Вече чака първото кокиче малкото ни октомврийче

• 11 797
  • 309
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ето малко снимки, ама са от предишните 2 срещи Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=335263
Новите от вчера, ще гледам да ги кача по-късно.

уф, сега видях, че някои не са обърнати Sad после....

# 286
  Добро утро!
 Ех,Варна морето,сините вълни.......!Момичета Инчето предложи лятото на разменни начала,вие идвате да живеете в нас,а ние идваме у вас  Joy.Мечти,иска ни се и на нас цяло лято на морето,ама нямааааааааааа.
 Снимките са страхотни и на софийските и на варненските момичета Hug.Страшни бебоци,големи сладурчета,слънчеви майки....Пловдивчанки май също излизаха,няма ли да пуснете и вие снимчици да оплакнем окото и с ваште сладурчета.
 Днес вали  Sad и ще се разваля времето,дано другата седмица поне да не вали та да направим голямата среща,която сме замислили.

# 287
  • Lovech
Здравейте, момичета.
Днес Деян става на 4 месеца, почерпете се за негово здраве.  party023
За всички вас -   bouquet, весело настроение, въпреки лошото време. И не се карайте за глупости.

# 288
  • Бургас
Бидапет честит ви 4-ти месец Hug

Ех Варна,Варнааааааа!
Зависттттт и на мен ми се митка с вас,но ще спретнем и една Бургаска разходка до морето,
нали Бургазлийкииии.
/Фийл даже ви коментирах с партизанското име Никол/

Сисилия нищо,че са от предното ви излизане ние пак с удоволствие си ви гледаме Hug

# 289
Добър ден.  bowuu
Вчера водих Ронка на ортопед. По принцип няма проблем, луксации и т.н, но две от пръстчетата на крачетата и са леко срастнати в основата. Почти незабелижимо, аз даже ня бях видяла. Ужасно неприятно ми стана, но ортопедът беше категоричен, че не е проблем и това може да се оправи с много минимална козметична намеса. Той обаче, не препоръчва, защото при нея трябва да се вгледаш, за да забележиш. Не знам, ще мислим как да процедираме, така или иначе, все още е много малка за каквото и да е.
Не знам дали съм ви казвала, но педиатърката ни, която много уважавам, се беше притеснила от наддаването на малката и ми препоръча да давам в период от един месец по три капки вагинтол сутрин и вечер. Тоест, общо шест за деня. Аз, тъй като съм чела доста по въпроса, не я послушах, но реших да питам ортопеда за мнение. И той като взе да се чуди, почесва се тук, там и не можа да ми даде смислено обяснение, защо е такава дозата, при положение, че Вероника няма никакви симптоми на рахит. Накрая, за мое огромно учудване, взе, че ми даде направление за педиатър (даже ми каза при кого да отида), да съм питала нея.  newsm78
И сега се чудя и мая, какво трябва да казвам, като заведа детето - че идвам само, за да питам за дозата на витамин д?  Rolling Eyes

Бидапет, честита месечинка!

# 290
Бидапет честит ви 4-ти месец Hug

Ех Варна,Варнааааааа!
Зависттттт и на мен ми се митка с вас,но ще спретнем и една Бургаска разходка до морето,
нали Бургазлийкииии.
/Фийл даже ви коментирах с партизанското име Никол/

Сисилия нищо,че са от предното ви излизане ние пак с удоволствие си ви гледаме Hug

