad 
или ти в отпуск, а той в болничен;
или
ти в болничен заради детето, а той... за каквото се разбере с ЛЛ Sad

Аз имам много отпуска и няма проблем да си я позлвам, бащата е само проблемния, т.е за него може да се вземе болничен за придружаване на детето, щом аз няма да го ползвам въпросният болничен така ли?

# 504
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 374
има ли престой в стационар?
ако да - няма как в болницата с детето да си ти, а да издадат болничен на него.

ако няма да се престоява в болница, той може да излезе в болничен.

Общи условия

Активация на акаунт