Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 495
 • Мнения: 634
А при мен се получи много странно - проверявах си в сайта на НОИ и имах изчислени 2 дни /от общо 5 болнични, 3 от работодател/, но по някаква причина е изплатен само 1. На какво може да се дължи?

# 496
 • Мнения: 2 268
С детето, което е над седем сме в Пирогов заради травма, ще ни изпишат на шестия ден и за шест дни ще ми издадат болничен лист. Но детето ще бъде с гипс още може би 20 дни. Казах ми, че за този период трябва да се обърна към педиатърката. Тя обаче как ще ми издаде еднолично толкова много дни наеднъж? Нали може само до 14? Въобще този казус за,дете с гипсиран крайник има ли го някъде описан, или е по общите правила?

# 497
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 609
ще го издаде лекарска комисия, не личния лекар,
но се бръщаш към ЛЛ, а той организира нещата.
преди години в нашето градче нямаше детски ЛКК и трябваше да се ходи във Враца.
макар, че като се замисля, за счупени кости може би издават ортопедите, не детските лекари...

# 498
 • София
 • Мнения: 1 148
Когато синът ми си беше счупил ръката (не сме лежали в болница - само го гипсираха в Пирогов), личната лекарка ни препрати на детска ЛКК в Трета градска, която ми издаде болничен за двайсет и няколко дни (не помня точно колко бяха)
Надявам се да съм била полезна

blueeyes, бързо оздравяване Flowers Hibiscus

# 499
 • Мнения: 2 015
Имам въпрос. В 60те дни за гледане на дете не се включват тези за заразни заболявания, при които детето се поставя под карантина. Синът ми има скарлатина, за това заболяване следва ли да го поставят под карантина и личния лекар можели да издаде болничния лист /вече имам 40 дни за гледане на дете от личния му лекар/ или трябва да се издаде от ЛКК?

# 500
 • Мнения: 33
Здравейте имам нужда от съвет и инфо какво да направя и как да постъпя! На 1 Окт заминаваме извън страната за операция на сина ни, болничният ми престой с него ще е един ден само, но още 14 дни ще сме там само за превръзки. Майчинството ми изтича на 29 Септ, аз ще си пусна събрания платен отпуск, но какви са опциите на таткото за период да кажем от 1-17 октомври (той няма вече платен отпуск за тази година, иска ни се ако може да ползва някакъв болничен за гледане на дете, за да вземе все пак някакви пари през този период). Благодаря предварително!

# 501
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 609
няма как и двамата да сте в болничен за едно и също дете и заболяване. Sad 
или ти в отпуск, а той в болничен;
или
ти в болничен заради детето, а той... за каквото се разбере с ЛЛ Sad

# 502
 • Мнения: 2 015
Когато се надвишат 60 дни, които плаща зравната каса, имаш ли право на 3 дни платени от работодател или и работодателят не ти плаща нищо, когато си в болничен за гледане на дете?

# 503
 • Мнения: 33
няма как и двамата да сте в болничен за едно и също дете и заболяване. Sad 
или ти в отпуск, а той в болничен;
или
ти в болничен заради детето, а той... за каквото се разбере с ЛЛ Sad

Аз имам много отпуска и няма проблем да си я позлвам, бащата е само проблемния, т.е за него може да се вземе болничен за придружаване на детето, щом аз няма да го ползвам въпросният болничен така ли?

# 504
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 609
има ли престой в стационар?
ако да - няма как в болницата с детето да си ти, а да издадат болничен на него.

ако няма да се престоява в болница, той може да излезе в болничен.

# 505
 • Мнения: 900
Здравейте,
Идвам не толкова с въпроси, а да изразя възмущението ми от лекарите. Детето ми е с настинка, вече 3 дни от миналата седмица не ходи на ясла, а снощи започна да повръща, та и тази седмица вероятно ще си останем вкъщи. Миналата седмица мм я гледаше вкъщи, защото и той беше болен, днес звъня на педиатърката, тя ми казва "мога да ти дам само 3 дни, че много ни следят, трябва да си разрешиш въпроса като си я пуснала толкова рано на ясла, сега постоянно ще боледува, намери си някой да ти я гледа в такива случаи". Какво ги следят толкова и какъв е проблема да издаде болнични за една седмица?! Нали по закон имам 40 дни? Трябва всеки път да си пиша неплатен отпуск ли? Да не би аз да съм виновна, че детето се разболява?! Ами, ако хване шарка как пък няма да ми даде болничен!

Общи условия

Активация на акаунт