Аз съм на старта, само свиркай  newsm08
Бидапет, честита месечинка Simple Smile

# 291
  • София
Здравейте, милички!
За режима ни с Рая какво да кажа май и ние имаме някакъв, но честичко го нарушаваме. Яде по 5 пъти най - често по 120 - 170 мл., като яде по 6 пъти яде по по малко. Буди се и през нощта около 3 - 4 часа, хапва и заспива. През деня не спи много, понякога си дремва по 10 минути, понякога спи и по цял час и тогава съм щастлива, че мога да свърша някаква домакинска работа, но рядко съм на такава примоция. Иска да съм до нея да ме гледа да си играе и да я забавлява. Като и се приспи започва да си търка очичките и знам, че е време за сън. Заспива още на ръце и се ъча да я отуча ама няа голям успех. Нощем спи най - добре като е гушната в татко и, но гледаме да не я взимае много много при нас, че после като се научи няма отърване от нея.Върши си голямата работа около обяд като по часовник и то в такова количество, че трябва да се преобличаме и перем. Та така при нас.
Изтървах вчера Софийската среща ама ако има другата седмица среща в Борисовата градина ще гледам да се разпишем и ние с Рая. Чакам снимки.....
Неди, благодаря ти за комплимента. Възхищавам ти се как винаги намираш да кажеш по някоя добра дума.  Hug
Как ме гони носталгията по морето не е истина. Миналата година не го видях, нали ми бяха забранили да пътувам на дълги разстояния, чакам с нетърпение да дойде лятото и да си пльосна дупето на плажа. Ех, мечти!
На днешната дата преди една година разбрах, че съм бременна! Колко бях развълнувана, щастлива, уплашена....как бързо лети времето!

# 292
Ето малко снимки, ама са от предишните 2 срещи Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=335263
Новите от вчера, ще гледам да ги кача по-късно.

уф, сега видях, че някои не са обърнати Sad после....
Mного сте сладки HugАз вече няма да се заканвам и да си правя планове че ще идвам защото все става нещо SadМислех вчера да дойда ама нали баткото е хремав и си остана в къщи SadДано др. път да успея да дойда много ми се иска
Бидабет честита месечинка  bouquet

# 293
Добро утро мацки?
Честита месечинка на Диди на Бидапет  bouquet
Момичета искам да питам,тези от вас,на които бебчетата имаха крусти по главичката оправиха ли се? newsm78При нас много интересно се получава докато се скрие и пак излиза,сега започнах да я мия само с шампоанче цялата(без сапуни)и май пак се скрива.Незнам на какво се дължи тази бебешка кал -както казват бабите?

# 294
Добро утро мацки?
Честита месечинка на Диди на Бидапет  bouquet
Момичета искам да питам,тези от вас,на които бебчетата имаха крусти по главичката оправиха ли се? newsm78При нас много интересно се получава докато се скрие и пак излиза,сега започнах да я мия само с шампоанче цялата(без сапуни)и май пак се скрива.Незнам на какво се дължи тази бебешка кал -както казват бабите?
На мен педито ми каза , че за да не се появяват отново е много важно главичката на бебето да се подсушава добре след баня, и ме посъветва, след като я подсуша с хавлията, внимателно да я обтъркам с тензух, за да попие остатъкът от водата, ако все още има останала такава и след това разресвам косата с четчицата  Peace

# 295
  • Бургас
За нагона при мен страшна работа аз гоня мъжо из къщи той се чуди къде да се скрие, незнам какво ми става Embarassed.
Joy

Кло после да кажеш какво ти е казала педката.

Шари наште курстички само с шампоанче и вадичка ги изморих.

# 296
Здравейте момичета.
Какво правите с тези теми, аз докато изчета какво сте обсъждали и докато намеря време да пиша
вие вече се изписали нови две теми, направо незнам откъде намирате време.
Сега първо ще пиша и отивам да чета.
Ние вече сме 6910 гр. и 66 см., две капки Вигантол му давам, педито нищо не каза за рахит или някакви такива опасения. Известно време имахме сополки, но вече сме добре. Биха ни втория Пентаксим и първа доза Превенар.
Искам да попитам кърмите ли нощно време? Иво от известно време се буди като по часовник в 3.30 да яде, а преди това си спинкаше сладко от 11 до 8, но явно сега имаме други нужди.

Добре дошли на новите мами  Hug
После ще се включа пак.

# 297
Искам да попитам кърмите ли нощно време? Иво от известно време се буди като по часовник в 3.30 да яде, а преди това си спинкаше сладко от 11 до 8, но явно сега имаме други нужди.
Ради и ние сме така, до преди 2-3 седмици си спеше от 23 до 6.30 без да се събужда ама сега имаме кърмене и в 3.30 . Ние в петък сме на консултация за 4 месец и ще ни бият последния пентаксим. Може би ще ни каже вече да почваме да захранваме с нещо.
За крустичките аз я мажа с бебешко олио разресвам с четчица и после я измивам обилно със шампоан-така с 2 процедури и се махнаха, ама имаме и малко на веждите там незнам как да процедирам ама не са ми болка за умиране, ще си паднат самички.

# 298
  • в здрача
Я да се разпиша докато малката спи, че то иначе още една тема ще пропусна. Изненада ме, заспа съвсем самичка и дори се усмихва на сън.
Днес съм много доволна от себе си - станах в 7.30, оправих се /каката като никога се нагласи сама - откакто се роди бебето все иска да й се помага и на нея, ама нещо тази седмица го раздава наистина кака  Simple Smile /, пуснах една пералня и забърках мусака преди да се е събудила. По едно време чувам че вече ме зове, а тя се събудила одрискана почти до ушите. Оправих я, нахрани се, раздаде ми малко усмивки и я оставих да се радва на ръцете си. Разглеждаше ги и им приказваше, та хвърлих да се пече мусаката, прострях и заредих втората пералня. Установих, че доста от дрешките й умаляват, просто не мога да ги запаша като хората и като се върти и ритка се разпасва. Започнах да ги отделям. Тъкмо мислех да пусна прахосмукачката и какво да видя - тя си спинка блажено, а аз викам - я в промеждутака да си почина пред форума.

За нашия режим какво да кажа - има нещо такова, ама не е като при кака й. Тя беше напълно предвидимо бебе - точно на 3 часа искаше да яде, а 2 часа след като е яла пиеше вода. Спеше по един час между храненията, като голямата работа си я вършеше докато суче. Не изискваше да си покрай нея когато е будна. Малкото обаче ме следи с поглед къде съм, затова все гледам каквото и да върша тя да може да ме вижда. За щастие поне спи почти по цяла нощ. Сутрин се събужда между 7 и 8, яде и пак заспива до към 9-10 ч. Яде и будува. После си хапва на 3-4 часа като спи между храненията от 10 минути до 1 час. Вечер е особено активна, сякаш държи да разкаже на всеки как е минал деня й, а най-много се радва на кака си. Вероятно защото тя все й показва някаква играчка, пее е й, само и само да получи усмивка и като я получи много се радва. Вечерта между 21-22 ч е банята и всички по леглата /е, ние с баща й пропускаме  Grinning/ До 22.30 е заспала /а понякога и кака й/ и имаме време за нас двамата преди да се хоризонтираме към полунощ.

Вчера излизах за дубликат на загубения болничен. Естествено тя огладня преди да се прибера. Свърших доста бързо и се обаждам да разбера какво е положението, майка ми разправи, че изпила 10 мл от шишето и започнала да се върти и плюе, затова й дала още 50 с лъжичка. Като се прибрах много ми се зарадва, а като ме видя да се събличам настана една огромна радост - как да не му дадеш на детето  Grinning

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
така както върви май ще публикувам писанието в следващата тема  Laughing

# 299
Здравейте и от мен!Нека и аз да се запиша в тази темичка.
Моето малко съкровище Наталия е на 3.5 мес и горе долу имаме изграден режим.Храним се на 3-3.5 часа.През ноща си спи,и към 4.30-5.00 часа се събужда усверепяла от глад.Иначе сме добре, за сега не сме имали сериозни проблеми.Днес ще ходим на консултация да видим колко сме пораснали.

Общи условия

Активация на акаунт